Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII
Skrivet av Dinkefing:

Dessa överdrivna stora skärmar för gaming måste få ett slut! Plastiga överdesignade skärmar oftast med billiga paneler med hög Hz men oftast får färgerna och kontrast mm ta stryk. Se bara på Asus och Acers alternativ så blir man skräckslagen!

Större skärm innebär inte bättre!

Jag tvivlar starkt på att LG's OLED TVs går in under den kategorin. Jag skulle påstå att det är väldigt stor skillnad mellan de tre varumärkena. Varken Asus eller Acer tillverkar egna paneler? LG gör ju faktiskt sina paneler och pushar ändå utvecklingen framåt..

Att ha mage att klaga på 4K OLED i 120Hz med snabb responstid. Ganska så mycket trevligare än en TN-panel, IPS, VA med alla deras problem... Den fungerar nog ganska så klockrent att använda som tv för den delen....... Kanske inte är ämnad att sitta 60cm framför en på skrivbordet men det är ju upp till användaren, man sitter ju inte 60cm ifrån sin lika stora tv...

Av MexxII
Skrivet av Sysop:

Vad ska man tycka om följande artikel på IDG?

Säga vad man vill om deras rubriksättning men sifforna på att det är nya Air "endast" snabbare av 97%? Är som sagt inte utav intresse heller. Apples marknadsföring kommer alltid vilja verka absolut bättre. Släng in massor med fina ord och det är sällan Apple med klarhet skriver vad det är för specifikationer. Jag är mest av allt intresserad, kommer Airen throttla och då när? Den hänger med Pron i ruscher men Pron lär vinna maratonet. Är det som en Tesla? Orkar några varv kring banan sen är den överhettad medan den gamla förbränningsmotorn tuffar på än.

Av MexxII

Att CPU:n skulle prestera är inget nytt men den viktiga detaljen som inte uppges i testen och som gissningsvis är att det dröjer väl inte så pass många runs innan cpu måste throttla ner sig. Tycker det är tråkigt att dom inte fick in en fläkt ändå. Mindre kul med 720p camsen dock 2020 för 12,5-25k eller vad nu toppconfigsen går loss för

Av MexxII

Tråkigt att detta en modell med Samsungs egna Exynos då den presterar avsevärt sämre på alla punkter och vet inte men Qualcomms Snapdragon skulle kanske kunna vara stabilare då det är deras kretsar i majoriteten av Android-telefonerna. Ren spekulation dock.

Kul att se att du valde att köra i 120Hz även om det resulterar i sämre batteritid. Ändå något att ha i baktanken. Hur tycker du det fungerar med de välvda kanterna? Det känns som man skulle fatfingra väldigt mycket?

Utan att efterforskat något vidare, självaste 5G kommer inte till någon nytta idag antar jag? Jag tänker att 5G-nätet ej existerar än och om det gör det så finns det på 20 kvm här uppe i Sthlm. Hur känner du där nu när du testat på 120Hz vs ett icke-existerande 5G? Vad hade du valt? För det är vad man får välja om man köper en iPhone idag dessvärre. Glömde tillägga att då har iPhonen sämre PPI med 60Hz också.. Jag saknar innovation med nya iPhones. Kritiserade bla valet 5G>100Hz+(eller valmöjligheten). Sen när iPhonen då har sämre PPI i 60Hz dessutom med designen från iPhone X än idag som ser uråldrig ut... Att köpa en iPhone idag känns som väldigt mycket kompensation på flera plan gällande skärm/batteri dessvärre.

Gällande snapchat, är det någon av dina mottagare av snaps som uttryckt att det är skillnad mellan iPhonen och Samsungen? Eller är detta endast när du kollar väldigt noga själv? Sen när man ska ta foton för fotons skull, använder man verkligen appen snapchat då?

Jag minns när en av mina bästa vänner tog sin första selfie med sin nya samsung, vet inte vilken av alla deras miljoner modeller, men han blev alldeles för detaljerad och man såg alldeles för mycket. Den bättre bildkvaliten på bilden gjorde inte honom finare utan snarare tvärtom .

Märker du någon skillnad på vikten? Folk ska tydligen bry sig om sånt. Några gram hit och dit. Likaså tjockleken? Den ska vara 14gram tyngre än din förra, samt 1.1mm tjockare.

Vad gäller säkerhetsuppdateringar eller uppdateringar överhuvudtaget så kan jag knappas påstå något alls. Personligen är jag väldigt obrydd. Jag är väldigt obrydd tills det faktiskt händer att jag råkar ut för någonting. Samtidigt så är det 2020 Spectre hit och dit och vad alla dem andra heter. Så länge jag själv inte är drabbad så är det lugnt liksom. Brukade uppdatera när varje iOS-version kom ut men slutade med det efter en totalt failad lansering av ios 12 eller något sånt. Idag funkar det som Windows update, vill inte se skiten, påminn mig imorgon.

Jag har varit exklusiv iPhone-användare sedan 2008 och har aldrig ägt en Android-enhet, men om jag köpt en telefon idag så hade det nog varit hos det andra lägret.

Av MexxII
Skrivet av superapan:

Verkligen, jag köpte in mig på Haswell-E delvis pga att den var ny med DDR4. Verkligen inte värt det då.

Jag skulle påstå tvärtom, Haswell-E känns som en generation som stått sig väldigt bra. Att man sedan kan använda samma DDR4 är väl ännu en fördel?

Av MexxII
Skrivet av Segmonsson:

Med andra ord så har dom lyckats?
Tror folk läser in i detta på tok för mycket. "Dom säljer bara för folk är dumma, det är status, dom har en massa anhängare, osv osv." Deras telefoner ger en bättre allround upplevelse än alla andra och därför säljer dom bra. Det kan vara lite av de övriga ovan också men folk är ju väldigt nöjda med sina iPhones. Det är världens högs värderade företag av en anledning.

Sedan tror jag Apple gynnas extremt av alla haters (android fanboys) som känner sig tvingade att berätta för Svensson hur överlägsna deras (insert brand) är. Samt att man är dum i huvet som köper apple.

Har själv haft android de senaste åren, innan dess Iphone. Jag bytte just för jag var sugen att testa alla highspec telefoner med oled och allt vad det var, samt att Apple höjde priserna hela tiden. Det jag kommit fram till är att det finns bättre skärmar, vassare kameror, snabbare processorer, mer lagring, mer ram, mer Hz etc. Men i helhet finns ingen som levererar en bättre produkt (mjukvara & hårdvara) än apple. Jag tröttnade själv på Apple när dom började höja priserna så mycket runt när Iphone X kom. Men nu har Samsung också fått för sig att typ ta lika mycket betalt så jag vet inte vad som händer.

För tillfället har jag en Oneplus 7 pro som jag köpte för det var 90Hz och en massa fräcka grejer.
Men i helhet är jag så sjukt missnöjd med den. Batteriet suger, kameran suger, det går knappt att prata i telefonen för samtalskvaliten är så dålig, Oxygen os är inte optimerat mot en del appar, telefonen blir orimligt varm till och från etc.
Det enda bra med telefonen är skärmen. Skärmen är verkligen grym med oled och 90Hz.
Resten funkade bra i 8-9 månader, sedan har det gått utför. Innan denna hade jag en Samsung Galaxy note, den var jag så jäkla nöjd med. Jag hade tänkt köpa en till Samsung efter denna men dom höjde också priserna en massa så jag bestämde mig för att snåla lite och köpte en OnePlus.

Så nu blir det att köpa en ny telefon och denna gången vill jag inte snåla. Samsungen var jag ju som sagt väldigt nöjd med men en S20 Ultra(14990kr) kostar ju mer än Iphone 12 Pro max(13795kr). Jag köpte Samsung från början då jag tyckte att Iphone blivit dyrt. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra..

edit: Såg att det blev vädigt mycket text men för att ge en annan synvinkel

Dold text

Enligt mig så summerar Apples bästa slogan (tror dock detta var om deras datorer):

It just works.

En av fördelarna med Apple är att dom tillverkar så pass få modeller och man vet att man får någonting som kommer fungera utan några större problem. Bryr sig den stora massan om kameran och skärm är något bättre jämfört med någon annan mobiltillverkare? När man köper en Apple-telefon så vet man ändå att man får en bra telefon.

Samsung tex, hur många modeller släpper dom inte? Allt ifrån budget för några hundralappar till flaggskepp.

Detta med att folk inte vill ha 120Hz... Men folk vill ha A14 cpun för att starta crysis? Folk hade nog märkt mer skillnad på att gå upp till 120Hz istället för nya cpun. "Har alla blivit mobile gamers och behöver prestandan?" Varför kompensera när man kan få båda?

Aldrig haft android så vad menar folk med operativuppdateringar kan dröja månader? Kommer det ofta uppdateringar man vill ha? Senaste iOS jag såg fram emot var iOS 11 som släpptes 2017... Det var sista gången jag installerade iOS på release för det var helt bedrövligt buggigt och det jag såg fram emot med den versionen var en upphottad mediepanel, så egentligen inga nya funktioner.

Av MexxII
Skrivet av Anhjo:

Bra kamera är alltid välkommet, däremot är det få bland min umgängeskrets som skulle bry sig om 120Hz skärm på en mobil. Jag betalar gärna 2000 extra för en bättre kamera än 500 extra för mer än 60Hz.

Kameran på iPhonesen är väl ändå top end? Skärmarna är då inte det, sen kan dom komma med sina Fluid Liquid Retina ++ display, marknadsför med fina ord som ingen vet riktigt vad det är. PPI har inte varit något imponerande på länge med världens finaste flärp som ännu arbetar sig kvar.

Tänka sig att konkurrenterna ger sina konsumenter valmöjlighet att köra 120Hz(sänks resolution för att inte draina för snabbt) eller hålla sig till 60Hz om man nu känner att det inte finns något behov av högre. Men att ge sina konsumenter valmöjligheter har aldrig varit Apples starka sida.

Personligen tar jag sällan foton, snapchat 80% när det händer och där förstör appen bildkvalitén resterande 20% är för att skicka till någon äldre som inte har snapchat.

Av MexxII

Vem är det som efterfrågar att telefonerna ska bli tunnare och lättare? Har nog aldrig någonsin hört någon sagt gud så tung, önskar den var lättare medan varenda iphone med undantag min allra första iPhone 3G så hade jag alla dagar i veckan tagit ett något större batteri. Och avsaknaden av 120Hz eller ens 100 är en riktig besvikelse. Och vet inte heller om stora massan bryr sig så väldigt mycket om att kameran ska vara rena rama systemkameran för att ta lite bilder med.

Av MexxII

Eller så tänker man sig att trycka in ett större batteri, 5G och sen låta användarna få välja om det ska vara 120Hz eller inte.

Bryr sig stora massan om 1mm tunnare? tunnaste och mest prestanda iPhonen någonsin

Sen tycker jag om du nu spenderar 13-15k så vill man ändå ha finesserna som finns där. 120Hz är någon man hade dragit nytta av dag 0 med sin nya telefon, medan 5G är inte idag tillräckligt lanserat för att inte tala om vad ska gemene man med det till? Att surfa på 4G går utan tvekan fint.

Av MexxII

Förstår mig inte på dessa som klagar på priset för 5900X... Kolla på konkurrenten, i9 10900K för samma mer eller mindre samma kostnad och då 2c/4t färre, inga PCI-express gen 4. Intel som dessutom byter sockel snabbare än vad man hinner blinka. BRA jävla AMD fortsätt så!

Av MexxII
Skrivet av DeadByBirth:

Jag är ute efter ett par riktigt bra hörlurar för gaming. FPS mest specifikt.

Vilka skulle ni ranka som bäst? Pris är inte avgörande utan är ute efter kvalite. Ej "gamingheadset" jag har en dynamisk mic redan.

Helst ska de ha någorlunda noise cancelation. Detta då jag har min dator i vardagsrummet. 7.1 hittepå oav ej intressant då jag spelar med stereo.

Har även ett externt ljudkort (dac/amp)

Läst bra om Fidelio. X3 e väl senaste där. Även sennheiser 650 men någon antydde att för FPS är kanske 598 bättre?

Sennheiser 650 och alla dess syskon är riktigt dåliga för noise cancellation, däremot hör du din egna surrounding IRL riktigt bra. Inte spelat FPS på ett bra tag men diggar mina HD660S helt klart, tycker jag med lätthet kan lokalisera fotsteg i CSGO. Mina Fidelio X2 går det då f*n inte, men däremot är det mer glädje när en handgranat exploderar.

BeyerDynamic DT770-880-990? eller dess storasyskon kanske skulle vara något för dessa är väl halv-öppna om inte stängda om jag minns rätt.

Av MexxII
Skrivet av Chippen2188:

Jag skulle säga att en ny iphone är i stort behov, tyvärr kommer antagligen inte Apple leverera.
- Notchen behöver bli mindre
- USB-C behövs
- 120hz skärm
- Fingeravtryckläsare under skärm hade varit trevligt

Det här är saker som resterade tillverkade haft i flera år och Apple börjar hamna efter riktigt rejält. Det är tur att dem har ett bra operativsystem, för rent hårdvarumässigt har dem inte imponerat sedan 2017, och ser inte ut att göra det i år heller tyvärr. 5G struntar jag fullt i, kommer ändå inte kunna använda förren om 3-5 år gissar jag på.

Designen har inte ändrat sig sen iPhone X, samma fina notch finns kvar däruppe medan andra tillverkare minimerat denna så har apple valt att ha kvar den. Tycker när man kollar på en iphone att den ser gammaldags ut. 120Hz eller om det så vore 100Hz hade varit trevligt och hade gjort skillnad på upplevelsen tillsammans med mindre notch.

Tycker förövrigt att operativsystemet blir sämre och sämre, App Store och även Podcaster har Apple totalförstört. Nu måste jag gå till Spotify för att lyssna på mina podcaster för apples egna app har blivit så rörig. Saknar också gamla ikonerna från iOS6...

Av MexxII

@spjakarn det ska bli spännande att se var det slutar. WF är någonting som jag ändå kan tycka är bra för det medför att man ändå kan grinda ut content för att maximera karaktären. När corruption nu försvinner så hade jag faktiskt gärna sett att WF kommer tillbaka men däremot inte TF för det var alldeles för mycket.

Att dra ner på antalet drops är jag fine med. +15 på tid i BFA är garanterad 2 items +20% elelr om det är 40% chans på ett 3e. Dra ned det till 2 då eller ha kvar endast 1 men att inte låta det vara pissig ilvl.

Sen får man också se det som att är det 1 item jag vill ha från 12 bossar, så blir det skrämmande låg chans att jag ska få det itemet jag faktiskt vill ha. Sen blir det intressant att se huruvida för Blizzard ska balansera det, finns ordentligt med trash items som man inte vill ha och kommer gissningsvis vara så fortsatt. Med sämre drop rate och du då får ett dåligt item så känns det riktigt dåligt. I SL testar dom att ge mindre stacka enbart 2 secondaries, vi får se

https://youtu.be/JEINk89xM6s

Av MexxII
Skrivet av m4gnify:

Har en kompis som i stort sett endast spelade för mythic+, och han var väldigt osäker på om han faktiskt ville spela Shadowlands nu när dom gör som dom gör med gear levels.

Själv tyckte jag att det var självklart att dungeon gear borde vara "sämre" än raid gear, men som MexxII säger så är high-end dungeons antagligen svårare än iallafall HC raids.
Sjukt svårt att balansera det, för man ska ju inte behöva göra dungeons för att kunna raida mythic, men som det blir nu så tjänar man ju heller inget på att göra dungeons efter ett ganska kort tag, speciellt om man raidar (HC+) också, och vill man ha bättre gear så MÅSTE man i stort sett raida, även om man inte vill eller kan..

Får se om dom kommer på något sätt att balansera det bättre.

Dold text

Saken är den att det var väl ganska fine med precis som det varit i BFA. M+ gav gear som var endast 5ilvls högre än entry HC, samtidigt så var det 5ilvls lägre än sista 2 bossarna. Liksom, låta det vara ligga där i mitten. Om man då verkligen känner att man behöver det sista får man ta att raida mythic och det är jag ändå fine med. Mythic-raiders måste commita mer tid så där förtjänas dom högre rewardsen. Dessutom så får alla som gjort +15 226ilvl loot i weekly lådan, vilket är entry på mythic.

Onsdag, det är reset. Bränner av HC 2-3 timmar, gör 1 weekly +15/16, fixar vad som behövs fixas för att få den där jäkla legendaryn. Sen kan man alltså inte få något gear för resten av veckan som är användbart. Det är liksom HC och weekly som gäller och för mig känns det riktigt tråkigt att veta att det spelar inte någon roll riktigt, jag kan lägga ner 10timmar för att sen byta ut 2 delar inom 10min på nästa raid. Att lägga ned 30-40min *10 för att få välja bland 3st items med 226 ilvl känns också riktigt kasst. Oftast är det nästan så att första bossen i mythic är lättare än sista i HC, åtminstone mechanics.

Jag hoppas att dom revertar det men tror inte att det kommer hända, för oavsett hur mycket blizzard än säger att dom tar åt sig feedback så ser det än ut att bli med allas favoritaffixer tyrannical, bolstering och som på bilden kommer dom på sätt att lyssna lite grann men ändå fucka upp något så simpelt. Ytterst skeptisk till SL och har faktiskt stortrivts nu i slutet av BFA. Tror nog detta blir första expansionen sedan MOP som jag väntar till efter release för att se om det är något att ha. Senaste releaserna har varit i alfa/beta-stadie på release och kommer väl säkert bli detsamma trots delay nu med. Blir orolig nu när awakened försvinner att rogue blir mer eller mindre ett måste i m+, finns massvis med balanseringar. Hela Covenant och conduit får mig bara undra hur ska Blizzard lyckas balansera det? Dom har inte lyckats innan och blir bara än svårare med.. Och hade hellre sett att det var storyline only så att man fortfarande fire mage och inte fire mage venthyr eller vad nu det kan tänkas bli.

https://pbs.twimg.com/media/EjlbgkAWkAEMH93?format=jpg&name=medi...

Av MexxII
Skrivet av Oliver91:

Jag vet inte hur länge du spelat men i WOTLK och TBC balanserade de 10 manna HC contentet väldigt mycket svårare än det contentet som krävde 25 spelare men ändå var rewardsen sämre i 10 manna, det är väl lite denna logiken de kör med i mythic+ i shadowlands för att belöna folk som bemödar sig att samlar ihop en större skara med folk och köra content ihop istället för att man ska spamma mythic+ med samma 4 polare i 2 års tid.

Men där var även HC högsta svårighetsnivån och spelet har vare sig man gillar det eller inte förändrat sig väldigt mycket. Att lägga upp en grupp i Raid finder och invita folk går ganska fort, ingen lockout som det var tidigare så är ingen direkt commitment. Behöver inte spamma i chatten LFM raid start at 7 osv.

Har bara spelat Legion och BFA, quittat under mitten av båda expansionerna och sedan kommit till slutet av expansionen. Aldrig någonsin har jag eller min guild varit med om att det socialiseras i HC raids, däremot så har det hänt flera ggr efter m+. HC är inte så socialt som det en gång var och behövdes. Mythic är en annan femma, är väl desto mer vad HC var back in the days

Av MexxII
Skrivet av Oliver91:

Det är väl bra att contentet balanseras efter vad de faktiskt var designat för? men håller med att om du pushar ännu högre i m+ att rewardsen ska scala vidare, +15 för items som gör dig redo för heroic raiding låter helt utmärkt för min del

Har dock gått tillbaka till Classic igen de senaste dagarna, lvlar en dwarf hunter.. tyvärr är inte shadowlands jättelockande även om jag säkerligen kommer testa det iallafall.

Jag skulle dock utan tvekan säga att +15 är svårare än HC. Framför allt första bossarna i HC brukar vara ett skämt, vilket även gäller för de senare bossarna också när man fått lite mer gear. Personligen påstår jag att M+15 är både mer tidskrävande och svårare för att då inte alls ge någon vidare rewards för den delen och då tycker jag att det makes sense att det är åtminstone HC-nivå på looten om inte högre, men absolut inte mythic.

Av MexxII
Skrivet av Oliver91:

Dom tar inte död på m+... du kommer kunna spela dom på exakt samma sätt som i BFA dock kommer du inte kunna geara upp till items bättre än mythic raids.

Det är inte långt ifrån i vilket fall. Man har inte kunnat grindat upp bättre items än mythic under hela BFA så det råder ingen skillnad.
Dom flesta om inte alla klasserna ska ha loot från raiden, azerite, trinkets eller vapen oavsett om det är från HC eller mythic. Spelar liksom inte någon roll hur många M+ man än kör så kommer det finnas delar att vilja ha från raiden.

Det har alltid funnits en anledning till att raida HC/mythic så förstår inte varför Blizzard ska skjuta oss som njuter av att spela m+. Att +15 droppar sämre gear än vad HC raid gör är ett skämt.

+15 ger dig 210
HC 213 samt 220 för sista 2 bossarna

För att sen inte glömma att det droppas 1 item per M+ run, så de där 30-40 minutrarna man spenderade har man 1/5 att ens få någon reward. Weekly vault reward får man visserligen men kan vara bland det tråkigaste någonsin.

Av MexxII
Skrivet av ZyntaaX:

Fortfarande fulla servrar med queue-times på flera timmar vid ny release haha

Detta säger väl knappast så mycket för det brukar tunnas ut rätt fort. Ä väl första dagarna eller veckan som alla vill testa det nya, sen inser folk att njae det var inte så kul nu heller.

Kommer sakna BFA season 4. Kommer sakna M+. Tråkigt att Blizzard väljer att ta död på det för att insistera att det ska raidas HC..
https://raider.io/bfa-review/mw4PsZJUjP

Av MexxII

Tycker det saknas ett citat från när dom announcade SL: we will release shadowlands this fall even if it means shipping it out from our homes

Så mycket blev det med det. Mycket som jag absolut inte är nöjd med men åtminstone så kanske Blizzard fixar så att det är Alpha på release som det varit senaste 2 expansionerna.

https://twitter.com/i/status/1311814902986739713

Av MexxII
Skrivet av Lagers:

@Alling: Det är bara roligt att hjälpa till, och att vi löste det. Känns som att Violentmonkey är snabbare och bättre. så bra att byta till den också. men nu har jag fått nytt problem som jag ska dyka ner i. Vet inte varför det blir såhär och har inte hunnit kolla på det. men får en dålig färg på texten på detta sätt, får ni det? Brave, Violentmonkey, Nighty, Blargmodes

https://i.imgur.com/4BSYf2B.png

Har också fått detta och tänkte då att det kanske bara jag med min färgblindhet som inte ser texten alls överhuvudtaget. Gillar Blargmodes mer än Soitoras mörka tema men lite smått irriterande att inte kunna läsa annonskommentarerna lite snabbt.