Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII
Skrivet av SweatyLlama:

Tack, det blev en sån från fyndhörnan Mycket dyrare än vad jag brukar lägga på mina telefoner, men jag föll för det annorlunda utseendet.

Just annorlunda vet jag inte. Tycker det ser ut som en iPhone fast skärmen är Samsung-inspirerad så tsk från diverse iPhones så ser den modern ut Är väl just därför den tilltalar, åtminstone mig, en aning men fortsatte på samma gamla visa.

Du får gärna skriva en rad eller två när du haft den ett tag!

Av MexxII
Skrivet av Fjalls:

Jag har haft sådana. Sådana kan jag ta ut på jobbet nya, gratis men finns en anledning varför jag inte har dem.
Riktigt så viktigt är inte hörselskyddet. Rankar det såhär
1. Ljudkvalle
2. Billiga
2. Hållbarhet
4. Hörselskydd

Ljudkvalité bekostas ju av NC om det nu faller på Sony XM2/3/4 eller vad som helst. Sen när det kommer till trådlöst så är det ju då batterier vilket är en förbrukningsvara så vet inte hur mycket det degraderats med tiden om det är beggade trådlösa hörlurar..

Av MexxII

Tyckte att Fidelio X2 var helt okej. Supersköna hörlurar ur lådan men vet inte om det är jag som har ett smalt huvud för dom åker väldigt lätt av, töjdes väl ut med tiden helt enkelt. Om jag minns rätt så tyckte jag inte riktigt om gaming i dom då jag hade det lite svårt att höra exakt varifrån fotstegen kom. Sen är det ju kul att granaterna säger boom, men det är mer för single player och inlevelse.

Använder aldrig mina X2 längre efter införskaffandet av Hifiman 4xx och sedermera HD660s. 4XXs planar basen är något helt annat. Elektronisk musik gör sig bättre i X2 än HD660s men tenderar då att välja 4XX då med sina planar.

Kanske dags att leta rätt på X2orna och lyssna lite på dom igen. Stora fördelen med X2orna är att dom är väldigt lättdrivna

Av MexxII
Skrivet av maLakai:

Ny mus, denna gången i magnesium!! 🤓 slår precis över till 49gram på min våg frå 48. Svårt fota men jävligt läcker i verkligheten med klarlackad metall. <Uppladdad bildlänk>

Hur är det med batteritiden nu när du använt den ett tag? Var lite intresserad av första upplagan av deras trådlösa och minns då att det var magnesium då med och hur Finalmouse tryckte att det skulle vara en månads användande per laddning eller något sådant. Det var riktigt länge i alla fall! Det jag avskyr med Finalmouse är ju just det du nämner i ett senare inlägg. Det är snarare ett samlingsobjekt än datormöss som ska användas och att samlandet promotas av dem. Begränsade upplagor med upptrissat pris, få hype kring det för att sedan ska flippas vidare eller hamna helt enkelt ligga kvar i lådan som souvenirer.

Med det sagt, gillar min Finalmouse Air 58 Ninja (OUUUUUUH, mäktigt, 10åriga fortnitespelare skulle bara se). Scrollen har dock gått sönder och blivit utbytt då en plastbit gick sönder på den. Problematiken med dessa ihåliga möss är dessutom att det vill samlas upp på skit i hålen och inte så smidigt att dra av det med en trasa )

Av MexxII
Skrivet av Printscreen:

Hann jag först med nya iPhone? Här är en 14 Pro.

https://i.imgur.com/VBVACYb.png

Glömde fota min då jag var så exalterad att få igång allting. Första intrycket är att den är tung. "Dynamic Island" används typ bara när man har spotify rullandes i bakgrunden så en gimmick. Skärmen är otympligt stor, kan inte längre hantera den med en hand. Kommer från iPhone 7. Trodde skärmen skulle skina mycket mer när med 2000nits men inget som jag märkt av alls. Känns ungefär som samma ljusstyrka på 7an som då inte var en OLED meeen.. 120Hz, Always On, kamera är wow och rappheten i allt gillar jag

Skrivet av Jerkanftw:

<Uppladdad bildlänk>

Hade en iPhone 3GS, sen Windows Phone i fyra år, och nu android i... 6 år? Bytte från en Oneplus 6 som började strula, och eftersom man är beroende av ljudlös-switchen så fick det bli att testa iPhone igen. Började även studera för en månad sen, och då köpte jag mig min första mac någonsin fast jag har varit intresserad av det i flera, flera år. Hoppar in helt i Apples ekosystem, från att inte äga något alls till att nu Äga en iPhone 14 Pro, en Macbook Pro 14" och fyra airtags (fjärde är på nycklarna). Möjligt att det blir en Apple Watch i framtiden också (inte en ultra).

Hittills så älskar jag mac, även om det är saker man blir irriterad på. Med iPhone så tror jag att det kommer bli svårast att vänja sig med att inte ha en enkel tillbakaknapp men det ska jag nog överleva.

Airdrop var en stor anledning till att jag ville hoppa in i Apples ekosystem, och jag har bara varit i behov av det en gång hittills men det var sjukt smidigt när det behövdes.

Är det något speciellt med detta skalet? Sett väldigt många använda det. Har ringen någon UseCase eller är det helt enkelt att det bara är snyggt?

Av MexxII

Så nära full pott! Nytt personbästa i alla fall!

Av MexxII
Skrivet av Forsgren:

Vi hade en penna som man strök på kuvertet så man slapp slicka igen det. När det kommer till elektroniska val handlar det nog mest troligt om säkerheten för valresultatet samt den personliga säkerheten. Jag tror inte elektroniska val är rätt väg att gå i dagsläget.

Känns inte heller som att nuvarande system är super på något sätt heller. Allt från hur ena blockets röstlappar ställs undan på ställen så man måste be om det. Men absolut, hur man än vrider och så är ju säkerheten a och o.

Av MexxII

Kommer precis från min lokala vallokal på Söder här i Sthlm. Det hela var över på ett par minuter, basically ingen kö alls. Har väl säkert tagits upp i tråden men det här med att en random gubbe delar ut kuvert som man sedan ska försegla med lite saliv (efter) under CoVID känns väldigt suspekt. Aja, hur svårt ska det vara att logga in med sin e-legitimation för att sedan rösta online 2022...

Av MexxII
Skrivet av Baggersson:

Är det bara jag som tycker att vi nått en punkt av dimishing returns? Sitter på en 12 PRO och har ärligt talat inte kommit på någon anledning att uppgradera, än mindre hosta upp 15 lakan, kommer liksom inte märka någon skillnad? Gör telefonen det den ska, så gör den liksom det, typ funkar verktyget så funkar det..

Känns som detta var nått för ett par år sedan redan. Mer eller mindre samma design sen iPhone X. Framsteg har givetvis på alla punkter för vardera uppdatering i och med att tekniken går framåt.

Av MexxII

Tycker det är väldigt tråkigt att iPhone 14 med always on och 120Hz samt "Dynamic island" så hade den varit smått intressant, oavsett om det vore A15 eller A16. Tyvärr så måste man alltså gå på iPhone 14 Pro för att inte köpa en telefon som kom för 5år sedan... Spyr på notchen, det ser så gammaldags ut rent ut sagt. Tom så att då föredrar jag gamla iPhone 6/7/8 designen över iPhone X.

Rätt besviken på färgvalen. Sierra Blue som finns till iPhone 13 är riktigt läcker. T.o.m. så att den gröna ser helt okej ut, sen dagens utbud. Det får bli en vit, får leta fram gamla fina iPhone 4 som kom i vitt efter ett halvår på releasen om jag minns rätt! Lite samma design, metallram och vit bakgrund.

Av MexxII

Någon som vet om det är 9e september 14:00 som gäller för operatörerna också gällande förbeställning?

Av MexxII
Skrivet av Mumu55:

TANGZU Wu Zetian verkar vara Flavour of the week, inom kort släpper ju Moondrop sin Planar IEM och tar säkert över hype-stafettpinnen.
Håller med om att Z12 är snyggare än Wu Zetian. Och Z12 verkar vara mindre också, plus för det. Ser iaf ut så på Akros video nedan.
Z12 var väl D12 men med pytteliten sub boost?
https://preview.redd.it/hmc009d3wtb91.png?auto=webp&s=2d9f8ef512fd726e884097ea4c4caaafe2d6718f

https://youtu.be/LY7Yklzg-iY?t=445

Precis, ingen större skillnad alls jämfört med S12. Sen går en liten slant till stackars Z Reviews då det är en collab Tyvärr missade jag releasen med de röda och blåa snäckorna numrerade 1-500. Tydligen så ska de guldiga och svarta säljas tills vidare, dvs inget limiterat.

Ja, verkar som det händer mycket på planar IEMs fronten! Man kan ju inte sen sitta och avvakta hela tiden om det kanske kommer något runt horisonten som kanske är bättre. Farliga med att man fortsätter göra research efter sitt köp

Av MexxII

När man väl får för sig att det är dags att skaffa sig ett par kompetenta IEMs, letar runt på vida webben och till slut verkar hitta några som faller en i smaken gällande pris, utseende och prestanda. Klart det sedan dröjer inte mer än någon dag innan man hittar något annat som kanske skulle kunna vara bättre!

Första gången jag jag beställer från Hifigo så får se hur lång tid det tar. Känns som en oändlighet fastän jag beställde i onsdags Blev ett par Letshouer Z12! Sedan fick jag upp ögonen för Tangzu Zetian Wu. Tror ändå att jag står fast vid mitt första val, Z12 har imo en finare finish än Zetian Wu och sedan etuiet som medföljer så ZW verkar hemsk, stor röd och guldig

Av MexxII
Skrivet av kf:

@MexxII: Är det samma kabel som t.ex. HD650? För mig har det varit kabeln som blivit dålig ett par gånger. Om jag inte missminner mig är anslutningen inte höger/vänster-specifik så du borde kunna testa och se om det är kåpan eller sladden.

Får dra på mig skämskudden på den... det är då sladden som är problemet. :')

Av MexxII

Tyvärr så har mina Sennheiser HD660S börjat glappa i ena kåpan. Har bara endast 1 kört med originalsladden man fick med från hörlurarna och har inte tagit bort sladden mer än ca 5-6ggr per år, nog haft dom i över 3år nu. Designen är ju långt ifrån ny så säkert fler som upplevt samma sak, var det då sladden som var problemet eller är det kopplingen i hörselkåpan? Och om det är kopplingen i hörselkåpen, går det att reparera och vad kostar det eller får jag se dom som förbrukade?

Av MexxII
Skrivet av Danielkm:

Ja det var synd att banan inte torkade upp. Men annars håller jag helt med om produktionen de senaste loppen har stundtals varit rent usla. Ett annat återkommande problem är att tidtagningen i pit stop inte alltid funkar.

Grand Prix @ Monaco ska vara det enda racet som det inte är F1s egna broadcaster såvitt jag vet. Tror Blomqvist nämnde det när det var just i Monaco.

Av MexxII
Skrivet av Edin1984:

Denna skönhet då... Säljer en spelrigg med 2080ti fast utan ett 2080ti

https://i.imgur.com/Ke9rveI.jpg

3700X saknar dessutom integrerad grafik så kommer inte ens kunna outputta en bild vilket gör det ännu mer komiskt ^^ vääääldigt missvisande och därtill nätagget är ju aning underdimensionerat

Av MexxII

Det ser ju bra ut! Dubbel- och trippelchecka hur många fittings du behöver, tänk på eventuell dränering samt påfyllnad.

Av MexxII
Skrivet av Nivity:

Slut? Undrar varför de gör 360hz IPS 24" då. Samt släpper massor av nya 24" skärmar.
Inte direkt, 4k kommer inte bli mainstream på länge ännu.
40"+ kommer verkligen inte bli mainstream på vääääldigt länge.

Etc.

Om du inte visste det så görs produkter efter marknaden i första hand.
Göra en produkt man inte säljer mycket av är inte så lukrativt av ett företag direkt.
Självklart görs super highend produkter för att försöka ligga "först" etc. Men de tjänar knappast stora pengar på dessa.
Finns ju kommande 4k 43" monitors för 3500$ osv, inte direkt kommande storsäljare.

1440p kommer fortsätta öka dock för de börjar bli lagom pris på dom, de börjar bli bättre för spelande samt att det är en mer ok uppgradering från 1080p för storlek (oftast 27" samt kostnaden för hårdvaran som krävs"
Men 1080p fortsätter att öka även det.
https://i.imgur.com/DbFRmoy.png

Dold text

Det fina med dessa 40"+ är att de kan dubbeldippa som en TV, att kunna ersätta både en datorskärm och TV, 2-i-1, vilket gör det svindyra prisen lite mer överkomligt, skulle säga, precis som du påpekar, att största problemet med 1440p såväl som 4K är att det krävs så pass dyr hårdvara för att driva. Ett RTX3080 är ett perfekt kort för 1440p exempelvis IMHO

När jag köpte min 144Hz-skärm så var det inte så mycket fina finesser som det finns idag med adaptiv synk, HDR och gud vet vad.

Av MexxII
Skrivet av Dinkefing:

Då har du inte sett Eizos skärmar. LG gör visserligen panelerna men skärmarna är för de omedvetna som endast går igång på bing bing. Folk vill ha stort för så billigt som möjligt och då blir kvaliteten lidande.

Har inte sett någon Eizo-skärm på väldigt länge. Senast jag hörde något från det märket måste närma sig omkring 10år sen nu med deras fakeade 1080p@240Hz medan alla andra hade 1080p@120/144Hz som tak, men då pratar vi TN-paneler, teknikerna har utvecklats sen dess tack gode gud. Eizo känns snarare som tillverkare av bildskärmar till företag, men kan mycket väl ha fel där! Sen att folk kollar på storlek, sen prislapp och då tar billigaste får stå för dem. Var person får välja och avgöra själv, är den bättre kvalitén värd priset? Kvalité brukar kosta... Fler valmöjligheter är alltid välkommet!