Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII

Inte för att vara den som är den men ditt 1080Ti borde prestera bättre än RTX2070

Av MexxII

Oneplus 7T Pro är väl inställd på 90Hz som standard har jag för mig att jag läste på dess lanseringsnyhet - alltså låter det som att man själv måste toggla igång en högre Hz på andra telefoner. Är det inte samma gällande upplösningen? Att den kan väljas i inställningar?

Känns inte helt sammanhängande 75% brightness borde ändå vara ljust nog för att spela på eller vad man nu gör..

Av MexxII

Grafiken känns ju lite som ett skämt 2019. Ser typ ut att kunna vara ett spel till mobilen. Ju mindre skärm desto mer förlåtande för pixligheten

Av MexxII
Skrivet av anon132576:

För övrigt vände och kände på en 11 Pro Max idag i ett par minuter. Ingen märkbar prestandaskillnad skulle jag säga (XS-modellerna var ju snorsnabba redan), men skärmen var fett imponerande och kameran kändes väldigt fräck den också. Gillade det nya zoomhjulet stenhårt måste jag säga. Nog för att jag är mycket nöjd med min XR, men den här skärmen var fasen något i hästväg alltså. Kändes mycket skarp och behaglig för mina inte så värst superbra längre ögon.

Då är ju frågan om du känt på XS när du köpte din XR? Eller 2 år gamla iPhone X då det är samma skärm i XS och X.... Samma upplösning vilket borde ge samma skärpa. Skillnaden är att Apple tweakat kontrastförhållandena i 11 Pro och tror att man skulle behöva testa 11 Pro och XS sida vid sida för att märka skillnaden om ens då.

Tyvärr så har iPhone 11 samma skärm som din XR. 326 ppi och lcd-skärm, det är vad jag har nu med min iPhone 7. Visst att skärmen är större men samma skärpa.

Av MexxII
Skrivet av RVX:

Om jag behöver ha snabbladdare? Nej egentligen inte, är dock jävligt bekvämt. Nu blir det dock ingen då jag returnerade den, kanske köper nån trådlös laddare istället. Liksom 600:- för vanlig snabbladdning är horribelt, är ju samma pris som en trådlös variant från Belkin eller liknande kostar. Är ju sånt jag skulle kollat upp innan, aja shit happens

Så får hålla mig till deras 5v historia så länge dess värre.

Rätta mig om jag har fel men var det inte första gången som Apple sålde telefonerna med snabbladdaren som standard? Eller var det bara Pro-modellerna som fick det tro

Av MexxII
Skrivet av hipstergamer:

Kan man verkligen lita på att det tar 5 dagar? Enligt vad jag har hört så kan det ta upp till månader ibland pga hur massdrop fungerar (dvs de köper riktigt stora sortiment exakt utifrån vad en grupp kunder har beställt och därav blir det billigare)?

Detta är väl hur det brukar se ut på (Mass)Drop. Drop tar in beställningar och sedan beställer det i sin tur. Det brukar dessutom stå expected shipping date så man kan ha någonting att förhålla sig till. Vissa produkter lagerför dem om jag inte minns helt fel så dessa skickas väl inom ett dygn eller så skulle jag gissa. Dock så är Drop USA-baserat så frakten tar sin tid och att du borde åka på moms.

Sen är det nya att Drop har skaffat lager någonstans i EU med utvalda produkter för snabbare frakt samt för att vi ska slippa åka på moms.

Av MexxII

Rent visuellt såg spelet inte alls lika snyggt som jag förväntade mig.. Tyckte det såg lite grynigt ut oavsett vad det var för settings jag körde med. Förstår inte hur de kan sätta Render Res på 50% samt ha igång Filmic Post Processing som standard när man launchar spelet... Herregud vad det såg ut. Blev bättre när man stängde av all Processing och satte Render på 100%. Grafiken var väl duglig, inte så mycket mer.

Ljudet på tex MK2 Carbine var rätt maffigt, fanns säkert fler vapen. Likaså killstreaksen med rolling thunder osv hade rätt tungt ljud dem med. Så skulle säga att ljudet var lite mer inlevelserikt jämfört med WW2.

Jag tycker dock att WW2 var mer tillfredställande att springa runt och döda folk. Kanske beror på att det känns som att TTK var längre i WW2? Jag vet inte riktigt, men det är det som är det roliga i spelet. Jag gillar dock var COD är påväg och att nästa COD kommer fortsätta vara utan loot boxes, season pass och med cross platform-stöd.

Visst är det kul med lite mer valmöjligheter på vapnen och att det påverkar ens gubbe, det ger spelet ett extra djup liksom. Perksen som fanns kändes lite meh, fanns inte så många att välja på kändes det som. Och sen detta med cross platform - det lär väl gå att stänga av på konsolsidan? Personligen om jag spelat på konsol hade det togglats bort illa kvickt... Förhoppningsvis så gör det att spelet inte dör ut lika fort på PC-sidan.

Gillar dock inte heller att det är i Battle.net appen. Rörigt att hitta ens vänner där jämfört med Steam. Som WoW:are så har jag massa vänner därifrån som dyker upp på listan som gör den plottrig. Sen som många tidigare klagat på är ju networking/servrarna whatever, ganska så jäkla kasst 2019... Black Ops 4 hade väl 20tick eller om det ändrades.... Tycker de 60 som CS:GO har är ett minimum....

Det blir nog inte ett köp för min del då jag under de timmar jag skrapade ihop så hade jag nog haft roligare om jag kört WW2.

Av MexxII
Skrivet av DasIch:

Eh, A13 sopar mattan med Snapdragon 855(inkl. plus) och Apple och Samsung har senaste åren slagits om vem som har de absolut bästa skärmarna.

Samsung vinner ju den eftersom det är Samsung som gör skärmarna till både sina egna och åtminstone till de senare iPhonesen. Skärmen har tidigare uppskattats till att vara den dyraste komponenten. Det är rätt fina marginaler som Apple har på sina produkter

Av MexxII

Har också HD660s samt X2 och håller helt med @ZyntaX. Väljer utan tvekan Sennheisern över X2. Med alldeles för många timmar i CS:GO och COD så tyckte jag ljudet i X2 lät grötigare. Hade det mycket svårare att lokalisera var motståndarna befann sig. Så för competitive väljer jag HD660s. Däremot så är väl X2 roligare, bättre inlevelse i explosioner och liknande om man nu vill ha det istället.

Av MexxII
Skrivet av star-affinity:

Ack o ve – håller med om att 32 GB lagring är futtigt trots att det är en instegsmodell. Apple Watch 5 erbjuder ju upp till 32 GB – en klocka?!

Instegsmodellen är för låg, men addera då också att modellen med största lagringen är 128GB. Finns alltså bara 2 alternativ... 32GB är bedrövligt.. Telefonerna har väl 256 samt 512GB?

Av MexxII
Skrivet av Tobitheo:

Bara du slår till. Sitter ju en i3 i den och den är röd. Vad mer behövs?😉

med laddare!!!

Kanondeal när man tom får med laddaren!

Av MexxII
Skrivet av slips:

Löjligt dåligt av Appel. Hur kan de ligga så långt efter konkurrenterna som OnePlus, Huawei och Samsung i utveckling av hårdvara, mjukvara och design? Det har inte hänt mycket sen iPhone X. Samma design, stor notch, lightning cabel fortfarande...ingen type-c. Det ända som är uppgraderat är kameran resten är ren skit och en teknik som ligger årtal efter med ett maxat pris.

Vilken hårdvara syftar du på? Just hårdvara skulle jag påstå är där Apple leder. Ligger dem efter i mjukvara? Njae, inte det heller... Mjukvara och Huawei - kan bli mycket intressant vad som händer där med mjukvaran :')

Designen är detsamma som för två år sen. Är väl typ det ända som jag tycker att Apple slackar med den stora fula notchen.

https://scontent.farn2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/70153574_375...

Av MexxII
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Funktioner? Troligen inga.
Den samlade användarupplevelsen, däremot, skiljer sig åt. Denna är naturligtvis i stor utsträckning en smaksak. Inget av systemen saknar helt saker att klaga på, utan man får välja sina kompromisser utifrån vad som är viktigt för en.

Är väl meddelanden, mail, podcaster och telefon som är Apples appar som jag använder. Så är de flesta är olika 3e-parts appar såsom Chrome, Spotify, Messenger, Bankid osv, dessa bör väl vara rätt lika?

Av MexxII

@isbjoern

Har haft iOS sen julen 2008, iPhone 3G, sen någon variant av varje generation fram till 7. Så jag har inte testat Android mer än pillat med någon kompis telefon några korta stunder. Jag tänker efter vad jag använder för iOS funktioner och ja, iCloud och Filer har jag handlat några gånger. Jag vet inte riktigt vad för funktioner som jag skulle gå miste om jag skulle gå över till Android.

Av MexxII

Most advanced iPhone ever, jajjemen, blir lika förvånad varje år.

Får mer avsmak för Apple varje år. Ännu ett år med en refresh... iPhone X var väl nice, men tyvärr, flärpen borde vara borta nu 2 år senare. Lika intressant när Apple tar upp detta med Pixlar per inch. Den är nämligen detsamma som för 2 år sen, men när de påpekar att denna PPI är så hemskt bra under eventet så är det klart att man uppfattar det som att det blivit en uppgradering men icke.. Aja, det var inte exakt samma skärm som i iPhone X/XS, dubbelt så bra kontrast samt högre ljusstyrka så bättre skärm är det ju faktiskt.

Kul med bättre kamera, såväl fram som bak. Använder idag en iPhone 7 sen dess release, där jag känner att det hade varit trevligt med en bättre frontkamera och bättre batteritid. Och möjligtvis en amoled-skärm när man får för sig att använda polariserande glasögon.

Personligen har jag svårt att motivera prislappen på iPhone 11 Pro mot Samsung Galaxy S10.
Specjämförelser av olika toppmodeller

Av MexxII
Skrivet av ZyntaX:

Ja iofs förstod det. Känns väldigt konstigt att köpa ett headset dock för att ta bort mic:en.
Om dom blandar in ett företag till som ska ha vinst så är sannolikheten inte så hög att det är bra bang for the buck i dessa exkl. mic.
Men jag gissar ju bara här. Tycker det känns långsökt.

Konstigare saker har hänt i dessa kretsar.

Men är det verkligen så konstigt? Inte alls så ovanligt att se folk gå runt med gaming-headset med borttagen mic eller gömd. HyperX såväl som Steelseries är väl det vanligaste man ser på tuben titt som tätt. Använder mina Mobius mer eller mindre till pendlarlurar och tar då av micen. Tycker dem funkar kanon som allroundlur.

Av MexxII
Skrivet av Svensktiger:

Att du behöver spelet och dessutom prenumerera på det för att kunna skapa en gubbe och därmed reservera ditt namn känns ju rätt självklart.
Varför skulle icke spelare kunna göra det ?

Jag tycker det låter extremt mycket som @Chromatic skriver. En ren och skär cash grab av Blizzard. Vad är det för fel med dagens, du gör ett nickname när du skapar gubben? Ganska bra faktiskt.

Det jag gillar med detta är att BfA-spelare gynnas också, men jag tycker det är lite fel att folk ska behöva köpa gametime och wastea halva bara för att få sitt nick som man vill ha.

Av MexxII
Skrivet av Chromatic:

"If you’re eager to claim your character name in WoW Classic, take note: we’ll be opening character creation on Tuesday, August 13.** Players with an active subscription or game time on their account will be able to create up to three characters per World of Warcraft account. We’ll have more information on realm names closer to launch, but rest assured—you’ll have plenty of time to figure out your plans for realm domination!"

Jag kanske tolkar det här fel, men några dagar innan release så måste man alltså subscriba till Wow för att få chansen att reservera... tre namn?

Tre namn!? O_O

That's not enough.

Dold text

Hmm, är det girigheten från Blizzards håll som tar fram detta eller är det en belöning för de stackars krakar som spelar dagens WoW? Jag vet inte om jag är fan utav något av scenariona tbh...

Av MexxII
Skrivet av Doorfen:

Vad menar du, att de inte kan Sennheisers produkter? Jodå de är väldigt kunniga på dem med. Vad svammlar du om...

Läs föregående sida så förstår du.

Av MexxII

@Berniz: Tja! Hur länge tänkte du låta annonsen ligga uppe?