Inlägg

Inlägg som Bernd_P1 har skrivit i forumet
Av Bernd_P1
Skrivet av Vapo:

Nja. Va? Typ. AMD har ju sina gpu:er i +150 miljoner PS4, Xbox och Wii-U också mot 2,5 miljoner Switch...så de har bara +98% av "next gen" marknaden....

kanske dags att lära sig hur konsol marknaden funka. när konsoltillverkaren ska hämta in erbjudande från olika tillverkarna så är det det billigaste (altså det mest lönsamma erbjudande) som vinner. du överskatta vad AMD verkligen gör för vinst med konsolerna.

Av Bernd_P1
Skrivet av jawik:

Det är väl tyvärr knappast något ovanligt inom storföretag. Jag skrev inte att Intel är felfria, jag skrev att AMD är samma skrot och korn som övriga. Oavsett, mutor och fulspel enbart är inte anledningen att de har den positionen de har idag.

Och om du syftar på första stycket så handlar det inte om Intel, utan om en teoretisk situation där ett företag får monopol baserat på mitt val av hårdvara.

Vilken trevlig världsyn du har. Då kan vi ju lika gärna avskaffa alla lagar då det finns ju altid nån som bryter mot de.

Av Bernd_P1
Skrivet av jawik:

Om företaget jag köper av får monopol medan övriga går under så beror det på att de sålde bra produkter till bra priser medan övriga inte nådde upp till nivå. Jag tänker inte handla halvdana produkter för att stödja företag som inte kan leverera.

Men jag sa också att konkurrens är det bästa för att driva tekniken framåt. Det är också det bästa för konsumenten ur prishänseende samt valmöjlighet. Men åter igen, det är upp till företagen att leverera en konkurrerande produkt, inte bara "finnas till". Men risken att något av nämnda företag skulle hamna i monopolställning är dock väldigt liten.

Jag tror absolut inte att företag är snälla. Som jag sa så finns de till för att tjäna pengar, även AMD. Och jag ser inte AMD som bättre än övriga, de har bara under senare tid inte haft samma möjligheter att skydda sin ställning som övriga.

Och vad det gäller de "rättigheter" som någon "slogs och blödde för" så tror jag du blandar ihop valmöjligheter på hårdvarumarknaden med något inbördeskrig någonstans. Inga rättigheter kommer att försvinna för att vi väljer några FPS extra i vårat hårdvaruköp.

Du är väldigt naivt eller? Du vet att Intel har kommit dit dem är nu inte enbart genom att "gör bra/bättre produkter" eller? Du vet att de har bland annat använd sig av mutor och andra fulspel för att komma dit.

Av Bernd_P1
Skrivet av GilbertG:

Intressant att Intel bara kan kapa ett kvartal sådär, låt vara att bara en del produkter hamnar där.

Jag fattar verkligen inte hur man kan vara fan av ett bolag med 90+% av marknaden. Vad är det för roligt med det? Vad är meningen?

För att man är på den "vinnare" sidan fast man är igentligen förlorare ändå.

Av Bernd_P1

bästa vägen att gör det är väl att köpa ett tillsågat bordskiva (eller 2 halvkretsar) äntligen dina önskemål plus passande antal ben.

Av Bernd_P1
Skrivet av RX10:

Nu får ni förklara för mig.

AMD byter namn från ex: 480 till 580, det är med samma krets, men förfinad för att få bättre prestanda, det är vad jag förstår en rebrand. Det är inte ok. Eller?

Nvidia kommer att byta minnen i 1080 och 1070 korten, men med samma krets, för att få bättre prestanda, men med samma namn, eller kanske inte hela namnet. Det är också en rebrand. Men det är ok. Eller?

Nej. En rebrand är när man bara byta själva namn men det är fortfarande samma sak. en sak som är rätt så vanligt idag i bilvärden där olika tillverkare ibland gör samma grundchassi på bilen och sen bara lägga till sin logga på framsidan.

detta här kan man väl snarare jämföra med Intel Skylake -> Kabylake.

Av Bernd_P1

@SweMerlin: hur kan det var försenat när det inte finns når release datum? Eller kanske vi ska drar samma slutsats att Volta är försenad så Nvidia har därför först nu släppt fullstora GP102.;-)

Av Bernd_P1
Skrivet av perost:

På prisjakt kan du gå till Statistik-tabben när du kollar på någon vara, så kan man se vad varan historiskt har kostat. Där kan man också se när någon butik ändrat priset, och med hur mycket.

Det vet jag. Tanken var väl igentligen att jag undra hur mycket som är verkligen rea på och inte där det fuskas genom att att höja priset innan.

Av Bernd_P1

Undra hur mycket av det som är nu på "rea" har smyghöjds lite innan.

Av Bernd_P1

@GilbertG: undra om han tycker samma sak om Skylake vs Kabylake? eller om det är då plötsligt en helt annan sak

Av Bernd_P1
Skrivet av heffaklumpmamma:

Tycker iaf dom kunde slängt in GDDR5X i 580, bara för att komma med något nytt och spännande. Här bortser jag helt från om det behövs eller inte

undra om inte Nvidia har GDDR5X under lås eller nåt liknande. eller i alla fall företrädesrätt liknande AMD har med HBM. finns en anledning varför inte ens Titan har HBM och bara Tesla P100 har HBM på Nvidia sidan.

Av Bernd_P1

@Barak: för att folk måste alltid hitta nåt att gnälla om hos AMD. när AMD lanserade R9 290 med 8GB och 390 senare så var det helt onödigt äntligen vissa att har ett kort med så mycket minne. nu när det är snabbare minne än GDDR5 och GDDR5X så är det helt plötsligt korkat att lansera ett kort med "bara" 4 GB.
Och det är framförallt kortat när AMD har i samband med Vega har visat upp en teknik som halvera användningen av grafikminne.

Av Bernd_P1

Bios 1002 till Asus Crosshair 6 Hero är nu officiellt ute på både Asus USA och Sverige:
https://www.asus.com/se/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/He...
https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/He...

Av Bernd_P1
Skrivet av CS nörd:

2000kr för cpu + minnena!
även intresserad av crucial 240gb

tyvärr är alla grejer redan såld.

Skrivet av Mfzombie:

350kr exkl frakt på h110i

tyvärr redan såld.

Skrivet av crazysanta:

Bjuder 400 + hämtning för h110 + nzxt hue

h110 är redan såld och till hue'n har jag också redan en som vill köpa det. så det skulle behövas ett högre bud för det.

Skrivet av Mfzombie:

450 + frakt för h110i

tyvärr redan såld.

Skrivet av Miindz:

Hur mycket gick CPU+MBO+Ram för? Missade helt den budgivningen..

tyvärr redan såld.

Skrivet av Faffa:

550:- + frakt för kingston 240gb och crucial 240gb

tyvärr redan såld

Skrivet av Mooss:

650:- + frakt för h110i och noctuafläktarna

tyvärr redan såld h110 och noctua fläktarna är bara en 120 mm och en 92 mm fläkt.

Av Bernd_P1

få be om ursäkt. har varit väldig upptagen med jobbet samt har väntat på att det jag har skickat att komma fram. här är nu uppgraderade listan av vad som finns kvar.

CPU:
Intel Core i5 6600K
RAM:
Corsair Vengeance LPX 2400 MHz 16 GB (2x8 GB) CMK16GX4M2A2400C14

Moderkort:
Gigabyte GA-H170N-WIFI LGA 1151

SSD:
Crucial M500 240 GB
Kingston SSDNOW 300 120 GB
Kingston SSDNOW 300 240 GB

AiO:
Corsair H110i GT
Corsair H80i GT

PSU:
EVGA SuperNova NEX750B 750W
BeQuiet! Kraft 600W

Chassi:
Corsair Carbide Air 240 Vit

Fläktar:
3x Corsair AF120 Grå
2x Corsair AF120 LED Blå
2x Corsair AF120 LED Vit
1x Corsair AF120 LED Röd
1x Noctua NF-P12 120 mm
1x Noctua NF-B9 92 mm
1x Fractal Design Silent Series R3 140 mm
1x 120 mm Dead Silence LED Blå
1x 140 mm Dead Silence Led Blå

Annat:
NZXT Hue
NZXT Sleeved LED Vit
Rode PSA 1

Av Bernd_P1
Skrivet av JimmieSan:

på tal om han xD

https://mobile.twitter.com/SalazarStudioYT/status/84658610997...

vilken jävla drama queen.

Av Bernd_P1

@Xeno88: det ska inte vara några problem då det är samma basis, bara nedskalat. så det är bara att gå ut och köpa. enda som man fortfarande behöver titta på är RAM. helst köpa nåt som är känd att funka.

Av Bernd_P1
Av Bernd_P1
Skrivet av Ratatosk:

Se till att de går efter moderkortets temperatur inte CPU:n, annars tenderar de att bullra.

kan man ställa in det? för jag verka inte hitta det.

Av Bernd_P1
Skrivet av AMD-FX:

Funkar inte Bitfenix fläktkontroller? Dock måste man ju ha en CD slot för att det ska funka
https://www.youtube.com/watch?v=6R2xoAPPQcs

Har plats för en men vill egentligen undervika en pga moderkortet har ju pwn anslutningar.

Skrivet av Kenta42:

@Bernd_P1:
Jag har ställt in manuell fläktkurva för cpu och samtliga chassi fläktar via q-fan, tycker att det fungerar bra/som förväntat.
Vad fungerar inte bra tycker du?

Det är kanske fel på mig men jag vill helst egentligen sätta en fast RPM där det ska sitta men verka inte riktig kunna gör det.