Inlägg

Inlägg som Larskrister har skrivit i forumet
Av Larskrister

Intel NUC

Sökes Intel NUC, ivy bridge och framåt och minst i3.
Gärna i närheten av Umeå.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Larskrister
Skrivet av robbankentor:

jag använder IKEAS lampor och deras Gateway, kopplat till Apple home. det löser allt när det kommer till lampor. hur det är med rullgardiner vet jag inte.

Edit: Ikea har tydligen rullgardiner som går att styra men det har jag inte testat.

Apple home är en mjukvara om jag förstår det rätt?

Skrivet av Pelle:

Kör homeassistant på en raspberry direkt! sen en conbee sticka för zigbee. Då kan du lägga in alla olika zigbee prylar i den och automatisera allt på ett enkelt sätt med en snyggt grafiskt gränssnitt.
Jag har alla lampor i mitt hus styrda via wifi och zigbee + några rörselsedeckare

Edit: t.ex alla ikeas prylar kör zigbee, hue lamporna likaså osv

Hur administerar man det? hur lägger man till enheter? via app? webbläsare?

Skrivet av aragon:

Hej

äger du lägenheten? ska du utvidga så allt styrs längre fram eller är det mer lite lek?

Talar vi stabilitet så kolla på z-wave eller knx, för mig är 2.4ghz ett jäkla lotto särskilt i lägenhet då det är väldigt lätt att störa/störas av andra enheter. (zigbee,wifi,blåtand köra alla 2.4ghz, dvs ikea,hue,plejd,shelly osv) sedan beror mycket på som sagt vad man har för krav, hur mycket saker man ska styra, ska man köra larm i samma system osv.

fördelen med 2.4ghz sakerna är att dom är billiga och väldigt lätta att ställa in, z-wave och knx kräver att du vet lite hur det ska konfigureras för att det ska bli stabilt och riktigt snabbt särskilt när antal enheter börjar öka på ett z-wave nätverk (z-wave är väldigt pratsamt)

Hej, Jag äger lägenheten. Jag är väl en person som gärna lägger några 100 lappar till istället för att behöva byta ut all infrastruktur om det är så att jag skulle vilja lägga till mer saker senare. Dom saker jag tänkte köra nu handlar mest om bekvämligheter, jag är rätt kass på att tända och släcka små lampor runt om i hemmet. På vilket sätt skiljer det i konf?

Av Larskrister

Vill göra lägenheten smart, behöver hjälp med val av lampor, gardin, hub osv.

Hej!

Har börjat kika på lite smarta grejer till hemmet som är en lägenhet på 60 m2, i dagsläget finns ingenting.

Det första jag tänkte fixa var "myslampor" som slår av/på med solens upp-nedgång och en rullgardin som kör upp och ner vissa tider.

Har försökt sätta mig in i detta, men känns övermäktigt.
Hur skulle ni lösa det?

Kollade på SweClockers smartthings artikel som kom ut här om dagen, är en sån hub en bra nivå att lägga sig på för att sedan kunna utvidga systemet?

Mvh

Av Larskrister
Skrivet av StuntmanMike:

Jag säger att det finns!

Skrivet av Eyeless1983:

Den är bakgrundsbelyst. Är dock i avslaget läge vid leverans så dom vet nog helt enkelt inte bättre.

Fn+Upp/ner ändrar ljusstyrkan.

Grymt! Då blir det att beställa. Tack så mycket!

Av Larskrister

Hej! Ska köpa nytt tangentbord, har haft ett SteelSeries Apex M500 som jag varit väldigt nöjd med.

Har kommit fram till att detta verkar lovande, står vit bakgrunds belysning på vissa sidor, men enligt kompletts support har den ingen bakgrundsbelysning, någon som har erfarenhet? https://www.komplett.se/product/1154801/gaming/spelutrustning...

Av Larskrister
Skrivet av Llama-Berry:

Hej, har ett razer ornats chroma liggandes, PM mig ifall du är intresserad, bor i närheten utav Göteborg men kan skicka den ifall du står för frakten

Har fått tag på ett tangetbord lokalt, tack ändå!

Av Larskrister

Skärm, SSD, HDD, Tangetbord

Hej,

Som rubriken säger så söker jag lite grejer för att få ihop en dator.

Detta är till en 10 årig flicka vars mamma är delvis sjukskriven och inte har möjlighet att prioritera en dator till dottern. Tänkte försöka fixa så hon får en dator i julklapp.

Jag kommer att sparka igång min gamla dator som är mer eller mindre komplett och innehåller en i7 960 på ett sabertooth moderkort, gtx 960 och en intel 60 gb systemdisk. Det vore bra om man kunde få tag på lite begagnade delar. Tangetbordet får gärna lysa.

Gärna i närheten av Umeå.

Tack på förhand.

Läs hela annonsen här

Av Larskrister

Ersättare SteelSeries Apex M500 eller reparation?

Hej!

Har haft ett SteelSeries Apex M500 som har fungerat väldigt bra och jag gillar verkligen detta tangentbord. Men nu har vänster shift sluta reagera ibland, vilket är mycket störande då jag spelar spel där just den knappen är viktig.
Det jag har gillat med tangentbordet är att det är ganska basic, Ingen rgb-gaming-extra-allt utan bara en blå behaglig belysning. Utan massa extra knappar men att det ändå finns snabb kommandon för att spela musik, höja volym, nästa låt osv. Framför allt känns det väldigt rejält också.

Har ni något förslag på ett nytt eller ev tips på hur man kan försöka fixa felet?

Mvh

Av Larskrister

@ClabbeL: har fått högre bud från annat håll.

Av Larskrister
Av Larskrister

@ClabbeL: Skicket är som ny. Du ska få bild när jag kommer hem. Tror det är inköpt januari eller februari 2017.

Av Larskrister

Hej, den finns kvar. Mvh Anton

Av Larskrister

Denon Ceol RCD-N9

Hej,

Säljes en Denon Ceol RCD-N9. Liten två kanalig förstärkare med CD-spelare, bluetooth, AirPlay, internet radio, Spotify connect. Finns även möjlighet att spela från nätverket. Original kartong med alla tillbehör finns och kan skickas, köparen står för frakten.

Pris 2700, bud eller byte mot skivspelare.

https://www.trustedreviews.com/reviews/denon-ceol-rcd-n9

Lånad bild.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Larskrister

@aragon: Största anledningen till att skaffa en ny spelare är att spela lokalt material, apparna har jag redan på tvn. Vad skulle du säga är den bästa boxen?

Av Larskrister

@aragon: var köpte du Jetstream AGT418?

Av Larskrister

Troligtvis är det kontakten micen går in i, eller kabeln som går i hjässbygeln.

Av Larskrister
Skrivet av Trunk:

72 enligt mätaren är 70 enligt gps. 104 enligt mätaren är 100 enligt gps. Ingen större skillnad men ändå säger ens reptilhjärna att man måste ställa farthållaren på 104 istället för 100...

Jag skulle tro att eran metod brister i någon punkt. Som flera redan sagt är det enligt lag inte tillåtet att mätaren ska visa för lite, därför har biltillverkarna marginal för att vara säker.

Om ni bara använder en bilmodell kan det förstås vara fel på den men om ni testat flera modeller som alla visar för lite, ja då är det nog eran metod som är bristande.

I ärlighetens namn kan jag inte minnas att jag ens hört någon säga att deras mätare visar för mycket (om de inte gjort justeringar på bilen förstås).

Man kalibrerar varje enskild bilindivid när man monterat en taxameter. Det kan vara små variationer mellan olika motor-årsmodeller, men det nästan alla har gemensamt är att mätaren visar för mycket jämfört med det man mäter upp.

Av Larskrister
Skrivet av Dahle86:

Det är rätt standard att hastighetsmätaren visar 5-10 km för mycket.
Biltillverkaren vill inte riskera att det hamnar åt andra hållet om du har något för stora däck (olika däcktillverkare).
Många som får böter är dålig reklam.

Det är enligt min erfarenhet tvärtom, mätaren visar oftast ca 5 km/h för fort.
Arbetar med taxibilar där vi plockar ut hastighets signalen för att mäta sträckan bilen kör, sedan kalibrerar vi taxametern på en utmätt sträcka på 1000 meter. Där får man ut antal hastighetspulser per 1000 meter och kan då räkna ut både sträcka och hastighet bilen kör.

Har svårt att tro att det blir mer exakt än så.

Av Larskrister
Skrivet av dabman:

Länka gärna till guiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Här har du länken: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000/settings

Av Larskrister

En liten uppdatering.

Efter att bytt färg och genomskinligheten på texten, och även följt en guide för att justera bilden syns det knappt och jag kan leva med det.