Inlägg

Inlägg som Chris_Acrobat har skrivit i forumet
Av Chris_Acrobat

Ganska bra summering.

Skrivet av James Strieb:

Google is facing a class-action lawsuit over Chrome's incognito mode by people who apparently don't understand incognito mode.

Av Chris_Acrobat
Skrivet av Olle P:

I alla fall jag har utgått från att incognitoläget ska uppfattas som en helt separat användare, skild från det vanliga användarläget. Då ska webbsidornas analysverktyg inte komma åt kakor och info som satts vid "öppen" surf.
Nu verkar Google kunna göra just detta för att koppla ihop de båda.

Och det är väl så det fungerar? Kakor stängs inte av, men det skapas nya (eller snarare att dina icke-incognito döljs) när du är i incognito. Det är väl så det fortfarande fungerar, eller har jag missuppfattat någonting?

Av Chris_Acrobat
Skrivet av JonasT:

Någon form av byggvideo blir det definitivt, antingen live eller förinspelat.

"Hej och välkommen till dagens stream! Idag skall vi titta på när jag alldeles nyss byggde ihop en dator i mitt nya vardagsrumschassi Sliger Conswole."

Av Chris_Acrobat
Skrivet av martinot:

Problemet (för mig) är att dessa är tokstora och går bort av den anledningen. Precis som Jonas så är mina "soff-PC" bara något större än spelkonsoler. En hel fullstor PC tar för mig alldeles för stor plats i TV-bänken/HiFi-rack, och är inte heller lika snyggt.

Sitter på idag på ett SilverStone Milo ML07, och är nöjd med det och den storleken, men detta chassi som Jonas köpt ser både lite snyggare och lite mer praktiskt ut (framför allt från luftkylningspunkt).

Mycket intresserad av att skaffa det, och även höra ifrån Jonas när byggt ihop och använt det!

När jag mätte min tv bänk på hjul (mycket viktigt!!) så mötte jag att den skulle få plats. Dock skulle det bli tight till taket, men där tänkte jag ha urblåst och inblåset från sidorna (där det fanns gott om utrymme).
Men kan vara bra att dubbelkolla mätningen innan jag beställer något.

Av Chris_Acrobat

Jag har också kollat på en liknande lösning! Jag har inte direkt tid längre för en egen stationär dator, så min tanke är att ha en gemensam PC i TV bänken som jag kan ansluta mig till via Parsec om jag skulle få för mig att spela i ett annat rum. Och när jag inte är ansluten så kan den ersätta min Steam Link (Pi) för soffspelande, med möjlighet till att koppla in VR i framtiden.
Det jag har ögonen på idag är ett SilverStone GD09 (https://www.prisjakt.nu/product.php?p=2689286), men ska bli intressant att höra vad du säger efter bygget är klart.

Av Chris_Acrobat

Cooler Master Cosmos 1000 reservdel

Är det någon som har plastdelen på bilden <länk>? Den sitter (iallafall på min) i den nedre delen av frontpanelen, det är den utan en fjäder.

Av Chris_Acrobat
Skrivet av Yatagarasu:

Mja, argument finns det ju redan för att det skulle vara dåligt egentligen.
Exempelvis finns risken att vi får en massa sega B-rullar som dumpas på streaming-tjänsten, att streamingtjänster inte får vara aktiva alls då dom inte hinner fylla kvotan i tid eller att man anställer folk med mindre kompetens för en tjänst bara för att man måste enligt någon kvotering.

Men utan att blanda in det politiska klimatet med köns/etnicitet-kvotering om vi ska hålla oss till streaming för nu;
Vad händer med t.ex. streaming-tjänster så som Crunchyroll, som enbart sänder Japansk Anime? Dom procuderar inget själv än, utan köper in rättigheter från Japanska förlag och översätter samt subbar - Crunchyroll får helt enkelt inte operera inom EU med saker så som att man måste ha 30% EU producerat material.

Jag ska i alla fall läsa igenom det du länkade vid tillfälle, kan vara intressant faktiskt!

Jag tänkte också på det här. Någon som vet om det finns några undantagsregler?

Av Chris_Acrobat

Hur kompatibla är dessa med virtuellt surroundljud (exempelvis Dolby Surround)? Alltså ljud som är simulerat till att komma från olika håll, likt 5.1/7.1-ljudsystem. Jag antar att dessa fungerar lika bra som andra kvalitetshörlurar, men eftersom de är så ~speciella~ så hade det ändå varit trevligt om någon kan bekräfta om de fungerar bra eller ej till det. Det jag kunnat hitta omkring på internet är att de både är bra och värdelösa på det, vilket inte är så hjälpsamt. 🤔

Av Chris_Acrobat

Det är kanske jag som ställer frågan fel, men det jag frågar efter är om det finns någon märkning eller specifications beteckning som betyder att TB är i direktkontakt med CPU eller om det är något man måste läsa i en artikel från en recensent.

Av Chris_Acrobat

Tack, jag har sett den listan nämnats när jag har kollat runt, men jag skall erkänna att jag inte har läst artikeln.
Men jag tänkte mer på framtida laptops, kan man innan den är köpt och testad se om TB är i direktkontakt med CPU eller om den går via en kontroller?

Av Chris_Acrobat

Thunderbolt för EGPU

Hej Swecklare!

Vad jag har förstått det som så bör Thunderbolt ha direktkontakt med CPU och inte gå via en kontroller på moderkortet för att man ska få få ut så mycket effektivt av ett EGPU som möjligt, men hur ser man på en laptop att så är fallet?

Jag har inte köpt något än, så jag har inget att referera till.

Av Chris_Acrobat

Detta var igår, idag är fler skärmar uppsatta och några fler ska det bli!
Mitt användarnamn är handskriven på skärmen som ligger ner på bordet. Tyvärr nog den med sämst synvinkel, men zoomar man riktigt nära så kan man fortfarande urskilja "Chris_Acrobat"! Betyder detta att jag är diskvalificerad?
EDIT: Notera sångerskan Black med låten Friday är på en av skärmarna.

https://lh3.googleusercontent.com/NQRV96DSjnpISKMPauOSFWMEM_SMRg...

Av Chris_Acrobat

Nu är jag lite sen till partyt, men en modul i den storleken fast med en optisk/toslink-port istället för trådlöst hade varit praktiskt!

Av Chris_Acrobat

Nej, alla dina filer laddas inte fysiskt ner till din telefon. Där emot så kan du i appen välja vilka av filerna som du vill ska vara nerladdade.

Av Chris_Acrobat

Vad jag ser så minskar du aldrig 'number', skriv t.ex. 'number--;' på ett lämpligt ställe.

Av Chris_Acrobat

Jag kan varmt rekomendera Divinity - Original Sin i split-screen, jag och min sambo har haft och har riktigt trevligt i det spelet.

Av Chris_Acrobat

Jag hoppas att de kommer lansera en Oculus Touch-docka som fungerar som en fysisk joystick. Alltså en som spelaren lätt kan placera Touch i fast den har Rift på huvudet, som gör att när spelaren släpper "joysticken" så skulle den kunna trycka på cockpit-knappar utan att behöva gräppa något annat först eller vara innen en sekundär kameras synfällt.

Av Chris_Acrobat

Annars är Anrop.se en sida jag kan rekomendera, är dock inte helt säker på hur stort intresset är över Wastland där.

Av Chris_Acrobat

Blir lika frustrerad varje gång jag kommer till ett nytt verktyg/miljö som inte stödjer Ctrl-Alt istället för AltGr! Jag brukar använda vänsterhanden till Ctrl-Alt och höger till 7->0 och blir lika irriterad varje gång när "}"tecknet inte dyker upp. Någon som kan förklara varför Ctrl-Alt-0 inte fungerar i vissa verktyg?

Av Chris_Acrobat
Skrivet av LoppanH:

Jag blev alldeles tårögd när jag såg att jag vunnit för jag har nog inte vunnit nåt så fint i hela mitt liv och jag känner väldigt ärad att dom valde mig. Den här Intel stickan kommer och bli jättekul att utforska och se vad den går för, det är som en födelsedagspresent och julklapp i ett och jag bugar och bockar och tackar så mycket

Grattis!