Inlägg

Inlägg som Hankook har skrivit i forumet
Av Hankook
Skrivet av Rorax:

1. Jag vill veta är om det är möjligt att köra VPN utan att ha en mjukvara startad på datorn
Ja det är möjligt men då behöver du köra VPN från din router eller om den inte har stöd för det köpa exempelvis https://www.vilfo.com/

2. Räcker det att jag startar VPN på datorn så skyddar den alla enheter som är uppkopplade på samma nätverk?
Nej, för att den ska "skydda" alla enheter på samma nätverk så krävs det att din dator agerar router. Kör du OpenVPN, Viscosity eller någon annan VPN klient så kommer den bara köra trafiken från din dator via VPN. Inte dina andra enheter.

Glömde tagga dig, läs Det jag skrev innan

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

Åh tack för ett tydligt och bra svar!

Jag vet inte om min router klarar av det, jag har en Svive Wireless AC 1900 Alto Router.

Hur vet man om en router har stöd för att köra VPN genom den?

Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

VPN tunnel, hjälp.

Hej, vet inte om tråden ligger rätt, om inte så är det bara att flytta.

Jag har lite frågor ang VPN. Vet vad det är och ungefär hur det fungerar men det jag vill veta är om det är möjligt att köra VPN utan att ha en mjukvara startad på datorn? Om inte, räcker det att jag startar VPN på datorn så skyddar den alla enheter som är uppkopplade på samma nätverk?

Tack.

Av Hankook

@Seiryuu-sama: Hej, tack för ditt svar!

Jag kör PS4at via Wi-Fi från ett annat rum än nätverksuttaget och har ingen sladd som räcker så långt, men det hade jag faktiskt inte ens tänkt på så jag ska testa det om inget annat fungerar.

Av Hankook

Problem att connecta till skapade spel (Diablo 3)

Hej.

Detta är min sista chans att hitta hjälp på mitt problem känner jag och jag vet att det finns mycket kunnigt folk här så jag hoppas verkligen någon vet vad jag ska göra.

Problemet är att när jag skapar ett online spel (Creating a game) i Diablo 3 på PS4 så kan inte min vän joina mitt spel men andra kan komma in helt random genom (Quick match) men så fort man ska invita någon till spelet så funkar det inte. Polaren har exakt samma strul, han kan skapa ett spel och folk kommer in random men han kan inte bjuda in vänner till spelet och vi lyckas inte lösa problemet.

Vi sitter båda bakom en ASUS router (RT-N14U) i mitt fall och han någon annan modell. Vå båda har sökt frenetiskt på google och youtube för att försöka finna en lösning, vi har öppnat rekommenderade portar, stängt av brandväggar, satt statisk IP på PS4 och testat Enable DMZ för PS4an men inget hjälper

Har kollat efter uppdateringar till min router men inget finns att hämta (Har senaste versionen)

Är det någon kunnig här som har nån koll på vad som kan vara felet? Testar nästan vad som helst bara jag får det att lira.

Tack på förhand!

Av Hankook

Diablo 3 - PS4, kan inte spela med polaren.

Hejsan

Jag har ett extremt frustrerande problem med Diablo 3 på Ps4. Jag och polaren kan inte connecta till varandras spel utan måste joint ett Quick game tillsammans för att kunna spela.

Jag gissar på att problemet ligger i routern, att man måste öppna portar osv men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Har googlat och hittat lite guider men är inte övertygad om att jag gör rätt då det inte fungerar.

Har även gett PS4an en statisk IP osv. Testade även att stänga av brandväggen i modemet helt men utan resultat. Både min polare och jag har en Asus router...

Det jag försöker komma fram till är om någon vet hur jag ska göra och vilka portar som måste öppnas? Har testat dom som står på portforwarding men inget tycks fungera :,( tack på förhand!

Av Hankook

@SirMacke:

Tack!

Har redan lyckats ta mig förbi det här steget utan att konvertera om disken men fick ett annat problem då istället. Så fort jag startade om datorn efter installation så gick systemet inte att boota men ska testa installera nu när disken är mdr format och hoppas det funkar bättre nu.

Återkommer

Av Hankook
Skrivet av Dr.Mabuse:

@Hankook: Har du secure boot påslaget i BIOS/UEFI? Om det är påslaget så måste det slås av innan du kan installera nytt OS.

Det tror jag inte, jag har inte hittat nått som heter så i BIOS. Jag har inte så mycket valmöjligheter under fliken "Boot" eller "Boot device" eller vad det kan tänkas heta, mer än att välja Boot prioriteringar. Har även återställt BIOS till default men det hjälpte inte.

Modekort MSI Z77A-GD55

Tack för ditt svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

Windows måste installeras om efter varje restart!

Hej.

Igår laddade jag ner och installerade ett spel som visade sig innehålla virus så hela mitt operativsystem kraschade enkelt uttryckt. Efter att ha setat hela dagen och försökt installera om datorn som inte fungerade då min SSD disk kör på format "GPT" men det löste jag genom att ta bort alla partitioner med innehållande recovery filer (som ändå inte fungerade) lyckades jag installera på den disken.

Superglad över att ha löst problemet så börjar jag installera div drivrutiner och blir så småningom tvungen att starta om datorn, det är nu mina problem börjar.

När jag passerat loading loggan och skärmen svartnar nån sekund för att gå över till inloggningsdelen så får jag bluescreen. Skärmen blir helt blå utan text eller siffror så inte den klassiska bluescreen när man har minnes strul. Härifrån kommer jag inte vidare, det jag måste göra nu för att komma in i Windows är installera en ny fräsch installation av Windows alternativt reparera hela systemet. Så fort jag startar om datorn igen så får jag samma problem igen. Jag har installerat om Windows 5 gånger idag, 3 gånger fullständiga installationer om 2 gånger har jag reparerat.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att lösa problemet, jag har aldrig haft några problem med datorn tidigare. Allt började efter att jag fick virus.

Snälla, behöver verkligen er hjälp! Tack på förhand.

Av Hankook

Vet inte om jag är dum i bollen men jag kommer ingen vart med den där guiden. Det man ska inaktivera och aktivera existerar inte i min bios så vitt jag kan se :/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

Jag kör ett 5.1 system från logitech (egentligen anpassad för datorer) med en kontrollenhet direkt kopplad till TVn via en optisk kabel, funkar kanon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

Tack! Ska försöka mig på det där

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hankook

Problem att installera Windows 8.1.

Hejsan.

Jag laddade ned nått spel som jag installerade igår och det visade sig innehålla smuts så mitt operativsystem kraschade. Jag tog då hjälp av tjejens bärbara dator för att ladda ner den digitala versionen för att köra via USB sticka, installera 64 bitars versionen på stickan då det är vad jag tidigare kört. Problematiken startar när jag ska välja vilken disk jag vill installera operativet på och jag vill givetvis köra på min SSD disk som tidigare men operativet säger att jag inte kan köra på den disken för att den kör filsystem "GPT" what to do?

Tack på förhand!

Av Hankook

Bärbar ACER startar inte.

Hej.

Sitter här med en Acer som vägrar starta. När man drar igång datorn så kommer jag bara fram till Acer start screen sen står det "Startar om" och processen upprepas hela tiden.

Försöker ta mig in i bios men inte ens det funkar, några idéer om vad som kan ha hänt och hur jag löser problemet?

Tack på förhand.

Av Hankook

Problemet löst, lyckades bända tillbaka pinsen tillräckligt för att det skulle fungera! Tackar alla för hjälpen!

Av Hankook
Skrivet av MacAllan:

Tyvärr kan böjda pins orsaka diverse problem.
Prova att räta dom med en tandpetare eller liknande, ta det försiktigt så du inte knäcker dom.

Jag ska testa det i morgon, tack så mycket!

Av Hankook
Skrivet av chickenowl:

Dubbelkolla att cpu är correct monterad, testa med bara en ram sticka, testa i båda ram slottsen.

Har testat det utan framgång, har inte kollat CPUn.

Skrivet av Tazadar:

Detta hände mig också när jag monterade en dator, och jag hade tydligen råkat böja 2 pins på moderkorts sockeln, så ta dig en titt på den. Kan vara svårt att se så kolla från olika vinklar!

Jag tyckte det såg ut att vara två stycken mindre böjda pins innan jag påbörjade monteringen men jag reflekterade inte så mycket över det utan tänkte väl "Det borde inte spela nån roll" Hur åtgärdar jag i så fall problemet?

Skrivet av MacAllan:

@Hankook: Eftersom det är ett modulärt nätagg, har du kollat så alla sladdarna sitter ordentligt i själva agget?

Vilken cpu är det och vilka minne?

CPU: Intel Core i7-6700K Skylake
Minnen: Crucial DDR4 2133MHz 8GB.

Strömkablarna till modekortet sitter integrerat i nätagget så dom ska sitta.

Av Hankook

Ny dator startar i en halv sekund sen dör den.

Hej.

Jo det är så att jag håller på hjälpa en polare att plocka i hop hans PC i delar från komplett, har byggt ett antal förut så helt nybörjare är jag inte. Problemet är att efter montage så var det dags att testköra datorn, hade fortfarande inte kopplat in HDD eller CD men ville mest se satt den startade så det såg bra ut så långt, det gjorde det inte.

När jag försökte dra igång datorn så får den bara ström i någon tusendels sekund känns det som, fläktarna hoppar igång men dör samma sekund som dom startar, ungefär som att det bara kommer en "strömpuls" Jag har nu testat att plocka isär datorn igen och har modekortet liggandes utanför burken med endast CPU, minne och ström kopplat och testade igen men fortfarande samma resultat.

Modekortet är av följande modell: MSI Z170I Gaming Pro AC.
Nått jag noterade var att modekortet är det absolut minsta jag har sett, med endast en PCI-E port och två minnes portar. uppskattningsvis 12 gånger 12 cm.

Värt att nämna är att jag inte ser någon diod lysa när strömmen är påslagen men när jag trycker på Power knappen så blinkar en röd diod till en gång och texten precis i anslutning till dioden lyder "CPU+"

Hoppas verkligen jag har nån här som vet vad som kan strula.

Bifogar ett klipp på hur det ser ut! https://www.youtube.com/watch?v=uCZFGvKYT9E&feature=youtu.be

Tack!

Av Hankook

Film, musik, youtube funkar inte :/

Hej.

Jag satt och kikade lite på youtube och helt plötsligt frös klippet jag kollade på, visade sig att alla klipp fastnade samma sekund som jag startade dom. Jag provade att starta om datorn och samma problem kvarstod, testade då att dra igång en film i VLC och den frös direkt, inte ens spotify fungerar :/ några ideer?

Setup:

CPU: Intel® Core i7-3770K
GPU: Gainward GeForce GTX 690 4GB PhysX CUDA
Minne: Crucial DDR3 BallistiX 1600Mhz DDR3 16GB
Modekort: MSI Z77A-GD55, Socket-1155
PSU: Corsair TX 850W PSU
Operativsystem: Win 8.1 Pro

Senaste registrerade varningar och fel i loggboken:

Varning:
Beskrivningen för händelse-ID 1000 från källan ISCTAgent kan inte hittas. Antingen är komponenten som skapat händelsen inte installerad på den här datorn eller så är installationen skadad. Installera eller återställ komponenten på datorn.

Om händelsen skapades från en annan dator behövde visningsinformationen sparas med händelsen.

Följande information inkluderades med händelsen:

ISCT - CAgentState::DoPeriodicSuspendResume Received event to stop service - Exiting

meddelanderesursen finns men det går inte att hitta meddelandet i sträng-/meddelandetabellen

Fel:
Beskrivningen för händelse-ID 1000 från källan ISCTAgent kan inte hittas. Antingen är komponenten som skapat händelsen inte installerad på den här datorn eller så är installationen skadad. Installera eller återställ komponenten på datorn.

Om händelsen skapades från en annan dator behövde visningsinformationen sparas med händelsen.

Följande information inkluderades med händelsen:

ISCT - WakeAgentPipeServer::RemoteWakePipeServer RemoteWakePipeServer: exits m_hThread:26c m_hWakeAgentPipe:284

meddelanderesursen finns men det går inte att hitta meddelandet i sträng-/meddelandetabellen

Hoppas nån vet vad som är fel, tack!

Av Hankook
Skrivet av Paddanx:

Det låter som överhettning, utan tvekan, på CPUn.
Det kan vara något annat också, men 100 grader är på tok för varmt. Så innan det är lönt att testa något mer så måste det fixas. Troligen är kylaren fullständigt igen-dammad (då jag antar att du inte öppnat och blåst rent)

Ring komplett, säg till dem att du misstänker att datorn överhettar, förklara dem att du testat och fått ca 100 grader på processorn och fråga vad de vill du ska göra. Om de säger att du får lov att ta lite tryckluft på burk och blåsa rent så börja med det, men de kanske inte tillåter dig att öppna den utan att bryta garantin (det vet jag inte).

Troligen är det damm och skit eller kylaren vilken även förklarar din höga idle temp. Går ganska enkelt att lösa, men du bör kolla med dem så du inte bryter deras garantier. Dessutom om kylaren måste bytas (tex fläkten helt körd) så är det något du bör ta med dem först om det är ett garantiärende.
Har man inte strikt garanti på det sättet så bör man minst 1 gång om året blåsa rent datorerna. De är som dammsugare (utan påse) där alla fläktar och flänsar får allt skit på sig med tiden. Din GPU behövs troligen blåsas rent den med i så fall.

Det som troligen skett är att när du kör med 1 GPU så jobbar inte CPUn så hårt, då den lättare hänger med. Därför klarar den sig. Men när du kör 2 GPUer så måste CPUn jobba mer för att förse båda "korten" med data, och den blir till slut så varm att allt kraschar. Hade undvikit att köra mer tills du fixat det dock, då det i längden kan skada komponenterna att bli så varma.

Jag tackar och bockar för all hjälp, det uppskattas verkligen!

Jag ska ringa Komplett efter jobbet i morgon och se vad dom säger.

Tack än en gång!