Inlägg

Inlägg som Plushed har skrivit i forumet
Av Plushed

1700+ frakt för både CPU och moderkort

Av Plushed

Köpes grafikkort ~1000-1500kr.

Som rubriken lyder söker jag ett grafikkort i prisklass 1000-1500kr. Vet inte vad man kan få för kort i den prisklassen men hoppas på ett 980/980ti eller liknande prestanda.
Kommentera gärna om ni har något intressant!

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Plushed

Dator med Ryzen 3300x och GTX 1060 eller liknande

Efter några år utan dator har suget kommit tillbaka. Söker dator eller komponenter med prestanda liknande Ryzen 3300x och GTX 1060. Detta är bara riktmärke så har ni något med liknande prestanda är det också intressant, även om det har något år på nacken.

Mvh.

Läs hela annonsen här

Av Plushed

Uppgradering av CPU från 3570k

Tjena inet!

Har gått i tankarna av att uppgradera mig från min nuvarande processor. Jag spelar WoW, BF1, CS:GO, PoE och lite annat smått och gott. Jag känner att min processor inte riktigt orkar med (speciellt i BF1) och jag kommer även att spela BFV när det släpps och eftersom de spelen är tunga för CPU:n funderar jag på en uppgrade.

Jag har satt ihop ett litet paket som jag hade velat ha lite feedback på, har en budget på absolut max 5500.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11794819/

Tack för svar!

Av Plushed

1250kr + frakt

Av Plushed

350 + frakt

Av Plushed

Hyffsat goda nyheter!

Det fungerade med det "nya" moderkortet! Dock så är det gamla moderkortet samt processorn död så fick ta min gamla processor. Men har en dator som fungerar iallafall!
Tack för hjälp och tips i tråden, upskattas!

Av Plushed
Skrivet av Paddanx:

Wow... tror det är första gången jag sett det ske. Kan inget annat än beklaga.

Detta ska ju ditt nätaggregat filtrera. En sak om blixten slår ner, men oavsett hur du sätter in kontakten i väggen så ska där inte vara så hög spänning.

Då det nått moderkortet hade jag nog antagit att saker är döda tills bevisat motsatsen. Dvs RAM, CPU, GPU, SSD/HDD och PSU, dvs rubbet. Frågan är ju hur spiken har kommit in.

Har den slagit 12V linan så lär CPU, GPU, HDD vara toast.
Har den slagit 5V linan så lär SSD, HDD och ev GPU vara toast.
Det kan också ha letat sig bakåt... dvs slagit in i tex HDD och över till 5V därifrån.

Eftersom ditt PSU inte skyddade alls, hade jag kasserat det oavsett om det fungerar eller ej. Det är inte värt att köra om det inte kan separerar högspänning vs lågspänning på ett säkert sätt. Tänk fan om du rört något samtidigt... kunde slutat illa.

Men om du verkligen vill testa det, börja med att testa tvångstarta det först.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/712848-starta-nataggre...

Var försiktig dock... det kan vara skadat nog att ge farliga spänningar. Startar det dock behöver du mäta att spänningarna är inom rimliga gränser med tex multimeter. Har du en gammal HDD som du inte bryr dig om kan du tex testa med någon sånt också.

Sen föreslår jag du kontaktar försäkringsbolaget. För om du har drulle eller vettigt skydd, täcker det ofta sånt här. Visst, det är en självrisk, men det lär täcka allt som är skadat för en hel del mer.

Skrivet av loefet:

Vad har du för nätaggregat?

Du kan testa att tjuvkoppla nätaggregatet och se om det fungerar. Koppla en liten kabel/gem/annat mellan "PowerON" (grön) kabeln i ATX kontakten till valfri jordad kabel så startar det utan att behöva använda ett moderkort. Självklart så bör du inte ha något viktigt kopplat till nätaggregatet när du gör det, dock kan det vara bra att köra någon fläkt så du har någon last.
Använd sedan multimeter och kolla så att spänningarna är korrekta innan du kopplar in det i moderkortet.
Se kontakternas pin-out på: https://en.wikipedia.org/wiki/ATX#Power_supply

Ajdå, det här bådar inte gott.. ska testa med annat moderkort nu som jag fick av en polare! Har dock inte möjlighet att testa annat nätaggregat. Men jag känner att det får bära eller brista med detta moderkort. Funkar inte detta nu så kontaktar jag försäkringsbolag! Tack för det tipset!

Av Plushed

Bränt moderkort

Hej Sweclockers!

Råkade precis ut för en tråkig incident i hemmet. Kopplade in min laptop laddare i grenuttaget som min stationära dator är kopplad till. När jag stoppade i laddaren i grenuttaget kom där en liten blixt i uttaget men jag tänkte inget mer på det. Dock några minuter efter känner jag att det luktar lite bränt och min stationära dator dör helt. Jag har undersökt vidare och kommit fram till att moderkortet har bränt. På undersidan av moderkortet där nordbryggan sitter är där brända fläckar så moderkortet är dött. Min frågan är nu om det kan vara så att nätaggregatet har pajat med? Min gissning är att den lilla blixten har gjort en kortslutning som har "åkt in" i datorn och sedan kortslutit moderkortet. Jag hoppas att det bara är moderkortet men vet inte om jag vågar testa mitt nätagg på ett annat moderkort utan att det kortsluts med?

Kloka kommentarer och råd uppskattas enormt!

Tack på förhand!

Av Plushed
Skrivet av Elghinnarisa:

Vilka skärmar? Kan du pröva med någon annan kabel?

Haha, nu känner jag mig lite dum. Testade att koppla ur båda skärmarna och kopplade in allt igen och nu funkar det!

Av Plushed
Skrivet av Elghinnarisa:

Vilka skärmar? Kan du pröva med någon annan kabel?

Den som är kopplad med HDMI är en LG Flatron IPS235, den som är kopplad med DP är en AOC G2460PF. Har inte tillgång till någon annan DP kabel just nu men kan testa med HDMI istället. Återkommer!

Av Plushed

No signal via displayport

Hej!

Startade datorn idag och märkte att jag inte får någon signal via displayport till min ena skärm. Har två skärmar, en med HDMI och en med DP. Den som är kopplad via HDMI fungerar men den andra får jag ingen signal på. Allt fungerade igår utan några problem. Någon som har en bra ide om vad som kan vara fel?

Komponenter:
CPU: AMD FX-8320
MOBO: Gigabyte 990FXA-UD3
RAM: G.Skill 8GB 1600Mhz
GPU: Asus GTX 670 DCII
Mvh

Av Plushed
Skrivet av AlbertMwugabi:

Haha vad menar du med detta? Du kanske blandar ihop Mbit/s och MB/s. Om inte har ju helt fel skulle jag vilja säga, man kan få vad man betalar för. Har 100/100 och får ut 94/93, vilket är okej.

Som ovan så tror jag inte Travhäst har så bra koll.
Problemet med Wifi är att har man många väggar så kan hastigheten droppa ganska kraftigt, t.ex så hade jag problem med skorstensstocken mitt i huset som gjorde att hastigheten var väldigt dålig i vissa delar av huset och på vissa funkade inte alls. En accesspunkt avhjälpte det dock.

Tror tyvärr inte det finns någon inställning i routern som magiskt ska kunna ge dig bättre hastighet, enda alternativen är nog att byta antenner, skaffa en accesspunkt, eller flytta på antingen dator eller router för att se om det hjälper.

Skrivet av jycken:

Sen får man generellt sett ut mindre hastighet trådlöst än om man kör med tråd. Så vill man ligga i närheten av vad man betalar för så får man koppla in kabeln.

Okej, men saken är den att jag bor i en 1:a utan väggar. Skulle säga att det är ca 5~6 meter mellan dator och router. Är det verkligen så dåligt med wifi att det inte ens ska klara ett sådant avstånd i bättre hastighet?

Av Plushed
Skrivet av AlbertMwugabi:

Haha vad menar du med detta? Du kanske blandar ihop Mbit/s och MB/s. Om inte har ju helt fel skulle jag vilja säga, man kan få vad man betalar för. Har 100/100 och får ut 94/93, vilket är okej.

Det kan vara att jag blandar ihop dem ja haha. Nu kollade jag upp vad jag har och vad jag har mätt. Jag har 100Mbit/s ner och 10Mbit/s upp in i lägenheten och på bredbandskollen får jag ut (just nu) 4,09 Mbit/s ner och 6,92 Mbit/s upp.
Hoppas detta förtydligade lite..

Av Plushed
Skrivet av Travhäst:

Det där är ju faktiskt bra hastigheter för att vara en 100/10 lina. Du får ju generellt sett ut mycket mindre än vad du betalar för, 100/10 lina = ca. 10/1

Hmm, jag tycker det är en dålig hastighet då jag fick ut ca 90/10 på bredbandskollen när jag körde med sladd till datorn..

Av Plushed

Inställningar av router för hastighet (Asus RT-AC51U)

Hejsan Sweclockers!

Jag flyttade min dator pga ommöblering i hemmet och började köra med wifi men får inte ut bra hastigheter. Har en router som nämnts i rubriken och kör med ett Asus PCE-AC68 nätverkskort i datorn. Jag har provat att ändra bandbredd och kanal på 5Ghz bandet men hastigheterna ligger rung 20Mbit ner och 9 Mbit upp på bredbandskollen och speedtest hur jag än gör. Värt att nämna är att jag har 100/10 lina in i lägenheten.

Jag behöver alltså hjälp med hur jag ska ställa in routerns inställningar för att få ut en bättre hastighet än vad jag har idag då jag själv inte får rätt på inställningarna över huvud taget..

(kommentarer om att jag ska övergå till trådat nätverk undanbedes då jag inte har möjlighet till detta)

Tack på förhand!

Av Plushed
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Typiskt beteenden när PSU kastar in handduken. Jag rekommenderar du kopplar ur strömmen och ser dig efter en ny PSU eller en att låna och pröva med i din dator. Använd bara inte sladdarna som redan sitter.

Okej, får fråga rumskompisen om jag kan testa med hans PSU. Tack för hjälpen än så länge

Av Plushed
Skrivet av KaffeMedKotlett:

Börjar fläktarna röra sig varje gång du trycker på knappen, eller händer det att *inget* händer?
Låter som felet är rätt djupt som typ moderkortet eller ev. nätaggregatet.

Sista jag kan tänka mig är att det är böjd CPU pinn men du hade inte rört processorn?

Jag kan "starta" en gång och sen när jag håller inne knappen så datorn stängs av och trycker igen för att starta så händer ingenting.
Jag har inte rört cpun så det borde inte vara några böjda pinnar på cpun.

Av Plushed
Skrivet av DatorMuppen:

Har du testat att köra med så lite som möjligt ändå?
Och kolla verkligen att alla kablar sitter i som de ska!

Jag har testat att köra med Gpu, Cpu, en minnessticka en hårddisk och inga fläktar.
Har dubbelkollat alla kablar.

Av Plushed
Skrivet av DatorMuppen:

Har du testat att återställa cmos (Clear CMOS)? Tryck på knappen eller om du måste switcha jumpern eller ta ur batteriet.

Edit: Vilken Windows version kör du?

Skrivet av KaffeMedKotlett:

Felsökning med uteslutningsmetoden:

- Se till att koppla skärmen till moderkortets uttag för integrerad grafik.
- Koppla ur ALLT förutom CPU / CPUkylare / Systemdisk / RAM och skärm.

Vad händer när du sätter på den då?

Jag har testat att återställa CMOS, har tagit ut batteriet och switchat jumpern. Gav inget resultat. Kör windows 10 pro.

Har ingen integrerad grafik i processorn så tyvärr går inte det.