Inlägg

Inlägg som alfonsg00 har skrivit i forumet
Av alfonsg00
Skrivet av Nivity:

Dessa portaler är i typ alla fall bara en samlingsplats för se vilka isp som finns och göra det "enklare" för oerfarna kunder att jämföra utbudet och lägga sin beställning.

Jag har personligen aldrig beställt via dessa utan direkt hos ISP , det har fungerat i alla stadsnät jag bott i, telia öppen fiber i villa etc.

Slår du in din adress kommer det ju upp hos ex Bredband2 vilket lägenhetsnummer du har om du kan teckna det osv, bara välja och beställa. Det är alltid enklaste.

Får göra så nästa gång. Fick orderbekräftelse i måndags men inget internet fortfarande så får ringa och höra hur det går😅

Av alfonsg00
Skrivet av Pamudas:

Men länkar inte bredbandswebben bara till Bredband2s egna beställningsportal? Det fick då iallafall jag när jag beställde (också bredbandswebben) till nuvarande lägenheten i februari

Logga in på bredband2, ange adressen och sen är det klart. Jag kunde då inte se att priserna var annorlunda..

Fick lägga abonemanget i varukorgen på Bredbandswebben, sedan fylla i alla uppgifter, startdatum och bekräfta att ordern skapas. Kan ladda ner orderbekräftelse inne på bredbandswebben och där står det all info. Står dock ZMARKET på orderbekräftelsen så är kanske dom som ska skicka in den till bredband2?

Av alfonsg00
Skrivet av Lorault:

Varför vill du gå genom bredbandswebben? Du går in direkt på hemsidan till Bredband2 och skriver in din adress i sökrutan.

Själva guiden som kom med lägenheten hur man aktiverar internet sa detta. Annars hade jag hellre gjort sådär.

Av alfonsg00

Fråga ang Bredbandswebben! Telia öppen fiber

Hej!

Hjälper tjejen få nät i en hyreslägenhet. Följde guide på hyresvärdens hemsida. Lägenheten har Telia öppen fiber och då skulle man använda Bredbandswebben.se (Telias egna portal) för att välja fritt bland abonemang/leverantörer.

Beställde abonemang (Bredband2) genom Bredbandswebben och valde aktiveringsdatum samma dag nu i fredags. Kan se beställningen inne på mina sidor på Bredbandswebben men inte fått något mail eller liknande på bekräftelse.

Nätet gick inte igång i fredags så ringde Bredband2 nu på lördagen och dom kunde inte se min beställning alls.

Någon som använt Bredbandswebben och vet hur det funkar? Eventuellt om det kan ta någon dag extra för att få bekräftelse/beställningen går igenom?

Vem kontaktar man gällande bredbandswebben i så fall? Verkar som det bara är en portal som skickar beställningen vidare?

Tacksam för tips!

Av alfonsg00
Skrivet av fragwolf:

@oRBIT2002

Jag rekommenderar denna videon: https://www.youtube.com/watch?v=tk-n7IlrXI4
Han går igenom allt och förklarar hur man ska göra så alla förstår.

Jag kör själv med: https://www.proshop.se/Input-Adapter/StarTechcom-USB-Video-Ca...

Fungerar klockrent och det blir Bra kvalité. Använder OBS för att fånga filmen från VHS till datorn. Han går igenom det också i videon.

Hej!

Tänkte köra på samma guide och adapter som du har😃 Fungerar adaptern med windows 10?

Av alfonsg00

Använder mig av denna vhs spelare. Länk: https://www.philips.se/c-p/DVP3350V_01/direktdubbning-och-pro...

Är kombinerad DVD/VHS spelare från 2007. Men verkar inte klara VHS till DVD tyvärr. Står såhär på hemsidan "Direktdubbning för enkel överföring av video från DVD till VCR".

Av alfonsg00
Skrivet av Thomas:

Har du kollat igenom om någon av de rekommenderade i videon finns att köpa i Sverige?
Detta är av intresse för mig också, men jag har inte hunnit kolla runt själv ännu.

För intresseklubbens medlemmar: häftigt att stöta en video av just honom här -- han var och hälsade på min brorsa för drygt 20 år sedan, så jag har träffat honom en stund.

Intressant!

Jo har sökt runt en del. Närmsta jag hittat är från svenska amazon som säljer en del modeller runt 600 kr😀

Av alfonsg00
Skrivet av Guldstrand:

Nej, den heter bara "Plexgear Videograbber".

https://i.ibb.co/sCBqjZq/20220307-200658.jpg

Hej!

Gammal tråd, har precis samma. Lyckades du få den att fungera?

Av alfonsg00

VHS till Usb(dator) 2024!

Hej!

För några år sedan prövade jag omvandla VHS till digitalt genom en Easycap(clone) med varierade resultat.

Såg denna videon på youtube där resultatet blev väldigt bra. Verkar ha att göra med att själva adaptern kan spela in båda "fälten". Vilket inte easycap/de billigare adapterna klarar av.
Länk: vhs to digital

Någon som har tips på adapter att köpa? Kanske någon ni använt själv eller har hört skall vara bra?

Min budget är runt 500 kr.

Tacksam för tips! 🙂

Av alfonsg00

1050 + frakt

Av alfonsg00

1000 + frakt

Av alfonsg00

sålt?

Av alfonsg00

Blev den såld? Annars är jag intresserad för 1200 kr + frakt

Av alfonsg00
Skrivet av tcntad:

Då SATA-portarna är vinklade ser jag inga konstigheter, annars är det ju bara ansluta alla SATA-kablar man behöver innan man installerar grafikkortet.

Hej!

Det jag läste är att man inte kan klicka in grafikkortet pga sata portarna sticker ut så mycket från kortet. Använda dom förstår jag att man kan

Av alfonsg00

Asrock B450M Pro4 R2.0! Fråga ang SATA och långa grafikkort!

Hej!

Funderar att köpa ett Asrock B450M Pro4 R2.0. Men läste om någon som skrev att de 4 sata portarna blockar så man inte kan använda långa grafikkort, då eftersom portarna är så höga.

Någon som vet om detta stämmer? Ser en del moderkort med liknande design och tycker det verkar märkligt om det skulle vara sant.

Tacksam för svar!

Av alfonsg00

Uppdatering. Väldigt märklig support LG har. Verkar som det är folk från olika länder som svarar och inte riktigt svarar på det jag frågar om. Bifogat bilder mm på problemet, frågar hur det funkar gällande garanti och om det är något som går på garantin. Får svar att de vill ha min adress för att boka reparatör även när jag sagt att jag inte är hemma över julen och min fråga var gällande garanti.

Väldigt märkligt, hört tidigare att Lg skall ha bra support.
Så får försöka ta det vidare nästa år, annars får jag kanske ringa.....

Av alfonsg00

Trådlöst gamingheadset, köpråd! Budget 1000kr

Hej!

Söker tips på ett bra trådlöst gamingheadset till datorn. Budgeten är 1000 kr. Vilket hade ni valt i denna prisklass?

Tacksam för hjälp!

Av alfonsg00
Skrivet av Laxpudding:

Precis, kontakta LG ASAP. Det där har jag sett på framför allt äldre OLED-modeller och jag vet att liknande problem blivit reklamationer tidigare. Dock har de varit tydligare och större.

Tack för svar! Vet du möjligtvis hur det funkar med lg? Är iväg nu över jul/nyår så får skriva nu så felet är anmält nu inom 2 år kanske?

Kommer lg komma ut och eventuellt byta panel på plats i så fall?

Av alfonsg00

Lg A1 Oled Döda Pixlar?

Hej!

Har en lg A1 55 tum Oled tv som om någon vecka blir 2 år gammal. Har upptäckt att tvn eventuellt har döda pixlar i hörnen, enligt bilder, sedan är det en del i mitten av högra kanten. Såg det tydligare när jag gjorde kalibrering av skärmområdet på ps4 att det fattas pixlar. Första bilden ser man också att det går ner en bit. Ska det verkligen se ut såhär? Blir ju så att hörnen ser lite runda ut.

Hur hade ni gjort? Någon som varit med om liknande eller vet hur LG garantin funkar i Sverige? Läst om liknande problem i andra länder där LG bytt ut panelen, då på garanti.

Bilder:

Tacksam för hjälp/råd!

Av alfonsg00

1080 med trasig fläkt 700 kr + frakt!