Inlägg

Inlägg som alfonsg00 har skrivit i forumet
Av alfonsg00

1450 + frakt

Av alfonsg00

1350 kr + frakt

Av alfonsg00

För att sammanfatta. Vilket är det mest "säkra" sättet att slippa postnords avgifter? Ska varan bli skickad genom Aliexpress standard shipping och det ska stå att i priset ingår VAT?

För hittar inget annat sätt att se om/när paketet mellanlandar i europeiskt land.

Av alfonsg00
Skrivet av Laxpudding:

Kommer inte finna mycket reafynd här i denna kategori, utan behöver expandera din sökning och din förmodligen budget något för att bocka för allt på önskelistan.

Okej får fundera då, känns som alla budget märken tom har dolby vision och dolby atmos stöd av någon anledning😅

Föräldrarna har någon budget philips och dolby vision gör bilden helt ok med netflix. Annars är bilden inte så bra. Iaf bättre än utan.

Av alfonsg00

Såg att den LG jag hittade saknade dolby vision stöd skumt nog, får kolla vidare/vänta till det kommer någon rea🤔

Av alfonsg00

Ny tv 55 tum budget 5000 kr!

Hej!

Är på jakt på ny tv. Letar efter 55 tum och har budget på 5000 kr. Vilken tv är mest prisvärd för detta pris? Lutar åt en LG 55" UQ75 4K LCD TV (2022) För 4990 kr. Lg tv

Vilken hade ni valt? Finns ju Andersson sharp mm i denna prisklass men tror själv LG ska vara lite högre kvalité.

Tacksam för hjälpen!

Av alfonsg00
Skrivet av edson:

Håll dig långt borta från Asus RT-N12E iaf, riktig "skräprouter" som har 10år gammal hårdvara och inte borde få säljas idag.

Den har alltså enbart upp till Wifi 4 (802.11n) samt bara 100 mbit/s-anslutning och portar. Även om du har en 100/10-anslutning så tappar man lite "overhead" så alltid värt att ha en router med Gigabit-portar.

Mycket bättre val om din budget är tight och ja, det är värt att få en router som supporterar 5GHz:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5399396

C6:an ser ut som ett bra val den också i denna prisklass. Liknande specs som ovan länkad RT-AC59U V2!

Tack för givande svar! Så mellan RT AC59U och C6an ska de prestera ungefär likande? Så inte värt att köpa asus och betala 200 kr extra i så fall tycker du?

Av alfonsg00

Hej!

Letar efter en prisvärd router till en mindre lägenhet 45 m2. Budget ca 400 kr. Har fiber 100/10 mb/s. Är det värt att ha stöd för 5ghz signal med denna hastighet? 5ghz borde väl vara snabbare trådlöst än 2.4ghz?

Funderat mellan dessa: Asus RT-N12E (249 kr) och ARCHER C6 (‎TP-link AC1200) (299 kr). Tp-link har 5ghz vilket asus inte har.

Har ni tips på andra eller vilken hade ni kört på?

Av alfonsg00

MSI Z87-G45 Gaming
Core i7 4770K
16GB G-skill 2133mhz Ram

450 + frakt

Av alfonsg00
Nytt bud: 1 650 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av alfonsg00
Skrivet av Bad boy rune:

Låter skumt det där, kan du koppla in SSDn till någon annan dator och se om det verkar blivit en ordentlig installation?
Testa en annan SATA port på moderkortet?

Yes låter konstigt.... Kan pröva koppla in till annan dator eventuellt. Men hela installationen går bra utan några fel, sedan när den startar om så vägrar den boota/känna av att det finns windows på ssdn. Prövat olika portar, just nu port 0. Prövat installationsprocessen flera gånger men utan någon skillnad. Kommer bara upp "no bootable device detected" då när installationen är färdig.

Av alfonsg00

Äldre dator, installerat ssd, vill inte boota med windows 10?

Hej!

Har en äldre dator som var dax att uppgradera med en ssd. Körde windows 10 tidigare på en gammal hårddisk. Hade endast ssd inkopplad nu och installerade windows 10 genom usb minne. Installationen lyckas men sedan när man tar ut usb och datorn startar om säger den "No bootable device detected". Kollat i bios och ändrat boot order till ssdn först men utan framgång. Mixtrat med Legacy/ uefi men utan framgång. Dessutom prövat göra ny installationsmedia.

Någon som har tips vad man kan göra? Ssdn är helt ny och känns igen i bios men vägrar boota. Som den inte kan läsas in av systemet. Efter windows installationen tar den ca 10 gb av minnet i ssdn och skapar olika partioner. Kan det vara så att moderkortet behöver en bios uppdatering för att kunna starta upp från en ssd? Nu när datorn är ett antal år gammal, runt 8. Eller har ni något annat tips?

Tacksam för hjälp!

/Alfons

Av alfonsg00

Tips på skärmskydd till S20 Ultra!

Hej!

Någon som har tips på skärmskydd till S20 Ultra? Gärna något i likt med orginalskyddet i plast. Har prövat flera skärmskydd på tidigare mobiler (samsung) men tycker det är svårt att hitta något som har bra passform och inte lossnar i kanterna direkt. Faktiskt funderat på att kolla med samsung om det går att få tag i orginalskyddet. Någon som beställt skärmskydd som varit ok eller vet något?

Tacksam för tips!

Av alfonsg00
Skrivet av Baxtex:

Har felsökt detta lite mer nu och ska försöka beskriva situationen så tydligt som möjligt.

Jag har haft Vimla i rätt många år nu med både en Oneplus 6 och Oneplus 8T och det har alltid fungerat bra. Därför så rekommenderade jag Vimla till min far nu när han skaffade en Oneplus Nord CE. Problemet är då att han inte kan bli uppring när han är hemma när telefonen står i 2G/3G/4G och 2G/3G/4G/5G läge. Ändrar man till enbart 2G/3G så fungerar det att bli uppringd. Att ringa andra fungerar bra oavsett nätverksläge. Sedan testade jag att sätta i ett annat simkort som kör på Telia i hans Oneplus Nord CE och då fungerar det bra att bli uppringd oavsett vilket nätverksläge man sätter på telefonen. Sätter jag min fars vimla simkort i min egen Oneplus 8T fungerar även det bra.

Så vår slutsats är att vimla inte verkar fungera på denna telefonen, Oneplus Nord CE 5G om man använder 4G där han bor. På andra ställen fungerar det dock bra oavsett läge. Kollar man Oneplus forumet så verkar många ha problem med voice calls: https://forums.oneplus.com/feedback/?node_id=231

Blir kanske att byta telefon istället, borde väl gå på garantin? Att ringa borde ju vara en grundfunktion som ska fungera.

Har samma problem med Oneplus Nord CE 5G med vimla. Löste du problemet? Går inte ta emot samtal på jobbet(lager) och inte heller i källaren. Den som ringer vid detta tillfällen får en röst som säger att mobilen är avstängd. Får sedan direkt efter detta ett sms med ett nummer och att man missat samtalet. Går konstigt nog ringa men inte ta emot samtal.... Varit så sedan mobilen köptes, blir annars att byta lur.

Av alfonsg00
Skrivet av Najze:

Sedan är det ju kategorin abonnemang och inte kategorin mobiltelefoner som Refunder gäller, så känns som att ingen cashback kommer ges. Utan abonnemang kostar 22 Ultra 10,5k så...

Misstänker samma, ligger ju under abonnemang. Risk att inte få några pengar tror du?

Av alfonsg00
Skrivet av leks:

Använd refunder då istället så får man iaf 7,5%, inte jättemkt skillnad mot 10%.
https://www.refunder.se/butiker/samsung-7910

Fungerar detta fortfarande på s22 ultra dealen? Fick inte 10% att funka med nyhetsbrevet.

Av alfonsg00

Går det fortfarande få 10% rabatt på s22 ultra som länkades tidigare? Lyckas inte med nyhetsbrevet.....

Av alfonsg00

Tips på moderkort till bygge! (Ryzen 5 5600)

Hej!

Behöver råd angående moderkort till detta bygge. Hade ett MSI B450-A Pro Max först men det hade väldigt störande elektrisk brus från mikrofonen, värst i främre uttag på chassit(oanvändbart) och mindre men fortfarande störande i bakre uttag direkt på moderkortet. Bruset blev värre när man inte pratade/mutade mikrofonen konstigt nog. Så antagligen tillverkningsfel i ljudkretsen, får skicka tillbaka och får pengarna tillbaka. Alla delar i bygget är köpta helt nya förutom grafikkortet som är begagnat.

CPU: AMD Ryzen 5 5600
GPU: EVGA 980 ti(ska uppgraderas till 1070/1080)
Chassi: MSI MAG Forge 100R(Klarar full ATX)
PSU: Seasonic Focus GX 650W
RAM: Kingston Fury 16gb (2x8gb) DDR4 3600 mhz
CPU KYLARE: ASUS TUF Gaming LC 120 A-RGB
MINNE: WD Blue SN570 1 TB (M2)

Tacksam för hjälp/råd vilket moderkort jag ska köpa nu. Vet inte om man skulle våga köpa ett MSI B550-A PRO, då förhoppningsvis utan störning på mikrofon eller köra på ett annat märke. Budget runt 1200 kr. Gav dock bara 700 kr för tidigare moderkort men verkar svårt att få tag i billigare.

Tack!

Av alfonsg00

Har ett MSI B450-A Pro Max med samma problem med störningar av mikrofonen. Funderade att byta till samma kort som dig men såg att du hade samma på första kortet? Är problemet borta helt nu med ersättningskortet?

Av alfonsg00
Skrivet av Networker:

Ingen aning. Vet exempelvis att B550 hade problem med vissa USB-kontakter för cirka ett år sedan. Fixades till slut med BIOS-uppdatering, tog flera månader för AMD att "få tummen ur".

Beror på hur ljudkretsarna på ditt kort ser ut, omöjligt att svara på hur de är konstruerade. Testa att uppdatera BIOS till senaste skarpa version, och därefter uppdatera drivrutinerna. Ligger felet kvar efter det, är det nog något fel på hårdvaran på moderkortet.

Alternativt att du har något starkt magnetfält i närheten. Är störningarna på 50Hz? -Då är det nätbrum. Mobiltelefoner kan också störa.

För många år sedan fick en RIAA-förstärkare hemma hos mig för sig att ta emot Radio Moskva från Kaliningrad på mellanvåg. Fixades med att jorda RIAA-förstärkaren direkt till elementet. (Vattenburen värme). Ryssarna hade en sändare på 50 megawatt..
Är din dator jordad?

Tack för svar, ska pröva till helgen😀 Yes, kör med jordat uttag. Eventuellt om jag inte får ordning på det själv, borde jag kunna köpa ett nytt identiskt moderkort och då borde felet försvinna(tänkte själv uppgradera min egna dator med samma moderkort)? För kan i så fall bara vara moderkortet kvar då om jag prövat med aux uttag direkt från annat chassi(inget som kan störa på vägen då).