Inlägg

Inlägg som tjobben har skrivit i forumet
Av tjobben

Petra's techshop måste vara den mest prisade internetbutiken just nu (nånsin?) så det är lugnt att beställa från dem. Jag beställde min vattenkylning därifrån och kan bara lovorda dem, de är väldigt tillmötesgående och svarar på eventuella frågor du kan ha. Jag fick betala tull och moms på min beställning men jag bad Petras att "skriva ned värdet" på paketet så jag slapp ändå undan lite billigare.

Av tjobben

@ Rasco

Jag tror inte det är någon av de dåliga pumparna jag har fått. Jag tog isär den innan jag satte ihop systemet och allt verkade fint då, även när jag testkörde loopen för läckor innan ihopmontering så gick den fint som tusan.
Enda anledningen jag kan komma på just nu är att det på nåt sätt kommit in luft i pumpen igen när allt dog. Det känns lite långsökt dock.
Inget jag lider av än iaf så jag tänker köra såhär några veckor innan jag tar isär allt för en koll.

Av tjobben

Verkligen snyggt bygge Rasco
En fråga bara. Låter din pump något?
Min pump har börjat "durra" lite. Den låter inte mycket men det är ganska irriterande eftersom ljudet inte fanns där från början. Det började efter att min dator stendog mitt under en spelcession, och det var precis som om jag slagit om strömbrytaren till nätagget. Trodde givetvis först att det hade rykt, men till min förvåning startade datorn precis som vanligt när jag tryckte på startknappen. Enda skillnaden att pumpen hade börjat låta lite. Det har inte hänt mer sen den enda gången heller??

@ JAxen:
De anslutningarna hittar du på www.swiftnets.com och klicka dig in på online store -> Liquid cooling. de kallas F style fittings och jag tror att de följer med deras nya MCW-Ramcool.

Av tjobben

Det är en 80 mm fläkt som sitter fram. Jag tog bort det stansade gallret och skar upp ett hål i fronten så att luften kommer rakt in. Det har fungerat helt ok för mig.

Av tjobben

Ni som har denna disk hur upplever ni ljudnivån?
Var och när köpte ni den?

Har läst på storagereview att vissa har fått diskar som låter mer än andras.

Jag funderar på denna disk då den har bra pris och bra prestanda, men låter den mycket blir det nog en WD3200KS istället.

Tack!
Markus

edit.
Det är 320 Gbmodellen jag undrar över inget annat.

Av tjobben

DFI har ett kort också Lanparty nF3 Ultra-D.
Det kortet eller MSI kortet du funderade på ska båda vara bra agp kort till s939.
Jag har själv nF3 Ultra-D och det är lite strul att få allt att fungera men sen jag väl fått till saker och ting så fungerar det fint :), clocken finns i sig. Det klarar ca 330 i HTT innan det dör, tyvärr vill inte min 144:a gå lika långt.

Vet inte hur de står sig mot ASrock dock.

Mvh Markus

Av tjobben

1/2" är ca 12.6 mm så 12 mm är nog att föredra

Av tjobben

1/2" eller 12 mm är att föredra och om plånboken tillåter så är Clearflex ett något bättre val, det optimala vore annars 7/16" vilket sluter lite bättre kring 1/2" nipplarna och därför är läckagerisken minimerad. Denna verkar vara populärast just nu (delvis pga priset) men urvalet hos vcore.dk och overclockers är inte det bästa tyvärr :-/

Tänk bara på att inte få några "kinkar" under installationen och att du drar kortaste/enklaste vägen mellan alla komponenter, ordningen spelar mindre roll. Här kan du se en väldigt snygg dragning.

Av tjobben

Om jag var du skulle jag gjort några ändringar bland det du valt där.
För att förenkla en del så rekommenderar jag endast saker som går att köpa på vcore.dk eftersom det är svårt (läs nästan omöjligt) att få tag på bra saker i sverige.

Pump:
Visst är eheim bra kvalitet men den är stor och omodärn idag jämfört med t.ex. en Laing DDC-Ultra som är en liten pump med bra tryckhöjd och som samtidigt dumpar lite värme i vattnet.

Alternativet i sverige skulle vara mcp655 från overclockers.se

CPU:
D-TEK MP-5 SP LE ska prestera i nivå med Swiftech STORM och eftersom Storm är svårare att hitta idag samt att D-TEK blocket är aningen billigare så är valet enkelt.

GPU:
Blocket du valt ska vara prisvärt och det är ingen större skillnad på de bästa blocken för gpu idag.
Annars är ett alternativ D-TEK MP-1
Jag har inte sett några bra tester på GPU block, men skillnaden mellan dessa två ska vara väldigt liten.

Nb:
Nb kylning skulle jag skippa helt då nordbryggan inte behöver vattenkylas så det skapar endast onödigt mostånd i loopen.
Om du vill veta hur pass "avancerat" MCW30 är kan du titta på bilderna HÄR så förstår du att det är bortkastade pengar (nedersta bilden i första inlägget, ser du MCW30's innanmäte).

RADIATOR:
Radiatorn du valt är väldigt prisvärd och ska prestera bra. Men om jag ändå ska rekomendera saker från vcore så måste jag säga ThermoChill PA 120.x som ska vara det bästa du kan köpa för tysta fläktar.

Fläktar:
Nexus real silent hade varit mitt val. Det ska finnas ett bra test av fläktar som gjorts nyligt läs mer där (orkar inte leta fram länken just nu).

Läs även denna tråd och speciellt då mx råd, han är kunnig och förklarar bra.

Vill du ha fler alternativ och vettig info så läs
HÄR

Hoppas detta hjälpt något

Mvh
Tjobben

PS. Kunde inte länka direkt till sakerna hos vcore annars hade jag gjort det.

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lazzve
kan nån skicka en länk till ett vatten kylningspaket. helst webhallen

finns det inget vatten kylningspaket som inehåller allt pump mm ???

http://www.webhallen.com/prod.php?id=49132

finns allt med i det här paketet????

Personligen tycker jag det är vansinne att lägga 4kkr på ett sådant färdigt system. Till att börja med är radden i pakeket gjord för starka högljudda fläktar (läs över 100 cfm) och fläktarna som dom skickar med är tysta (lågpresterande) adda fläktar.

Om du orkar läsa tråden som Ten länkade till i andra inlägget så hittar du vettig info samt de "bästa" saker du kan köpa inom vattenkylning och dessutom billigare än 4000.
Om du läser mx inlägg där så hittar du länkar och bra info om vad du bör tänka på.

Men, men det är vad jag tycker.

Mvh
Tjobben

Av tjobben

Har samma mobo som du och det står nforce3 250 för mig med.
Det ska inte va nåt att oroa sig för:)

Vad har du för graffe Hakkas?
Jag har ett j***a problem med mitt 6800gt och detta mobo bara. När jag startar spel så "fryser" det i ett antal sekunder då och då. Det är speciellt irritersamt när jag ska ändra skärmupplösningen från default till 1280x1024, när jag ändrat så fryser det i ca 10 s. så jag kan inte bekräfta ändringarna jag gjort.
På dfi-street.com är det många som löst det genom att avaktivera fastwrites men det fungerar tyvärr inte för mig.
Verkar som att det är främst med geforce kort detta problem uppstår. :/

edit: stavning

Av tjobben

Precis som K0nsl sa så ska du använda vinäger för att göra ren blocken.

Om du läser här
står det precis hur du bör göra.
Scrolla ned en bit till "Part 2 Pre-installation procedures"

Det beskriver hur man rengör block och radiator innan man sätter ihop dem första gången, men det bör fungera utmärkt nu med.

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Magixx
Tackar för det finfina svaret;)
Hmm vet dock inte riktigt hur jag ska göra, den där tullen skrämmer ju en.
Hur är det med tull om man beställer från ep-uk.co.uk.?

Det är ju en Engelsk sida och allt inom EU ska vara momsfritt (du betalar endast den Engelska momsen som är något lägre än den Svenska). Tullen vet jag inte exakt hur det är men den är ju inte lika blodig (3.5% som nån skrev tidigare).

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mx
Jo, en verifierad adress innebär ju bara att man ber dem skicka paketet till samma adress som kreditkortet man använder är knutet till?

Om de skriver ner värdet på paketet och det försvinner blir det trassel med försäkringen.

Men för att en adress ska vara "Paypal verified" krävs att de gör det. Jag skickade ett mail till Paypal om just den saken för någon månad sen. Till svar fick jag att den tyvärr inte kunde verifiera min adress eftersom det endast fungerade i USA

Det med paketet är ju givetvis en chansning, jag vet inte hur stor risk det är att paketet försvinner (?) så det är ju upp till var och en.

dzidzius:

Det är inte mycket jobbigare att beställa utomlands, det kan verka mycket första gången men har man väl gjort det en gång så är det lugnt sen. Jag kände mig jäkligt osäker också när jag skulle använda Paypal första gången och beställa något på ebay. Förutsatt att man beställer från "hederliga" butiker så är det nog lugnt, vad jag läst på XS och av vad mx säger så är det nog helt lugnt att beställa hos PTS.

Av tjobben

Ser väldigt bra ut detta dzidzius.
Nästan exakt samma saker som jag varit sugen att beställa läänge.
Du måste tala om hur det gick med tullen sen, det är endast det som gjort att jag inte beställt från pts än.

Skulle du inte kunna be dem att skriva ned värdet på paketet till 50$ ? Isåfall borde det väl vara lungt med tull och moms också, eller är det nåt jag förbisett?

Jag kan även verifiera att summan som dras från ditt konto i samband med numret sätts in på ditt paypalkonto när du knappat in koden. Tyvärr kan du dock inte verifiera din adress om du inte bor i staterna vilket en del säljare kräver (borde dock inte vara något problem i detta fall).

Av tjobben

MP-05 blocket kan du hitta här!. Frakten verkade bli ca 28 $ för endast blocket.
När det gäller pump så ska ni inte haka upp er på flödet. Det spelar ingen roll om en pump är specad till 10000 l/h om den inte klarar av något större tryck (det brukar kallas "head pressure" på eng och ju högre desto bättre). Alltså för att få bättre prestanda så ska du seriekoppla två pumpar, då får du bibehållet flöde men ~dubbla trycket vilket medför att du kan ha mer restriktiva block (läs de bästa).

De viktigaste parametrarna när man skall välja pump är head pressure och mängden värme pumpen dumpar i vattnet. Angående bästa pump för ditt system så bör du läsa denna tråd. Bästa valet verkar dock vara Aquaxtreme 50Z som även den finns på cooltechnica.com (första länken).

För övrigt så rekomenderar jag vattenkylningsforumet på xtremesystems, där finns otroligt mycket nyttig info skrivet av kunniga personer.
Hoppas det hjälpte något

Tjobben

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rayman
Hm, tack för tipset, det betyder under 2300kr för helt OK DDR500 stickor.. inte illa. Hur snabbt levererades det? Borde inte tillkomma några andra kostnader eller?

Angående leveransen så har jag inte fått dem än men jag beställde i tisdags så det är inte så konstigt
Det står att det ska ta mellna 2-5 dagar så har jag tur kan jag få dem imorron, men jag skulle tro att det tar lite längre eftersom jag inte fått något mail att de skickat dem än. Jag betalade med Paypal och av någon anledning var min adress inte "confirmed" så det kan vara därför.
Om du betalar med kreditkort så ska dom skicka samma dag.

Jag är dock inte speciellt orolig, eftersom jag hört bra saker om denna sida t.ex. här om du tittar lite längre ned på sidan.

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rayman
Hittade 3500LL Pro i lager för nästan 3900:- på Dustin. Tror plånboken sprang iväg o gömde sig. Hade tänkt mig minnen för runt 2500 högst. dubb, var hittar man gskill minnen?

Ska du ha GSkill så finns dom nog billigast bl.a. här .
Jag har själv beställt 2G GSkill HZ därifrån. Frakten är endast 4 euro dessutom.
Jag betalade 243 euro med frakt, det är bra mycket billigare än här hemma i Svedala.

Av tjobben

Om du ska överklocka så är detta två kort du ska titta på:
1. DFI Lanparty UT nf3 Ultra-D

2. MSI K8N Neo2 Platinum

Alt. 1 har jag själv och det fungerar för mig ganska bra har klockat min 144:a till ca. 9x300. Många har dock en del problem med brädan, främst med s-ata och biosinställningar men det finns väldigt bra hjälp borta på dfi-street.

Alt. 2 verkar vara vanligare men jag vet inte så mycket om det. Jag har dock sett stora trådar både på swec och på xtremesystems.

Jag skulle nog rekommendera MSI brädan ändå eftersom det är mindre strul med den. Det har vad ag vet sina brister också men det får du läsa på själv om ;).

Edit.

Om du vill läsa om Lanpartyt så är det här du ska läsa bl.a.

Av tjobben
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkka
Beställde från www.mindfactory.de Det tog sån tid att jag faktiskt inte kan rekommendera andra att handla där. Först så krånglade de (eller deras bank) i närmare två veckor och påstod att de inte fått pengarna än. (Skall kanske tillägga att minnena fanns på lager så det var inte därför.)

Jag hade ett "eu-kvitto" (internt bland banker i EU, normalt inget som "kunder" får) så jag vet till 100% att pengarna var framme.

Sen skickade de iallafall minnena med dhl (fast jag beställt "vanlig post" ). DHL kunde inte "hitta mig", enligt stolpskottet jag talade med i telefon när jag började undra varför de i sin tur dröjde.

Idag fick jag äntligen mina minnen iallafall.

Jag har inte klockat dem ännu, jag kör i 11 x 250 just nu men j*vlar vilken skillnad i t.ex. laddtiden på BF2. Så nu är jag lite glad igen, he he.

Ok, bra att det ordnade sig tillslut iaf.
Jag beställde ett par GSkill HZ istället då det blev så mycket billigare och (förhoppningsvis) mindre strul. Beställde från http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/ då jag endast hört bra saker om dem.

Du måste förstås tala om hur dom klockar sedan, vore intressant att veta.