Inlägg

Inlägg som Dargor1993 har skrivit i forumet
Av Dargor1993

HD599 är i stort sett sprillans nya. Jag kör HD598 och de är helt underbara, så 599 lär ju vara en uppgraderad version. Är du på budget är det bara att vänta lite tills HD598 sänks till typ 900

Av Dargor1993
Skrivet av sebbe_93:

Hej

Lånar tråden lite om det är ok

Har själv spanat in 558 torna men för rock/Metall men även fps spelande cs go/Rainbowsix Siege men även overwatch och kommande Titanfall 2. Har ett Rog Phoebus som ljudkort. är detta något 558 passar för?

MVH/ sebbe

Lyssnar själv mycket på BONES, Death Grips etc. och använder HD598s. Det är hemskt ljud i dem om du inte redan har ett bra ljudkort eller så. Ljudet var fördjävligt i mina innan jag skaffade en DAC och hörlursförstärkare.

Men jag gillar mina överlag för rap (i varje fall cloud rap och experimentell hip hop), även om basen känns lite tunn ibland.

Och för att svara sebbe_93 så är mina 598 mycket bra för även metal, dock sämre än de flesta andra genrer. Power metal låter dock underbart i dem, och för spel är de näst intill ultimata.

Av Dargor1993

@cider123: Kör BoxxeeHacks på min, ville dra in KODI först, men behövs inte direkt. Den fungerar fint som den är ur lådan liksom. Jag streamar bara från min NAS

Av Dargor1993

@Bläckman: Lägg gärna en kommentar om den här i tråden om du köper en! Är rätt intresserad...
Ska dock flytta till liten lägenhet om några månader bara, lär inte bli svårt att köra en 10m HDMI från min vanliga PC till TV:n då hehe

Av Dargor1993

DisplayPort är generellt sett bättre än HDMI, men om du ändå nedgraderar till HDMI spelar det ingen roll. Tar skärmen HDMI är det enklast att bara dra en HDMI-sladd från datorn till skärmen, men annars fungerar ju DVI också, så länge du inte behöver jättehög upplösning eller många hertz.

Av Dargor1993

Billig Kina-dator

Sitter och funderar på vilken av dessa två jag borde köpa för vardagsrumsbruk.

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_291307.html
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_241114.html

Den senaste är mest för designen, men den första som är mindre och smidigare har dock ingen ethernet-port...

Vad säger ni?
Skall streama film från min NAS, streama från KODI och möjligtvis lite steam in home-streaming också.

Av Dargor1993

Har en MX3, den laggar och muppar sig hela tiden. Rekommenderas absolut inte. Men kostade iofs 300:-

Av Dargor1993

Jag kör en NAS och en Boxee Box bara.
Fungerar som en Apple TV fast den är Linuxbaserad. Brukar gå för under femhundringen i köp och sälj-grupper på facebook. Fick min för en hundralapp (av en vän som sålde sin för 300:- ). Den är sjukt bra (verkar dock inte ta srt-filer), men den klarar inte riktigt mkv. Konverterar det jag laddat ner som råkar vara mkv.

Av Dargor1993

Finlux TV startar om

Köpte en Finlux 39FLHY168D för några (typ 3) år sedan på MediaMarkt. Nästan direkt efter att garantin gått ut så vägrar den starta. Det enda som händer när man pluggar i den i väggen är att det kommer upp en vit skärm med "FINLUX"-loggan på. Den stannar i några sekunder, sen blir skärmen svart men är fortfarande igång i några sekunder till. Efter det stängs den av och allt repeteras. Har sett att andra har haft liknande problem med just denna modell, men är det någon här som vet vad problemet är eller hur det kan lösas? Vill inte behöva kasta ut pengar på en ny TV när jag redan har en.

Tack på förhand!

Av Dargor1993

@apelipell: Tackar! Trodde det var en annan modell än min eftersom det var "-S" i slutet, hade väl fel haha. Tack iaf!

Av Dargor1993
Skrivet av mrqaffe:

Det står i manualen att videobandbredden ligger -3dB vid 40 MHz och jag tror inte det räcker till mer än 720P eller 1080i men det är kanske nått @laxpudding kan svara på.

Tack!
Var hittade du manualen någonstans?

Av Dargor1993

@HazZarD: Har funderat på en Xiaomi också, men jag har haft Lenovo tidigare och använder fortfarande flera produkter och är mycket nöjd med alla... Förutom en som gick sönder, men den var från någon djävla Kina-säljare på eBay som hade proppat sönder den med egen bloatware.

Av Dargor1993

@mrqaffe: Tack som fan! Kan ingenting om bandbredd och sånt.
@HellDildo: Då kör jag på optiskt och HDMI-switch istället!

Av Dargor1993

HD med Pioneer VSX916?

Ursäkta om det här är fel forum, vet inte riktigt vart jag skall placera det...
Köpte nyligen en gammal Pioneer VSX916 hemmabio-förstärkare för 350 spänn och märkte efter köpet att den har komponent in- och utgångar. Frågan blir då om det går att klämma ur den 1080i/p eller inte? Jag hittar ingenting på nätet och skulle för att det skall fungera behöva beställa HDMI-YpBpR+RCA adaptrar för några hundralappar och har inte finansen att bara chansa. Eller är det bättre om jag bara använder den optiska ljudutgången direkt från TV:n och har en HDMI switcher med fjärrkontroll bakom TV:n?

Tack på förhand!

Av Dargor1993

Har ett par Bluedio T2 Turbine direkt från Kina. Kostade 180:- och ljudet är utmärkt om du inte spelar allt för högt. Blockerar ljud utifrån relativt bra också.

Av Dargor1993

Antingen som de andra sagt en Chromecast Audio (390kr), eller gör du ett hemmabygge och köper denna och kopplar i vilka gamla högtalare som helst och köper en AV-adapter med minst 15V. Kör min på 10st AA-batterier (har räckt i minst 40 timmar, än så länge, konstant på). Hemmagjord bluetooth-förstärkare för under 200:-

För att sätta igång den trycker du bara in sladden i laddar-hålet. Väldigt energisnål också.

Av Dargor1993

Jag köpte en riktigt bra gammal förstärkare från början av 90-talet för 350kr i en köp- och säljgrupp på facebook för något år sedan. Fick ett par högtalare av farsan och ett av flickvännens mamma. Skaffa en billig förstärkare (inte svårt att få tag på för ~3-400 spänn, fick en för 150 här om dagen) och sedan ett par gamla högtalare från 80-talet som någon är på väg att slänga. Har du otur får du lägga ut 100-200 spänn för högtalarna.

Mest för pengarna får du dock i köp- och säljgrupper på facebook där gamla människor säljer sina gamla ljudanläggningar utan att ha koll på värdet.

Kör just nu en Yamaha AX-V401 förstärkare med ett par Genexxa-högtalare från 80-talet på 16 ohm. och ett par Sennheiser HD429 (500:- för riktigt grymt ljud).

Av Dargor1993
Skrivet av Vangen:

Ser ni denna kniv? Den ska jag få in i filmen för jag ska se ut som att jag har fått den på pannan med effekt sår med blood på pannan. Frågan är hur får jag denna kniv att se realistisk ut och i 3D så att den ser äkta ut?

Skall personen som kniven sitter i röra sig eller ligga i stillbild?

Av Dargor1993

Jag kör 8GB i min stationära och min bärbara. Bärbara laggar i både Premiere och AE, men inte stationära. Stationära kör hur bra som helst Premiere, After Effects och Photoshop samtidigt som Chrome med ~5 flikar.

Av Dargor1993

Jag kör personligen en Canon EOS 550D med kit-objektivet. Sparar just nu för en Zoom H4. Kameran fungerar utmärkt och bilden är underbar bara du har rätt inställningar och vet hur du använder den.