Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
89

Intel: "Processorer kan komma att offra hastighet för högre energieffektivitet"

I jakten på tillverkningsprocesser bortom 7 nanometer lyfter Intel blickarna mot alternativa tekniker, som kan komma att offra hastighet till förmån för högre energieffektivitet.

133

The Division låter dig välja mellan grafik och högre bildfrekvens på konsolerna

I spelkonsolernas värld brukar utvecklarna göra valet mellan högre bildfrekvenser eller grafisk kvalitet, någonting studion bakom The Division vill ändra på.

77

Apple och Cisco dödförklarar 2,4 GHz wifi

Wifi i 2,4 GHz-bandet har blivit mindre populärt på senare år, och nu slår företagen Apple och Cisco ytterligare en spik i kistan i en ny rapport som mer eller mindre dödförklarar frekvensbandet.

22

Googles AI mot mänskliga Go-mästaren ska livesändas på Youtube

Under föregående vecka blev det klart att Googles AI-algoritm besegrat en av världens bästa spelare i brädspelet Go. Nu framgår att matchen mot den världsmästaren ska livesändas.

57

Tunn plasthinna kan förvandla ögonlinser till datorskärmar

Skärmar framför ögonen finns redan i form av Google Glass och VR-headsets, men nu har forskare i Australien lyckats skapa grunden för att integrera detta i linser.

33

Aquaris M10 är surfplatta med Ubuntu för stationärt och mobilt bruk

Canonical har under en längre tid jobbat med att få Linuxutgåvan Ubuntu att fungera både som stationärt och mobilt operativsystem. Nu är den första surfplattan med systemet på ingång.

28

Microsoft vill använda Hololens för att förändra åskådarsport

Virtuell och förstärkt verklighet har hittills handlat mest om spel, men Microsoft siar om en framtid där Hololens ska förändra hur åskådare upplever sport.

37

Felaktiga kablar med vändbara USB Type-C kan förstöra datorn

Prylar som stöder den nya USB Type-C-standarden är smidiga, men de kan också vara farliga om de inte är rätt sammansatta. En Google-ingenjör har offrat sin bärbara för att uppmärksamma detta.

21

Nintendo sneglar på stöd för VR-spelande

Trots att Nintendo för blott några år sedan uttalade sig om att virtuell verklighet är asocialt är det nu annat ljud i skällan och företaget tittar på möjligheterna med VR framöver.

24

Google vill ha större kontroll över produkter i Nexus-familjen

Sökjätten Google vill ta upp kampen om premiumsegmentet med Apple och överväger nu att ta större kontroll över designprocessen samt tillverkningen av Nexus-produkterna.

136

Microsoft Windows 10 blir rekommenderad uppdatering

Den som av ett eller annat skäl inte vill ha Windows 10 får kontrollera inställningarna i Windows Update, då Microsoft nu gjort operativsystemet till en rekommenderad uppdatering.

36

Windows på webben som om det vore 1995

För den som inte lockas av Windows 10, DirectX 12 och andra nymodigheter kan det kanske vara intressant med retro-surfande, exempelvis att köra Windows 95 i webbläsaren.

131

Ipad Pro sålde bättre än Microsoft Surface under fjärde kvartalet 2015

Trots att Ipad Pro inte ses som en lika stor fullträff som tidigare produkter i Ipad-familjen visar nya siffror att den ändå går bättre än Microsofts Surface.

38

Googles moderbolag Alphabet går om Apple som världens högst värderade företag

Apple har sedan några år tillbaka varit världens högst värderade företag, men har efter en tids nedgång tappat i värde och nu passerats av Googles nybildade moderbolag Alphabet.

47

Lionhead: "DirectX 12 ger upp till 40 procent bättre prestanda"

DirectX 12 är en av de viktiga nyheterna för spelare i Windows 10, men det är än så länge ett fåtal titlar som nyttjar tekniken. Enligt Lionhead finns stora prestandavinster att hämta.

66

Nintendo NX kan bli stationär och bärbar – kan skippa optisk media

Ryktesmaskinen runt Nintendos kommande spelkonsol NX fortsätter att gå het. Den senaste rundan talar fortsatt om att den blir både mobil och stationär, och kanske överger optisk media.

29

Star Citizen får fristående enspelar- och flerspelarläge

Det ambitiösa crowdfunding-finansierade rymdspektaklet Star Citizen blir så omfattande att utvecklaren väljer att dela upp enspelarkampanjen och flerspelarläget i två separata spel.

37

Googles AI knäcker mänskligheten i klassiska brädspelet Go

Det klassiska brädspelet Go är ett av få intelligenskrävande spel, där datorer tidigare inte har besegrat mänskliga spelare. Nu har en division inom Google ändrat på den saken.

41

AMD arbetar på optimerade drivrutiner för Rise of the Tomb Raider

Nvidia kunde skryta med en uppdaterad drivrutin för Rise of the Tomb Raider redan vid spelets lansering. Nu verkar det som att AMD har en uppdatering på gång inom kort.

33

Oracle överger insticksmodulen för Java

Den moderna webben har sprungit ifatt Java. Nu meddelar Oracle att de avser lägga ned utvecklingen av insticksmodulen för webbläsare.