Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
32

Android N blir officiellt Nougat

Förslag till och spekulationer runt det slutgiltiga namnet på nästa Android-version har varit många till antalet, men nu har Google presenterat namnet i form av godsaken Nougat.

55

PCI Express 4.0 letar sig ut till fabrikerna

Trots att standarden inte ska nå marknaden förrän tidigt nästa år har nu PCI Express 4-kretsar börjat skeppas till fabriker, och version fem är redan under utveckling.

56

AMD avslöjar Radeon RX 490

Alldeles inpå lanseringen av Radeon RX 480 lyckas AMD själva avslöja efterkommande medlemmen i grafikkortsfamiljen. Namnet är som väntat RX 490.

43

Lanseringsdatum för Windows 10 Anniversary Update är avslöjat

Den stora uppdateringen av Windows 10 skulle lanserats under sommaren, men en oavsiktlig publicering av Microsoft själva har avslöjat en lansering i början av augusti.

106

Microsoft backar runt Windows 10-kampanj

Den aggressiva kampanjen för att få kunder att uppgradera till Windows 10 tonas nu ner efter att företaget tvingats betala ut skadestånd till en förargad kund.

15

Starbreeze lånar pengar från Acer för vidareutveckling av StarVR

Svenska spelutvecklaren Starbreeze vidareutvecklar samarbetet med Acer runt VR-headsetet StarVR, detta i form av ett lån som ska låta plattformen vidareutvecklas.

58

Microsoft Xbox One S avslöjas inför E3

Inför Microsofts presskonferens läcker en förminskad Xbox One-modell ut på webben. Bland nyheterna märks en 40 procent mindre design med stöd för 4K UHD-video.

36

Bluetooth 5.0 tillkännages den 16 juni

Standardiseringsorganisationen Bluetooth SIG fortsätter att vidareutveckla Bluetooth-tekniken i det tysta, och med version fem som presenteras nästa vecka utlovas stora nyheter.

212

Privatkopieringsersättning ska kunna betalas för importerade mobiltelefoner

Högsta domstolen slår fast att ersättning för privatkopiering ska betalas för vissa importerade mobiltelefoner, då de kan användas för kopiering av film och musik.

64

Rykte: Sunset Overdrive på väg till PC – kan bli exklusiv Universal Windows Platform

Flera tidigare Xbox One-exklusiva spel har letat sig över till PC-plattformen. Nu gör nya uppgifter gällande att färgglada och humoristiska actiontiteln Sunset Overdrive står näst på tur.

107

Steam Machines-försäljningen går trögt

SteamOS skulle vara Valves öppna Linux-baserade konkurrent till den dominerande plattformen Microsoft Windows. Men försäljningen ser inte ut att gå i raketfart.

51

Acer och Asus presenterar skärmar på 24,5 tum med 240 Hz och G-Sync

Mitt bland alla nyheter om stora 4K-skärmar visar Asus och Acer nu upp mindre skärmar som istället tar steget upp till väldigt snabb och synkroniserad bilduppdatering.

11

Asus satsar vidare på vattenkylda bärbara med ROG GX800

I jakt på mer prestanda i bärbara paket tar Asus till vattenkylning med ROG GX800, som kommer med dubbla grafikkort baserade på Nvidias senaste arkitektur Pascal.

67

Asus förbereder 4K-skärm med 144 Hz och IPS-panel

För PC-spelare som inte vill offra vare sig upplösning eller uppdateringsfrekvens arbetar Asus på en framtida skärm som inte gör avkall på endera delar.

36

Gigabyte Brix Gaming UHD på Computex 2016

Gigabyte fortsätter att satsa på de kompakta datorsystemen i Brix-familjen. Under Computex presenterar företaget gaming-systemet Brix Gaming UHD.

53

Mobiloperatören Tre testar automatisk reklamblockerare i brittiska nät

Den som surfar på mobilen i Tre:s brittiska nät ska slippa installera mjukvara som blockerar reklam. Men blockaden gäller inte all reklam.

22

Asus presenterar Zenfone 3-familjen – smarta telefoner i tre olika smaker

Asus introducerar tre modeller i Zenfone 3-familjen som ser ut att erbjuda premium-material och funktioner till priser som hör mellansegmentet till.

14

ARM presenterar Cortex-A73 och Mali G71

Computex har inletts och ARM Holdings har rivstartat konferensen med att presentera detaljer om nya processorn Cortex-A73 samt den nya grafikkretsen Mali G71.

41

Oracle förlorade Java-striden mot Google

Den långa rättsliga tvisten mellan Oracle och Google om den senares bruk av Java-gränssnittet i Android har avslutats, och Google vann på samtliga punkter.

22

Total War: Warhammer optimeras för DX12

Det senaste strategispelet i Total War-serien har precis anlänt, men spelets utvecklare vilar inte på sina lagrar utan jobbar på uppdateringar som ska optimera spelkoden för DirectX 12.