Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
56

Googles AI vann överlägset i brädspelet Go

Googles artificiella intelligens vann till slut fyra av fem matcher mot den mänskliga motståndaren Lee Sedol, men sista omgången var en riktig nagelbitare.

35

Xbox One får stöd för crossplay

Microsoft inleder GDC 2016 med att öppna upp för flerspelarstöd mellan Xbox One och andra spelplattformar, vilket innebär att bollen nu ligger på Sonys och Nintendos planhalva.

57

Googles AI gör upp med världsmästaren i brädspelet Go

I början av året besegrade Googles AI-program Alphago den europeiska mästaren i brädspelet Go, och inatt är det världsmästarens tur att ta en rond.

14

E-postens skapare Ray Tomlinson är död

Skaparen bakom e-post och som gjorde "@"-tecknet till symbol för kommunikation över internet har avlidit av en befarad hjärtattack. Ray Tomlinson blev 74 år gammal.

73

Tim Sweeney: "Microsoft vill skapa monopol runt PC-spelutveckling"

Epic Games grundare anklagar öppet Microsoft för att försöka skapa monopol runt spelutveckling för PC-plattformen. Men hans utspel får mothugg.

45

Microsoft haussar DirectX 12 i videoklipp

För den som mot all förmodan missat att DirectX 12 ska ge bättre prestanda i spel vill Microsoft upplysa om detta i en ny video, som lyfter fram ramverkets fördelar mot DirectX 11.

140

Om anime i nytt avsnitt av Fulkultur

Japansk tecknad film är temat när gänget bakom Fulkultur presenterar ett nytt avnsitt. Det blir gott om tips för både nybörjare och erfarna.

39

VESA publicerar Displayport 1.4

Standardiseringsorganet VESA lanserar nästa version av Displayport, som bland annat får stöd för HDR, felkorrigering och bredare stöd för ljudöverföring.

18

Sony Playstation 4 får stöd för Remote Play till PC/Windows och Mac

Efter höstens löfte meddelar Sony att Remote Play för Playstation 4 kommer till PC/Windows och Mac i samband med nästa stora systemuppdatering.

41

Nvidia Geforce GTX 400 och 500-serierna blir utan Vulkan-stöd

För den som sitter med ett grafikkort äldre än generationen Kepler blir det varken stöd för DirectX 12 eller det öppna gränssnittet Vulkan.

16

Nvidia Shield TV-uppdatering ger Vulkan-stöd

Samsungs stöd för grafikramverket Vulkan i Galaxy S7-telefonerna vara bara startskottet. Nu får även Nvidia Shield TV stöd för Vulkan via systemuppdatering till Android 6.0 "Marshmallow".

158

Samsung presenterar Galaxy S7 med stöd för Vulkan-grafik på MWC

Under MWC presenterar Samsung nya Galaxy S7-familjen, som i mångt och mycket påminner om Galaxy S6. En av de mer oväntade nyheterna är stöd för rendering via ramverket Vulkan.

26

LG presenterar flexibla G5 och VR-tillbehör

Inför MWC-mässan i Barcelona har LG presenterat nya flaggskeppstelefonen G5, och de många tillbehör som ska kunna paras ihop med telefonen.

81

5D-lagring kan hysa data i flera miljarder år

Forskare har nått ett genombrott där flera hundra terabyte data kan lagras på en liten glasyta, och informationen kan dessutom potentialen att överleva mänskligheten.

126

Khronos Group lanserar Vulkan 1.0

Standardiseringsorganet Khronos Group meddelar att specifikationen för Vulkan-gränssnittet har färdigställts, och redan nu finns tillhörande drivrutiner redo för nedladdning.

10

Gamestop: "Playstation VR lanseras i höst"

Butikskedjan Gamestop har en tendens att läcka detaljer om spelindustrin. Nu hoppar grodor ur munnen på VD:n, som antyder att Playstation VR lanseras först till hösten 2016.

59

Quantum Breaks dubbla versioner till PC och Xbox One är en "plattformsstrategi"

Att du vid köp av Quantum Break för Xbox One dessutom får PC-versionen är inte ett isolerat fall, faktum är att det blir Microsofts plattformsstrategi framöver.

7

Steam VR får stöd för spelmotorn Unity

I konkurrensen om VR-kunderna blir bra innehåll avgörande. Att Steam VR-plattformen nu får stöd för välanvända spelmotorn Unity öppnar upp fler möjligheter till bra innehåll.

27

Amazon lanserar kostnadsfri spelmotor

De stora spelmotorerna på marknaden får konkurrens av ett gratisalternativ från Amazon, som nu introducerar Cryengine-baserade Lumberyard.

95

Samsung och LG på väg att överge 3D-tv

För bara några år sedan var 3D det stora försäljningsargumentet för tv-apparater, men bristande intresse såväl som innehåll gör att tillverkarna börjar fasa ut konceptet.