Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
31

Google gör processor för artificiell intelligens

Under Google I/O presenteras en egen processor byggd helt och hållet för artificiell intelligens. Faktum är att processorn redan är färdig och har använts sedan ett år tillbaka.

19

Nvidias Simultaneous Multi-Projection kan ge prestandaskjuts utanför VR

Nvidias teknik Simultaneous Multi-Projection presenterades som en lösning för att uppnå en bättre VR-upplevelse, men enligt utvecklare kan funktionen utnyttjas för generella prestandaförbättringar.

109

Nvidia skrotar VGA för Geforce "Pascal"

Största konkurrenten AMD övergav den analoga bildutgången VGA redan 2013 med R9 290-familjen, men med Geforce GTX 1080 och 1070 blir även Nvidia helt digitala.

69

Intel presenterar Skylake-processorer med Iris Pro 580 och 128 MB L4-cacheminne

Lagom till sommaren introducerar Intel tre nya processorer, som kommer med bolagets mest påkostade grafikdel och ett massivt L4-cacheminne med förbättringar gentemot Broadwell.

76

Nätverksexpert: "Nätverkskod i The Division bortom räddning"

Fuskande spelare är ett allvarligt aber i The Division. Nu menar en expert på nätverkskod att problem kan vara så fundamentala att koden behöver skrivas om.

116

Intel vill ersätta 3,5-millimetersanslutning för ljud med USB Type-C

Processorjätten Intel anser att analoga 3,5-millimetsanslutningen för ljud tillhör det förgångna och bör ersättas med den allt mer populära standarden USB Type-C.

17

Google-ingenjör: USB Type-C och Qualcomm Quick Charge är inte kompatibla

Benson Leung på Google har länge varnat för felaktiga kablar av typen USB Type-C. Nu går han ut med att kabeltypen är inkompatibel med Qualcomms teknik Quick Charge.

85

Läget för 5G - när, vad och hur?

I olika länder världen över har testpiloter för 5G-nätverk inletts, och Sverige står på tur. Men vad kommer tekniken innebära, när når den oss och hur länge dröjer det innan den rullas ut?

26

Ubuntu 16.04 släpps med nytt app-format

Senaste versionen av operativsystemet Ubuntu fokuserar huvudsakligen på utvecklare och support under lång tid, men några användarfokuserade funktioner bjuds det ändå på.

44

Windows 10 kan få blåskärmar med QR-koder

En blåskärm med kryptiska felkoder är en klassiskt otrevlig överraskning i Windows, men i kommande uppdateringar kan felkoderna kompletteras med mer moderna QR-koder.

36

Rykte: Nintendo NX får x86-processor och stöd för appar på smarta enheter

Nintendos efterträdare till Wii U omgärdas av en mängd olika rykten. Det senaste skvallrar om en x86-baserad systemkrets och samspel med appar på smarta enheter.

82

Microsoft Windows 10 är nu störst på Steam

Microsoft har marknadsfört Windows 10 hårt mot kunderna, och det verkar ha fungerat. Den nya versionen av operativsystemet är nu störst bland Steam-användarna.

78

Microsoft bygger in Ubuntu i Windows 10

Under Microsofts pågående utvecklarkonferens Build går företaget ut med att de bygger in stöd för Ubuntu Linux i Windows 10, vilket ska ge app-stöd utan virtualisering.

10

VR i fokus med spelmotorn Cryengine V

Det är inte bara grafikramverk som uppdateras friskt. Den senaste versionen av spelmotorn Cryengine ska förbättra allt från effekter till utvecklarverktyg och starkt fokus ligger på VR.

25

Microsoft presenterar DirectX 12-funktionen Shader Model 6.0

I en ny version av Microsofts programmeringsmodell Shader Model för DirectX 12 tillkommer många nyheter, som i förlängningen väntas bidra till snyggare speltitlar.

75

Windows 7/8.1 får förlängt stöd för Skylake

När Microsoft gick ut med att Intels Skylake-processorer enbart skulle stödas fullt ut i Windows 10 skapade det mycket irritation. Nu backar företaget med förlängt stöd för äldre versioner.

4

Fulkultur om framtiden i science fiction

Gänget från Fulkultur sätter tänderna i science fiction och funderar över hur författare genom tiderna lyckats med att förutsäga framtidens tekniska lösningar.

21

Microsoft lovar stöd för Freesync och G-sync till Universal Windows Platform

Stödet för spelfunktioner i Microsofts applikationsplattform UWP har den senaste tiden kritiserats hårt. Under GDC 2016 meddelar företaget att plattformen snart ska bli bättre.

13

Basemark och Crytek presenterar Vrscore

I en ny testsvit från Basemark används Cryteks spelmotor Cryengine, för att testa om din dator har vad som krävs för virtuell verklighet.

10

Gfxbench 5.0 är prestandatest för DirectX 12, Vulkan, Metal och virtuell verklighet

Inför en ny generation grafikkort och virtuell verklighet börjar nya testsviter ta form. Senast i raden är Gfxbench 5.0, som täcker såväl VR som moderna grafikgränssnitt.