Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
14

Starbreeze startar VR-arkad i Los Angeles

Nyheter om VR-relaterade händelser står som spön i backen. Svenska spelstudion Starbreeze går nu ut med att de startar en arkadhall VR-upplevelser i Los Angeles.

98

Chromebook får datortillverkare att lämna budgetmarknaden

Om marknaden börjar bli mer tunnsådd på bärbara datorer i budgetsegmentet framöver kan det bero på att modeller enligt konceptet Chromebook tar allt större plats.

13

Nvidia visar VR-headset under Virtual Reality Los Angeles

På den mässan Virtual Reality Los Angeles visar både Nvidia och AMD upp relaterad hårdvara, och från Nvidias håll handlar det om ett ljusfälts-baserade prototypheadset.

43

Rise of the Tomb Raider får systemkrav

På spelets Windows Store-sida uppmärksammas systemkraven för kommande Rise of the Tomb Raider, som i mångt och mycket påminner om rekommendationerna för The Division.

126

Skatteverket slår fast att crowdfunding ska beskattas i Sverige

Skatteverket har idag fastslagit att gräsrotsfinansiering, mest känt som crowdfunding, ska beskattas på transaktioner inom Sverige och mellan EU-länder.

18

Apollo 11 VR Experience blir lanseringstitel för Oculus Rift, PSVR och HTC Vive

Uppståndelsen runt virtuell verklighet har primärt fokuserat på spel, men har också potential som utbildande plattform. Kickstarter-projektet Apollo 11 Experience fokuserar på just detta.

22

Sony slår ihop två divisioner och skapar Playstation-fokuserat bolag

Med framgångarna från spelkonsolen Playstation 4 i ryggen meddelar Sony att de skapar det nya bolaget Sony Interactive Entertainment LLC med fokus på just underhållning och spel.

20

Rykte: Qualcomm Snapdragon 830 tillverkas på 10 nanometer

Qualcomms annalkande flaggskepp Snapdragon 820 har ännu inte letat sig ut på marknaden, men det hindrar inte information om nästa generation att hitta ut på nätet.

14

Samsung öppnar VR-filmstudio i New York

Det är lätt att glömma att Samsung redan har VR-produkter ute på marknaden. Nu meddelar företaget att de öppnar en filmstudio som ska fokusera helt på att producera VR-innehåll.

51

Elite Dangerous skippar inledningsvis Oculus Rift och fokuserar på Steam VR

Med två stora VR-aktörer på marknaden finns risken för att spelmarknaden ska bli fragmenterad. Nu går utvecklarna bakom Elite: Dangerous ut med att de fokuserar på Steam VR.

65

Fredagspanelen 108: AMD Polaris, HBM2 i massproduktion och CES-eftersnack

Jonas Thörnqvist och nyförvärvet Andreas Eklöv säsongsstartar Fredagspanelen för året. På agendan står bland annat AMD:s nya grafikarkitektur Polaris och senaste snittets HBM-minnen.

64

Tom Clancy's The Division får systemkrav

Omtalade The Division närmar sig lansering och nu har också dess systemkrav letat sig ut på internet. Kraven går från blygsamma till måttligt krävande.

58

John Carmack talar väl om Vulkan-prestanda

Trots sin roll som teknikchef på Oculus finner John Carmack tid över till att programmera, och uttalar sig nu positivt om prestandan med applikationsgränssnittet Vulkan.

82

Samsung Galaxy S7 får specifikationer i läckt prestandatest

Specifikationerna för Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S7 läcker ut, och om uppgifterna stämmer ser det ut som att företaget lyssnat till en del av kritiken mot föregångaren.

56

Googles nya algoritm gör surfandet snabbare

Sökjätten Google presenterar en ny algoritm för komprimering av data vid webbsurfning, något som ska leda till en snabbare upplevelse och mindre dataanvändning på mobila enheter.

4

Crytek satsar på virtuell verklighet i akademin med VR First

Spelutvecklaren Crytek har efter en tids svårigheter kommit på fötter igen, och VR har fått mycket fokus. Nu meddelar företaget ett nytt initiativ där spelmotorn Cryengine blir gratis för akademiskt syfte.

16

Fulkultur pratar virtuell verklighet

Redan på förhand är det lätt att förutspå virtuell verklighet som en av 2016 års stora trender. Det är också detta område som diskuteras i det senaste avsnittet av podden Fulkultur.

74

Fixstars gör världens största SSD på 13 TB

Företaget Fixstarts Solutions kan inte bara skryta om världens största SSD. Med sina 13 TB är den även större än alla mekaniska hårddiskar på marknaden idag.

125

Windows 10-uppdateringen "Redstone" får färre nya finesser

Nästa stora Windows 10-uppdatering skulle ursprungligen innehålla en hel del nyheter, men nu talar rykten om att Microsoft skalat ned antalet till förmån för ändringar i systemkärnan.

30

Nvidia jobbar på GTX 980MX och 970MX

Nvidia har i princip fått agera ohotade när det gäller grafikkretsar för mobila speldatorer, men trots det ryktas de ändå vara på väg att ersätta prestandamodellerna GTX 980M och 970M med ännu snabbare Maxwell-baserade kretsar.