Inlägg

Inlägg som lesscool10 har skrivit i forumet
Av lesscool10

Migrera allt från nuvarande SSD:n till en större

Har för närvarande dom två viktigaste sakerna i livet, operativsstemet & CS settings, på en 110GB SSD, av nån anledning har vissa saker över tid laddats ner där trotts att jag flyttat downloads etc till en större HDD, long story short SSD:n är överfull, kan jag köpa en ny större SSD och helt enkelt "kopiera" den gamla till den nya utan att de cuckar hela mitt liv. Om inte, hur bör jag gå till väga?

Av lesscool10
Skrivet av Laxpudding:

Högst troligt måste du rensa en hel del på den befintliga hårddisken då en troligtvis används av Windows och behöver ledigt utrymme för temporära filer etc. Är den helt full kan det bli stopp/kracher/krångel även om du trycker in ytterligare terrabytes av hårddiskar.

Det jag brukar peka om till andra hårddisken, en traditionell mekanisk disk, är sådant som nedladdningar, videos, musik men också spel jag sällan spelar. SSD:n med Windows och viktigaste programmen håller jag ganska ren.

(Nästan) helt säker på att Windows redan ligger på min SSD, ska köpa en till mekanisk, då borde de väl va lugnt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av lesscool10

Hårddisken full: Är det bara att köpa en till?

Börjar bli fullt i hårddisken, visst är de bara att gå och köpa en till, och plugga in och köra? Eller är jag digitalt efterbliven igen och missar massa steg?

Av lesscool10

tangent glappar

Har ett razer blackwidow ultimate 2013 tangentbord, och D knappen har börjat glappa så att den ibland inte registrerar tryck. Nått sätt jag kan fixa/byta den? känns oekonomiskt att köpa ett helt nytt tangentbord.

Av lesscool10

@gonace: well fuck... c/c++ va?

Av lesscool10

@Alling: Ber om ursäkt, här är koden

#include <stdio.h> #include <stdlib.h> struct command{ char a; char b; char c; char d; }; int main(int argc, char **argv) { struct command spelare; char a[10], b[10], c[10], d[10]; int meny, i = 0; printf("Spelare ett = 1\n" ); printf("spelare två = 2\n" ); printf("spelare tre = 3\n" ); printf("spelare fyra = 4\n" ); printf("inga fler spelare/starta spelare = 0\n" ); while(1 > i){ scanf("%d",&meny ); switch (meny){ case 1: printf("spelare ett\n"); fgets(a,10,stdin); break; case 2: printf("spelare två\n"); fgets(b,10,stdin); break; case 3: printf("spelare tre\n"); fgets(c,10,stdin); break; case 4: printf("spelare fyra\n"); fgets(d,10,stdin); break; case 0: i = 2; break; default: printf("try again\n" ); } } printf(" ett %s två %s tre %s fyra %s",a ,b ,c ,d); return 0; }

Av lesscool10

c# basic problem.

Hej. Har fått en skoluppgift, och har lite små problem med den som jag undrar om de finns några lätta lösningar på. Mitt första problem är att jag ska göra en switch case där man kan skriva in spelar namn (uppgiften är att skapa ett spel), använder fgets för att spara inputen i en variabel, men när användaren sedan skrivit in sitt spelar namn så repeterar casen sin printf sats igen, innan nästa input. Vad kan jag ha råkat missa? eller gör jag något fel från grunden?

Av lesscool10

@D-ryd: Försäkringen täcker inte handhavandefel, tyvärr

Av lesscool10
Skrivet av chickenowl:

Vad hade du innan du bytte?

Sitter strömkabel till CPU i ordentligt?
Råkade du böja en pinne när du installerade CPU ?
Har du skruvat i alla standoffs och skruvar?
Testa att starta dator utan GPU och bara en ramsticka i yttersta sloten, flytta ram stickan varje gång det inte fungerar, byt ram sticka när du testat alla slots.
resetta cmos (kan finns knapp bak på moderkortet (läs i manual)) eller ta ur lilla batteriet på moderkortet och håll inne av / på knappen i ca 1 minut (dator ej inkopplad i väggen)

Har du installerat om windows? (kan vara att windows inte känner igen delarna och inte vill starta, händer sällan dock)

Testade att ta ur gpu och bara en ram sticka, den gör likadant som förut, har tydligen en inbygd felsök i motherboarden i form av fyra LED lampor, när jag precis startat så lyser lampan som indikerar att de är något fel på RAM, sen går slocknar den och lampan som indikerar att nått på GPUn inte är som det ska börjar lysa, sen efter några sekunder slocknar den, då startat lampan för CPUn, lyser i en sekund, sen dör hela datorn, sen efter mellan 1 - 5 sec startar allt om igen

Av lesscool10

@chickenowl: Ser nu att jag som ett massivt retard lyckades böja pinnarna på motherboarden när jag satte in CPUn, köpte den från netonnet, och köpte till försäkring osv..

Av lesscool10

Uppgradering/nybyggd PC startar sen dör

Tjo, har just byggt klart min dator, eller uppgraderat min dator rejält beroende på hur man ser det. Bytte allt utom GPU, hårddisk, SSD och cpu fläkt. När jag klickar på start knappen börjar allt blinka och alla fläktar (utom chassi fläkten) snurra, skärmen startar dock inte, och efter några sekunder dör allt, och sedan efter en sekund börjar allt lysa och snurra igen, om och om igen. De delar jag har är:

motherboard: Aorus GA-Z270X-Gaming K5
cpu: Intel Core i7 unlocked 7700k
PSU: Corsair RM 750x
Chassi: Phanteks Eclipse p300

Kan det vara nått jag fuckat upp? eller är det ksk nått som bara ligger och glappar? eller är detta ett vanligt problem med någon av dessa delar?

Av lesscool10

@Paddanx: Tack så obeskrivligt mycket för hjälpen!:)

Av lesscool10

@Paddanx: Har bild på båda skärmarna, fick upp desktopen osv, verkar funka som förut. Så vad borde jag göra? Köpa nytt chassi antar jag?

Av lesscool10

@Paddanx: Pluggade in allting utom PWR kablarna, och använde sedan mejseln. Chassifläkten, CPU fläkten och GPU fläkten startar

Av lesscool10

@loefet: När jag pluggade in sladden nära processorn också så gick både CPU och chassi fläkten igång

Av lesscool10

@Paddanx: Plockade ur GPUn och drog ut alla kablar ur motherboarden förutom CPU fläkten och 24-pin kontakten, använde sedan en mejsel och då gick CPU fläkten igång, kändes som den snurrade sjukt långsamt dock

Av lesscool10

@serverfel: Tillochmed jag förstår att de inte hjälper situationen att stoppa in metall i ett strömförande uttag, eller trippelkolla att man satt in den rätt innan man slår på strömmen, så just där är de ingen fara

Av lesscool10

@serverfel: Well de verkade funka iaf, PSU:n gick ju igång, typ

Av lesscool10

@Paddanx: Har ett ASUS Z97-K moderkort, vart behöver jag sätta mejseln på det?

Av lesscool10

@chickenowl: Bor i umeå så finns varken Inet eller webhallen i närheten tyvärr