Inlägg

Inlägg som Rokuogan har skrivit i forumet
Av Rokuogan

Så man köper presentkortet via Swish, får man presentkortet via mail? Eller måste man ladda ner någon app?

Av Rokuogan

Någon som har något schysst tips på en TV 49 - 55"? Prisklass runt 5-6 tusen.

Av Rokuogan

Söker schysst datorstol

Är på jakt efter en schysst en datorstol till bra pris.

Är ganska lång (185 cm) och tung så ha det i åtanke. Har just nu en skitstol jag köpt på Jysk men den har knarrat sedan dag ett och är inte heller särskilt skön.

Tittar just nu på denna då den är nedsatt till 369 kr: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20339420/

Men har ni något bättre förslag?

Av Rokuogan

Rent spontant så är det ju en kraftfull dator - samtidigt känns det dumt att slänga så mycket pengar på en dator som är marginellt mer kraftfull än någon för 10000 mindre.

Men du kanske ska spela Crysis på dubbla 1440p skärmar samtidigt som du renderar 4K video..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rokuogan

Problem med AC/Värme i bilen, varit på verkstad flera gånger

Var på en verkstad som tillhör en större verkstadskedja i Juli detta året då AC:n i bilen inte fungerade. Dom sa att det skulle gå på 5500 kr, byta ut lite delar. Sagt och gjort, dom fixade det över en dag, märkte att AC:n knappt var någon skillnad. Tog dit den en andra gång, dom kikade igen och sa då att ett rör hade rostat sönder vilket dom inte kunnat upptäcka första gången. 1500 kr till där dom bjöd på arbetet då dom "inte sett felet", men då fungerade iallafall AC:n.

Så kommer vi fram till idag, nu när det blivit kallare upptäcker jag att värmen inte verkar fungera i bilen. Det blir liksom knappt varmt, innan fick man skruva ner värmen efter man satt den på max för det blev så varmt, nu blir det knappt varmt utan det blåser snarare kallt om man har på fullt blås. Jag tycker ju det känns ytterst osannolikt att detta inte skulle ha något samband med att dom fixade min AC i somras, men kan jag föra det vidare på något vis? Vad hade ni gjort?

Av Rokuogan

Gamingdator mellan 10 och 11 000

Tjena! Nu är det dags att bygga dator. Har plockat ihop lite delar. Jag ska spela på en 1080 skärm. Just nu känns väl det mesta ganska klart, tänker väl mest om man kan prispressa bygget något, samt om man ska välja 1060 3 GB över RX 480 8 GB (men då får man ju 5 GB mindre VRAM)

Kom gärna med åsikter!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9755715/

Av Rokuogan
Skrivet av SUMITOMO:

Bättre kylning och tystare fläktar på tredjepartskylarna än Intels referenskylare.
Dessutom är de oftast högre klockade.

Okej, när kommer dessa tredjepartskort ut?

Om man kollar t ex på GTX 970 så finns det ju flera olika (MSI, Asus) är det tredjepartskort?

Av Rokuogan
Skrivet av SUMITOMO:

GTX 970 symboliserar ungefärligt pris för 1070..

Tack för kundvagnen! Ser bra ut!

Skrivet av svempa6666:

Hade lätt avvaktat gtx 1070 i 3dje part dom ska tyligen gå varmt alá gtx 460 så founders edition verkar inte mycket och ha om man inte ska vattenkyla.

Jag är inte så insatt, vad menas med tredje part?

Av Rokuogan

Ny speldator med GTX 1070 - budget ca 12k

Hej! Jag bestämde mig för att vänta på att köpa ny speldator tills dom nya grafikkorten kommer ut.

Men nu är det dags! Budgeten är inte superstrikt, kostar det 13k så gör det inget. Ge mig tips!

Av Rokuogan

Okej tror jag har bestämt mig nu. Ser det här paketet bra ut? Slutade på 1,5 k över budgeten men tycker det brukar bli så när man ska köpa dator..

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9331111/

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9331111/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9331111/

Av Rokuogan

Bra förslag allihop Ang skärm så har jag ingen brådska med att uppdatera, upplösningen duger gott åt mig..

SSD:n tog jag en Samsung för att det skiljer sig inte många hundralappar mot en billigare och 5 års garanti är trevligt..

Men är nätdelen tillräcklig? Räcker 550W för en sån här dator? Har som sagt ingen aning, vad är det man räknar på för att veta om strömmen räcker?

Just nu så ser det ut att stå mellan ett GTX 960 eller Radeon 380x, vad är egentligen skillnanden? Enligt nätet verkar ju 380x vara liiite bättre i typ alla spel..

Av Rokuogan
Av Rokuogan

Tack för svaren! Gav mig iallafall lite hum. Tittat runt lite i andra trådar och jag har gjort en egen kundvagn baserad på dom komponenterna ni tipsade om! Den gick visserligen lite över budgeten, men tanken är att inte behöva uppgradera men ändå klara sig ett bra tag. Vad säger ni? Behöver jag byta ut moderkort eller nätdel?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9329208/

Av Rokuogan

Speldator för 7-8k!

Hej!

Jag är helt grön när det gäller datorer, men jag behöver en ny dator nu. Jag har har surfat runt lite idag men har inte blivit mycket klokare, så jag reggade mig här och hoppas på lite hjälp! Datorn kommer användas till surf, arbete och spel. Jag är inte någon som behöver ha den grymmaste grafiken, men skulle gärna vilja spela nya spel iallafall. Har en 1440 X 900 skärm om det spelar någon roll? Dessutom vill jag ha en skivläsare, eftersom jag spelar en del äldre spel ibland.

Nåja, shoot!