Inlägg

Inlägg som puck har skrivit i forumet
Av puck

Få bort rester från dubbelhäftande tejp

Vad för medel skulle ni rekommendera? Resterna sitter på en trädörr med lackad yta.

Jag har provat
Aceton
Suddgummi
Olivolja
Diskmedel
Hårfön
Rakblad

Av puck
Skrivet av 1337swish:

Du kan inte återställa windows från en säkerhetskopia då?

Skickades från m.sweclockers.com

Är det verkligen bara jag som har detta problem?
Trodde det var en allmän bugg eftersom det skedde i samband med en windows-uppdatering.

Av puck

Anpassning av mappar

Efter en windows-uppdatering har möjligheten att anpassa mappar efter innehåll försvunnit/buggat sönder och fungerar inte som det ska. Förut var det t ex så att om man hade en mapp med bilder så identifierade windows detta och ställde in ikonstorlek osv automatiskt. Nu är alla mappar inställda på "Detaljerad lista" automatiskt och det går inte ändra om man går in på Egenskaper\Anpassa\"Vilken sorts mapp vill du använda?". Den ställer automatiskt tillbaka till "Allmänna objekt" trots att mappen enbart innehåller bilder.

Någon som vet hur man löser detta?

Av puck

Misslyckad filöverföring

Försökte föra över ett par filmer och foton (jpg, mp4) från min Samsung Galaxy S8 med usb-kabel och genom filhanteraren i datorn.
Efter filöverföringen blev alla 61 filer runt 16-24 gb stora (även foton) och går inte att öppna.
Eftersom att jag valde klippa ut & klistra in finns de inte heller längre kvar i telefonen.
Och när jag försöker föra tillbaks dem till telefonen går det inte eftersom att det inte finns tillräckligt med utrymme.
Så nu ligger det 61 st filer på totalt 1 TB på min 120gb hårddisk på datorn som jag inte kan öppna.

Någon som varit med om något liknande eller vet hur jag kan lösa detta?

Av puck

Netonnet säljer Logitech Wireless Keyboard K400 Plus för 199:- (ord 349:-)

https://www.netonnet.se/art/dator/datortillbehor/tangentbord/...

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=3187058

Av puck

Innebär detta beslut att det inte finns ett krav om att varor som säljs på Tradera måste skickas spårbart (för att inte bryta mot 4c i Traderas avtalsvillkor)?

Jag var själv med om ett fall förra året då varan "försvann" i frakten och förlorade då tvisten på Tradera mot köparen eftersom att varan skickats som brev och jag därmed inte kunde styrka att varan avlämnats till speditör.

Av puck

Fick hem dem idag. Det var verkligen på håret, fick bokstavligen talat blåsa ur vartenda dammkorn för att de skulle få plats men allting verkar fungera som det ska och 4k rullar utan problem

Stort tack för all hjälp.

Av puck

EVGA GeForce GTX 1060 3GB

Är detta ett bättre köp än RX 580?

Kommer få behöva köpa en HDMI->DP adapter isf då den bara hade 1 HDMI men 3 DP.

Av puck
Skrivet av perost:

Det enda som krävs för det är ett någorlunda modernt grafikkort med hårdvaruavkodning för de vanliga formaten. Avkodningen sker ändå via dedikerade kretsar i grafikkorten, så grafikprestandan spelar ingen större roll för just uppspelning. Jag använder t.ex. den integrerade grafiken i en Core i3 6100T i min HTPC för att spela upp 4K-video, den har hittills klarat allt jag slängt på den. För just uppspelning av video så bör man alltså satsa på något grafikkort från den senaste generationen för att få stöd för de senaste formaten, men exakt vilket man väljer spelar sällan någon roll.

Det som ställer till det lite är Netflix där kopieringsskyddet begränsar vilka kort som stöds, och att du behöver ha så många skärmar. För Netflix verkar det krävas antingen en 7:e gen Intel CPU eller senare, eller ett NVIDIA-kort av nyare modell. NVIDIAs grafikkort brukar normalt klara 4 skärmar (även om de ibland har fler utgångar än så), så jag antar att två 1060 kanske skulle fungera. 1050 Ti skulle eventuellt kunna fungera också, men de brukar inte ha tillräckligt med utgångar (vilket man kan lösa med t.ex. DP-splitters, men då kan man lika gärna lägga pengarna på 1060 istället). Men kan ju blanda kort lite som man vill också, eftersom du inte verkar ha något behov av att köra SLI (som ändå inte är kompatibelt med Netflix).

Stirra dig inte blind på Dustins "ordinarie" pris förresten, senast kortet kostade 3687 kr hos Dustin var enligt prisjakt den 17:e maj 2018. 1949 kr för ett RX 580 4GB är ett ok pris, men långt ifrån så bra som Dustin vill få det till.

Tack för ett informativt svar.
Om jag förstår det hela rätt så bör alltså ett Radeon RX 580 4GB klara av uppspelning av 4k-material via dator i t ex. vlc eller viaplay. Jag har en Chromecast UHD, så uppspelning av 4k via just netflix borde gå bra att köra den vägen.

Av puck

Ja precis.. läser att många avråder RX 580 för spel men för youtube, netflix & 4k film borde gå bra eller?

Av puck
Skrivet av circedge:

Damn, det var otroligt billigt. Hade annars tänkt att det räcker nog med 570 eller tom. 560, men om man får en 580 4gig för det priset hade jag nog köpt det.

Hittade denna med högre maxupplösning.

Klarar RX 580 4GB spela filmer på 4k utan lagg?

Av puck

Tips på grafikkort för film och mediauppspelning i 4K, ej spel. Budget 2-3k.

Hej
Skulle behöva tips på grafikkort. Jag kör just nu två stycken Radeon HD7850 med dåliga fläktar som håller på att kasta in handduken. Mitt system i övrigt är:
Intel Core i7-5820K
MSI X99A RAIDER, Socket-2011-3
Crucial DDR4 2133MHz 24GB

Huvudsakligt användningsområde är film och mediauppspelning. Ej spel. Jag provade koppla in min nuvarande konfiguration till min 4k-tv men det laggade sönder och orkade aldrig undersöka vad felet var. Antog att det berodde på att 7850 helt enkelt inte klarade av 4k-uppspelning, så köper gärna grafikkort som klarar av detta. Jag har 7 st skärmar inkl TV (2 DVI, 2 DP, 3 HDMI) så jag förmodar att jag behöver köpa två stycken kort. I så fall är även Crossfire/SLI ett litet önskemål. Min budget är ca 2000-3000 kr per kort beroende på prestanda och prisvärdhet.

Det kort jag tittar på just nu är Sapphire Nitro+ Radeon RX580

Vad tror ni? Har ni något förslag?

Av puck
Skrivet av TKD_1337:

Jag beställde från Adidas i början av oktober och följande står på sida 8 i avtalsvillkoren jag fick till min mail:

"Utöver, och utan att det påverkar, din ångerrätt i enlighet med avsnitt 2.14 (och andra eventuella lagstadgade rättigheter), beviljar vi dig en Frivillig returgaranti. Enligt denna garanti kan du frånträda försäljningsavtalet utan att uppge några skäl ytterligare 16 dagar efter uppsägningsperioden, dvs. en total returneringsperiod på 30 dagar (“Frivillig returgaranti”), som en avtalsmässig ångerrätt med avseende på en Standardprodukt."

Ja det är jag med på, men jag hämtade informationen från den här sidan.

Skrivet av Radeon RX:

Har du öppnat upp och använt kläderna?

Nej de ligger kvar med etiketterna i lådan. De flesta plaggen passar inte ens eftersom att jag beställde samma varor i flera storlekar

Av puck
Skrivet av Naga:

Ursäkta men hur får du ihop det här? Vad har förlängt öppet köp över jul och nyår att göra med ditt köp från black friday?

Om man handlade mellan 1 nov och 24 dec så kunde man returnera fram till 31 Jan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av puck
Skrivet av muSashi:

Kan du redovisa hjälpsidan så alla i tråden kan ta ställning? Jag tror det är vad hen menar som är tvetydigt.

Det är ju lite detta som är trådens ursprungliga syfte. Mitt tekniska kunnande är begränsat och jag hade hoppats på lite hjälp med den här biten. Informationen jag hittar på wayback machine bekräftar egentligen bara mina misstankar men jag får inte tag på artikeln med den eventuellt felaktiga informationen. Kanske går det att hitta mha lokala cache filer på datorn eller genom alternativa wayback machine sidor? Det verkar ju som att adidas bytte villkor för alla länder i Europa samtidigt om det är till någon hjälp.

En annan förutsättning är ju förstås att detta har någon betydelse rent juridiskt. Adidas kan ju ändå strunta i att hjälpsidorna inte var uppdaterade och hänvisa till att köpvillkoren har företräde. De har ju inte varit särskilt hjälpsamma hittills så det är ju ingen omöjlighet

Skickades från m.sweclockers.com

Av puck
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Du verkar utgå från att kunden har alltid rätt, om de inte gör allt så bryr de sig inte om kunden etc.
Om du köper kläder för 7000:- sen sitter på dem i 100 dagar för att sen returnera dem är du ingen bra kund. Förstår inte ens varför du pratar om att vårda kundrelationer, du tycker inte kunden har ett ansvar?
Du missbrukar retur-policys, men pratar om kundrelationer, servicekänsla.

Varför tar det dig över tre månader att göra en retur? Är 30 dagar otillräckligt?

Nu är det ju inte jag som har bestämt villkoren utan det är Adidas. Om de erbjuder 100 dagars öppet köp så innebär det att jag har 100 dagar på mig att returnera min order. Det var alltså en premiss som gällde vid tidpunkten då avtalet ingicks, dvs. det är en del av vårt avtal. Sedan om jag väljer att genomföra min retur dag 1 eller dag 100 spelar ingen roll i sammanhanget. Om jag t ex. hade haft planer på att åka till söderhavet i 2 månader hade köpet sannolikt aldrig ägt rum från första början om premissen inte hade gällt. Så jag förstår inte riktigt ditt resonemang om hur det kan anses vara missbruk.

Citat:

Vad är det för tvetydligheter du pratar om?

#17787380

Av puck

En del företag värdesätter ju kundrelationer högre t ex. Ikea medans andra företag erbjuder 365 dagars öppet köp t ex. stadium & xxl. Så är också fallet inom elektronikbranschen där t ex. Elgiganten och Mediamarkt m.fl. har schysstare villkor för att prova varor osv.

I detta specifika fall hade Adidas dessutom förlängt öppet köp över jul och nyår till 31 Januari så i praktiken handlade detta om en 6 dagars försening. Visst, de har ju rätt rent formellt sett men det finns ju tvetydigheter här, och faktum kvarstår i att de nyligen faktiskt har förändrat villkoren osv osv. Så lite servicekänsla kan man ha kan man tycka.

Av puck

Ursäkta otydligheten.

Själva köpvillkoren (som länkas i inlägget ovan) var uppdaterade vid tidpunkten för beställningen. Det framgår på wayback machine och är inget jag ifrågasätter. Däremot informationen i hjälpsidorna (https://m.adidas.se/hjalp) är jag desto mer tveksam till. Rimligtvis bör detta inte ha någon betydelse rent juridiskt men jag var ändå tvungen att dubbelkolla eftersom jag trots allt blev vilseledd av informationen. Jag litade på informationen och jag hade förväntat mig att Adidas som multinationellt företag med 21 miljarder euro omsättning per år skulle vara lite mer tillmötesgående här i händelse av tvist men jag hade visst fel.

Men oavsett vilket så är det ju ord mot ord och frågan är ju om det är lönt att ens ödsla tid på detta om det i slutändan ändå saknar betydelse. Vad tror ni?

Skickades från m.sweclockers.com

Av puck

Nekad retur från Adidas

Jag la en beställning på kläder för 7000 kr på Adidas hemsida under black friday rean som jag nu hade tänkt att returnera när jag upptäckte att de för ett par månader sedan har ändrat köpvillkoren vad gäller tidsfristen för öppet köp från 100 till 30 dagar. Det är så klart otroligt klantigt av mig att inte kolla upp detta ordentligt och jag har bara mig själv att skylla. Grejen är den att jag inte är helt övertygad om att informationen var uppdaterad på deras hjälpsidor vid tidpunkten då beställningen lades. Min fråga är om detta skulle ha någon betydelse rent juridiskt och om det finns något sätt att styrka detta i så fall?

Av puck

mSata adapter

Min laptop har slutat att fungera så jag skulle behöva rädda innehållet från hårddisken (SSD, mSata).

Vad är det billigaste och enklaste sättet att göra detta på, om jag har ett msi x99a raider moderkort?