Inlägg

Inlägg som puck har skrivit i forumet
Av puck

Får inte igång 7850 på win8

Har 2 st ATI Radeon 7850 som fungerade bra på win7 men får det inte att fungera på win8.

Har provat båda som är listade på hemsidan http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw...
men den ena går inte ens att installera utan att windows kraschar och startar om sig själv, och betan går att installera, men efter 1 omstart så kraschar windows vid inloggningen istället. Då gick jag in via felsäkert läge och avinstallerade drivrutinen, så att datorn kunde starta.

Hur ska jag få det att fungera? Någon som fått 7850 att fungera i win8?

Av puck
Skrivet av blackeagle:

Har tyvärr ingen erfarenhet av dubbla grafikkort, så jag vet inte hur det funkar med reglerna om att 3e och uppåt måste sitta på DP.

Hur har du gjort med skärm 5 & 6 förresten? De kan ju inte vara inkopplade samtidigt om du ska ha eyefinity på bara fyra, utan då måste alla 6 vara samma upplösning och vara med i uppsättningen.

Det som borde funka är ju iaf att ha en skärm på DVI på vardera kortet och sen en skärm på DisplayPort med vardera kortet. Då har du ju både skärm 3 och 4 på DP som är regeln för ett singel-kort.

Kolla om det funkar först, så kan man koppla vidare sen.

Jag provade koppla ur skärm 5 och 6 fysiskt och ansluta 2 skärmar till DVI och 2 till DP. Nu kan jag endast välja 2x1 och 1x2 uppsättning.

Av puck
Skrivet av blackeagle:

Aha, ja man kanske fick stänga av alla utom huvudskärmen i windows vanliga skärmegenskaper (utökade skrivbord -> inaktivera skärm) först. Sen går du in i AMD Vision igen och skapar en ny Eyefinity-uppsättning.

Nu gick det bättre men jag kan fortfarande inte välja 2x2 skärmuppsättning. Det finns bara 1x3 och 1x2.

Av puck
Skrivet av Rjtheman:

Bild .. skulle vara kul att se mästerverket.

http://img401.imageshack.us/img401/3514/20121102173909.jpg

Skrivet av blackeagle:

Ja, du ställer upp dem i olika konfigurationer så att datorn ser dem som en stor.

Vanligaste för spel är ju t.ex. tre st skärmar på bredden. Med 1920x1080 blir det då som en enda skärm på 5760x1080 i upplösning för datorn.

Dvs, när du maximerar och kör spel i fullskärm så sprids det ut på alla skärmarna, medan om man bara kör utökat så blir ju en maximering bara på den skärmen man har programmet på.

Med fyra skärmar kan du ställa två bredvid varandra och sen ha två på hylla eller ställning en "våning" upp så det blir som en stor skärm med samma proportioner som de andra.

Jag har för mig att nyare eyefinity stöder olika upplösningar och skärmstorlekar, medan det på gamla versionen behövde vara samma upplösning på alla.

När man går in på AMD VISION Engine Control Center och trycker på AMD Eyefinity -> skapa bildskärmsgrupp så står det "välj det skrivbord för vilket du vill börja skapa en AMD Eyefinity-bildskärmsgrupp". När man trycker på ett skrivbord står det "De enda bildskärmar som kan läggas till i bildskärmsgruppen tillhör utökade skrivbord. Inaktivera utökade skrivbord genom att trycka på fortsätt." När man klickar på fortsätt händer ingenting.

Av puck

Har fått adaptrarna nu och utökade skärmar fungerar klockrent. Förstår inte hur man konfar Eyefinity dock? Kan man köra typ 4 skärmar som 1?

Av puck
Skrivet av Full Strike:

Är det displayport eller mini-displayport?

Displayport

Har beställt 2 st av dessa http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=608530

Ska bli mycket intressant att se om det flyter på med 7850. Senast gick det knappt att köra två stycken skärmar på ett 5770

Av puck

Jag har fixat skärmarna nu. Jag har 6 st varav 5 st med DVI-D och 1 med HDMI. Jag tänkte köra följande system:
2 DVI rätt in i DVI-D kontakten, ett på vardera grafikkort
1 DVI->HDMI adapter i HDMI kontakt
1 HDMI i HDMI kontakt

4 skärmar fungerar med denna uppsättning. Så fort jag sätter en av DVI kontakterna i DVI-I uttaget dör en av skärmarna. Det går således inte använda dessa. Jag har även en HDMI->Displayport kabel som jag provat med men den fungerar inte, antar att det beror på att den inte är en "aktiv" sådan.

Så nu tänkte jag införskaffa 2 st aktiva DVI-D -> Displayport adaptrar imorgon. Är det någon som vet var man kan få tag på dessa billigt? Jag har webhallen i närheten men jag hittar ingen sådan på deras hemsida ??

Av puck
Skrivet av Full Strike:

När du kör CF arbetar de två korten som ett. Du kan därför då endast koppla in skärmar på det ena kortet. Väljer du att inte köra CF kan du koppla in skärmar på båda korten och därmed ha fler skärmar.

Nu vet jag inte hur det är med just 7850 men med mina 6950 gick det inte att använda båda DVI och HDMI samtidigt, man var tvungen att använda displayport-kontakterna med aktiva adaptrar till DVI för att det skulle fungera. Anar att samma sak gäller dina kort.

Ah då förstår jag.

Kortet ska ju stödja 3 skärmar enligt specifikationen om man använder sig utav displayporten och jag läste någonstans att man då INTE kan använda DVI-I porten. Stämmer detta?

Av puck

6 skärmar samtidigt

Hejsan. Jag försöker sätta ihop ett lösning här hemma med 6 aktiva bildskärmar samtidigt. Jag har köpt 2 stycken Sapphire Radeon 7850 med vardera 2 DVI (en DVI-D och en DVI-I), 1 Displayport och 1 HDMI.
Jag har 3 skärmar i dagsläget, en med DVI, en med VGA och en med HDMI. Så vitt jag förstår kommer jag inte kunna använda VGA-porten om jag ska utnyttja 3 skärmar på varje kort. Korrekt?

Dessutom fick jag problem redan nu när jag skulle använda bara dessa 3 skärmar. Jag slängde in grafikkortet i datorn, kopplade på CF bryggan. När datorn startade upp frågade den om jag ville aktivera Crossfire vilket jag svarade Ja. MEN i CF gick det inte att utöka det 3e skrivbordet, dvs det gick bara att använda 2 skärmar samtidigt. Så jag slog av CF och så gick det att köra alla 3 skärmar. Vad innebär det att jag kör 2 grafikkort med CF brygga utan CF aktiverat egentligen? Varför gick det inte att köra 3 skärmar med CF?

Och så undrar jag vad jag behöver tänka på när jag vill slänga in fler skärmar. Vilka anslutningar ska jag köra på?

Av puck

Hejsan. Har ett väldigt märkligt problem på min EPC2425 som någon kanske känner igen.
Varje gång jag eller någon annan skriver mitt IP dör mitt internet. Detta händer framförallt på IRC, och jag har testat olika klienter och datorer så jag har kommit fram till att problemet ligger i routern. Någon som har någon lösning på vad problemet kan vara?

Av puck

är du så fattig så du inte har råd med frakten ens?