Inlägg

Inlägg som delete_home_end har skrivit i forumet
Av delete_home_end
Skrivet av delete_home_end:

Japp och lika tråkigt suddigt 1:a person i bilarna
http://content.screencast.com/users/LuRad3873/folders/Default/media/1117ccdc-4a53-48bd-affd-3774370de19e/wd-1person.JPG

Watchdog 2 är endast en upphottning av Watchdog som var en upphottning av Driver SF. Hoppas det slutar vid 2 tråkiga spel och inte 3.

Det verkar som om jag har fel om jag ska utgå från de YouTube klipp jag kollat in. Ni får ursäkta min pessimism. Det ser ju ut att vara ett riktigt kul spel.

Av delete_home_end
Skrivet av Belzader:

@-=Sh/\rK=-:
Ingen aning om detta fungerar, men prova skapa en virtuell disk på nätverks disken och peka till den.
Creating Virtual Hard Disks
Dock så måste du "mounta den" manuellt varje gång du har kommit in i Windows.

Jag har provat detta men det fungerade inte därför att mitt Windows 8/10 proo inte vill montera den virtuella disken efter omstart. Kanske ligger en spärr i Windows att man inte ska kunna det över ett nätverk.

I mitt fall vill jag ha spelen på nätverksdisk därför att jag tycker en mekanisk disk väsnas för mycket. Har bara SSD på min spelburk. Enda spelet som hakar upp sig för mig om jag kör från Nätverksdisk är Just Cause 3. GTA V tar 4 ggr längre tid att ladda men flyter på fint sedan. The Division märks inte att den laddas från nätverket. Kör GB nätverk till en I5 Linuxserver som bor i en stor luftig garderob.

Av delete_home_end

*** raderat ***

I alla fall om man har Creative ljudkort och Nvidia grafikkort. Creative har låsta drivrutiner och tänker inte dela med sig till Linux. Tänkte dock köra ljudet från HDMI istället men efter uppdatering av Ubuntus programhanterade så kunde jag inte logga in på desktop längre, utan bara köra i terminal.

Skrivet av NoWin:

@Henkatoni: Synnerligen korkade svar som inte hjälper TS överhuvudtaget.

Uppfattar svaren som att de tycker Windows är bättre vilket det är på vissa saker och Linux på andra som tex till server. Körde med Windows först men fick inte full fart i nätverket som jag fick med Ubuntu Server. Ändå kör jag med en lättvikts fönsterhanterare och styr det hela med VNC eller Putty.

Av delete_home_end

@Henkatoni: Japp, det har du rätt i.

Fick visserligen Internet med att fungera genom att ändra en fil med nano till yes (kommer inte ihåg vilken) och skapa en ny anslutning men tyvärr fungerade inte mitt Creativr ljudkort och Nvida genom HDMI kunde bara köra 2.0 så bli att bara ha kvar Linux på servern där det fungerar bra och låta disken med Ubuntu på Desktop vara eftersom fönsterhantering "out of the box" också var mycket snabbare/smidigare i Windows.

Av delete_home_end

Synd att jag köpte spelet och inte inväntade demon. Tycker spelet inte är jätteroligt även om det är enormt vackert att titta på. Konstig då jag gillade första spelet.

Av delete_home_end
Skrivet av Eazy:

Tror det är en bug i fönsterhateraren Unity. Du kan ju testa med en annan fönsterhanterare, som till exempel KDE. Finns en uppsjö av olika fönsterhanterare man kan välja...

Om du ger upp så lätt med Linux kommer du nog aldrig att vilja använda det.

Ganska lätt att ge upp Linux. Fixade musen med att köra in 16.04.1 istället för 16.10. Nvidia drivers och så 4K med fungerande mus. Men med trådat nätverk kommer jag inte ut på Internet fast det står att jag är konektad. Inte roligt att köra WiFi-sticka när man har trådat.

Av delete_home_end

Har nu testat ett antal möss och muspilen ligger och vilar sig högst upp till vänster och går inte flytta. Detta med 4K skärm, inte 1080p skärm. Väntar med Ubuntu tills de gjort systemet bättre.

Av delete_home_end
Skrivet av Laxpudding:

@delete_home_end: HDR är inte ett signalformat i traditionell mening. En komponent som krävs är metadata (till exempel SMPTE ST.2084 för HDR10-formatet) som beskriver hur ljuset ska fördelas i bilden. Windows använder knappast detta och därför aktiveras inte HDR i TV:n. För att få HDR måste du någon programvara som bakar in metadata samt förstås bilder som på något sätt är kodade för att återges i HDR.

Har nu testat PC spelet Shadow Warrior 2. HDR fungerar i 30 Hz men inte i 60 Hz på min Samsung TV. Fick ett meddelande att det fungerade i 60Hz på LG Oled TV. LG i en helt annan prisklass. Sedan är det ju en annan femma om man orkar med att spela detta spel

Av delete_home_end

Lite synd att spelet inte stödjer "Microsoft Xbox 360 Wireless Speed Wheel" jag köpte till Forza + Horixont till Xbox 360 och även fungerat på andra bilspel på PC.

http://s3.pji.nu/product/standard/140/927911.jpg

Av delete_home_end
Skrivet av str8forthakill:

Av vad dem visade på E3 verkar det som att gameplay är helt oändrat, endast en ny spelvärld och karaktärer.

Japp och lika tråkigt suddigt 1:a person i bilarna

http://content.screencast.com/users/LuRad3873/folders/Default/me...

Watchdog 2 är endast en upphottning av Watchdog som var en upphottning av Driver SF. Hoppas det slutar vid 2 tråkiga spel och inte 3.

Av delete_home_end

@tellus82: Hade redan testat dina lösningar utan någon lycka. Var inne på Windows hubb och slog på övervakning och lite lurigt men efter ett tag efter jag slagit av den började systemet gunga och en syren började tuta (lite överdrivet men ungefär så) och musen arbetade själv. Vafa, tänkte jag och startade kvickt om men sedan var problemet löst och bara installera spelet.

Men what??? Inte har väll Microsoft fjärrhjälp.

Av delete_home_end

Hur var det, kunde man få en refund?. Vad jag förstår är det svårt att få tag i någon support Har detta problem: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1451880-windows-store-f...
Och tänkte hålla mig ifrån att köpa spel på Windows Store i framtiden

Av delete_home_end

Windows Store fungerar inte efter hårddisk-krash

Windows Store fungerar inte efter hårddisk-krash. Bytte att appar skulle installeras till en frisk HD men Store klarar inte varken uppdatera gamla program eller installera Forza Horizont 3. Provat Microsofts egen Store-fix men hjälpte inte. Har ingen lust att ominstallera ett bra fungerande system men vet av erfarnhet att det är enda lösningen när Store krånglar.

Är det så illa med Windows store fortfarande?

Provat med bl.a wsreset

EDIT

Problemet löst på ett verkligen mysko vis.

Av delete_home_end
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Ingen som har någon ide? Symbolic links kanske?

Svaret är att det inte går att installera spel från Origin på en nätverksdisk. Köp dina spel på Steam eller Uplay istället. EA är så jäkliga att det har den spärren inbyggd i sin klient. Vissa har lyckats i Windows 8.1 men i Windows 10 är det kört även med registerhacket och/eller symlink, ansluten nätverksdisk.

Av delete_home_end

Ubuntu - ser inte musen

Hade bestämt mig för att gå över från Windows till Linux Ubuntu 16.10 när jag inte spelar (dualboot). Men muspilen syns inte. Musen fungerar men syns inte. Klarar inte Ubuntu 4K-skärmar?

Av delete_home_end

@OldComputer: @alteam: @bärplockaren:

Tackar för svaren. Då kör vi vidare på Samsung 830. Utrymme har jag gott om på Serven.

256 GB räcker för Windows 10 och de vanligaste programmen och hälsan på ssd: n är över 80%.

Av delete_home_end
Skrivet av anon193054:

Haft både DK1, DK2 och Vive men har sålt av allihop. Visst, riktigt häftigt och på en del sätt värt det om du är väldigt intresserad. I slutändan var dock även Vive ett devkit för mig då spelen saknas. Det kommer mycket nytt och häftigt hela tiden men de coolaste upplevelserna räknar sin speltid i minuter, inte timmar.

Jag kommer köpa igen, men först vid gen 2 eller snarare gen 3 när trådlöst förhoppningsvis kommit och några killer apps finns.

Jag har känslan att trådlöst i headsettet inte blir bra och mycket dyrare med dagens och närmaste 10 årens teknik. Men jag har faktiskt möjligheten att rigga sladden i taket i en bana och då är sladden inget problem. Men priserna ger mig köpmotstånd så väntar att investera även om min dator klarar kraven med råge.

Av delete_home_end

Lönt att köpa ny SSD

Denna köpte jag 2012 i November från denna annons (gammalt skärmklipp) och fungerar fortfarande bra men nu undrar jag om en nyare SSD skulle göra stor skillnad

https://www.pixeltopic.com/files/2016/11/gqnnppjpneddecy.jpg

Av delete_home_end
Skrivet av Klubba:

Fast så kan du ju säga om allt. Så om nån vill köpa en speldator med gtx 1080 för att maxa BF1, säger du då också "vänta 3 år så får du en för mindre än halva priset"

Självklart kommer VR vara billigare och/eller bättre om 3 år, men om det är anledning att vänta kan man ju aldrig köpa något nytt, varken datorer/spelkonsoller/spel/diskmaskin/fordon ja allt är ju mindre värt om 3 år.

Sen kanske man sitter som en mosad fluga i fronten på en lastbil om 2år medans man väntat på VR ska bli billigt, vet man aldrig.

Skrivet av jOnÄTÄn:

Om man har råd med en vive idag och är sugen tycker jag man ska köpa, i värsta fall blir man besviken och får sälja den med några 1000kr i förlust. I bästa fall blir man nöjd och har kul med den. Köpte själv min i somras och är rätt nöjd, skärmen är lite väl lågupplöst och saknar spel men samtidigt är den riktigt rolig när man har vänner hemma och spel kommer nog lösa sig rätt bra nu när PSvr kommit.

Skrivet av oqvist:

Varför vänta tre år till? Hade jag testat Rift/Vive om tre år så hade jag bankat huvudet i väggen för varför gjorde jag inte detta för tre år sen

Frågan var ju om man ska köpa nu eller vänta och vänta tre år tycker jag är en god plan för de flesta om man inte är entuast eller har mycket gott om pengar. Eller att VR just idag ger ett stort mervärde i sitt liv.

Av delete_home_end

Ångar att jag retade en tjej i andra klass för att vara tjock. Rätt kravftigt och upprepande och förstår ännu i dag inte hur man kunde vara så elak som barn.