Inlägg

Inlägg som Striker000 har skrivit i forumet
Av Striker000

Alternativ till Thermalright Silver Arrow (PWM)

Letar efter ett alternativ till Thermalright Silver Arrow eftersom den inte är så enkel att få tag på (kan inte förstå varför inga butiker inte tar in den).

Kraven är att den ska passa i ett Fractal Define R3 och ha PWM fläktar (gillar iden att dator är så tyst som möjligt i idle men har marginal när den belastas)

Noctua NH-D14 är ju en bra men saknar PWM styrningen

Av Striker000

Ett annat enkelt sätt är att använda Universal USB Installer Som stöder Windows Vista/7/8 en himla massa linux distar och övriga live/recovery lösningar. Löjligt enkelt

Av Striker000

Val av kylare till i5-3570K i ett Fractal Design R3

Ska uppgradera mitt nuvarande system och det blir troligtvis en i5-3570K, kommer inte överklocka nått större i början men när cpun börjar flaska så skulle det vara mysigt med marginal på kylar fronten (igen risk med mitt nuvarande grafikkort HD 5850)
Kraven är att den ska få plats i R3, prestera bra och till en behaglig ljudnivå.

Har kikat på följande:
Thermalright Silver Arrow
Noctua NH-D14
alt (pga pris/prestanda)
Arctic Cooling Freezer 13 PRO

Silver Arrow är den jag lutar mest mot pga 2x140mm PWM fläkar och ser ut att ha väldigt bra fäste. Men är lite tveksam om den passar i R3 då jag sett delade bud om detta.
Någon som vet hur om den passar och hur tight det är med sidan?

övriga delar är (om det gör någon skillnad)
Asus P8Z77-V Pro
Corsair Vengeance Low Profile 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz
XFX HD 5850
Corsair HX620W

Vilken av dessa kylare rekommenderar ni och varför? (tipsa gärna om andra kylare)

Av Striker000
Skrivet av tripletutorial:

Så det är moderkortet? För jag installerar till Grafik kortet nu, men hur ska jag se vilket moderkort jag har? Jag har ju liksom ingen skiva längre, eller kanske men ve inte riktigt vart.

saknar du skivan kan det ju bli problem, om du har tillgång till en annan dator kan du ju ladda ner drivrutiner där och föra över med usb minne eller liknande

Av Striker000
Skrivet av Absurd:

Förklara gärna hur han ska komma ut på Windows Update när han inte kommer ut på internet

När jag skrev att han kunde hitta nätverkskortets drivrutiner på skivan så tog jag för givet att alla skulle förstå att han skulle installera den och EFTER det använda WU.

Tydligen svårt för folk att läsa allt man skriver och tänka lite själv.

edit
för långsam igen

Av Striker000

Drivrutinerna till nätverkskortet finns på skivan som skickades med moderkortet (om du inte satt i ett separat kort). Sedan kan du använda Windows update så hittas oftast alla nya drivrutiner.

edit
Var för långsam

Av Striker000

Finns det några planer på att ta in Thermalright Silver Arrow i sortimentet?

Av Striker000
Skrivet av 1Z3C0LD:

kan säga att mina hastigheter inte är något att hänga i julgranen, får just nu 12,70mb ner och 0.97mb upp
Det är visserligen med tvn igång, kan prova senare när den högre makten sover ^^
En annan fråga då, får jag högre hastighet om jag byter thomson modem ?!

TV ska ju dra en del, tror inte att du skulle bättre fart med annat modem det beror ju på vilka signaler telia skickar till dig isf a/vDSL.

Har för mig att jag har haft bättre men kan ha drömt nu får jag iaf 23,19/3,79 (med vdsl)

Av Striker000
Skrivet av Hucke:

Nej det är tekniskt omöjligt. Antingen har man ADSL eller så har man VDSL.

Bor man nära telestationen nog så får man VDSL, men måste då ha den nyare varianten av Thomson. Bor man för långt bort får man ADSL, vilket fungerar med den äldre vita modellen.
Båda tjänsterna heter dock fortfarande Telia 30. Om någon annan påstår något annat är det fel.

ah du han att svara precis innan jag tog bort mitt inlägg, läste lite på teknisk spec på ADSL2+ och såg att jag pratade gojja

edit
Skulle vara kul och veta vad gränserna är och hur långt man är från stationen eftersom jag inte kunde få telia 24mbit när bara det fanns men jag kunde ta telia 30 vdsl när det kom. Försökte bara någon månad innan jag tog telia 30, kan ju bero på fler saker visserligen fullt i stationen kanske

Av Striker000

Blir nog att köpa en ZyXEL Prestige 870H-51A V2 och använda configen som zyxel gav ut.
Men man är allt lite snål av sig, så väntar ett tag och ser om telia håller vad dom lovat denna gången och släpper firmware med möjlighet att brygga

edit
om det inte hittas en lösning här dvs
ett stort tack till Alec1337 som försöker

Av Striker000
Skrivet av 1Z3C0LD:

Seriöst, tror du inte jag vet vad jag har för uppkoppling? jag har ju själv ring och beställt det....
Jag hade telia 24 men uppgraderade till 30 (fick ingen ny router?!) utan har den vita thomsonen(kan inte modellnumret nu, är på jobbet men kan kolla när jag kommer hem).

Menade inget illa, har dock hört om många som inte fått sitt vdsl aktiverat efter dom fått nytt modem (tror bara man får nytt om man hade zyxels)
Jag var mer förvånad om du fick det fungera med telia 30 och samma utrustning för då hade det varigt intressant att kolla upp vad som gör att det funkar för dig.
Men där det troligtvis att du har den äldre thomson modellen gör att det funkar, kan bara sitta i avund för att det funkar för dig

edit
kolla gärna vilken modell du har kan ju faktiskt vara värt att köpa ett sånnt bara för att kunna brygga

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Testa igen då xD!

{***}=>:dhcp client ifdetach intf=Internet {***}=>:ip ifdetach intf Internet {***}=>:eth ifdetach intf eth_internet {***}=>:eth ifconfig intf=eth_internet dest=bridge vlan=internet {***}=>:eth ifattach intf=eth_internet {***}=>:eth bridge ifadd brname=bridge intf=ethport5 dest=bridge Invalid interface name. Bad value for parameter 'dest bridge' Illegal option. Unknown command.

får tacka för hjälpen men tror inte jag vågar mig in på fler äventyr såg inte ut som modemet skulle hämta config från telia denna reseten, den har fortfarande inte lagt till TS usern bara Telia (WANGUI) så allt är inte återställt än :/

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Testa igen då xD!
Telia har bara bytt namn. 24 är 30 nu.

nja har du telia 24mbit så kan du ringa och få uppgraderat till 30 (tror det är samma kostnad) då krävs dock nytt modem dvs TG789vn och då blir det vdsl. Tror ej man ändra till 24 nu men man kan ha kvar det sen tidigare. Det var iaf så jag tolkade det när jag uppgraderade från 8mbit eftersom jag inte kunde få 24 (adsl) men 30 (vdsl) efter dom ändrade lite hårdvara i stationen.

Av Striker000
Skrivet av 1Z3C0LD:

För mig funkar det galant, jag har både tv och telefoni via Telia 30! Tack för guiden mycket uppskattat
Kan även tillägga att wow funkar utan problem nu

är du säker på att du har Telia 30 och inte 24?

logga in och kolla i Bredbandanslutning> Internet Typ: ?
kan ju även kolla bredbandskollen.se har du under 3mbit ut ut så är det inte vdsl

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Testa igen nu, ändrat det lite.
Och port-mapping på TG78x är värdelös, ibland funkar det ibland funkar det inte...

{***}=>:dhcp client ifdetach intf=Internet {***}=>:ip ifdetach intf Internet {***}=>:eth ifdetach intf eth_internet {***}=>:eth ifconfig intf=eth_internet dest=bridge vlan=internet {***}=>:eth ifattach intf=eth_internet {***}=>:eth bridge ifadd brname=bridge intf=ethport5 dest=ethif5 Invalid interface name. Bad value for parameter 'dest ethif5' Illegal option. Unknown command.

Det jag märkt med att öppna portar är att om porten redan används så vill den inte läggas till för en dator så enklast att starta om modemet med inget igång sen göra inställningen så brukar det funka.
Mycket arbete men funkat för mig för att komma runt det, men det är bara ett av många problem och fel på TG789vn och flera andra thomson gateways

Av Striker000
Skrivet av Pandayoyo:

Nej, det hjälper inte

Underligt fungerat bra för mig sen jag fick TG789vn ca 4 månader sen, är det bara du eller är det fler som spelar wow samtidigt?

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

När du gör steg 10, kan du istället klistra in detta? Vad händer? Om det funkar så koppla in routern i den röda porten, eftersom den bör vara ethport5.

:eth bridge ifadd brname=bridge intf=ethport5 dest=ethif5
:eth bridge ifconfig brname=bridge intf=ethport5 wan=disabled
:eth bridge ifattach brname=bridge intf=ethport5
:eth bridge vlan ifdelete name=default intf=ethport5
:eth bridge vlan ifadd name=internet intf=ethport5
:eth bridge ifconfig brname=bridge intf=ethport5 vlan=internet

Dold text

fick detta på första kommandot

{***}=>:eth bridge ifadd brname=bridge intf=ethport5 dest=ethif5 Invalid interface name. Bad value for parameter 'dest ethif5' Illegal option. Unknown command.

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Kan du skriva i telnet dessa kommandon:

:ppp iflist

och

:eth iflist

Vad står det där?

:ppp iflist gav inget men :eth iflist gjorde

{***}=>:ppp iflist {***}=>:eth iflist eth_mgmt : Dest: atm_mgmt Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 1 VLAN: default eth_wan : Dest: ethif5 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 2 VLAN: default eth_mgmt_wan : Dest: eth_wan Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 3 VLAN: Mgmt eth_VDSL2 : Dest: efmif1 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 4 VLAN: default eth_mgmt_vdsl : Dest: eth_VDSL2 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 5 VLAN: Mgmt_vdsl eth_internet : Dest: eth_VDSL2 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 6 VLAN: internet eth_iptv : Dest: eth_VDSL2 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 7 VLAN: iptv eth_voip : Dest: eth_VDSL2 Connection State: connected Retry: 10 WAN: Enabled Priority Tagging: Disabled PortNr: 8

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Hur får du internet då o.0?

Från telefon jacket.
port 1, 3 & 4 på http://i.imgur.com/A3LzW.jpg vet inte om det är både PSTN & DSL som är för internet eller bara DSL

Tror bara det är nått i configen som göra att det ser ut som det är från WAN.

Av Striker000
Skrivet av Alec1337:

Och du får internet genom den röda porten?

Nej det är det som är så underligt eftersom den säger ETHWAN så låter det som det skulle vara från WAN porten men den är tom.
Måste ju vara något i configen som länkar om den.

edit
DSL-typ: ITU-T G.993.2
så säger den där, kanske var den du menade

är lite för trött tror jag trode det var rumbLe som bad mig kolla vad det stog i Bredbandanslutning>Internet där av mitt underliga svar :/