Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu

Ditt nätaggregat lär med största sannolikhet räcka utan problem för ett 2070.

Av Kiirozu

Steelseries qck i alla dess former är min goto-musmatta. Har haft FunCs tidigare men qck känns bättre, speciellt Heavy.

Av Kiirozu

Inne i Nvidias kontrollpanel under upplösning borde du kunna ställa in 120 Hz på skärmen.

Av Kiirozu

Min huvudburk där jag gör allt möjligt är just nu på 16 dagar, 16 timmar. Min andra burk som jag har i mitt kök och kollar på typ serier och liknande när man lagar mat ligger på 13 dagar, 10 timmar.
Kör windows 10 pro på båda.

Min NAS har en uptime på 69 dagar, 13 timmar.

Av Kiirozu

Uppgradera från 24" 1080p TN 144 Hz

Nu har jag haft min 24" som har en 1080p TN-panel och 144 Hz uppdateringsfrekvens ett bra tag och känner att jag börjar vilja att uppgradera denna. Jag har två olika skämar som är monterade i en vertikal setup (den ena ovanför den andra) och vid en eventuell uppgradering så tänkte jag köra min nuvarande main skärm som en tredje skärm i vertikalt läge bredvid de andra två.
Huvudskärm: BenQ XL2420Z
Sekundär: BenQ G2420HDB

Jag vill alltså ha en ny huvudskärm som främst används till att spela. En sekundär skärm med huvudsyfte att kolla serier, filmer, youtube och dylikt. Den sekundära sitter ovanför huvudskärmen.

Jag har ett Nvidia-grafikkort (1080 ti) men jag tycker inte att det verkar kännas värt att betala tusenlappar bara få att få gsync. Numera fungerar gsync ändå på flertalet freesync-skärmar vad jag känner till?

Kraven:
Huvudskärm - 1440p, 144 Hz eller högre, gärna korrekta färger, gärna liten bezel. VESA-fästen (100x100/75x75). DP-ansluten.
Sekundär - 1440p, bra betraktningsvinklar, gärna korrekta färger, gärna liten bezel. VESA-fästen (100x100/75x75). DP-ansluten.

Min nuvarande huvudskärm kostade mig ca 3300 kronor när den köptes och jag har i princip varit nöjd med den för detta pris. Anledningen till tråden är att hitta en prisvärd kombo som inte är total skit. Jag har enbart använt mig utav TN-paneler tidigare så jag vet inte hur känslig jag är för IPS-panelers negativa sidor.
Totalt kan jag känna att priset för båda skärmarna känns vettigt runt 10 000 kronor om det är riktigt bra skärmar.

Har kollat på Acer Nitro XV272UP som huvudskärm, men det verkar snålt med tester på den så det är svårt att få en uppfattning om den är något att ha eller inte.
Någon som har några förslag?

Av Kiirozu

Nice bump Nickeyao, holy crap!

Av Kiirozu

Jag brukar sitta minst 12h om dagen framför datorn och jag har aldrig råkat ut för "musarm". Således gör jag ingenting för att förhindra detta heller.

Av Kiirozu
Skrivet av SvanteP:

Tack för tipset, finns det något enkelt sätt att låsa fast en spark på? Jag har projekt i en del utsatta områden i Uppsala, och där försvinner saker om man vänder sig om i 5 sekunder.

Man kan i princip bara låsa fast den i bakhjulet. Det är sex insexbultar i två olika storlekar som håller fast bakhjulsanordningen.

Av Kiirozu
Skrivet av Wack0:

Hur ska den komma till åf då?

Ska leverantöreren skicka den med dubbelt emballage, och sen ska åf lägga på något lager till, för man vill vara säker?

Blir helt sjukt, köp i affär eller via faktura om ni är nojjiga.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad leverantör och återförsäljare beslutar sig om sinsemellan bryr jag mig inte om. Det får stå för dem vad de tycker är vettigt.
I en fysisk affär går det inte att handla i - i princip, en massa idioter i butiken som är störande och att det inte går att lita på att produkterna är nya och oanvända. Man kan ju i alla fall se om emballaget är helt eller inte, men det är en klen tröst om man måste stå ut med det andra. (till mods: detta är inte för att antyda att någon här är idiot. Bara för att förtydliga..)

När jag köper en produkt så betalar jag för hela alltet, inklusive originalemballaget som produkten kommer i. Betalar man för frakten så betalar man för ännu ett emballage för att skydda produkten man köper och för att transportföretaget ska frakta produkten.

Större varor som exempelvis TV-apparater och chassin brukar skickas i originalemballaget och det tycker jag är relativt dåligt, men då främst pga punkt nummer två som jag tog upp. Större grejer tenderar att ha sönder mindre grejer, inte tvärtom.

Av Kiirozu

Självfallet den platta sidan, man vill ju inte ha ett kilo smör på varje macka.

Av Kiirozu

Beror vad du tänker göra på andra skärmen. Ska du enbart ha den till att t ex ha discord uppe, kanske kolla någon film/serie medan du gör något annat så lär vilken sketskärm som helst duga. Har själv en billig 1080P TN 60 Hz som sekundär trots att jag har vertikal montering av mina två skärmar.
Skulle kanske önska mig bättre betraktningsvinklar men i övrigt duger den för mitt ändamål.

Av Kiirozu

@120hz:

Jag ser två problem här. Ett är om man som kund vill ha produktemballaget 100% helt vilket är fullt förståeligt och då är det vansinnigt att skicka, oavsett typ av produkt, produkten i sitt originalemballage.
Problem nummer två är stöldrisken eftersom folk direkt kan se vad det är för något, "hoppsan vi har tappat bort ditt paket!", och nej inte fan litar jag på en enda människa som hanterar andra personers tillhörigheter.

Av Kiirozu
Skrivet av Freezer64Pro:

@Kiirozu:
Var hittar du information om dessa inloggningsförsök?
Den logg jag hittar innehåller enbart mina egna inloggningar. Fast det kanske innebär att ingen kan eller har försökt ansluta utifrån.

//freezer

Först måste du ha ställt in att DSM automatiskt permanent blockerar IP-adresser som gör misslyckade inloggningsförsök. (Själv har jag tre inloggningsförsök på fem minuter, sedan permanent block av IP.)
Detta gör man som tidigare sagts i kontrollpanelen -> Säkerhet -> Konto
Där finns också "Allow/Block List", där kan man tillåta sina lokala IP-adresser ifall man försöker logga in på fyllan utan att lyckas. Sedan finns det "Block List" och det är där IP-adresserna samlas som blivit permanent blockerade.

Av Kiirozu
Skrivet av Powerjimmy:

Någon som tagit den utan att nämna de?

Jepp.. (inte jag)

Av Kiirozu

Brukar stå om det skickas från kina eller tyskland vid val av säljare. T ex så köpte jag ett stativ från england via amazon.de. Så är butiken från kina så lär det skickas direkt från kina om produkten inte är "fulfilled" av amazon.

Av Kiirozu

@Aqua_HeaD:

Warthogen är säkert superb till vissa typer av spel, men den har ingen twist i spaken vad jag vet och det är en relativt stor nackdel när man lirar rymdspel som ED. Har själv en Thrustmaster T.16000M & TWCS Throttle och den fungerar mycket bra i spelet. Logitech har en variant som är bättre lämpad rent funktionsmässigt men kvalitén är total skit och ett stort lotteri om den kommer att hålla en längre tid.
Hade tidigare en Thrustmaster T.Flight Hotas X och kan med lätthet säga att T.16000M är en relativt stor uppgradering trots att båda är plastiga.

Av Kiirozu

.. du klagar över 25 grader. Kör på med fläkten på max, min går alltid nu på sommaren eftersom jag inte har någon AC. Bor i en betongetta på 40 kvm, just nu är det hela 29 grader här inne

Av Kiirozu

@Macluc123:

Använd IP-adressen du får på den här hemsidan för att ge till dina vänner: https://whatismyipaddress.com

För övrigt behöver du inte ange IP-adress i server.properties så jag kan rekommendera dig att ta bort den om du inte specifikt vet att du behöver skriva in den där.

Av Kiirozu

1-3k är svårt att få någonting jättebra för. DX Racer och liknande är inte värt pengarna. Jag kan dock garantera är Jysks produkter är sämre än Ikeas.
Jag hade en DX Racer innan men stolen var för liten och dåligt stoppad, fick dessutom ont i ryggen av den. Nu sitter jag med en Ikea Alefjäll och föredrar den alla dagar i veckan. Skaffade även en Järvfjället som backup och jag kan bara anta att den skulle vara något mer optimal tack vare större ryggstöd.

Egentligen borde du satsa på en mer 'riktig' stol ala Kinnarps och dylik. Fast då får man ju gå upp i 10k klassen.

Av Kiirozu

Du kör X264 med medium preset på en i5 7200, där har du problemet.

Är det en bärbar dator du har? Du bör enbart köra med NVENC då processorn är alldeles för dålig.