Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu

XG270QG känns som en vettig uppgradering från min 1080p 144Hz TN. Hoppas att någon vettig återförsäljare tar in den och att produkten i sig är något att ha

Av Kiirozu
Skrivet av NordhNet:

Det känns som om det är fler utgivare än EA som släpper DLCs till spel som haft en lite tuff start, eller missuppfattar jag dig helt här?

Jag tror inte det är någon som direkt älskar exklusiviteter här men i just det här fallet kan det vara ”ett nödvändigt ont” som i längden kan gynna konsumenterna i form av ökad konkurrens. Märk väl ”kan”.

Betatestare vid lansering av ett helt nytt spel är man ju isf oberoende av plattform med den logiken? 🤔

Edit: med detta sagt kanske jag bör tillägga att jag generellt ogillar exklusiviteter men det beror ju på att jag Oftast inte kan ta del av spelet (quantic/naughty dog etc). Dock hade jag antagligen gjort likadant om jag suttit som utgivare/plattformstillverkare/beslutstagare på epic

Givetvis missuppfattar du. EA != Electronic Arts.

Av Kiirozu
Skrivet av SCORPIUS:

Märkligt att ingen gör ett par med musik i åtanke först o främst med en bra mic. Ett game mode är ju lätt att fixa i mjukvara.
Jag tror det är vägen att gå för att få folk att sluta leta nya headset hela tiden och etablera en nöjd kundbas.

.. det är för att den ignoranta kundbasen nöjer sig med skräp till produkter. Antagligen så kostar ett headset med bra ljud och kvalité mer att tillverka, därför blir vinsten antagligen sämre och intresset från tillverkarna lägre.
Det bästa är helt enkelt att köra på vanliga hörlurar + extern mikrofon. Bökigare men bättre.
Beyerdynamic har ju sin MMX300 eller vad den nu än heter som kostar typ 3000 kronor. Vad jag vet är det en DT 770 pro med vissa designförändringar tillsammans med en mikrofon, DT 770 pro kostar strax över tusenlappen så det är en väldigt dyr mikrofon de fått till.

Av Kiirozu
Skrivet av korvOlle:

Hmm, måste säga att jag är tacksam för att han väljer att dela ut lite gratis spel då och då i varje fall.

Gratis spel går nog hem, men inte fasen tänker jag ge dem en enda krona. EGS känns som ett EA-spel som släpper DLCs. Först betalar man för att få alpha/beta-testa spelet åt dem, sedan vill dem att man köper uppdateringar.
Fast med största sannolikhet lär väl många inte kunna dra parallellerna här, exklusivitet är ju bra för konsumenterna. Fast så länge EGS-kunder kan agera betatestare i spel så att vi kan köpa dem på steam i bättre skick senare kanske kan vara en bra deal.

Av Kiirozu
Skrivet av Punnisher:

Är det fortfarande någon som använder denna mobil?
Jag har haft den sedan 2017 och den har väl funkat helt okej för mitt behov.
Från att ha batteritid på upp till 90-100 timmar till nu snitt på 60-75 timmar innan jag laddar den känns det ändå som att jag kan ha den ett år till. Även om Samsungs A70 verkar smått intressant men det känns lite onödigt att köpa en ny.

Varför skriver jag här då?
Ny Mjukvaruuppdatering Juli och Augusti:
Version V20j-JUL-10-2019(136,56 MB) och V30a-AUG-29-2019(2187,90 MB)
Vad är nytt
- Android OS-uppgradering (den senare)
-Telefonanvändning och funktion har förbättrats ytterligare

Det tycker jag inte alls.

Det här var det absolut dummaste och mest intelligensbefriande uppdatering jag varit med om. Hur i helvette tänker de egentligen på LG, ja vi kan ju förstöra användarens funktionalitet helt och hållet så att de inser att det här är dåligt och köper en ny mobil.
Om det var tanken har de ju lyckats för inte fan blev det bättre av detta, och folk frågar sig sen varför man INTE uppdaterar sin mjukvara för idag består 80% av en uppdatering till ändrat utseende.

Klickar man på telefonknappen så går det från att vara en trevlig och färgglad sida där alla ens kontakter hade olika färger, nu är alla gråa...
Meddelande knappen, sms och den sidan likaså, förut var det färger och trevligt nu är det en blek och kall sida med vit bakgrund, och känslan av att alla ens kontakter saknar betydelse.
Gallerisidan... ja den gör vi också om till något nytt jävulskap...
Ny ikon/app Game Launcher, jaha vad fan ska jag med den till...
En jävla aktivitetslogg som poppar upp nere till höger på skärmen när man tar en skärmdump... Hur tar man bort den?

Sen en del andra småsaker säkert, men det här visar ju bara att man i det längsta undviker att uppdatera när "telefonanvändning" betyder vi ändrar till ny design så att du ska bli förbannad...
Inte nog om att de stoppar in massa skit hela tiden.

Eller saker som kanske funnits från början som är helt meningslösa: För en månad sedan upptäckte jag något jag aldrig varit med om förut som inte är en app, men en märklig funktion: En flottig skärm, dubble tap för att få låsa skärmen, torka runt med tröjan för att få rent(som man brukar göra), tittar på skärmen och med en helt vit bakgrund, sedan ser det ut som att en 2 åring har ritat runt på den med en röd penna, det enda man kan göra är dela. Alltså, jag kom åt någon funktion och istället för att bara tork skärmen ritade jag ett garnnystan. Saknar alltså namn och försvann när jag minimerade den, vad var detta?

Det jag hade velat ha är ju ett katalogsystem till mina meddelande kontakter, min sms tråd med en person är ju över 2 år och flera hundra inlägg, försöker jag scrolla lite så hoppar den ju några månader ibland vilket är jävligt störande, så om man kunde dela in årsvis eller kvartalsvis hade det ökat min telefonanvändning. Problemet är ju sedan att just meddelande funktionen alltid har laggat någon gång till och från, kanske för att man har många inlägg, men det kanske blir bättre utan färg, det kanske var för krävande.

Dold text

Nu har jag inte G6 utan G4, men den rockar fortfarande på. Finner väldigt få anledningar till att byta upp mig, speciellt när en telefon kostar som en sämre dator. Köpte min för 3000 kronor för X antal år sedan

Av Kiirozu
Skrivet av Notion:

@Kiirozu: Haha, Pro är även större till storleken samt har 5cm högre styre, röda detaljer på hjul, bredare skivbroms och en LED display. Du ska nog kunna titta på den och avgöra.

Det står utanpå paketet om det är pro eller inte, dessutom kan man direkt se på displayen om det är Pro eller inte om man inte orkar läsa på etiketten som finns vid laddningsporten. Förstår dock inte varför du svarade om du läst igenom tråden då det handlar om att Inet hade felaktiga uppgifter vid releasen av Pro-modellen.

Pro väger 18.2 kg och icke pro väger 18.1 kg. Felet var att Inet skrev att den skulle väga 22 kg vilket bara möjliggjorde hemleverans via postnord vilket lade på en extra dag på leveranstiden. Under 20 kg så hade jag kunnat använda budbee vilket är mycket smidigare och pålitligare än postnord.

Edit: För övrigt är det rea på båda nu, köp till nästa sommar!

Av Kiirozu

Detta är iskallt.

Av Kiirozu

p12 bling bling, check.
Inget köp, check.

Av Kiirozu

Nej jag har inte hunnit testa spelet än då jag väntar på att det ska släppas på vettigare försäljningsplattformar. Ses nästa år!

Av Kiirozu

Har någon miniatyrbryggare från typ Rusta. Dricker inte kaffe, men det kan vara bra att ha till om man ska göra [PK-ORD]chokladbollar[/PK-ORD].

Av Kiirozu
Skrivet av perost:

Ny standard efter DisplayPort? DisplayPort 1.4 klarar redan idag 1440p@240Hz, och det finns åtminstone en sån skärm på väg (ej IPS dock).

Ah! Den är ju dessvärre alldeles för dyr för att vara en TN-panel för att det öht ska vara intressant att köpa, pris precis under 10k, IPS och bra byggkvalitet så kan det kännas ok om den är riktigt bra i övrigt. Klarar DP 1.4 4k i 144Hz?

Av Kiirozu

När ska det bli en ny standard efter display port? En 27" IPS, 1440p 240Hz hade blivit en bra uppgradering till min TN 1080p 144 Hz som jag inte ens minns när jag köpte.

Av Kiirozu
Skrivet av gothenburg:

Hur länge har du haft din G29?

Ingen aning, ett gäng år i alla fall.

Av Kiirozu

Har beställt från maxgaming tidigare och det har inte varit några som helst problem. Inga förseningar eller seg frakt från deras håll.

De negativa omdömena på trustpilot verkar mest vara folk som inte har en aning om vad de köper, eller om det öht passar till andra produkter som de redan har.

Av Kiirozu

Mitt råd är att spara till en ratt med remdrift (det vill säga: inte en logitech g29/920.).

FFB i t ex Thrustmaster T300 och TX är mycket bättre än G29. Sedan är även växelspaken till g29 rent skräp. TH8A från thrustmaster är dimensioner bättre.

Har en G29 själv och skulle aldrig vilja köpa en likadan, har den mest för att den fungerar fortfarande trots att växelspaken har dött i förslitningar och att knapparna kommer och går ibland. FFB är högljud, rasslar och väldigt "sladdrig" tack vare kugghjulsdriften. Skulle jag någonsin uppgradera så är det minst en Thrustmaster TS-PC som gäller.

Av Kiirozu

@dpj:

120gb SSD är i minsta laget oavsett vad du ska göra med datorn. Jag skulle ha valt absolut minst 256gb som systemdisk. Ska du ha spel på en SSD skulle jag rekommendera att ha minst 1tb om du nu inte lirar enstaka spel.
Personligen skulle jag aldrig vilja ha spel på en vanlig hårddisk igen, det är lite som att gå från 60hz till 144hz. Det är ett helvete att gå tillbaka till det långsammare alternativet, och i fallet med skärmen så skulle jag våga påstå att det är smått ospelbart på en 60hz skärm "duger i krig".
Eftersom du säger att du måste köpa skärm vore det dumt att inte skaffa en 1440p 144hz skärm.

Av Kiirozu
Skrivet av Sveklockarn:

Har du testat att deaktivera/aktivera GPS + GLONASS när det händer?
Jag vet inte vad du tror att man använder GPS till på en klocka, men det används för att beräkna hur fort och hur långt du rör dig, stigning i terrängen m.m. när du tränar och långt exaktare än någon stegräknare. Just Garmin har väldigt bra program för att analysera dina resultat och förbättra din träning, och Forerunner 235 har väldigt lång batteritid.

Nej, jag har inte testat att återaktivera GPS+GLONASS om det tar lång tid för den att ansluta. I värsta fall tar det ca 2 minuter för den att få en koppling men vanligtvis är den ganska snabb på under en minut.
Brukar ladda min klocka max en gång i veckan och då laddar den snabbt upp till 100%

Av Kiirozu
Skrivet av RomeoLundmark:

@walkiii: Är det värt priset då? Blir ljudet renare också då eller blir det bara högre?
tack för tipset iallafall

Mitt råd är att inte köpa något som marknadsförs som "till gaming". Köp ett "äkta" audio interface istället, t ex audient iD.

Av Kiirozu

Vad ansluter du dina hörlurar till? Moderkortets inbyggda ljudkrets?

Om du använder moderkortet så är det med största sannolikhet för att den inte klarar av att trycka ut tillräckligt med kraft till dina lurar. Kan varmt rekommendera att skaffa en extern lösning som ansluts via USB.

Av Kiirozu

Jag skaffade en Garmin Forerunner 235 för att ha till att hålla koll på hur mycket jag löptränar utomhus. Fungerar fint tycker jag, GPSen kan vara långsam ibland innan den får anslutning men annars har jag inte uppmärksammat något negativt om det som jag använder den till. Löpträning/promenader/råare vardagscykling.