Inlägg

Inlägg som Wcx har skrivit i forumet
Av Wcx
Skrivet av kanskedet:

Dock bör du vara försiktig med att investera alla dina pengar i en klumpsumma (jag syftar främst på aktiemarknaden nu med aktier, indexfonder, osv). Vi har haft en uppgång nu i många år och flera ekonomer tror att ekonomin kommer att avsvalna de kommande år, och att vi då går mot en recession. Det skulle inte förvåna mig om vi ser en marknadskrasch inom 2-3.

Ja, det mesta hamnar fortfarande "under madrassen". Litar inte på snabba klipp eller genvägar. Uppleves tryggare att gneta på som vanligt. Vet inget annat så det innebär ingen upplevd uppoffring.

Av Wcx
Skrivet av ToddTheOdd:

@Wcx: Varför ska han köpa ett nätverkskort och ha extra och sälja med förlust och ha ett trasigt moderkort istället för att lämna in datorn på garanti under garantitiden och få den lagad?

Ja, kan kanske vara onödigt inköp om man inte experimenterar och byter/uppgraderar ofta. Talade mest utifrån egna behov. Den är billig och passar till olika setups, stationära som bärbara.

Hur som helst...bra påpekande från din sida.

Av Wcx
Skrivet av trollhattan:

Om du inte vill öppna datorn kan du köpa
https://www.amazon.co.uk/StarTech-com-Gigabit-Ethernet-Networ...

Snabbt enkelt fixat

Skickades från m.sweclockers.com

Yes! De där är bra donglar. Perfekt som backup vid nätverkskortsstrul, kan återanvändas till framtida datorbyggen och säljs för kaffepengar.

Av Wcx
Skrivet av hakd:

Force Series™ MP510 960GB M.2 SSD:
https://www.corsair.com/ww/en/Categories/Products/Storage/M-2...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4967925

1,700 TBW!, du kan alltså skriva SSDn helt full 1700 gånger, vilket är imponerande med tanke på priset.

Tänkte rekommendera samma disk men såg att trådstartaren var ute efter 2.5" diskar.

Någon kunnig som vet hur Corsair lyckats med den bedriften? Disken är ju också prisvärd jämfört med konkurrenterna i samma prestandaklass.

Av Wcx
Skrivet av Videoapan:

Själv är jag mest fundersam över om moderkortstillverkarna tagit höjd för att dessa snabbare SSD:er kommer ha kylflänsar. Alla som är på undersidan av moderkort, som på mITX, kommer inte kunna husera en sådan här.

Kanske går att lösa genom att ta bort flänsen och sätta värmeledningskuddar ner mot chassiplåten?

Intressant du nämner det. Hade tidigare en M.2 med EK kylfläns monterad. Var precis så att den gick att montera på undersidan av mitt itx mb. Dock hade kylflänsens baksida kontakt med moderkortet samtidigt som kylflänsens framsida hade kontakt med plåten i ett Core 500 chassi. Detta orsakade ett flertal märkliga problem med moderkortets inbyggda enheter p.g.a kortslutning. La ett par remsor eltejp mellan mb och kylfläns vilket löste problemen. La även en tunn värmeledningskudde mellan kylfläns och chassi. Blev fina temperatursänkningar. Förhoppningsvis kanske man kan göra något liknande med denna SSD...men kylflänsens fenor ser rätt höga ut.

Av Wcx
Skrivet av Aphex:

Det är inte smart. Tänk på att dina pengar minskar i värde med ~2% årligen pga inflationen. Du bör hitta en placering som avkastar mer än så bara för att behålla det du har.
Skickades från m.sweclockers.com

Jo, du har helt rätt. Har nu suttit ett par timmar och läst på lite. Öppnade ett ISK och har så smått börjat köpa fonder/aktier. Ska fortsätta under helgen.

Får tacka dig och @SweDragon för sparken i arslet.

Av Wcx

@SweDragon: Tack för tipset. Ska titta på det.

Av Wcx

Lever ett enkelt liv och och sparar 10 000:- / mån, vilket jag gjort sista 10 åren. Sparar inte till något särskilt. Vore nog bättre att investera i aktier/fonder än att fylla olika sparkonton men jag är för ointresserad av sådant.

Av Wcx
Skrivet av Ostbandien:

@Wcx: Jag testade att göra en Bios Reset från självaste bios inställningarna, löste det inte, men har inte testat att ta bort "batteriet" eller koppla om den där sladden eller vad det är. Om det blivit en kortslutning går det att fixa?

Nollställ Bios direkt på moderkortet.

Vad gäller kortslutning är problemet att hitta felkällan. Sedan kan man isolera med eltejp, plastbrickor, o-ringar av gummi och annat icke elektriskt ledande material. Vid närmare eftertanke kanske det inte värt att ägna energi åt det för din del eftersom du har en färdigbyggd dator. Finns risk för skador om man är och rotar bland datorkomponenterna vilket kan påverka eventuellt garantiärende.

Du kan ju kontakta Elgiganten och fråga hur lång tid du behöver vara utan dator vid reklamation och sedan besluta om du tycker det är värt väntetiden. Skulle själv följt @hasenfrasen råd och införskaffa ett simpelt externt nätverkskort eller kört på med Wifi tillsvidare.

Av Wcx

Har personligen råkat ut för att enheter på moderbordet som bluetooth, nätverkskort och ljudkort helt plötsligt "försvunnit". I ett fall löste en Bios Reset problemet och i ett annat fall berodde det på kortslutning(M.2 ssd låg mot mb utan luftspalt emellan). Kan vara värt att testa och kontrollera innan reklamation?

Av Wcx
Skrivet av Taxas:

...
Har kollat endel på reddit och andra forum men verkar vara 50/50.

https://www.computerbase.de/2018-04/powercolor-radeon-rx-vega.... De båda är positionerade ett steg upp från referenskort med sina 185 respektive 180 watt i stock. Computerbase.de visar på en rätt liten prestandaskillnad mellan olika Vega 56 kort i stock. Ljudnivå, mått och eventuellt OC-potential tycker jag är mer intressant att titta på.

Hade för mina behov köpt ett Red Dragon p.g.a att det är ett "äkta" 2-slot kort på max 40 mm tjocklek. Passar i fler itx-chassin än de övriga korten med eftermarknadskylare.

Av Wcx

Som @Jalle64 säger så är nog MSI Afterburner det mest använda verktyget. En till länk från Guru3d https://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-rtx-2060-ga... med bra snabbguide. Finns för övrigt gott om manuella justeringar. Använder själv verktyget för att justera mitt Palit RTX 2060 StormX med medioker kylfläns och endast 1 fläkt. Som brukligt behövs tid och tålamod för optimala inställningar utifrån egna preferenser.

Av Wcx

Vega 56 såld.

Av Wcx

@frni: pm

Av Wcx
Av Wcx

Har ett Palit RTX 2060 StormX 6GB. Har undervoltat till 0.875v och justerat fläktkurvan i msi afterburner. Går tyst och svalt(<2000 rpm, 70-75 grader) fast den bara har en fläkt. Jämfört med mitt Vega 56 i stock sänktes power consumption från ~330 till ~230 watt enligt elmätaren i eluttaget. Bra för kompakta byggen med bibehållen prestanda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wcx

Vega 56, 2 TB HD

MSI Radeon RX Vega 56 AIR BOOST 8G.

Inköpt på Komplett.se 25/09/2018. Ingen uppfattad coil whine eller missljud från fläkt. Testat båda BIOS och inga övriga problem. Digitalt kvitto.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4605330.

2000:-

WD Elements Portable USB 3.0 2TB

Inköpt på NetOnNet Umeå.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1845580

500:-

Låter folk buda och kontaktar de som visat sitt intresse på söndag. Ska det skickas blir det först på måndag efter jobbet.

Läs hela annonsen här

Av Wcx
Skrivet av Viox:

@Wcx: Okej, det är något jag inte har testat faktiskt, har du något tips för hur man gör det, en av dom saker jag inte kan eller har gjort förut. Tack för tipset

Tittade i manualen för ditt mb. Sid 8 för att lokalisera JBAT1 och sid 17 för hur man gör en reset. Exempelvis kan spetsen på en vanlig flatmejsel användas för att skapa brygga mellan pins.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wcx
Skrivet av Viox:

När jag nu ska starta den så har jag ett problem, jag kommer inte in i bios menyn och lampan på "ez debug" lyser under CPU.
Någon som har haft liknande problem förut eller som har någon tanke? tar emot så mycket hjälp jag kan få.

Jodå, har hänt när jag tog ur min ryzen 2600 för att rengöra från gammal kylpasta. En simpel bios reset löste problemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wcx
Skrivet av anon239600:

@Wcx: Hoppas du inte känner dig lurad av mig, då jag i början spelade wow och lol så behövde inte mitt Pulse jobba så hårt, men plats fick det faktiskt.
Först när jag skulle börja spela AC:Origins som jag märkte hur det lät.
Som du säger inte alls trevligt.
Ursäktar igen.
Men ja vatten lurar jag dig inte på! Otroligt behagligt, skaffade mig ett EK-Kit samt ett Vega med block på.
Rekommenderar jag verkligen de går som en dröm. 😊
Dock ingen trevlig upplevelse att bygga en loop i Core500 enligt mig så ska snart byta till ett prodigy M jag har liggandes istället 😊

Nej då, känner mig inte alls lurad. Får snarare tacka :). Var roligt att testa och nu känner jag mig än mer tillfreds med mitt befintliga kort.