Inlägg

Inlägg som Wcx har skrivit i forumet
Av Wcx

@AndersBlomdahl: Klarar upp till 310 mm längd och 40 mm bredd (2-slot).

Av Wcx
Av Wcx

@Lexius: Lär bli en brutal prestandaförbättring för din del :). Det roliga med Vega är också förbättringspotentialen om man gillar att pilla med dess settings.

Av Wcx

Tänkte idag efter jobbet om man skulle sätta max 150 watt (Bios 2 balanced) med god prestanda. Lite snabba manuella inställningar gav tillfredsställande resultat. I spel snurrar fläkten mellan 1800-2000 rpm. Detta med ett Msi Vega 56 air boost.

Graphics score:

Timespy = 6654
Fire Strike = 21307

Inställningar https://imgur.com/a/0QJNuVo. HWinfo64 visar maxvärden efter de två 3dMark testen direkt efter varandra.

Av Wcx

Testat lite med ett Vega 56.

Vid undervolt av p6-p7 är möjligheten att kunna justera övriga p-states (p1-p5) mycket välkommet. Innebär att jag kan lägga OverdriveNTool åt sidan.

Tillgång till alla Wattman-funktioner direkt i spelet är mycket bra, speciellt med single monitor i fullscreen.

Auto undervolt/overclock utifrån stockinställningar medan unigine valley är igång verkar inte fungera. Inga värden förändras. Har kanske missat något.

Av Wcx

Kan läsa igenom https://www.gamersnexus.net/guides/3290-exponential-ryzen-vol... och få ett hyfsad bild om vad som krävs för 4.2 GHz. Är också silikonlotteri på den nivån.

Vcore offset(-) är mer användbart vid undervoltning av x-varianterna av Ryzen 2600 och 2700 för att ge mer headroom åt XFR2 och PBO. För icke-x varianterna är ett fast värde på vcore i Bios att rekommendera vid överklockning. Vcore offset(+) fungerar men kan orsaka alltför höga spikar på vcore om man höjer till nära rekommenderad maxnivå och samtidigt pushar hårt med LLC.

Eller så nöjer man sig med ~4.0 GHz och upplever samma prestanda med betydligt svalare cpu, vrm och mindre huvudbry :).

Mina tankar...andra har som vanligt andra åsikter.

Av Wcx

En Gigabyte 120 GB SSD för 199:- på NetOnNet och en Arctic Freezer eSports One för 249:- på Inet.

Av Wcx
Skrivet av Oetzi:

Kör du någon överklockning på det?

Kör beskedlig oc på 3.9Ghz@1.175v, men har testat en 30-minuters runda i Prime95 på 4.1Ghz@1.35v och enligt HwInfo64 låg temp för mb runt ~60 grader celsius. Vad jag särskilt gillar med detta mb jämfört med mina tidigare B350 itx-plankor är att LLC(load line calibration) på auto är helt stabilt. Den vcore som knappas in i Bios är också exakt det som levereras till cpu oavsett idle/load.

Av Wcx

@Oetzi: Har MB and RAM du länkat till tillsammans med Ryzen 2600, Vega56 och 550 watt psu i ett itx-chassi. Har väl inte så mycket att bidra med förutom att det fungerar prima. Du har säkert redan sett att Samsung 970 Evo 500GB är nedsatt till 1129:-. Kan vara trevligt med 2 färre kablar och på papperet snabbare hastighet nu när prisskillnaden ändå är så liten?

Av Wcx

Cyklar året runt i Umeå sedan slutet av 90-talet, och har/haft mellan 5-7 km till jobbet utan avbrott. Har nu förmånen att följa huvudleden som sopsandas på vintern nästan hela vägen till arbetsplatsen. Måste dock erkänna att man börjar tröttna när vägunderhållet allt oftare är eftersatt vid oväder och man tvingas promenera delar av sträckan bärandes cykel på axeln.

Vill stat/kommun att invånare ska använda alternativa transportmedel måste man hitta en finansiell lösning(skattsedel) för detta. Verkar numera att man utgår från att alla cyklister/gångare är unga friska människor som inte besväras av lite djupsnö :).

Av Wcx

@Löken99: Inga problem :). Hoppas du blir nöjd oavsett vad du beslutar dig för.

Av Wcx
Skrivet av Löken99:

Tusen tack för detta svar!
Hur upplever du ljudnivån vid tortyrtestet?
Har du några temperaturer att dela med dig av vid det testet?

MVH
Löken

Använder Power Save Bios så max watt med 50% PL blir 225. Under denna konstanta load i Furmark låter det rätt illa i mina öron. Har en personlig maxgräns på 2400 rpm (50%). Under testet var ambient temp 20 C.

Lite data från HWinfo64:

Watt: 225
Fläkt: ~2800 rpm
Core temp: 75-80
Hot spot temp: 85-90
HBM temp: 80-85

Tack vare verktyg som Wattman och OverdriveNTool är det ett kort som är riktigt kul att experimentera med. Vega är lite av oslipade diamanter med fabriksinställningar :).

Av Wcx

@Löken99: Har MSI Radeon RX Vega 56 Air Boost i ett Core 500 chassi som är designat på samma vis som Node 304 för grafikkortets del. Är optimerat tack vare direkt in - direkt ut. Efter 30 minuter tortyrtest för gpu har inte temperatur för chassi/mb/cpu höjts mer än enstaka grader. Går inte tillbaka till open-air kylare så länge jag har detta chassi.

Mina inställningar för Airboost Vega56:

Power Limit: +50%
Vcore 1000mv
GPU: 1637 Mhz (1520 Mhz real clock)
HBM: 900Mhz

4345:- är bra pris. Köp :)!

Av Wcx

@macmann1: Ja, det är lite irriterande att inte ha en riktig förklaring till fenomenet.

Kanske blir enklare med åren när hörseln försämrats så pass att man inte längre hör spoltjut i det frekvensspannet :).

Av Wcx

Var ett rätt beskedligt spoltjut i din video. Har samma med mitt FD Integra M 550 med alla externa grafikkort jag hittills testat (RX470, RX570, RX580, Vega56, GTX1060). Ljudet uppstår i de fall där FPS tillåts skena iväg i spel och benchmarks, och alltid vid uppstart av dem. Kör vanligtvis med Radeon Chill 50-90 och hör inget spoltjut. Eftersom det inte är konstant tycker jag personligen inte det är något att bry sig om och som måste fixas.

Av Wcx

Med ett 1080 kanske du vill ha en bildskärm med G-Sync istället för Freesync?

Av Wcx
Skrivet av JonkenPonken:

Förlåt för att jag frågar.
Så du väljer på att spara in på 500 kr för att få fortsätta fantisera? Hade det inte varit bättre att uppfylla dina fantasier för en femhundring?

Menar absolut inget illa men får liksom inte ihop ekvationen. Du hade ju kunnat köpa Vega64 och fantiserat om att nästa generation Vega 64 II eller vad den nu heter blir som ett 2080 eller liknande.

Behöver inte ta det så bokstavligt med begreppet "fantasi" ;). Menar mer att det "bästa" är också i regel den största besvikelsen. Fantasin överträffar verkligheten.

Är nöjd med Vega 56, uppfyller mina ändamål med råge. När suget efter uppgradering kommer (ganska snart om jag känner mig rätt) så är det strunt samma vad jag har här och nu.

Som sagt...vi är alla olika :).

Av Wcx

Msi B350 såld.

Av Wcx
Skrivet av Juus1:

Låter kanon, tack ska du ha!
Såg att du hade lekt lite med inställningar i wattman, lätt att göra?
Går äntligen tillbaka till Radeon efter fem år hos det gröna laget.

//C

Ja Wattman är busenkelt. Behöver som vanligt bara lite tålamod pga krascher som kräver reboots och stresstester. Bra att man kan spara profiler.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wcx

@Juus1:

Upplever ljudnivån som acceptabel i 2400 rpm och helt ok i 2000 rpm. Har dock chassit undanstoppad i ett skrivbord så det ljuddämpar något. Är ju också 40+ så hörseln är lite sämre :).

Kör nu ~1520 MHz @ 1000 mv. Den håller sig <80 grader i 2000 rpm testad i Msi Kombustor. Jag är mycket nöjd totalt sett.