Inlägg

Inlägg som Neoplasm har skrivit i forumet
Av Neoplasm

Sänka priser är ju alltid att sätt att marginalisera sig utifrån kapitalflödet. Därför sämre kapital att bereda nya investeringar. Om man inte ämnar att erbjuda likvärdig produkt till mindre pris. Som jag ser det är dessa två ej jämlika. Ström är ju utslagsgivande. Men vi som konsumenter vinner inte på någondera går under. Vi får bättre produkter om det finns en kamp. Men min undran om inte denna kamp kommer att fortsätta mellan intel och AMD i fortsättningen genom deras integrerad grafik.

Av Neoplasm
Skrivet av fratey:

Så du implicerar att Macs inte drabbas av driftstopp?

Va? Ska du köpa en dator med serverprocessorer för 30k+ för att spela strategispel och kolla på internet på?

Jeap!

Överväger en PC-bygge även för D3 när det blir aktuellt. Jag hinner knappast få en speltid men väl när jag får det måste det ske med maximal kvalitet. Inga sketna avbrott eller låsningar. SCII nu kraschar 2 ggr per dag på en sk kvalitetsmaskin Lenovo IBM w500.

Nu skrottas 4 PC hemma och övergår till Mac. Som sagt maskinen kommer att bli navet och jag överväger 12-cores.

Av Neoplasm

Utan att välja väcka några påhopp eller höra argument som har redan framförts i denna tråd.

Jag överväger pro som primär dator hemma, multimedia, film, surf, server och spel (mest strategi och stategi är oftast processor krävande). Datorn kommer att bli navet i hushållet. Tillkommer MBP, mac mini, Iphone och IPAD som synkas mot den.

Jag vill verkligen inte höra att den är "work station". Jag vill att den skall driva två 60 tum Pioneer HD. 9G.

Om ni har råd hur många cores köper ni? Priset är ointressant. Lika ointressant som jämförelsen mellan att köpa toyota eller lexus med samma antal cylindrar.

Vad skulle ni välja som uppgradering på grafiken? Om man kan få in 2 CF 5770 varför inte 2 CF 5870? Finns det stöd för det?

Jag kommer att byta SSD och ignorera deras futtiga 512Gb för 14kkr. Det lär inte vara särskilt svårt att byta discarray.

Av Neoplasm

En viskning utan rop. Nvidia är losers och har altid utmanat sitt öde genom att ta på sig mindre skor än vad deras svampangripna fötter klarar av under sommarvärmen. Jag ser däremot med intresse mot hur Intel kommer att trappa upp konflikten som Nvidia förlorade för många generationer sedan. Oppsi, hoppas att björnen inte väcks, men jag viskar ju!

Av Neoplasm
Skrivet av m0rk:

Bara en nyhet om Apple produkter kan leda till dessa diskussioner...... *suck*

Instämmer. Det finns en känsla av leva och döda övriga snarare att låta de andra leva

I princip talar detta för dåligt självförtroende. Gott självförtroende behöver inte forcera sig på andra. Lite tragiskt i det hela men samtidigt kanske följer grader av personlighetsmognad. Detta är ju inte alltid koherent med ålder. Forumet har ju även olika åldersrepresentationer.

Detta säger även något om de som försvarar/kontrar mot angreppet:-)

Signing off and Peace out.

edit språk

Av Neoplasm
Skrivet av Derox:

Bärbar.

Jag köper en MBP o sen säljer jag den efter 11 månader o köper en ny för 2-3000 mer än jag sålde för. Snittet ligger på 2500.

Jag utgår ifrån att du köper basmodellen så att den blir lätt såld? Ingen extra kräm?

Av Neoplasm
Skrivet av Eltarion:

Så säg mig då, på vilket sätt underlättar en OSX dator för en helt ny grön användare, gentemot en dator med Windows 7 eller vilken version de nu må vara?

Observation är ju en grund för erfarenheter. När jag ser att en 6-åring klarar av att bläddra Iphones musik och bilder samtidigt som byta bakgrund och ringsignal. När jag ser att en 7-åring pekar och klickar sig fram på OS X för att spela utan att ha visats hur. Men detta är väl inte i nivå med Svensson som inte förstår hur han skall använda win 7 och bör skylla på sig själv. OS X kanske har sin målgrupp där vinden blåser minst.

Som sagt, jag var en win fanboy. Min första dator var C64 och jag var en av de som hade råd med 386. Jag är ingen "Svensson" därtill. Arbetat flitigt med unix, win och numera OS X. Det sista började jag med för 1 år sedan efter att ha prövat Iphone och undrade hur F¨n kunde jag leva med win mobile 4,5,6 sedan 2004. En usel PDA efter den andra tot 5 st och ingen fungerade utan omstart en gång per dag.

Jag bygger nu en gaming maskin med budgett 35kkr och kommer i alla fall att försöka boota OS X på den innan jag installerar win.

Av Neoplasm
Skrivet av Eltarion:

Allt handlar om en vanesak första gången man sitter vid en Mac hittar man heller inte allt. Så där faller ditt argument.

Du menar väl inlärningskurvan som MS har satsat hårt på? Fallerar och argument är stora ord för dig, tänker jag!

Av Neoplasm
Skrivet av MacEnkronan:

Det som är inlåst är att man inte hittar i W7 för 0.50 öre.:/ Jag erbjöd mig att installera Office 2003 (han gillade inte "Flik-office"-versionen) och andra program men det var omöjligt att hitta "Mina Program", "Kontrloopanelen" etc. När jag efter 10 min hittade "Kontrollpanelen" så hittade jag inte dit jag skulle "gå". men tänkte att sökfunktionen nog ska funka - döm om min förvåning när den inte kunde hitta det jag letade efter. Och alla som har sagt att den ska hitta allt.:O Så känns skönt med Spotligt som både hittar och talar om vart saker ligger och inte ligger på datorn.:)

För och svara på din fråga: man kan säkert göra det mesta på W7 men du måste vara utbildad kart och kodläsare hos pentagon för att du ska kunna jobba med X uppgift. När du väl kan detta då kan du säkert göra samma uppgifter på bägge OS:en men jag vill inte behöva gå "omvägen via pentagon" utan kunna sätta mig ner direkt och börja jobba.:) That is the great thing with Mac!:D<3

Jag menar nog är det inlåst alltid: det är som en labyrint i labyrinten.:P Och ingen kan säga att jag inte försökte använda W7...:)

Precis dessa kommemtarer bör vara värda sin vikt i guld för MS som fortsätter att ha tummen i ...

Av Neoplasm
Skrivet av m0rk:

Ditt bidrag till diskussionen är storartat...

Skrivet av ParasiteX:

Oj så svårt det är att hitta kontrollpanelen.... Ush man måste klicka på Start knappen och så poof sen dycker den upp. Fast har man svårt att ens se det kan man alltid söka efter det i sök fältet....
Kanske dom gjorde det så "svårt" för att förhindra vanliga svensson från att av misstag hitta sig in i kontrollpanelen. Är ju inte tänkt man ska in där om inte man vet vad man gör. Flesta vanliga användare klarar sig helt utmärkt med windows utan att någon sin hitta in där. Och vanligtvis om man behöver gå in där så finns det gott om guider och hjälp man kan googla upp vid behov..

Dumhet har många ansikten. Windows profiterar inte på fattiga nördar som laddar ner sina warez. De tjänar just på Svensson. Med win7 förlorar de en stor segment. MS hävdar hela tiden enkelheten som koncept. My as ,,, kolla bara på nya office. Modernisera för ändringens skull snarare än användarvänligheten.

Av Neoplasm
Skrivet av m0rk:

Ditt bidrag till diskussionen är storartat...

Välplacerad:-)

Av Neoplasm
Skrivet av DataNusse:

Även om ett viss val av komponenter är optimalt för bästa kompatibilitet så kan man köra OS X på många datorer, som t ex Asus EEE.

Men får skärmen till max upplösning? Nätet? Ljudet? Låsningar? Många får det bara till std vga. Du kör os x på flera system visst, men till vilket pris?

Av Neoplasm
Skrivet av Derox:

Jag kan spela mycket på min Mac, bara dra in Windows för de som inte finns till OS X. Inga problem att spela på en Mac alls.

Haha, "råd efter sitt köpt". Datorerna är ju inte ens dyra. Efter den initiala kostnaden (som även den är låg) betalar jag 2500 kr per år för att uppgradera min till senaste modellen. Har inte hittat nått på PC sidan i liknande prisklasser som håller värdet så bra att man bara behöver lägga 2500 kr extra per år för att få en ny dator varje år.

Hur gör du för detta. Jag är intresserad av att teckna sådant!

Av Neoplasm
Skrivet av DataNusse:

På en vanlig PC kan man köra OS X. Kanske lite klurigt men det går fint. Finns många guider.

Helt fel. Du måste välja de komponenter som apple valde att utveckla, plattform, gpu, spu, ...

Av Neoplasm

Jag undrar om vi kommer att tröttna någonsin på allt detta tjat om mac kontra win. Samma argument upprepar sig hela tiden. Det är dock ett faktum att mac maskin kan köra win apps och inte vice versa även om win-apps är sämre i sin prestanda när de körs på annat plattform än det de är ämnade för.

Summa summarum är väl (observera konsument och inte producent):

* Gamers har all anledning att välja win.
** Lätta plånböcker har all anledning att välja win. Ty billig= masskonsumtion=kompromiss.
*** Alla övriga konsumenter har inga och/eller väsentliga anledningar att välja win.

Av Neoplasm

Det som är roligt är att Apple påvisade att mobilitet är mycket mer beroende av källkod än hårdvara. Med deras produkter köper du interface, kodoptimering och båda mjuk- och hårdvarudesign. NASA använder fortfarande 486 i sina sataliteter för deras beprövade stabilitet. Med Iphone, Ipad och MBP i din portfölj, vad behöver du mer när du är/vill vara mobil? Och hur mycket väger du i din last; dvs antalet kg?

Jag har tidigare haft en mac som jag hade inte stängt av på 5 år. Inte en enda lock up. Hur många kan säga det om sin window? eller Linux?

Tråden handlar om MBA och denna har jag svårt att motivera väl när Ipad marscherade fram.

Av Neoplasm
Skrivet av ParasiteX:

Mhm. håller med. Inget direkt dåligt med Apples datorer. men priset är för tok för högt för vad man betalar för. Sen ska det också nämnas man bara får 12 månaders garanti på deras grejer.. som är också jävligt snålt. Lägger jag mer än 10 papp på en dator, speciellt en laptop, så vill man ha minst typ 24 månaders garanti på det åtminstone.
Å ena sidan man kan köpa till längre garanti med Apple Care. Men då måste man hosta ut mer pengar på något man redan betalat en del på....

instämmer

Av Neoplasm
Skrivet av IceDread:

Skämtar du eller?

Apple innebär bara begränsningar, linux och windows innebär möjligheter.

Med sämre prestanda innebär det att allt går långsammare per krona i allt du arbetar med. Men om du inte använder den till några tyngre uppgifter behöver du heller ingen prestanda.

Klart om du gör som så många andra, köper en bärbar med win för några tusen får du vad du betalar för. Köper du en bra bärbar pc och inte installerar program och annat skräp du inte har koll på så levererar dator därefter.

Jag tror du missar hela poängen. OS X ger dig mer prestanda och batteritid för samma uppgift som viruset window normalt försöker prestera under samma omständigheter. Vill du spela så är mac ingen speldator. Mac har aldrig marknadsförts som speldator (än).

Jag köpte en Lenovo w500 om bäst vad IBM står för, för knappt 1 år sedan. Vilken skit maskin skulle jag välja påstå. 27000 nerspolad i hålet. Nu tillbaks till reparation x2. Duger inte ens för SC2.

Bygger dock en speldator snart och kommer inte undan windows i alla fall än så länge. Dock läser intensivt kring Hackintosh.

Apple tackas för min Ipad, Iphone, mini och MBP.

Av Neoplasm

Sedan 2004 har jag haft sketna MS telefoner, omstart varje dag x flera oavsett vilken tillverkare det blev. Omstart direkt innan du börjar använda appen om du vet att appen kommer att krascha om du inte nollställer.

Iphone sedan 2009 och jag var en MAC-hatare.

Inte en krona mer för MS förutom speldatorn (detta tills apple skärpar sig i spel-segment).

Av Neoplasm

Wow, tack för tipset men VARFÖR VÄNTA TILL FRAMTIDEN? Jag skall börja träna omgående!