Inlägg

Inlägg som erikburk har skrivit i forumet
Av erikburk
Skrivet av Bifrost:

ge ett bud kanske?

Jag antar att det inte är något grafikkort, så 2000-2500 kanske? Lite osäker på vad det skulle vara värt.

Av erikburk
Skrivet av Bifrost:

det e hela datorn hade jag tänkt.

Hur mycket tänker du dig för den?

Av erikburk
Skrivet av Bifrost:

hejsan, har en taurus dator med en amd ryzen 3 3100mhz och ett asus prime b-450 plus kort och en 250gb m2aad dock bara 8 gb minne

Vad vill du har för det? Eller är det alltså hela datorn?

Av erikburk

Köpes: moderkort, cpu och minne

Jag är ute efter en ny plattformsuppgradering. Helst ska det vara i ryzen 3 3100/i7 4790k och uppåt, 16gb ram och gärna ha ett m.2 slot på moderkortet.

Pris: 1000-2000 beroende på vad du har

Läs hela annonsen här

Av erikburk

Har du någon bra låda för frakt? Budar i så fall 700kr+frakt

E: såg inte att det bara var avhämtning

Av erikburk
Skrivet av Bumpidump:

nvm märkte precis att jag redan länkat denna i första, hehe. Blir nog en sådan lenovo ideapad gaming från elgiganten.

NVME är ett gränssnitt, precis som SATA. Det är väldigt mycket snabbare, men vad jag vet så är det inte särskilt märkbart vid normal användning. Enda problemet jag ser är att datorn är rätt tung, men det kanske inte är ett problem för dig.

E: du hann redigera innan jag hann svara

Av erikburk

Hakarna kan tas ur, och sen kan du sätta i dem i det nya. Det är lite pilligt, och akta så att de inte bryts av men det går att ta ut dem. Linus Tech Tips har en video där de gör exakt det här:
https://www.youtube.com/watch?v=NADlUip6lMY&t=849s

Av erikburk

Sjukt onödigt. Också synd för linux och proton; det fungerade innan Riot lade in deras skit rootkit som krav. Nu lär det ju bli ännu svårare att göra.

Av erikburk

Var det någon som trodde annorlunda? Vet att Valve har försökt få EasyAntiCheat och andra anticheat att stödja linux officiellt, men det är ju väldigt många spel som helt enkelt vägrar funka med proton. Det är allt ifrån dåliga anticheat till dåliga DRM:er.

Av erikburk

2400kr plus frakt

Av erikburk

1500+frakt för allt

Av erikburk
Skrivet av Spelaspel:

Ja många miners hävdar att det tydligen skulle vara bättre för grejerna att köras till max 24/7 än att någon spelar spel på det någon timma i veckan för att temperaturen är konstant. Dock blir man tveksam när tillverkarna inte verkar hålla med

Vet inte riktigt vad du menar, men det är generellt så elektronik funkar. Fläktar osv. slits ju såklart annorlunda på miningkort, men de går svalt och temperaturen är konstant. Själva problemet är inte att de används, det är att de blir varma. Och i den aspekten är ju gamers mycket sämre än miners.

Av erikburk

Ganska nöjd faktiskt, brukar inte få så jättebra resultat på quizzarna.

Av erikburk
Skrivet av anon134512:

Känns faktiskt som man borde skriva att det snarare är 200 kr dyrare till konsol än till PC. I och med att PC ligger närmare ett "normalt" pris för spel.

imo är 649 för mycket också, 500kr ska det kosta. Men samtidigt är spelbranschen en annan marknad nu än tidigare, och jag vet inte hur stora vinstmarginalerna är på dem längre. Kan någon spelutvecklare på Swec upplysa mig om hur mycket det "borde" kosta?

Av erikburk

Herregud vad dyrt för att fortfarande ha sämsta kvalitén av abs och cherry-tangenter. Hade nog förväntat mig minst Dualshot ABS för 2700kr, helst några entusiastbrytare också.

Av erikburk

Oavsett om kretsbristen kommer fortsätta eller inte så länge så håller jag med honom. Plannned Obsolescence är extremt dåligt för alla, och utvecklingstakten för ny teknologi går allt långsammare. Det är bra både för vår plånbok och miljön om vi kan återanvända och använda samma saker längre.

Av erikburk

Tror väl framförallt att problemet låg i att det inte finns någon emulator till Vita, och emulator till ps3 fortfarande är i ett tidigt stadium. Preservation av spel är viktigt.

Av erikburk
Skrivet av Bunz:

Jag menade alltså att Sony skulle släppa en användbar version av det, just för att de pudlat så in i h* med PSV:n. Alltså inte en olåst firmware som kan ladda roms, utan plug and play stöd för sd2vita så man kan ladda ned de spelen man redan köpt från store bara.
För den nuvarande lösningen avskräcker garanterat majoriteten av vitaägare från att ens försöka.

Jaså, förstår dig bättre nu. Men jag tänker också problemet med fysiska spel i det fallet. I så fall får ju sd2vita helt enkelt vara som ett "officiellt" flashcart till vita, något jag tvivlar på att Sony skulle uppskatta...

Av erikburk
Skrivet av Bunz:

Tycker att man som konsument borde kunna kräva att de släpper ett öppet FW till Vitan i det här läget.
Vi har ju ändå köpt spelen digitalt, Sony har låst konsolen och aktivt bekämpat alla hacks, trots att man inte längre har stöd för plattformen. Dessutom låste de in konsumenterna till ett lagringsmedia som var dödsdömt från start... Hur ska man annars ha tillgång till de spelen man de facto köpt av företaget?

PS Vita är numera helt knäckt hällande cfw och homebrew. Dessutom finns SD2Vita, som använder spelslottet och gör om till plats för sd-kort, så digitala spel blir då tyvärr enda lösningen.

Men jag håller med, Vita var väldigt dåligt stött av Sony.

Av erikburk

Jag tycker det är kul att se konkurrens i pris. Visst är det också intressant med senaste iPhone eller Samsung, där trenderna sätts, men för de allra flesta är mycket av det onödiga saker som bara gör telefonen mer ömtålig (t.ex. välvda skärmar) eller dyrare.

Kör själv en poco f1 och den funkar hur bra som helst, även för en power user.