Inlägg

Inlägg som erikburk har skrivit i forumet
Av erikburk
Skrivet av KeiNo:

För en som bara snubblade in i tråden, hur kan ett tangentbord vara så dyrt?

På samma sätt som GPU:er är dyra nu. Hög efterfrågan och (extremt) låg tillgång. De flesta tangentbord säljs via groupbuys, ofta med ett visst antal som max. Efter den är det sällan fler som tillverkas om det inte körs en till groupbuy, vilket gör att priserna stiger väldigt mycket.

Av erikburk

Har byggt mitt eget tangentbord som bara kostade 1300kr, med double-shot pbt-kepcaps och riktigt bra brytare. Känns inte riktigt som att k60 är i samma klass...

Av erikburk

Jag tror absolut att en 120mm aio räcker för en 5600x, tyvärr har jag inte koll på vilken aio som är bäst...

Av erikburk

0% på båda. I vissa mörka spela kan jag höja det men inte annars.

Av erikburk

Precis som @giplet säger, nytt moderkort är ett måste. RAM är relativt billigt mu, men det är inget måste. Du kan kolla benchmarks för RAM-hastighet på 9900k och se om du tycker priset är värt det.

Men jag skulle ändå rekommendera att vänta tills Ryzen 5000 kommer ut, ca 20% bättre spelprestanda för i vissa fall mindre peng. Och med hur mycket Cyberpunk har försenats tror jag inte tiden kommer vara särskilt stort problem

Av erikburk

2799 för detta tangentbord? Nej, jag håller mig till mitt Ducky, tack.

Av erikburk

https://www.blocket.se/annons/stockholm/xiaomi_pocophone_f1_1...

"Allt funkar perfekt då den knappt är använd. Kameran har slutat fungera. P.g.a kameran är priset billigare."

2800kr. Nypris tidigare var ca 3000kr, den här har en icke-fungerande kamera och en sprucken skärm. Men allt funkar perfekt. Förutom kameran, som inte funkar perfekt...

Av erikburk

"Nu är en dålig tid att köpa dator"

Det sägs ofta att det är "fel tid" att köpa en ny dator. Jag har hört mycket framförallt nu, för att köpa dator i sommar. Och då tänkte jag bara, vad tycker ni är "fel" tid att köpa ny dator och nya komponenter, och istället vänta?

Min egen åsikt är egentligen att det aldrig är det, så länge komponenterna finns i lager och inte säljs för extremt överpris, som vid miningboomen eller när fabriken för RAM-minnen "brann ned". Det är sällan som det blir sånt extrem skillnad i pris/prestanda, så om pengar är begränsade kommer man inte få särskilt mycket mer än om man hade väntat ett halvår till.

Till exempel såg vi det i lanseringen av Turing, där pris/prestanda var så gott som likadant som tidigare med Pascal, för annat än 2080ti mot 1080ti. Eller med Intel och AMD som lanserar processorer med rätt liknande prestanda, max 20% bättre per generation. Igen, här menar jag alltså medelsegmentet, verkar som att toppdelarna blir betydligt bättre än de tidigare, men också kostar betydligt mer än de tidigare.

Har en polare som vill bygga en dator till sommaren, för att ha något att göra under karantänen. Och det känns väl rimligt, jag tror väl inte riktigt att det kommer göra sån stor skillnad för honom om han får lite mer prestanda för att sitta och rulla tummarna hela sommaren. Så vad tycker ni? Är det här en väldigt dålig tid att bygga en dator?

Mods får gärna ändra kategori, kände inte riktigt att någon passade särskilt bra för tråden.

Av erikburk

Utmärkt svar av @Icte ovan, men kan också tillägga att när någon pratar om BIOS så menar de med största sannolikhet det moderna UEFI. Det finns också BIOS/UEFI på grafikkort, som där har samma syfte för grafikkortet som en BIOS har för moderkort. Den har inget grafiskt gränssnitt utan är fast i grafikkortet.

Av erikburk

Intressant hur nvidia satsar på det här, samtidigt som de trycker ner ray tracing ner i våra halsar. Teknikerna är väl lite motsatta, VRS är hur man ska spara på GPU prestandan utan att det ska märkas. Men däremot ska splurgas helt med strålspårning när det i många fall inte märks så stor skillnad när man faktiskt spelar och inte bara har spelet som någon konstutställning.

Av erikburk
Skrivet av MrTowle:

@erikburk: Hej, skicket är bra. Fick ett bud på 2200:-

2300kr
Den som budar får gärna skriva här också.

Av erikburk

Hur är skicket på den?
Hursomhelst, börjar med ett bud på 1500kr+frakt

Av erikburk

Playstation move + ps eye kamera

Tjena,
Som titeln lyder så behöver jag två playstation move kontroller (ps3-eller ps4-modellen), och två ps eye kameror (för ps3).
Har inget pris satt i sten just nu, men ge ett rimligt pris så får vi se.
Ser helst att det fraktas nu med corona.

Läs hela annonsen här

Av erikburk
Skrivet av Esseboy:

Nu har ju Puma somanvändes i PS4 helt annan arkitektur än excavator. Ingen delad FPU så riktiga kärnor! Puma är mer lik Zen än Excavator.

Inte för att vara sådan, men arkitekturen hette jaguar i konsolerna. Just jaguar är faktiskt inte lik någon annan som AMD har gjort. Puma, som kom innan, hade rätt mycket taget från K10, arkitekturen för Phenom II-linjen.

Av erikburk

Har jag inte helt fel så funkar 115x mounts på 1366 sockets också. Gick i alla fall för mig och min nh-d14.

Av erikburk

Prestandan får tala för sig själv, men vem fa-an kommer komma ihåg namnen agm700??

EDIT: Glömde bort namnet själv...

Skickades från m.sweclockers.com

Av erikburk

Hur många virtual machines kommer du köra? Vilka spel/applikationer kommer köras? Hur mycket lagring behövs (kommer du ha hela steambiblioteket nedladdat samtidigt t.ex.)?

Skickades från m.sweclockers.com

Av erikburk

Förlåt men varför köpte du 35st sd-kort?
Är inte intresserad själv, men får önska dig lycka till med försäljningen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av erikburk
Skrivet av Teoror:

Av ren nyfikenhet bara, varför är NFC så viktigt?

Förmodligen för Google Pay och vissa trådlösa hörlurar. Har aldrig det själv så jag fattar inte riktigt heller varför det skulle vara *så* viktigt.

Av erikburk

Collab mellan denna och frysmat-Picard skulle också vara något!