Inlägg

Inlägg som Shiprat har skrivit i forumet
Av Shiprat
Skrivet av SuperSverker:

Vad är det som inte stämmer..?
Faktum kvarstår dock att vi alla (ja, både du och jag) letar fram och fokuserar på den informationen som stödjer vår egen ståndpunkt för vi båda är övertygade att den är rätt.

En ensam youtuber är knappast en källa, och som exempel har det gjorts undersökningar som kollar drivrutinstillförlitlighet mellan grafikkort och konstaterar att Nvidia krånglar mer än AMD men vi alla rider ändå på den gamla sanningen att AMD krånglar oftare för det är så vi människor fungerar.

Letar du efter en gul bil kommer du notera alla gula bilar men missa de blåa brinnande vraken vid sidan av vägen.

Jag är helt för att vi alla har en diskussion men att ange att någon annan har fel i sin åsikt är ju inte riktigt schysst. Ingen av oss sysslar med fakta här ändå

Utan att undersöka djupare skulle jag kalla mig lite skeptisk till oberoende undersökningar när de är beställda - tänker på till exempel Intels beställda undersökning av processorer som Gamers nexus utredde inkl att intervjua vd för företaget som gjorde den där allt var kaos. Det var också äldre kort det gällde.

Betyder dock inte att jag är skeptisk till det påstådda resultatet- jag har generellt bytt grafikkort väldigt ofta tidigare, har haft mitt 6800XT sedan launch nu vilket är väldigt länge för mig, och en stor del av anledningen är att det är bekvämt med hur det bara rullar på. Nu är det ju en annan era nu också med FSR, FG osv- använder fluid motion frames i alan wake 2 för tillfället och att kunna bara mixtra med settings tills man får 45-50 fps och sedan bara magiskt dubbla det minskar ju upplevda behovet att uppgradera lite

Mitt "daily driver" kort var innan 2080S och där hade jag bland annat problem med nvlddmkm.sys, eller att driver och spel kraschade och nvlddmkm.sys var utpekad som den komponent som kraschade i loggen. På Nvidias forum och forum för de spel som jag hade problemet i så var det alltid överenskommet att det var något annat än drivern/kortet som var fel- det var nätagg, ram, Windows installation eller bara spelet. Installerade inte om eller bytte något vad jag minns när jag slängde in mitt 6800XT istället - ändå försvann problemen.
Har haft just det problemet på 1070 en gång i tiden - helt annan rigg, och annan av Nvidias .sys filer som pekats ut som orsakande dpc latency som pajade ljud på laptop- lösningen var att rulla tillbaka driver till typ äldsta jag kunde hitta för systemet eller bara köra utan Nvidia driver med iGPU.

Icke desto mindre hör man konstant här att de enda som har riktiga problem är AMD, och kan ju påpekas att det varit flera trådar på forumet då folk försökt byta till AMD och sedan gett upp för att det bara inte går av olika anledningar. Något så illa problem har jag aldrig stött på med alla de grafikkort jag haft vid det här laget, men dåliga exemplar finns ju och AMD har haft sin beskärda del issues med, samt mängden spel som inte bara släpps utan förblir väldigt instabila verkar bara öka.

Oavsett hilarious att ha kört många kort från båda sidor och höra i varje kommentarstråd att ena sidan funkar ju bara inte, att det är allmänt kännt.

Av Shiprat

Spelade detta oändligt när jag var liten och även det första en hel del. Nyfiken på hur det känns idag, bra sofflir kanske?

Av Shiprat

Helt sjukt, vad ska man nu bre på mackan? Att vanligt folk ska behöva sälja skjortan för att ha råd med basics liksom.

Av Shiprat
Skrivet av DasIch:

Um, CUDA, DLSS, OptiX, VSR... vad har AMD att komma med?

Posten du svarar till är ju svaret till din fråga- rätt säker på att drivrutinen och dess funktioner för inspelning, overlay osv som refereras till. Det är också för mig en stor fördel för AMD (utöver bättre prestanda/kr) och en av sakerna som ledde till att jag sålde 3090 och behöll 6800XT. Ganska nöjd med det nu när RDNA2 får stöd för fluid motion frames- är inte sugen på uppgradering just nu så sådana gratis feature-upgrades är trevligt.

Det är för övrigt ett annat svar på frågan du ställer; RSR för RDNA 1, 2, 3 är rätt schysst. FMF för både RDNA 2 och 3 är också nice. FSR även på äldre kort- men det gäller ju inte bara AMD-hårdvara. Mängden spel man kan dra nytta av antingen RSR, FSR eller FMF i är ju enorm jämfört med enbart de spel som har stöd för DLSS/FSR.

Skrivet av Trihxeem:

"Jag litar inte på steam survey - jag har aldrig fått frågan trots att jag har spelat jääääättelänge!"
^
Så, nu besparade jag er en massa skrivande.

Sa det fram tills något år sedan! Efter alla år har jag fått en på min speldator, och sedan något år senare på plugglaptop.

Är ju bara ren chansning om man får det alls, och svaret på varför så många fler med nvidia vart med om det finns ju i siffrorna som survey visar- med så få på AMD-kort är det ju logiskt sett då också färre som råkat hamna i en survey.

Av Shiprat
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kan lova att allt inte fungerar på windows pc från den tidsåldern heller sittandes på win vista eller win 7.

Win 7 funkar väl fortfarande men bara tidsfråga innan 3e part program slutar funka för någon ny teknik börjar användas på internet som inte stöds i gamla reliker till webläsare som behöver användas för inget nyare är kompatibelt längre.

2009/10 är f.ö 14/15 år gammalt. Inte 6-8... Och om den inte fick problem förrän för ett år sedan eller nått så betyder det ju att kompabilitet fanns iaf i 12-13år.

Kan säga att generellt under windows kan du sluta kolla efter kompatibel mjukvara i princip samma dag som oset når eol.

Nu sa jag "några" inte "ett eller något". Jag påstår inte heller att de har något slags ansvar att släppa nytt, säger bara att det är trist.

Sittandes på vista eller 7, ja, men det finns ingen anledning att sitta kvar på vista eller 7 vid det här laget. Har en gammal XPS L321X som åker fram någon gång då och då för att ingen "ny" laptop jag äger har i närheten av lika bra tangentbord för att skriva länge på. Den är från tidigt 2012, 4GB ram, Windows 10 är stabilt på den trots lite hårdvaru issues som kommit med ålder (laptopen användes på kontor av flera olika personer i 6 år innan jag köpte ut den från jobbet för 500kr). När W10 är EOL blir det väl enbart Linux på den - har redan dualboot uppsatt. Viss hårdvara åldras bara ruskigt väl - den modellen av XPS och den macbook min mor fick med är bra exempel, det är trist om de ska bli skrot i onödan.

Av Shiprat
Skrivet av Rouge of Darkness:

tycker det låter rätt normalt.

6-8år "support" dvs du kan ringa dem om hjälp vid problem med operativsystemet och sen säkerhetsuppdateringar ett tag till efter det.

iaf så jag förstod det som skrivits ovan.

så blir ju i runda slängar samma totala livslängd som ett windows operativ

bara att windows har bägge typerna av support/uppdateringar under hela operativsystemets period och sen pang bom 100% till 0 support på slutdatumet istället.

bara för att du inte längre kan få hjälp från apple med X problem med ditt operativ så betyder ju inte att datorn är värdelös du får helt enkelt bara vända dig till google istället för felsökningen/åtgärd.

Det är väl mer ett problem av att det inte är superlätt att få in nyare versioner av macOS om inte apple tillåter det medan du oftast kan få hjälp av någon runt dig att fixa in ett nyare windows om det inte installerar sig själv.

Min mor har min gamla macbook från... 2009? 2010? Den fick sista OS-update för några år sedan och det har börja dyka upp saker som bara inte fungerar- någon grej som inte funkar i safari och nya safari vill inte gå in etc. Hårdvaran fungerar felfritt i övrigt, så är lite trist.

Av Shiprat
Skrivet av Elgot:

Så gör man säkert själv ibland också? Det är väl rätt avancerat att skatta tillförlitligheten i någon specifik utsaga? Hur skulle det gå till?

ChatGPT är det ju bara att ifrågasätta så korrigerar den sig själv, och man kan väldigt lätt reglera den typ "can you dial up your criticisms a step or two and go over this again" eller "when answering this question please try and think as meticulously as a lawyer" eller "i want you to think through each individual part of your answer as it pertains to (ämne 1) and (ämne 2) and run through variations until you are sure you have made a watertight analysis". Osv osv.

Men hur många kollegor har man inte haft genom åren som säger det mest enfaldiga man hört och sedan när de får minsta pushback säger något i stil med "aah haha du kommer fatta när du är äldre" eller "ja, man ska inte tro på allt som står på internet, det är allt jag säger, finns många som vet en hel del om en hel del".

ChatGPT har på sistone kämpat rejält med matte nör jag försökt använda den för övning, även med GPT-4 och Wolfram plugin. Men, oftast verifierar den svar och gör den inte det så kan man säga åt den att verifiera svar (eller verifiera metod utan att skriva ut svar om man vill undvika att se svaret) och så gör den det. Ibland loopar den några gånger och erkänner till slut att den inte kan få ihop det, men det är ju fine sålänge man vet om det.

Av Shiprat
Skrivet av Gambit_2K:

Hade hoppats på att AMD's fluid frames hade kunnat putta 7900XTX uppåt en rejäl bit då denna titel skulle passa det bra. Men det fungerar inte med Alan Wake 2. Aktiverar men dem så händer inget.

Kör du med AMD Software: Adrenalin Edition 23.20.17.05 som är specifikt för spelet eller vanliga?

Har du provat att lägga till .exe specifikt i drivrutinen? Jag kör på beta-drivern som slår på fluid motion frame support för RDNA2, så inte spel-specifika hotfixen, fick lägga till .exe specifikt för att kunna slå på fluid motion frames, men inte superkonstigt då det är en beta-driver trots allt så förväntar mig inte att den är helt polished. I övrigt funkar FMF toppen- mitt 6800XT är dock fortfarande inte riktigt nog att köra RT i detta med tillfredställande FPS känner jag.

Efter lite testande hit och dit så känns 70-110fps med allt maxat, FSR quality och ingen RT snyggare än 30-50fps med/low med FSR balanced och RT low, så blir nog att spela igenom utan RT för mig.

FMF tar det från gränsen till smärtsamma frames till utmärkta frames när jag kör utan RT, dock märks ju latensen av en hel del tyvärr.

Av Shiprat

Känns som att vi nu börjar komma till den punkt då RT (eller path tracing iallafall) faktiskt är mer än bara "same but different". Håller på att dra ner, inte testat än, men ser ju snyggt ut vad jag kan se.

Trevlig Vram Usage

https://tpucdn.com/review/alan-wake-2-performance-benchmark/imag...

TPU's test inkluderar lite info om hur man kan få spelet skarpare så att det tydligen lirar bättre med FSR/DLSS också.

Alan Wake 2's config files are located at %LOCALAPPDATA%\Remedy\AlanWake2, the config file is named renderer.ini.

There's several useful settings that are not configurable in the game's settings:

  • m_bVignette: set this to "false" to disable vignetting

  • m_bDepthOfField: set this to "false" to disable depth of field

  • m_bLensDistortion: set this to "false" to disable lens distortion

  • Once you've disabled those three, and set film grain (m_bFilmGrain) and motion blur (m_eMotionBlur) to disabled in the settings, the game will look MUCH sharper. This will help upscalers do their job and result in a much more stable image, without jitter.

  • m_eSSAAMethod: This lets you select the upscaler. Officially you can only choose between DLSS and FSR. By modifying the ini you can select other options too: 0=Native, 1=FXAA?, 2=DLSS, 3=FSR

  • There is no in-game sharpening slider for DLSS and FSR. Here you can set m_fSSAASharpening to enable and control the amount of sharpening applied after upscaling

  • Last but not least, we have m_fFieldOfViewMultiplier, which defaults to "1.0." Increase it to make the field of view wider. Another setting that's not exposed in the game menu.

Av Shiprat
Skrivet av Luminous:

Det kanske kommer flyta bra om man har rätt hårdvara helt enkelt? Jag har inte testat Control så jag vet inte hur bra Remedy optimerade sist de gjorde ett spel.

Alan Wake är väl det närmsta jag sett ett spel komma en Stephen King roman.

Får för mig att det fungerade helt okej vid release? Dock var ju både RT och DLSS väldigt nya saker då. Vid laget jag skaffade mitt 6800XT vid launch så funkade maxade settings med RT helt okej på det utan DLSS- låga men stabila fps i native 1440p.

Låga men stabila känns ju rätt optimalt i spel som alan wake så känns som att de borde kunde lösa det fint.

Av Shiprat

Skulle nog gissa att 1080Ti eller 5700XT med FSR funkar okej med, men de sätter väl kraven efter vad som faktiskt har support för de nya teknologierna.

Baserat få första alan wake så är det väl inte ett spel där det är nödvändigt med 60 fps heller- men smärtgränsen ligger närmare om man försöker hålla 30 fps jämfört med 60 fps liksom.

Skrivet av norzma:

Remedy har ju legat i framkant sedan Control, så tror det är fullständingt rimliga systemkrav. Är glad att äntligen händer något, och inte ligger kvar och maler på att kunna köras på gamla 900/1000-serien kort. Framtiden!

Drog igång control så sent som igår för att testa fluid motion frames vs RSR (RSR bättre i det om man vill köra med allt maxat inkl RT, iallafall i 4k med mitt 6800XT) och blev slagen igen av hur snyggt de gjort det. Särskilt med tanke på att inte allt är superhogt upplöst, många modeller är kantiga osv. Men helheten är absolut top notch.

Av Shiprat
Skrivet av Swedishchef_90:

Han nämnde att han aldrig sett några AM5 problem, med betoning på aldrig. Och sedan visade jag att intel också hade problem...
Roliga vad att han hade svarat på 3-4 stycken av dessa med problem😊

Sen anekdotiskt så har jag haft 3 amd cpuer och 3 intel och 2 (kanske 3) amd gpuer och 4 nvidia och de enda problem jag har haft är med amd, dock var detta runt 2002-2004.

Valde mellan 7900 xt och 4070ti senast, tog den som var billigast vilket vart 4070ti vid köptillfället.

Har inte själv haft några problem med AM4 riktigt men vet att det varit något usb-relaterat sol folk haft issues med. Sedan har jag haft problem ibaldn rent generellt - men nör man väl kommer till botten med dem visar det sig ju i princip alltid vara något helt annat än faktiska hårdvaran. Senaste par år sedan jag skaffat Razer keyboard och mus (misstag även on musen i sig är great) så behöver jag inte ens felsöka mycket- när något börjar bete sig skumt kollar jag om Razer Synapse lyckats smyga igång sig igen, stänger av dess services och sedan funkar allt igen -_-

Det jävla skitprogrammet har till och med lyckats autoinstallera sig själv på jobbdatorn, på en användare som saknar adminrättigheter och normalt inte kan installera så mycket. Men, nu när det är installerat där kan den användaren inte heller avinstallera det.

Kommer nog främst köra AMD för GPU ett tag om inget ändras rejält då jag gillar deras UI och inspelning mycket bättre. CPU blir väl vad som ger bäst prestanda/kr bara.

En lustig artefakt med RT (eller är de båda samma symptom på samma sak kanske) är att grafik i övrigt knappt verkar gå framåt på sistone, så känns inte supernödvändigt att uppgradera precis.

Av Shiprat
Skrivet av Swedishchef_90:

Då måste du inte vara inne så ofta 😊
<Uppladdad bildlänk>

Så jämför vi med Intel...
<Uppladdad bildlänk>

Notera amd är enbart AM5...

Vad vill du visa exakt? Vad som står i rubrikerna, vilka datum det är eller vad? Har intel mer problem på sistone eller är det att AM5 nämns specifikt? Folk brukar ju inte riktigt prata om intel på samma sätt som man pratar om AM4/AM5 då intels motsvarigheter inte varit med i en halv evighet.

Vore intressant att se en poll istället, typ "Har du x, och funkar x bra?" eller något.

Har kört både AMD och Intel vartannat sedan länge och utöver vilka prestandaskillnader som finns vid givet tillfälle (vilka är lätta att ta reda på innan köp tack vara Sweclockers och andra ställen) så är det precis samma upplevelse, eller har varit för mig iallafall. Samma med GPU egentligen- inte provat någon intel-GPU än utöver iGPU's tyvärr.

Folk har en jävla massa exotiska problem här på sweclockers dock, av de problem jag har stött på över åren så har absoluta majoriteten kunnat lösas och nästan alltid har det visat sig vara antingen dåligt monterad komponent eller dålig mjukvara någonstans. Enda undantaget där jag bara typ behövt "leva" med något var en XPS 9570 och där är det väl sannolikt något i dells design snarare än de individuella komponenterna som är problemet då de verkade funka bra i andra system.

Sedan har jag snällt behövt vänta på nya drivers någon gång med tiger lake på jobbet, men det var tvärbrist på allt då så hade inte precis köpt in några andra laptops även om jag vetat det.

Av Shiprat
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Fast dessa 10 000st trovärdiga konton behöver även ha 10 000st unika betalningskonton. -Det går säkert dela på bankkontot för några, men knappast inte många.
Det krånglar till det mer. Och sådan här säkerhet handlar ofta bara om att försvåra lite så att missbruket minskas och förhoppningsvis mycket.

Anekdotiskt kan jag säga att såvitt jag ser har mängden botar ökat markant sedan de började ta betalt första vändan, varje post man gör så får man ett par följare som alla har bild på snygg tjej, inga posts, länk till någon fake datingsida eller annat i bio. Sedan försvinner de lika snabbt som de dök upp.

I övrigt känner jag att det enda som faktiskt var unikt och intressant för twitter var verifieringen, och den har ju musk sett till att göra sig av med, helt i onödan kan läggas till då hans subscription scheme hade kunnat vara helt separat och oberoende från den.

Vet inte var endgame är men undrar om det ens är att tjäna pengar eller något att göra med plattformen snarare än att han bara är en trasig individ som följer impulser vart de än leder.

Det är ju rätt backwards att ta bort plattformens USP och börja ta betalt därefter.

Av Shiprat
Skrivet av Laffe:

Provade spelet igår på ett 7900xtx och 7800x3d och det är nästan ospelbart för mig. 300+ fps men stutters upp mot 3 sekunder långa titt som tätt. Vad har de gjort? Det låter som skit också dämpat och otydligt.

Vet inte riktigt vad det är men jag är ända i min grupp som kör AMD men de andra hade även detta issue i en match eller två efter installation. Även för mig försvann det efter någon match. De andra hade inte funderat så mycket över det hela men jag noterade att det skedde huvudsakligen när jag såg andra spelare eller vapen (vilket verkligen inte är optimalt) för första gången, så jag undrar om det kanske hade något att göra med inladdning/rendering av skins.

Skulle passa med en annan observation - vi har inte haft en enda warmup som dragit ut på tiden i CS2 medan det var regelbundet i csgo att någon motståndare tog någon minut på sig att ladda. Undrar om de tagit lite genvägar med att ladda in vissa saker denna gång och att första gången de laddas sker det mitt i action och blir laggigt. Vet inte om det finns någon lokal shadercache eller något som saker sedan laddas ifrån då det som sagt bara var första matchen eller två typ som problemet uppstod.

I övrigt funkar det utmärkt på mitt 6800XT.

Tyvärr har jag flyttat ut i skogen och kör på 4G/5G och har blivit varse att CS2 har någon helt vansinnig slags motion prediction son märks mer nör man har lite dålig bandbredd, är regelbundet att man typ tappar A eller D för att snabbt peeka runt ett hörn och gubben bara bestämmer sig för att ta en promenad bortåt tills vidare.

Skrivet av tcntad:

Inte en aning, jag har en 9600K och ett 3060, det går fan inte att träffa nåt så jag måste vara still och huka för att ens träffa något. Alla andra är 100ggr snabbare än mig oavsett om jag ser dem först. Laggprogram etc..

Peek advantage verkar vara ännu mer en grej i CS2 känns det som, vet inte hur det är för andra med mer stabilt internet men inte ovanligt att jag inte ens ser att någon överhuvudtaget stannar till för att skjuta mig i huvudet, man skulle kunna tro att det går att skjuta AK med full accuracy springande I full fart nu, tills man testar det själv.

Har å andra sidan lett till nyfunnen success med prefire.

Av Shiprat

Har ingen perfekt match med dina önskemål precis men har en Macbook Air M1 8GB 512GB, modellen med 8 kärnors GPU snarare än de 7 kärnor som nuvarande air M1 som säljs verkar ha. Inköpt 2021-05-26 från webhallen.

Länk

Ett par urklipp ur system information nedan- den är väldigt knappt använd då jag behövde en windowslaptop oavsett, övergången till mac blev liksom aldrig av så den har mest legat i hyllan tyvärr. Men, som tur är pga det är det enbart 48 laddcykler och batteriet i bra hälsa, i övrigt i nyskick.

MacBook Air (M1, 2020)

Health Information:
Cycle Count: 48
Condition: Normal
Maximum Capacity: 97 %

Chipset Model: Apple M1
Type: GPU
Bus: Built-In
Total Number of Cores: 8

Av Shiprat
Skrivet av Lars Kongo:

Fast jag skulle inte säga att det var därför som de misslyckades utan det rår Microsoft själva helt och hållet för i och med att deras appmarknad redan på ett tidigt stadie var så tunn att det ryms på 4 sidor och att
det därefter inte blir bättre utan sämre så var det dömt att misslyckas. När inte ens Microsofts egna mest grundläggannde appar (Office-apparna t ex) uppdateras medan de uppdateras till Android och iOS så är det ju inte konstigt att folk lämnar.
Det är liksom apparna folk är ute efter främst med en smartphone och att förbise en sån sak är ju bara... jaa...

Men det var ju i samma veva de också höll på med Win 8 som bäst där de tyckte att gränssnittet skulle vara lika på en mobil med 6" skärm som en dator med 17" eller 34"... jag hade förstått om man försökte närma sig operativsystemsmässigt, så att man har samma system i grunden och kan köra samma program mellan enheterna, men nej - det var bara gränssnittet som skulle vara lika vilket också är en rätt så dum ide där det inte så konstigt visar det sig att det inte funkar bra varken på mobil eller dator (Ungefär som att köra en formel-1 bil med terrängdäck eller en höjd offroader med slicks, visst - du kan göra det men det kommer inte att funka bra och alla kommer att tycka att du är knäpp och det kanske är där cringe-stämpeln kommer in..

Så det där med Windows phone misslyckande är 100% Microsofts egna fel. Inte kundernas. Jag kämpade på med min Nokia Lumia 1020 till dess att inte ens Bank-ID funkade, då får det vara nog (iofs är inte BankID Microsofts fel men som sagt, Office-apparna hade slutat uppdateras långt innan dess så jag vill ändå hävda att Micrsoft sköt sig själva i foten så pass hårt att det är galet..

Påstår inte att det kundernas fel på något vis, jag håller med om att det är Microsofts fel, men det är ju givetvis kundernas val som är indikatorn på detta. Att app store var tom är ju samma historia - fanns inget enormt intresse med apps till Windows Phone då intresset bara inte fanns hos användarna och då finns det föga skäl för apputvecklare att bry sig.

Enda undantag jag är medveten om är väl Snapchat där deras dåvarande topp vägrade utveckla något för Windows överhuvudtaget helt oavsett och sedan började aggressivt gå efter tredjeparts-appar som lät en använda Snapchat på WP.

Oavsett ligger ju problemet på en lägre nivå- Microsofts image har varit dålig för allt annat än enterprise ett bra tag, och de gjorde inte mycket för att göra Windows Phone lockande för enterprise heller - det fanns ju inte mycket mer att hämta än på Android eller iOS.

Hade de varit lite mer bestämda och rappa med att pressa fram Windows on arm så hade det kanske blivit något, men verkar ha vart en hel del velande där.

Min sista Windows Phone var en Lumia 950 XL- körde den rätt sent med. En av sakerna som fick mig att tappa lust var när den vid en uppdatering vart bricked över natten - Dona Sarkar som på den tiden var någon slags talesperson eller chef för Windows Phone tweetade något om att det blivit kaos med uppdatering servrarna och det fanns en liten risk att Windows Phone användare kunde ha fått firmware för andra devices på något vis. Försökte ansluta själva med flash program men skickade den till slut på rep hos något partnerföretag i Finland med tydlig beskrivning på vad som skett, förklaring att jag ville ha firmware flashad och inget annat, screenshot och länk till tweet etc.

Företaget hittade en lite spricka i skärmen menade de (de hade som bildbevis en typ 128*128 jpeg med kontrast dragen så högt att man knappt såg vad det var) och bytte den, hörde av sig för att få betalt. Jag vägrade, hade även tagit bild på telefonen från typ 100 olika vinklar med min systemkamera först (då detta inte är första gången jag försökt få garantirep på mobil) och hänvisade till att jag sagt att jag vägrade allt utom garantiarbete och ville inte ha något annat gjort en flashning.

Till slut kom tele2 överens om att betala frakt för att bolaget skulle skicka tillbaka den oflashad (den kom mycket riktigt med en ny skärm.. helt i onödan) då de vägrade göra något annat utan att få betalt för skärmen. Jag lyckades till slut flasha om den själv. Den lever än idag med Windows 10 on arm, även den bara ligger i en låda, lär väl aldrig starta den igen. Jävligt synd.

Av Shiprat

Fuck. Idag av alla dagar är dagen då jag kliver över linjen och är gammal antar jag, för jag förstår inte detta.

Varför har den ett par spiralfjädrar? Om det är för någon slags lucka så är de vansinnigt överdimensionerade.

Av Shiprat
Skrivet av Njakke:

Om vi sätter diskussionen åt sidan - är det inte bra/lönt att ha med 1 upplösning till?
Såg ytterliggare en kommentar som va:
"Kan vi få en esport test nu istället. Ingen som egentligen bryr sig om ögongodis i dessa spel."

Verkar ju finnas intresse, och säkert av fler som inte skriver.
Ett test till i "pRoFFs_InStäLLniNGAr" - kommer ta lite tid att köra benchmark, men om folk vill så kanske Sweclockers breddar sig?

Kanske dags att lägga upp en omröstning bara så får man se vad som intresse finns för?

Och är iallafall inte helt likgiltig till ögongodis själv - trevligt med högre upplösta texturer osv i cs2, skärpan och kontrasten överlag känns mycket bättre.

Av Shiprat
Skrivet av Njakke:

Och att du känner till "en två pers med gamla upplösningar" vet jag inte hur bra informativt det är.
Du säger själv att det är närmare en ~miljon spelare, men DU känner till en-två.
Finns ju faktiskt data på att folk i upper tier kör med low res/settings.
Har själv spelat sen betan 6.5 som kom -00, och då har det alltid varit låga upplösningar som varit aktuellt fram tills nu.
Personligen så tror jag att om ett 4060 vs 4060Ti kan trycka fram ~20-30 mer fps för 1000kr skillnad, så kanske folk undviker Ti modellen och istället uppgradera någon annat eller köpa ny mus/tangentbord för den pengen.

Poängen är att om majoriteten kör 1280*960 så borde det reflekteras ganska tydligt typ hela vägen ner. Om du säger att 5% kör det så är det svårt för mig visa något för eller emot beroende på en sample size av säg 50 pers men om du säger "majoritet" så borde det ju vara mer ovanligt att jag stöter på någon som inte spelar i 1280*960.

Och ja finns data på att folk i upper tier gör det men är de majoriteten av den miljonen då?

Nu har jag inte fått rank i CS2 men from sluttampen av CSGO så skulle jag påstå att i officiella MM på runt MGE-DMG nivå så kan man vänta sig att:

1. ingen kan några särskilda nades för anfall
2. få bryr sig om att använda defensiva nades eller flashes
3. få wallbangar på något systematiskt sätt
4. få kan sätta ihop någon mer seriös taktik än "go a/b"
5. få kan klura ut att om något inte funkar de flesta fem gångerna så kommer det inte funka bättre nästa tio försöken
6. få är intresserade av att gör något mer komplicerat eller involverat, de vill panga och hoppa runt.

Har extremt svårt att tro att folk som spelar på sådant casual sett skulle, i majoritet, köra i 1280*960 för att kräma ut aningen mer prestanda.