Inlägg

Inlägg som Xinpei har skrivit i forumet
Av Xinpei
Skrivet av bennyfax:

@Xinpei jag håller personligen med att det är motiverat att en viss typ av rörelser censureras men samtidigt märkligt att religion, religiösa sagor tillåts. Fakta mot fakta är det som gäller tror jag och det finns både för och nackdelar med total yttrandefrihet. Fokus ligger nog på Twitters manipulation och ensidiga censur jag tror Musk och många fler inte vill se. Vaccinmotståndarna må vara riktiga foliehattar men inte alltid fel ute. Det stora mässlingsutbrottet i USA var väl speciellt en viss religiös grupp. Tittar upp data nu och det ser ut som att mässlingen funnits hela tiden men att det var ett "stort" utbrott 2019 där över 1000 personer drabbades i USA, året efter 13 st. Vattkoppor får de flesta en gång i livet och det har minskat med 97% sedan 1995 i USA och är mycket ovanlig.

Nu skall vi vara medvetna om här att det inte handlar om censur. Censur är något staten genomför mot X part.

När det kommer till religion så behandlas den olika beroende vilken typ av budskap som förmedlas. Religiös extremism tenderar att försvinna ganska fort medan mindre extremistiska budskap tenderar att få stanna kvar.. även om twitter och Facebook inte alltid är konsekvent med detta.

Anti-vaxx är i grund och botten en samhällsfarlig rörelse som inte tillför något annat än okunskap och problematik. Och antalet gånger de haft "rätt" (och då nästan alltid av ren slump) går att räkna på en hand. Konspirationsteorier så som plattjordare och att månen är ihålig är i sig inte på samma nivå och behandlas därför inte lika hårt.

Oberoende så är Musk extremt icke konsekvent när det kommer till vad som tillåts på Twitter och vad som inte tillåts.. vilket går stick i stäv med vad han påstod att han skulle göra med twitter när han väl köpte upp företaget.

Skrivet av Thomas:

Utbrottet var ju just pga att många (delvis av religiösa skäl) slutat använda vaccinet, så visst är vaccinmotståndarna (som vanligt) fel ute här också.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6788396/

Exakt. Som tur var är Anti-vaxx en ganska liten rörelse sett rent globalt och deras motstånd mot Vaccin tenderar att få lokal påverkan som mest. Problemet är när dessa kommer in i lagstadgande organ (så som den Amerikanska senaten) och där får härja runt. Vi har ju t.ex. Ron Johnson som gång på gång försökt påstå att COVID19 är orsaken till tusentals dödsfall.. med hänvisning till saker han läst på Twitter.

Av Xinpei
Skrivet av Thomas:

Inte? Vilka var först?
Antar att du tänker på Space Shuttle? Den var inte helt återanvändbar, de dumpade external fuel tank till att brinna upp varje launch. Men bortsett från det så var ju priset i ett HELT annat område på omkring 1.6 miljarder dollar per launch i snitt, så du kan skicka upp 23 Falcon 9 för samma pris...

En EFT verkar kosta typ $40M (i 2004-dollar, så typ $65M idag) innan de gjorde om den; den nya var dyrare.

Medan Falcon 9 är en så kallad "two-stage".

https://en.wikipedia.org/wiki/Two-stage-to-orbit

Med andra ord. Hela konstruktionen är inte "100% förnybar" oberoende vad SpaceX påstår.

Skrivet av bennyfax:

Oj, så känslomässig. Stoppade absolut inga ord i någons mun. Det var en fråga om Musk och inget påstående och det tycktes finnas liten logik och rum för tolkning i ditt förra inlägg och nu vet jag hur du tänker och mitt förra inlägg kan fortfarande appliceras. Håller inte med dig mer än att det inte passar en viss grupp intoleranta. Rätten att yttra sig är viktigare så vi får lita på vårt eget förnuft och följa de människor vi tror på. Vetenskap tex ska alltid ifrågasättas annars är det inte vetenskap. Det som inte får hända är att det som motsätter sig narrativet censureras.

Problemet är väl att sagda förnuft inte finns hos många utan det slirar väldigt fort ut till personliga påhopp och rena hot. Att vetenskapen alltid skall ifrågasättas är en självklarhet men man måste se skillnad mellan att ifrågasätta vetenskap och aktivt sprida pseudovetenskapliga konspirationsteorier som gör enorm skada på samhället. Exempel är anti-vaxx rörelsen som fått ett sådant inflytande att folk tar skada av idiotin de sprider. Vi har ju t.ex. ett utbrytande av mässling och vattkoppor bland folk i USA för första gången på över 30 år pga. motstånd mot just vaccinering.

Av Xinpei
Skrivet av Thomas:

Främst att landa och återanvända raketer, förstås, vilket också dragit ner kostnaden per launch rätt rejält mot allt annat som funnits utanför Ryssland/Kazakstan, och oftast klart billigare än dem också.

Utöver att de sparar pengar så är det ju något som många ansåg omöjligt tills de lyckades, och numer lyckas de med så gott som 100% av sina landningsförsök (som görs nästan varje launch).
Därtill är raketerna i sig väldigt pålitliga för huvuduppdraget, med exakt 100% lyckade uppdrag hela vägen sedan 2017. Det är omkring 230 launches i rad som lyckats till fullo, och 99.2% lyckade launches de senaste 13 åren, där alltså alla misslyckanden var tidigt när de arbetade bort barnsjukdomar.

Ang det ekonomiska:
https://www.nbcnews.com/science/space/space-launch-costs-grow...

Att återvända raketer är knappast något Space X varit först ute med. Att kostnaden går ned är i sig inte heller något revolutionerande utan snarare en självklar evolution. Inte heller är Musk den enda på marknaden för denna typ av resor. Långt ifrån...

Skrivet av Michaelscott:

Din åsikt, personligen är twitter överlägset bäst på att hämta information. Följer en rad olika journalister runt om i världen som kan dela text bild och film helt utan att bli censurerade.

Ovärderligt!

Börjar ana att folk inte vet vad censur är för något.

Skrivet av eatme@live:

Intressant att många av er här gnäller på Musk, hur många miljarder har ni på banken? Nej just det..

Så du menar att någon per automatik blir en perfekt människa bara för att de har miljarder på sitt konto? Och framförallt.. hur gör det honom fri från kritik? Musk må vara en miljardär men det gör honom inte mindre skum... en åsikt som de flesta som faktiskt haft med honom att göra verkar dela.

Av Xinpei
Skrivet av Belgaar:

Jag kan garantera att jag inte är något troll. Jag har bara lite andra åsikter än alla foliehattar, jag är inte rädd för den senaste tekniken och det senaste inom AI. tvärtom så embracear jag det, för jag inser vilka fördelar som det kommer generera för mig i framtiden. Jag ger gärna bort min information för att få få bättre content i return.

Det enda jag inte gillar är cancellation culture och dylikt skit. sånt håller inte musk på med och han är den största favoriten.

Så man är alltså en foliehatt för att man anser att Musks ord inte är vatten värt?

Du nämner ju specifikt "Cancellation culture" och hur Musk lovat att inte hålla på med nämnda begrepp.. för att ignorera när han gör exakt det du påstår att du inte gillar. Så antingen har du inte hängt med eller så trollar du.

https://www.vanityfair.com/news/2023/04/elon-musk-twitter-sti...
https://edition.cnn.com/2022/12/17/business/elon-musk-twitter...
https://www.nbcnews.com/tech/social-media/twitter-suspends-jo...

Av Xinpei

Musk är sig lik. Skumma beslut som antagligen inte kommer leda någonvart men folk uppmärksammar honom. Lite som en urdankad skådis som yttrar sig klandervärt bara för att känna sig relevant.. dock med "lite" mer pengar.

Skrivet av brainlessbob:

Musk var ju med och grundade X.com som de sedan sålde till paypal. Det är därifrån som han fick sina pengar.

Som han sedan blev utköpt ifrån för att hans "medgrundare" blev less på han.

Skrivet av Feeku:

Kanske beror på hur man använder twitter, min feed är typ förstörd, så mycket nonsens/politik nu istället för tech relaterade saker.

Du menar när Musks beslut inte indrekt leder till att man DDOS:ar sina egna servrar?

Skrivet av SvingitGolf:

Ändå har han lite mer pengar 😉

Är väl empiri för att pengar och intelligens samt mognad inte händelsevis går hand i hand?

Skrivet av Haziza:

Nice, alltid förknippat Twitter med enorm censur och så är inte fallet längre. Good guy Elon!

Du menar förutom när man rapporterar om folk som Musk inte gillar, man använder begrepp som "CIS" eller runt utav trollar honom?

Skrivet av Whitepilledoomer:

Censuren har inte blivit bättre dock.

Självfallet har inte "Censuren" försvunnit. Den har bara tagit en annan form och grupperna som får utstå den har förändrats.

Skrivet av Bozzeta:

Varför ska man inte kunna läsa vad som skrivs offentligt?
Det är ett demokratiproblem att myndighetsinformation finns på dessa plattformar som man inte kan läsa ens.

Nu är inte twitter "offentligt" och har lite med demokrati att göra per se eftersom det är en privat hemsida.

Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Mesopotamien, 4000 år sedan men annars var det rätt.

Sagda symbol har existerat i Sverige t.ex. sedan bronsåldern. Ändrar dock inte det faktum att symbolen i dag är starkt förknippad till Nationalsocialismen.

Skrivet av Ryssfemma:

Vi tjatar mycket på att företag ska tänka på miljön här på sc men ändå är Musk inte smart trots att han ställt om hälften av bilbranschen till ”fossilfritt”.

Till att börja med... Tesla är knappast den första eller ens det mest drivande företaget när det kommer till elbilar. Dessa har existerat i över 30 år och credden för den ökade övergången borde snarare läggas på politiska och marknadsekonomiska parter snarare än Tesla..

Men det är ganska vanligt att Musk får cred för saker han inte riktigt skall ha cred för. Som Paypal, raketer och just elbilar.

Skrivet av Thomas:

Det finns många som skrattar åt både SpaceX och Tesla
Jag är inte en av dem dock, särskilt inte SpaceX som verkligen varit banbrytande.

Tesla är väl inte störst i världen enligt något mått jag skulle använda dock -- som antal bilar levererade per år, eller procentandel av bilar på vägarna.

OpenAI var han ju inte medgrundare till, men med på deras board tidigt, och lämnade 2018. Hur stor andel av deras framgång är för att Musk var på deras board i tre år? Jag är inte insatt alls där.

Neuralink är jag rätt skeptisk till personligen, tror att relativt få människor vill ha det innan det blivit extremt vältestat; jag har svårt att se att jag skulle vara intresserad under min livstid.

Sen har vi ju The Boring Company och Hyperloop som jag inte kan tänka mig blir något praktiskt av. Att hålla ett så stort, så perfekt vakuum som krävs tycks praktiskt taget omöjligt; har inte stött på många ingenjörer/vetenskapsmän som tror på Hyperloop.

Sen vad gäller Twitter så verkar det ju inte gå helt prima just nu, med 50% av annonsintäkter borta sista månaderna.

På vilket sätt har "Space X" varit banbrytande egentligen?

Skrivet av Ryssfemma:

Ja Steve Jobs misslyckades också med ett antal projekt, inte bara som så att man snubblar och landar i en guldgruva. Vad var Tesla innan Musk köpte upp den?

Säg det till Trump. Tesla var liksom mindre än ett år när Elon började investera i företaget och han har ganska stor kritik för hans så kallade "Hands on" skötande av företaget genom åren till den grad att han beskrivits som ett ock för Tesla snarare än en tillgång. Samma beskrivning han även fick från sin tid inom "X" (föregångaren till Paypal).

Skrivet av anon132576:

En pytteliten sportbilstillverkare på ruinens brant mer eller mindre, känd enbart pga deras enda produkt var elektrisk istf av prutt-prutt-varianten.

Ruinens brant? Företaget grundades 2003 och hade under de första månaderna skaffat sig investerare som pumpade över $20m in i företaget inom ett par månader. Mindre än ett år senare fick man med Musk på tåget.. så att man var på ruinens brant är ju direkt osant.

Skrivet av Belgaar:

Ja det stämmer att dom säljer in det så för att dom är väldigt transparanta. Elon värderar sitt ord mer än sitt liv.
När dom skriver något sådant så finns det inget att fundera över, läsa mellan raderna eller misstolka. Det är precis som det står i texten.

Gör han? Han lovade ju fri yttrandefrihet.. för att sedan börja stänga av folk som kritiserade honom eller rapporterade om dessa avstängningar. Så han värderar ju inte direkt sitt egna ord högt måste jag säga.

Skrivet av bennyfax:

Du tror Musk har låg intelligens?
Eller så är det svårt att förstå ett geni för normalbegåvade. Det bästa som hänt den sociala plattformen var att han tog över även om han verkar vara beredd att offra den.

Yes. Argumentet om det missförstådda geniet. Ett argument som oftast använts för att försvara folk som Trump och Musk från kritik baserad på deras uttalande och beteende.

Sedan kan man ju diskutera vad exakt Musk gjort för "den sociala plattformen" förutom att skämma ut sig själv och de få moderatorer samt kodare som finns kvar.

Skrivet av Belgaar:

Och jag anser at alla som gör sin egen tolkning är troll alerts.
Så du menar att vi ska lita på din fantasi istället för vad företaget säger själv? patetiskt

Så du anser att det är bättre att köpa vad ett företag säger rakt av? Låter en aning... naivt.

Av Xinpei
Skrivet av Sorten:

Det heter 4060 TI och det är det korrekta namnet för det är bättre än 3060 TI och det vore väldigt märkligt att döpa ett kort till 50 när det är bättre än föregående generations 60TI tycker jag.

Detta håller jag inte alls med om. Faktum att så var normen fram till RTX 3000-serien.

Av Xinpei

Kommer antagligen vara underklockad och kommer låta som en hårfön.

Av Xinpei
Skrivet av Yoshman:

Om det inte påverkar produkterna negativ är detta helt klart positivt. Anledning att limma fast saker är: mekaniskt stabilt, tar lite plats/vikt samt enkelt och därmed billigt.

För dig som bekymrad Apple-användare kommer det nog inte betyda speciellt mycket eftersom man redan idag kan lämna in alla i-products till Apple för att få batteriet utbytt. Tror inte det generellt sett fungerar på det sättet och där kommer lagen få ett praktiskt värde.

Problemet är ju om det visar sig att just bristande batterikapacitet i praktiken inte var något större problem samtidigt som dessa regler medför dyrare och/eller mekaniskt sämre produkter. Då har den helt motverkat sitt syfte.

Själv hoppas jag det blir netto positivt, men tror tyvärr på ett netto negativt utslag.

Du glömde den absolut största orsaken till varför detta görs. Att förhindra uppgradering eller service av produkterna utanför en officiellt licensierad verkstad. Att det skulle bli mekaniskt stabilt och vara enkelt tror jag inte Apple bryr sig ett dugg om eftersom det antagligen handlar om småpengar.

Skrivet av jnsson:

En vän till mig håller på med det där och det verkar inte vara smidigt alls att få bort batteriet som limmats fast på Macbooks.

Förståeligt. Bara processen att hetta upp limmet för att sedan kunna ta bort det tar ju en hel del tid som istället kunde använts att fixa problemen istället för att fixa problem Apple själva skapat.

Skrivet av Mats Myntsamlare:

Förstår inte vilket problem man tror sig lösa. Man kan byta batteri idag. Eller? Slänger ni en telefon för att ni inte kan byta batteri själva utan måste betala någon några hundra kronor eller så för att byta det?

Skrotar ni bilen om nåt behöver bytas? Där finns det mängder av grejer som behöver bytas ibland som folk inte har en aning om hur man byter, och man betalar glatt 2000 spänn för ett oljebyte eller 400 spänn för att skifta hjul varje sommar och höst. Att lägga två hundra spänn på ett batteribyte en gång var tredje år på en telefon? Närå, det går inte för sig! Staten måste förbjuda!!

Nettopriset för ett nytt batteri kommer heller inte minska med motsvarande serviceställets avgift eftersom batteriet istället kommer bli dyrare att tillverka. Sen kommer telefonen bli dyrare att tillverka också, givetvis.

Förstår mig inte på folk som tycker att staten ska gå in och detaljstyra såna här saker. Om ni vill ha en mobil med batteri i samma stil som en Microtac: köp en sån då. Uppenbarligen vill de flesta inte det eftersom utbudet är minimalt.

Många mobilmodeller är det helt enkelt inte möjligt att göra eftersom tillverkaren har gjort det omöjligt för olika orsaker. Exempel är ju Apple och deras Iphone.

Av Xinpei
Skrivet av Yoshman:

Lite svårt att se hur möjlighet att byta ut batteriet skulle förändra just det beteendet speciellt mycket. Framförallt i kombination med att just "second-life" av batterier identifieras som en framtida viktig resurs (är långt bättre för miljön att återanvända hela batteriet jämfört med att återvinna metallerna för att bygga nya produkter), second-life ses som viktig då en stor andel av batteridrivna enheter inte längre används trots att batterikapaciteten är helt OK.

Oberoende så hjälper ju denna lag även med detta eftersom det förhindrar företag som Apple från att limma fast batterier i sina produkter.

Av Xinpei
Skrivet av LeifSandvik:

Snömos som vanligt. Kamp mot koldioxid och massa annat dravel.
Tänk er en powerbank, byta celler däri av slutanvändaren. Ja tjena. Herregud vilket trams.

Alltid finns det en...

Även om du inte är positiv till minskandet av kastade mobiltelefoner så kanske du borde se fördelen med ökad livslängd på telefonen = mindre kostnad personligen för dig själv?

Skrivet av Aktsu:

Japp, men tror inte alla småbolag gör det i samma utsträckning även om de kunnat tjäna pengar på det så att sätta upp regler hade nog iaf gjort något. Jag som slutkonsument har däremot inga större incitament att inte slänga batteriet i soporna om jag skall byta ut dem. Siffrorna jag hittar säger att idag är det under 50% av det som sålts som samlats in för återvinning och jag vågar gissa på att om slutkunder själva börjar byta batterier i allt så går den siffran ner.

Ja? För folk använder produkten längre? Däremot är jag helt hundra på att även slängda mobiltelefoner kommer att minska vilket i sin tur genererar mindre utsläpp.

Skrivet av Spiffman:

Fast det är ju hjärndött, god natt med en schysst design och vattentäta mobiler.
Det här är ju som att gå tillbaka till tidigt 2000 tal eller iaf HTC Desire

Vill du veta något skumt? Mobiler från 2014 (Samsung S5) hade en IP-klassning och de hade utbytbara batterier. Så hur exakt kommer detta gå tillbaka till "tidigt 2000-tal" exakt?

Skrivet av Donnerstal:

Det här kommer ju definitivt leda till att folk köper minst dubbelt så mycket batterier än vad vi gör idag. Väldigt bra för miljön. 👏🙃

Kommer det verkligen det? Sedan kan man ju även argumentera vad som är värre.. att någon slänger ett batteri (ordentligt) eller att någon slänger en mobiltelefon?

Skrivet av Knotvillage:

Telefonerna är ju ändå mjukvarulåsta. Köper man 2 iPhone på en gång kan man inte byta något mellan dom utan att man tappar funktioner. Det går att byta batterier idag men talar man inte om det med mjukvara så spelar det ingen roll. Var precis som när jag jobbade på Volvo. Monopolet på reservdelar försvann men endast på hårdvara. Tyvärr hamnar vi nog där igen.

Vilket uppenbarligen täcks av denna lag.

Skrivet av Donnerstal:

Extremt sällan enligt min erfarenhet som folk byter mobil direkt batteriet blir dåligt. Oftast ”lider” man sig genom några år med dålig batterihälsa innan man faktiskt byter mobil, och då av flera anledningar än bara batteriet.

Risken är nog stor att många kommer byta en gång per år eller så fort batterihälsan sjunkit en bit. Men allt beror på hur det marknadsförs, kostnad och hur enkelt det blir.

Låter lite väl anekdotiskt kan man ju tycka.

Av Xinpei
Skrivet av dagas:

Ser fram emot att Digital Foundry får titta på detta. Gissar att det rör sig om någon procent skillnad i de flesta fall men kan ju finnas spel där det påverkar mer.

Det ironiska är att många gamers installerar massor med RGB programvara och annat som drar prestanda med. Har man typ 3 olika RGB mjukvara för olika saker i datorn kan man tappa uppåt 10% enligt GN var det runt 3% styck om jag minns rätt. Och då man inte kan styra olika märken med en programvara behöver man ofta flera.

Ett par problem med dina exempel.

1. RGB-programvara har man själv laddat ned och installerat.
2. RGB-programvara kan man avinstallera vid behov.
3. RGB-programvara tillför något för den som laddat ner det. Denuvo gör absolut inget positivt för den som köpt spelet men i vissa fall har en kraftig negativ påverkan på det.

Av Xinpei

Snacka om ett urvattnad uttalande.. framförallt med tanke på att företagen tjänade stora summor pengar även innan Denuvo existerade.

Ett annat problem med uttalanden är att Denuvo i de absolut flesta fall slår tillbaka på de som faktiskt köpt spelen mer än de som piraterat dem. Exempel är ju hur i vissa fall prestandan blir kring ca 15-30% sämre pga. att Denuvo ligger och jobbar i bakgrunden UTÖVER det DRM som redan existerar från tillverkarna ifråga. I vissa fall har tom. crackgrupper ökat prestanda och stabilitet enbart genom att spräcka Denuvo.

Av Xinpei
Skrivet av Thomas:

Och förstås punkt 3: mycket av det som de säljer fungerar precis som det är tänkt.
Vilket också är varför Amazon och CDON finns kvar.

Jag har inte haft några problem alls med något jag köpt därifrån, men sedan så köper jag förstås inte märkesprodukter till 10% av rimligt pris heller, utan bara saker som rimligtvis kan vara vad de påstår. (Och inget alls från de stora märkena.)

Absolut. Om man orkar läsa igenom deras "miljontals" rader av intetsägande text i den genomsnittliga annonsen på Aliexpress så tenderar man snabbt inse att man får vad man betalar för. Och jag förstår även att det finns produkter på Aliexpress som helt enkelt inte går att få tag i på många ställen i väst.

Detta förändrar dock inte det faktum att teknikdelen av Alibaba generellt verkar vara ett riktigt träsk när det kommer vad man får och datorkomponenter specifikt.

Av Xinpei
Skrivet av rabiesekorre:

Ingen dålig metallklump till kylare det där. Synd bara att SSD:er verkar gå samma väg som grafikkorten gjort historiskt. Där alla började med passiv kylning och sedan i jakten på prestanda blev desto mer tvingade åt aktiv kylning.

Nej till fler fläktar!

Det är snarare fysikens grundlagar samt materialet i sig själv som säger ifrån.

Skrivet av Pepsin:

Handlar väl mer om att M.2 inte är anpassad för så hög värmeutveckling och man borde ta fram en ny standard där det finns plats för kylfläns och större fläkt, alternativt som någon föreslog att man tar tillvara på luftflödet i chassit för passiv kylning. Lösningen med att montera pyttesmå fläktar med ett högt och otrevligt ljud är inte optimal. Många minns fortfarande 60mm Delta Black Label fläktarna innan 120-140mm blev standard för CPU, t.ex.

Det är bra att "klaga" och inte bara glatt ta emot allt skräp hårdvaruutvecklarna släpper.

I och för sig sant men samtidigt så verkar värmeutvecklingen mestadels vara ett stort problem för de mest högpresterande SSD. Alltså det segment som inte alltid är riktat mot den genomsnittlige användaren vars behov oftast lätt kan uppnås av produkter som funnits på marknaden i minst tre år vid det här laget.

Sedan att klaga på något som antagligen beror snarare på fysikens lagar än utvecklarna i sig är ju inte alltid konstruktivt heller.

Av Xinpei
Skrivet av Meowi:

Hur kan detta vara möjligt? Aldrig handlat där, men varför finns detta företag kvar?

Aliexpress är en marknad där företag kan lägga upp produkter till försäljning likt CDON.com eller Wish. I vissa fall även Amazon även om Amazon och CDON.com har egna lager.

Orsaken varför företaget bakom Aliexpress fortfarande existerar är två primära..

1. Folk fortsätter köpa därifrån.

2. Företaget ägs av Alibaba som är lokaliserade i Kina.. och Kina bryr sig föga om personer i väst blir lurade.

Aliexpress marknad är en riktig häxkittel där man oftast finner udda men "fungerande" produkter blandat med rent skräp och lurendrejare. Vad man får beror oftast på slumpen men har man riktigt med tur kan man finna riktiga kap som någorlunda fyller ens behov.

Av Xinpei
Skrivet av MarkSix:

Ni som är så fruktansvärt upprörda över detta, varför fortsätter ni då att köpa Nvidia kort?

Så argumentet är alltså.. om någon äger ett Nvidia-kort så kan de alltså inte klaga på Nvidia? Vet inte varför alla andra köpte Nvidia-kort men i mitt fall så gav mitt grafikkort upp och alternativen var väldigt få..

Innebär dock inte att jag skall hålla mig ifrån att kritisera Nvidia för att bete sig som en samling skurkar.

Av Xinpei
Skrivet av Söderbäck:

Thanks!
Bra att ni skriver artikel på området eftersom ryktet är igång - och understryker att det som kommit ut nu inte riktigt har någon verifierad källa.

Vi får nog ta och sitta still i båten tills det här går att styrka.

Även om man alltid skall vänta på en ordentlig källa så vore det inte helt utanför Nvidias karaktär att försöka sig på något liknande. De har ju tidigare försökt hota sina tredjepartstillverkare från att behandla sina konkurrenter på lika villkor där t.ex. Deras Geforce Partner Program sticker ut.

Av Xinpei
Skrivet av Sveklockarn:

Hur kommer det sig att AMD ligger i toppen av benchmarks men ändå prissänker innevarande Zen-generation?

För allt är inte benchmarksresultat? Intel har fortfarande en enorm mindshare och AMD behöver ta in marknadsandelar. Vilket en attraktiv prisbild hjälper till med.

Av Xinpei
Skrivet av Niolator:

Varför inte kalla den RTX 4065 Ti?

För det är exakt samma krets med den enda skillnaden i mängden grafikminne.

Av Xinpei
Skrivet av str8forthakill:

Kommer väl bakas in i användaravtalet? *klicka här för att logga in!*

Gör det dock lite mer komplicerat för Meta att genomföra och enklare för folk att upptäcka. Vilket är ett steg i rätt riktning i alla fall där det tidigare var vilda västern när det kom till insamlande av data man nu fått ett prejudikat. Kinda of..