Inlägg

Inlägg som Xinpei har skrivit i forumet
Av Xinpei
Skrivet av Swedishchef_90:

Han lär mena GTX då prefixet ändrades med 2000 serien (?)

Lär han göra ja.. kände bara för att dra ett dåligt skämt.

Av Xinpei
Skrivet av Pantburk:

Nu känns mitt Rtx 780 mer värt.

Självfallet är ditt RTX 780 mer värt än någonsin.. detta pga. att det skulle vara helt unikt med tanke på att Nvidia aldrig lanserat ett RTX 780 kort. Så fett samlarvärde på det du.

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Det stämmer ju inte. USA är möjligheternas land; man kan byta jobb, utbilda sig, starta företag osv. Se på Musk och Bezos, från ingenting till multimiljardärer.

De har många anställda, det finns säkert de som drömmer om att ha ett kontorsrum bredvid Musk medan andra nöjer sig med att samarbeta mer indirekt.

Man får väl anta att de anställer chefer med samarbetsegenskaper som de gillar, så deras sätt att samarbeta trillar nog ner i verksamheten tror jag.

Visst kan jag, det är ju så det ligger till. Man kan inte förenkla och anta saker om vad som stod i avtalet bara för att det blev affär.

Han har åtminstone läst avtalet eller hans advokatteam. Ingen här har ju läst det, jag kan ju inte ta ett internetforum där ingen har läst avtalet utan bara gissar vad som stod i det som sanning.

Det är din åsikt. Jag tycker att mina argument är bra.

Huh? Musk far (Erroll) var miljonär.. vad snackar du om? Bezos mor (Jacklyn) är multibiljonär och var den som finansierade Bezos uppstart av Amazon.

Av Xinpei
Skrivet av Danneb:

Det flödar friskt av just detta i trådar om Elon. Jag hyser inga känslor för just honom men det verkar alltid som det är gruppering av personer på detta forum som verkligen ogillar han som måste skriva av sig och då får dom stämpeln får av i alla fall mig.

Okej. Och nu när du skrivit av dig.. hur känns det? Nådde du dina mål min din skrivna kommentar?

Av Xinpei
Skrivet av RekiN:

För låga priser helt enkelt.

För höga löner för arbetare! Enkel lösning.. halvera lönerna och dubbla arbetsbördan.

Av Xinpei
Skrivet av Dunde:

Ojoj, här var det djupa analyser.
https://m.youtube.com/watch?v=BLUkgRAy_Vo

Skämt åsido, jag förstår inte hur man kan gå på med drev på personer som har gjort mera vettiga saker för sina medmänniskor än de flesta. Vad är grejen?

Grejen är att folk kritiserar hans beteende.. inte vad han eventuellt tillfört mänskligheten. Man kan ju även vända på det hela också och ställa frågan.. skall man inte kunna kritisera en människa som beter sig klandervärt bara för att han investerat i projekt som varit till förmån för hela mänskligheten?

Av Xinpei
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Synd att namnet SkyNet redan var upptaget. Det blir en intressant utveckling att se vad som händer.

Det finns så otroligt mycket pengar att tjäna på Ai om någon lyckas.

XNet.

Av Xinpei

Musk gillar verkligen att måla upp sig någon form av stödjare av "Truth" (ungefär som Trump och hans Truthsocial).. tills det gagnar honom att fara med osanningar.

Av Xinpei
Skrivet av Mizccc:

Om jag förstår dig rätt så finns inte yttrandefrihet eftersom där redan finns förbud mot att säga vissa saker? Det har du ju i sak rätt i, jag tycker dock fortfarande att man bör värna om den yttrandefrihet som finns. Och att företag som twitter ska kunna avkrävas ansvar för att inte inskränka den ytterligare. Om du däremot är en sådan som ser yttrandefrihet som någonting absolut, så har den ju aldrig och kommer aldrig att finnas, det är inte så mycket att orda om.

Angående om Twitter var statligt eller inte så är det åtminstone ingenting jag har påstått. Vad jag skrev var att det fungerat som statens förlängda arm. Anledningen att jag skrev detta är för att politiker grovt har påverkat vilka åsikter som ska få yttras på twitter, och inte. Om det inte är statlig inblandning i ett företag så vet jag inte vad som ska räknas som det.

Varför skulle det inte räknas? Han gör ett betydligt bättre jobb än vad som gjorts tidigare, det är det viktigaste.

Okej? Så att man stänger av journalister som ifrågasätter honom, folk som kritiserar honom och folk som arbetar under honom från plattformen utan att de egentligen brutit mot reglerna är "att göra ett bättre jobb"?

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Det verkar vara många som vill samarbeta med Musk och Bezos dock, 127855 anställda på Tesla och 1,5 milj på Amazon.

Man kan inte förutsätta det, juridik är alltför komplicerat tyvärr. Tror alla advokater kan intyga det.

Den bästa vägen om man vill avbryta en affär är att komma överens med motparten om det.

Du kan inte hänvisa till att något är komplicerat som ett argument för att så inte skulle varit fallet.

Skrivet av torbjorn_75:

Det verkar vara många som vill samarbeta med Musk och Bezos dock, 127855 anställda på Tesla och 1,5 milj på Amazon.

Man kan inte förutsätta det, juridik är alltför komplicerat tyvärr. Tror alla advokater kan intyga det.

Den bästa vägen om man vill avbryta en affär är att komma överens med motparten om det.

Så du menar alltså att varenda en av dessa vill samarbeta med Musk? Bezos? Kom igen? Folk i behov av arbete söker sig till diverse jobb.

Skrivet av torbjorn_75:

Jag tycker att det är meningslöst att hänvisa till några gubbar som hoppat av, det var kanske de som var knepiga att samarbeta med. Var de villiga att jobba jättehårt till exempel, offra tid med vänner och familj osv. Det var kanske enklare för dem att hoppa av och ta ett vanligt jobb.

Jag har redan länkat till artikeln på Svt, läs den och återkom.

företaget anklagas för att undanhålla information om andelen spam- och fejkkonton på plattformen. Det är ett ”tydligt brott” mot avtalet

Nej. Du länkade till en artikel som citerade Musk enbart. Du nämner ju det själv.. man ANKLAGAS (av Musk själv) att så skulle vara fallet. Med andra ord.. man hänvisar en klart partisk person och du tar det som ren sanning.

Skrivet av Yasko:

Yttrandefriheten i X är mycket bättre, ja. Mycket mer censur innan. Kolla igenom twitter-files om du vill veta hur det fungerade och vilka som var bakom detta.

Och det är mycket censur nu.

Skrivet av Mizccc:

Och detta leder ju faktiskt till ökad yttrandefrihet runtom hela jorden om man tänker lite djupare på det. Sålänge man har tillgång till X och använder t.ex VPN kan man uttrycka sina åsikter.

Tycker Elon har en otroligt fin framtidsvision med X, såklart stöter man på patrull när man vill förändra en extremvänsters propagandaorgan till ett forum för yttrandefrihet, men i längden blir vi alla vinnare av detta (förutom möjligtvis extremvänstern).

Folk som tror att Elon köpte Twitter för att göra pengar behöver ju verkligen lyssna på vad han säger om köpet.
Han hade såklart uppfattat hur farligt twitter hade blivit som nådde ut till så många människor när det hade en så extremt snäv tolkning av vilka åsikter som var okej att yttra.

"Jag vill att X ska representera hela mänskligheten, det betyder att där kommer stå saker som du inte håller med om. Men sådan är mänskligheten" -Elon Musk

Du menar förutom när Elon själv går in och stänger av folk för saker som han anser är icke korrekt trots att han lovat att han inte skulle göra det? Eller det kanske inte räknas?

Skrivet av torbjorn_75:

Jag tycker att det är relevant, men jag förstår om du inte tycker det.

Jobba jättehårt för att skapa ett extremt framgångsrikt företag har väl inte så mycket med människosyn att göra. Antingen är man villig att göra det eller inte, båda valen är helt ok för mig.

Det står ju bara att de uttrycker tvivel (expressed doubts), spekulation med andra ord.

Hur är det relevant?? Nästan 100% av alla dessa arbetare har aldrig ens mött Musk/Bezos.. med andra ord så har de noll relevans till hur det är att arbeta med just Musk/Bezos.

Skrivet av torbjorn_75:

De kan nog välja annat jobb om de vill och man vill ju gärna jobba på ett företag med en bra företagsledare, tycker jag i alla fall.

Precis, det går inte att dra någon slutsats av tvivel och att en affär genomfördes. Det blir fortfarande bara spekulation, eftersom ingen kan garantera utfallet i domstol även om man har rätt; det är skillnad på att att ha rätt och att få rätt som man brukar säga. Och det talade Musks advokater säkert om för honom, åtminstone om han hade någorlunda bra advokater.

Detta är ett ganska dåligt argument rent generellt.

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Man kan inte bara förutsätta det, han hade kunnat förlora i domstol även om antalet fejkkonton avvek från avtalet och han kanske inte ville ta den risken helt enkelt.

Fast det är skillnad på att se någonting och sedan leda saken i bevis i domstol. Utfallet kan bli något annat än vad man hoppas på. Så det går inte att veta tyvärr.

Jag tror tvärtom att det hade varit ganska komplicerat.

Jo man kan förutsätta det. För om man vill ta sig ur en deal så vore ett kontraktsbrott från den andra parten vara den bästa vägen att gå. Om sagda brott fanns dvs. Tror nog du själv inser detta..

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Jag tycker att det verkar ganska klart att det stod något sådant om fejkkonton. Twitter hindrade tyvärr Musk från att göra DD, vilket var ett tydligt brott mot avtalet. länk

Som sagt. Det är Musks ansvar att göra sin due diligence. Musk försökte dra sig ur men blev tvingad att köpa Twitter eftersom kontraktet var bindande. Med andra ord.. Musks påstående var antingen inte sant alternativt så bröt det inte mot kontraktet. Sedan skall man ta vad Musk säger med en nypa salt eftersom han är helt klart partisk i fallet (eftersom han är köparen).

Skrivet av torbjorn_75:

Riktigt så enkelt är det inte, företagsköp är komplicerade saker, särskilt om man väljer att gå via domstol och det är skillnad på att ha rätt och att få rätt. Så vi vet inte varför Musk valde att gå vidare med köpet, men vi vet att han tvekade och att Twitter då direkt hotade med att stämma honom.

Och därför finns det en instans inom domstolsväsendet med expertis inom detta område. Twitter var beredd att gå till domstol.. och Musk valde att genomföra köpet utan att ta det så långt. Så med andra ord.. Musk insåg antagligen att det egentligen inte var något klart kontraktsbrott.. ergo. Det fanns antagligen inget sådant nedskrivet utan det stod ord mot ord. Så vi vet nog orsaken varför han gick vidare med köpet. Han hade ingått ett avtal och hade inte grund nog att slingra sig ur det.

Hade det funnits en sådan klausul så hade Musk låtit det gå till domstol.

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Fast om det stod i avtalet att det ska vara max 5 procent fejkkonton men var 20 procent i verkligheten så är det ju inte rätt. Det är som att beställa en BMW och så levererar säljaren en Toyota.

Jag tvivlar starkt på att något liknande stod i avtalet.. för om så vore fallet så hade Musk dragit det inför domstol och fått kontraktet ogiltigförklarat.

Känns mer som Musk inte gjort sin Due diligence snarare än att Twitter aktivt lurat honom.

Av Xinpei

Stå på dig. Finns inte denna skada dokumenterad från då du lämnade in den så kan du ju enkelt påpeka att denna böj inte fanns vid inlämningstillfället och då hamnar bevisbördan på företaget.

Av Xinpei
Skrivet av sago:

Detta var INTE open source.
Detta vet INTE bara publik tillgänglig information NEJ, det handlade om att samköra en massa(alla?) flygplans nummer för att få reda på vilket hemligt flyplans nummer som tillhörde Elon Musk.

Jag tycker inte det är moraliskt att försöka skriva ut positioner och resor för något miljadär i real-tid.
Det uppmuntrar till olika försöka att mobba och eller förfölja dessa personer.

Det är kanske möjligt att detta inte gjordes av illvilja.. men jag tror det är mycket mera troligt att en sådan bot (författare) hade ett motiv att skada Musk.

Ändrar inte det faktum att boten använde sig av grundläggande information som fanns tillgänglig för alla. Det boten gjorde var inte olagligt och att skriva om det på twitter var inte heller olagligt.

Skrivet av Mithras:

hahaha, yttrandefrihet på X, är det första april?

Påståendet om att twitter skulle få "yttrandefrihet" under Musks regim är något som härstammar från mannen själv och är inget annat än rent PR-trams. Vilket han har visat gång på gång på gång sedan han köpte plattformen. De enda som tror på det ännu är de som aktivt blundar och ignorerar det.

Av Xinpei
Skrivet av sago:

Det fanns en bot som räknade fram hans flygplan position och resor och skrev ut dessa i "real time"
Visst kanske man kan tycka att alla rika personer skall lämna ut uppgifter om exakt hur de reser, och att på något sätt hindra detta är ett brott mot yttrandfrihet.

Själv tror jag det leder till en mob av beundrare/hatare och journalister och begränsar deras möjlighet att kunna resa, och jag tror inte det tillför något viktigt till samhället.

Jag tror denna "bot" skapades av illvilja.

1. Spelar egentligen ingen roll. Informationen var ren och skär opensource och att banna personer som hänvisar till en bot som bara delar med sig av public information är bara barnsligt.
2. Han valde även att stänga av folk som valde att gräva lite i varför dessa konton blev avstängda med hänvisning till att dessa försökte genomföra "Ban evasion" (hur nu den logiken gick ihop).
3. Folk har sedan dess blivit avstängda för de flesta skumma orsaker.. som att man driver med Musk eller på något sätt säger emot honom.

Av Xinpei
Skrivet av Michaelscott:

Så när han innan tesla, sa att han skulle revolutionera elbilen, ljög han då?

När han sa att han skulle starta Spacex, ljög han då?

När han pratade om hjärnchippen, ljög han då?

Jag kan fortsätta.. det enda narrativ jag ser är att man ska tycka illa om Elon musk baserat på ingenting. Väx upp, vår tids absolut största entreprenör och du vägrar se storheten utan väljer att hata istället. Väx upp

Gäsp. Ditt tokförsvar av Elon Musk börjar bli lite väl tradigt.

Mot vad populär myt vill få det till så var inte Musk den drivande orsaken bakom Tesla. Visst han investerade kraftigt men Tesla som koncept och det som skulle bli Teslas elbilar var redan på väg in som prototyp innan en enda dollar lämnat Musk konto.

SpaceX värde till mänskligheten är för tidigt att yttra sig om ännu.

Och hjärnchippen Neuralink har inte ens lämnat testningsstadiumet ännu så även där är det för tidigt.

Det är ju ändå ganska intressant hur du inte nämner saker som Cybertruck? The Boring company eller varför inte Hyperloop? Koncept och satsningar som Elon Musk påstått sig stödja och vara nära att revolutionera mänskligheten men som mynnat ut i absolut ingenting.

Att Musk skulle vara "vår tids absolut största entreprenör" är inte bara överdrivet. Det är rent utav historielöst.. mestadels pga. att han inte byggt upp sin rikedom från ingenting utan hans far var ganska välbärgad och dels så har mångt och mycket av det han försökt sig på slutat i fiasko.

Av Xinpei
Skrivet av Michaelscott:

Shit visste inte att Elons bästa vän hänger här, du verkar veta allt om honom.

Själv baserar jag allt på vad han själv säger i poddar och intervjuer.

Det var ju ett moget svar..

Att basera sin åsikt på enbart vad Musk säger är ju inte direkt givande eftersom han inte direkt dras från att ljuga rakt av för att försöka marknadsföra ett narrative.. så som att försöka förneka att hans far ägde en smaragdgruva. Så vad han säger i poddar och intervjuer borde tas med en nypa salt.

https://futurism.com/elon-musk-dad-emerald-mine

Av Xinpei
Skrivet av hölmiz:

Ja, jag tycker det är lite märkligt att jag som aktiv i föreningslivet måste tampas med GDPR men att meta vars affärsmodell är att sälja personuppgifter kan fortsätta som inget hade hänt. Hade tryckt att detta beslut borde kommit maj 2018 när GDPR träddei kraft. Hoppas också att myndigheterna har kraft bakom besluten och att de får böta +10 % av omsättningen eller något sådant om de inte rättar till det. Eller kanske förbjuda verksamheten tills de ordnat till sig. Men svårt att tro att de skulle kunna gå runt på oriktad reklam faktiskt.

Är det verkligen så märkligt? Det enda är ett Amerikanskt företag med helt andra lagar än en lokal förening.

Skrivet av Dyluck:

Hoppas det applicerar i Sverige också, och att Facebook inte bara fixat ett utgivningsbevis.
GDPR känns ofta tandlös i Sverige, adresser ligger ute, vem man är gift med, husdjur, telefonnummer, förundersökningsprotokoll, domar, vad man tjänar, fordon mm.
Det sägs att denna information är offentlig för att förhindra korruption, samtidigt är det stränga regler som gör att myndigheter inte får dela information med varandra, information som behövs för att angripa korruption.

Det är för att du måste aktivt söka om att få bort denna information. Vilket få orkar göra.

Av Xinpei
Skrivet av torbjorn_75:

Ja verkligen, men vad jag förstår blev han hotad med rättegång om han inte köpte.

Det var för att han skrev på ett bindande kontrakt med en intention att köpa plattformen.. en deal som han sedan försökte slingra sig ifrån. Så han fick ju lite skylla sig själv..

Skrivet av Apachi:

Snap är +/- 0 på 1 års sikt, Meta upp ~220% (den resan har jag varit med på), Youtube (genom Alphabet), ~+45%.

Om du inte känner till Elon eller Twitter så kanske du inte ska säga något om Elons ekonomiska beslut. Man köper inte Twitter för själva plattformen i sig, utan för antal användare. Elon har nog en rätt tydlig idé framåt.

Det är inte självklart att han har det. Och delvis köpte han twitter för plattformen men delvis för varumärket.. som han sedan ändrade till X medan han urvattnade helt plattformen... för någon anledning. Så frågan kvarstår.. har han verkligen en idé? Eller är det bara ännu en av dessa fixeringar han har som i slutändan kommer visa sig vara lita kontraproduktivt (ironiskt nog precis som det förra projektet han försökte döpa om till X)?

Skrivet av Michaelscott:

Man får inte glömma att X är den enda social medieplatform där yttrandefrihet på riktigt tillåts.

Du kan ju seriöst inte vara så naiv att du tror att detta stämmer?

https://www.vanityfair.com/news/2023/04/elon-musk-twitter-sti...
https://www.pbs.org/newshour/nation/journalists-who-wrote-abo...
https://www.theguardian.com/technology/2022/nov/07/twitter-wi...

Twitter är Elons lekstuga just nu och att den skulle "på riktigt" tillåta yttrandefrihet är ju rent struntprat. De har en TOS som inskränker på detta och samtidigt verkar Musk stänga av folk lite när han känner för det.. ibland utan orsak.

Skrivet av Yasko:

Är jättenöjd för att Musk har tagit över twitter. Yttrandefriheten mycket bättre under honom. Så bra att EU har hotat X med olika sanktioner vilket är en kvalitetsstämpel på att han gjort ett bra jobb.

Sund inställning men föredrar att Meta, Instagram, Youtube etc. går under. Dvs de mest repressiva först.

Låter mer som herrn borde ta och läsa på exakt vad EU hävdar. För det är inte ens relaterat till yttrandefrihet utan det är hantering av data som är den stora boven i dramat. Sedan har jag länkat ovan ett par exempel på bevisar att Twitter inte alls blivit bättre än under tidigare ägare. Allt som skiljer är vem som får sitt konto avstängt och för vilken anledning.

Skrivet av eatme@live:

Varför är det glädjande? Avundsjuk?

Måste man verkligen vara avundsjuk för att vara skadeglad? Ibland så är man skadeglad bara för att personen ifråga är en clown.

Skrivet av Yasko:

Precis, ingen har yttrandefrihet som mål men det finns olika grader av helvete. Föredrar X med sin nuvarande ägare till alla de andra alternativen just nu.

Nej, EUs senaste hot handlar inte om ryska bottar. Elon ville att de i öppet brev skulle peka ut anledningarna till deras hot men de vägrade, så vi vet inte.

Inte för att "ryska bots" skulle vara mer övertygande för EU censur överhuvudtaget.

Nej. Du borde ta och läsa på om det verkar det som.

Skrivet av Michaelscott:

han är öppen med att sånt som bryter mot lagen tas bort.

Vad syftar du på? Fram med bevisen, jalla

Han tar även bort saker som inte bryter mot lagen men som han anser är negativt för honom själv. Som hans flygdata (open source) samt att hans far äger/ägt en smaragd gruva. Bevis finns ovan om du inte tror mig.

Skrivet av Fire_Ice:

Betyder ingenting konkret. Tjänsten har utvecklats massor och är objektivt en bättre produkt idag. Dessa värderingar är endast subjektiva åsikter baserade på rika människors interna ideologier och önskemål. Tråkigt att detta hat och förakt frodas i det övre samhällsskitet, i längden vinner troligtvis X på det även om det för närvarande skadar dem.

Är den? Lite lustigt är det att du för fram något subjektivt och hävdar att det skulle vara objektivt samtidigt som du klankar ned på att andra för fram subjektiva åsikter som objektiv fakta.

Skrivet av Donnerstal:

Och det är inte ett rimligt undantag enligt dig?

Inte om datan är offentlig och personen ifråga har myten runt att han bryr sig om "yttrandefrihet" på sina plattformar.

Skrivet av Söderbäck:

Man får exempelvis inte använda bottar hur som helst. Trots att det inte bryter mot lagen.
Man får inte posta 100.000 inlägg i minuten med samma innehåll hur som helst. Finns ingen lag som förbjuder det heller.

Man får inte kalla någon för cis. Finns rimligen inget i lagen eller prejudicerande domar som gör det olagligt på något sätt.
https://www.metroweekly.com/2023/06/elon-musk-bans-the-term-c...
Journalister blir bannade på twitter utan att ha brutit mot lagen.
https://www.nytimes.com/2022/12/16/business/elon-musk-twitter...
Kontot som uppdaterade var musks flygplan befann sig verkade shhadowbannas utan att det bröt mot lagen:
https://en.wikipedia.org/wiki/ElonJet
X blockerar en hel del länkning till andra plattfomar. Det är fullt lagligt att göra så. Det är bara så att musk önskar utesluta de lagliga yttringarna.
Aaron Greenspan (tesla/musk-kritiker) hat blivit avstängd från x trots att det inte rört sig om lagöverträdelser.
Anställa som yttrar sig negativt ånjuter väl inte direkt det musk själv uttrycker som "free speach absolutism". De får reprimander om de uttalar sig negavit om företaget - även om det inte är något olagligt som yttras.

Nu kan man såklart försöka rättfärdiga var och en av de här punkterna med att det passar Elons intressen. Men om grundfrågan är att han inte bannar innehåll så länge det inte bryter mot lagen - så stämmer inte det särskilt väl. Det görs absolut även på x!

Detta är tyvärr bara toppen av isberget.. vilket gör det rent utav underligt att folk fortfarande tror på myten av Musk som någon yttrandefrihetskämpe när han i praktiken inte är bättre/sämre än de tidigare ägarna. Skillnaden är att Musk väljer att bryta mot sin egen TOS om sänder.