Inlägg

Inlägg som Xinpei har skrivit i forumet
Av Xinpei

Musk gör allt för att driva bort personen från platformen verkar det som. Vilket inte direkt är oväntat med tanke på hur han verkar vara som person och ägare.

Skrivet av fesoj:

Tror inte folk fattar att Twitters ekonomi var fruktansvärd innan Elon köpte, det fanns en anledning till att de sålde. De har aldrig sett röken av vinst - hur kan de göra det, när de nästan inte har några intäkter alls? Elon tog utmaningen att försöka få Twitter att bli hållbart, vilket är det enda sättet att se till att Twitter finns kvar. Man kan säga vad man vill om Elon som person, eller de åtgärder han har tagit, men grundförutsättningarna förblir. Ska Twitter finnas behöver de gå åtminstone +/- 0. Det jag vill säga är att en del av effekten "åh nej Elon tog över" är att Elon började försöka driva Twitter som ett bolag, inte bara som ett miljardärs pet-projekt. Igen, jag utvärderar här inte förändringar han genomfört eller inte, utan pekar bara på omständigheten att deras servrar, tekniker, support, ledning, utveckling, etc, till slut måste finansieras. Och vem ska finansiera det, om inte de som använder tjänsten?

Hela detta "Men Musk måste ju göra något.." argument är dock lite snedvridet. Finns antagligen betydligt bättre lösningar än att omvandla twitter till en prenumeration-tjänst vilket kommer att få folk att sky plattformen. Ett exempel på detta är hur han gjorde om "ticken" till en betaltjänst. Slutade bara med att en klar majoritet av användarna helt enkelt sket i att ha den och det hela blev ett ekonomiskt fiasko.

Skrivet av Sarato:

Så hur gör Facebook om det nu är så omöjligt att göra pengar på en gratistjänst?

De säljer folks data på sidan av.

Skrivet av suzerain:

Var annars ska jag hitta danka memes? xd

Reddit?

Skrivet av Johan.ka:

Kan det verkligen stämma? 3% Ska alltså betala för servrar, anställda, hyror, etc. Utöver det ska företaget gå med vinst. Har svårt att se hur 3% av intäkterna kan täcka de posterna.

Det är ett påstående som kommer från en regelsida på Twitter som sedan dess blivit borttagen. Med andra ord.. så är det nog så att "97%" bara är ett sätt för Twitter att locka till sig contentcreators men i praktiken kommer de inte tjäna i närheten av detta.

Skrivet av omxz24:

Troligtvis om banken var driven av Meta, ja.

X ska vara stark för Free Speech. Sålänge du inte bryter lagen så gör du inget fel.

Eller säger emot Musk? Eller framhäver när han själv bryter mot sitt eget löfte? Bara att fråga de journalister som fick sina konton avstängda för att de framhävde att Musk hycklade.

https://www.vanityfair.com/news/2023/04/elon-musk-twitter-sti...

Den som tror på att Musk är för någon som helst "yttrandefrihet" på sin plattform är tyvärr inte lite naiv.

Av Xinpei
Skrivet av Sui2k:

Du kan ju se deras historik av att sälja aktier, tex Tomer Bar-Zeev har sålt av aktier i Unity ganska regelbundet sen november förra året. Man kan välja att fokusera att det här var någon form av master plan och nog har Unity funderat/fila på denna ändring ett tag men jag tycker fortfarande diskussionen blir skev när man ska prata om insider trading. Hur länge sen måste de börjat sälja aktier innan man ej tycker det är insider trading? Foliehattarna åker på men ingen googlar ens lite snabbt. För att förtydliga jag håller de ej om ryggen övh och kan ej säga det ej varit någon inside trading men tycker diskussionen blir skev och man kommer ifrån ämnet ganska rejält.

Stämmer men samtidigt så sker det lite väl lägligt.. och dessutom på en större skala än det tidigare gjort. Därav de många frågetecknen.. har däremot inte funnit något belägg för att de köpt tillbaka aktierna.

Var går gränsen? Det beror på fall till fall och det vore nog lämpligare att inte sälja alls i orostider som denna. Det handlar inte heller egentligen om foliehattar utan om att folk höjer ögonbrynen när det kommer till timingen.

Av Xinpei
Skrivet av Sui2k:

Det är inget rykte att tex CEO sålde. Man får sätta saker i kontext dock, han sålde 2000 aktier för ca 39 USD styck. Hur många aktier han har kvar? Mer än 3 miljoner aktier. Så jag har inget gott att säga om honom så men det här är knappt en blipp i sammanhanget och tar bort fokus ifrån kärnfrågan.

Var ju inte bara han som sålde aktier. Den största säljaren av aktier var ju Tomer Bar-Zeev och Roelof Botha som båda skall tydligen sålt enormt mycket mer aktier än någon annan. Det har även skett lite skumheter vid transaktionen när Iron Source (Bar-Zeevs företag) blev uppköpt av Unity trots att Unity gav ett mindre bud än sina konkurrenter. Även då skall det skett skumma transaktioner av aktier.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOCTSp_U-KI

Av Xinpei
Skrivet av friArsenik:

Det var ett rykte om att högt uppsatta direktörerna som styr" Unity bolag" sålde precis sina aktier innan de gick ut med informationen om prishöjningarna.

När aktier sjönk köpte de på sig aktier tillbaka (antar jag)

Och nu går de ut med information om att de ser över dem kontroversiella prishöjningar.
Alltså så att aktier återkommer till priset innan raset.

Ja.... De kan verkligen göra pengar...

Insde-trading med andra ord. Inte lite olagligt.

Skrivet av Quenya:

Att offentligt sprida och/eller skapa obekräftade rykten om sådant som är helt klart olagligt att göra är närmast förtal. Kanske inte passar så bra på Sweclockers.

Förtal är dock en juridisk term som har ganska hög ribba när det kommer till bevisföring. Att transaktioner har genomförts under detta debacle finns det ganska stora belägg för och chansen för inside-trading är stor i detta fallet.

Skrivet av mrSvamp:

Å andra sidan läcker Unity stora mängder pengar. Hur tycker du de ska åtgärda problemet för att hålla sig flytande om de.inte tar betalt för produkten på något sätt?

Enbart annons-system täcker inte på långa vägar deras kostnader.

På andra sätt som INTE förvandlar kunder till fiender? Vissa av deras så kallade "steg" i betalningsmodellen skulle ju mer eller mindre driva företag i KK om de skapade något som sålde som smör i solsken. Att man blöder pengar är i sig inte ett argument för att man skall lansera vilket girig modell som helst och i detta fallet verkar det vara ett karaktärsfel hos ledningen i grupp mer än något annat.

Av Xinpei
Skrivet av LeonHart:

Ironiskt när detta kommer från en konsult. Men jag antar att ditt timpris är 20:- i timmen?

Borde lagt till en varningsskylt att mitt uttalande kom med en risk för ironi.

Av Xinpei
Skrivet av LeonHart:

Så 3000 för en 97” oled känns rimligt?

Ja? En aning för dyrt faktiskt.

Av Xinpei

Deras trusted-sida är ju inte direkt vacker.. som väntat så är den fylld med folk som inte fått varor eller vars varor inte hållit vad som lovats.

Av Xinpei
Skrivet av Bobiri:

Spelet har varit ute i en vecka?

Spelet har varit under utveckling i över 5 år? Dessutom är Bethesda kända för att släppa bugfyllda produkter som de sedan mer eller mindre förväntar sig att modding-communityn skall fixa. Så rent historiskt så gör bara Bethesda det man alltid gjort.

Av Xinpei

Todd Howard är en mänsklig meme helt klart.

Av Xinpei

Varierar mellan Trocadero Zero och Coca Cola Zero.

Av Xinpei
Skrivet av deathclaw:

Amerikanska priser skrivs alltid utan moms, eftersom momsen är olika på delstatsnivå. Så dollarn hade behövt ligga på 8:- för ett pris på 4500 med vår moms...

Med nuvarande dollarkurs så skulle kortet landa på 6153:-

Kom ihåg att dollarpriset alltid är exklusive moms.

Skrivet av Siimuliize:

Svenska kronan är trash. Vi borde ha gått över till euro när vi kunde sagt det från dag ett.

Euron är dock inte felfri. Den går mot en klar osäkerhet nu tack vare att deras starkaste länder (Frankrike och Tyskland) håller på att gå ned i kreditvärde. Vilket på sikt kommer få Euron att rasa. Sedan har vi ju detta med att det finns en hel del fördelar med att ha sin egen valuta också. Bland annat kan riksbanken bestämma sina egna räntor och man kan värdera kronan mot exporten som landet genomför.. samt man slipper agera bank åt mindre ekonomiskt starka länder som t.ex. Grekland.

Skrivet av Chibariku:

Dina kronor kommer vara lika svaga när du ska handla i Tyskland.

För att inte prata om att skillnaden inte direkt är superstor heller när det kommer till pris.

Av Xinpei
Skrivet av tcntad:

Grafikkort sitter fortfarande i datorer så det blir ett påslag iaf?

Det har aldrig handlat om de suttit i datorer eller ej. Kemikalieskatten har alltid gällt fasta system. Aldrig lösa grafikkort som räknas som reservdelar.

Av Xinpei
Skrivet av roosterx:

Fanns väl under 'Expert' varumärket en gång i tiden, kostade skjortan så dom försvann fort..

Fort och fort... De startade i Sverige 1950-talet.. problem uppkom när de helt plötsligt skulle börja expandera och därför köpte lös över 30 av Onoffs butiker 2011. Problemet var att man då kom i stark konkurrens med Elgiganten och där förlorade man väldigt snabbt.

Av Xinpei
Skrivet av kotz:

Tvärt om.
Kina står för merparten och Ryssland därefter.
13% reset av världen.

Och kina tillverkar 95% av all gallium.

https://www.sgu.se/mineralnaring/kritiska-ravaror/germanium/

Germanium utvinns primärt som en biprodukt inom zinkbrytning och från kolflygaska. Det uppskattas att tre fjärdedelar av all germanium kommer från malmmineralet zinkblände och en fjärdedel från kol. Ryssland har ungefär hälften av de totala germaniumreserverna medan Kina kommer tvåa med omkring 30 procent. Omkring 80 procent av produktionen sker dock i Kina med Finland, Ryssland och Kazakstan efter.

Av Xinpei
Skrivet av cyklonen:

Visar på vikten av att öka gruvbrytningen av kritiska metaller i den fria världen. Vi har bra möjligheter till det i Sverige, så det är bara att sätta igång.

Finns väl bara ett mineralfynd av Germanium och Gallium i Sverige och det i Zinkgruvan i Askersund. Denna fyndighet är däremot så liten att det inte är värt att bryta. Kina står ju för 30% av all brytning av Germanium i världen medan 50% kommer från Ryssland..

Av Xinpei
Skrivet av Keneay:

Läste du ens vad som står i mitt inlägg? Amerikanska myndigheter har rätt att hämta ut information oavsett var den befinner sig eftersom bolaget är grundat i USA och det spelar ingen roll vad du tycker är rätt eller fel.

Nej de har de inte. Är bolaget lokaliserad inom EU så gäller EU och nationella lagar.. oberoende vad Amerikansk lag säger.

https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/in...

Vilken information som får lämnas ut är begränsad.

"These instruments introduced new binding safeguards to address the points raised by Court of Justice of the European Union in its Schrems II decision of July 2020, ensuring that data can be accessed by U.S. intelligence agencies only to the extent necessary and proportionate and establishing an independent and impartial redress mechanism to handle and resolve complaints from Europeans concerning the collection of their data for national security purposes".

För att datan i huvud taget skall få lämna EU så krävs det att man dels. har ett nät av säkerhet.

https://www.imy.se/en/organisations/data-protection/this-appl...

Så nej man får inte ta ut vilken information man vill. Oberoende om man är i grunden ett amerikanskt företag eller ej. För skall du handla inom EU så gäller nationell lag eller EU-lag. Bara fråga Amazon t.ex.

Av Xinpei
Skrivet av Keneay:

US Cloud Act säger annat

https://www.justice.gov/criminal-oia/page/file/1153466/downlo...
"The CLOUD Act clarified that U.S. law requires that providers subject to U.S. jurisdiction disclose data that is responsive to valid U.S. legal process, regardless of where the company stores the data."

Du inser väl att Amerikansk lag inte gäller inom EUs inhemska marknad eller hur och därför står under EU lagar så som GDPR?

Skrivet av Sveklockarn:

EU väljer Microsoft för att det finns mest pengar att extrahera p.g.a. deras storlek.

Eller för att Microsoft är en av världens största företag när det kommer till mjukvara och dessutom har en monopolliknande ställning?

För att göra ett didaktiskt experiment. Vem skulle du gå efter först om man vill motverka monopol? Ett företag som Microsoft? Eller något lokalt företag med liten påverkan på hela marknaden?

Av Xinpei
Skrivet av Nyhet:

Nu kommer AMD-tekniken 3D V-Cache till bärbara datorer. Först ut blir Ryzen 9 7945HX3D som släpps 22 augusti i Asus ROG Strix Scar 17 X3D.

Läs hela artikeln här

Ryzen 9 7945HX3D bara flyter över tungan.

Av Xinpei
Skrivet av Sveklockarn:

Vi kan ju åtminstone låtsas att det är så baserat på en väldigt snäv tolkning, på samma sätt som kapitalism bara är "ett fritt utbyte av varor och tjänster". Definitionen av censur har inte hängt med i förändringarna som dagens samhälle genomgått, och dessutom är det just direkta eller indirekta statliga påtryckningar som driver otillgängliggörandet av viss information.

Om du inte kan se mönstret i att högerorienterade åsikter systematiskt "råkar försvinna" på nätet i extremt mycket högre grad än vänsterorienterade, oaktat hur harmlösa eller extrema de är, så beror det kanske på att du själv har en preferens för att blockera meningsmotståndare från att komma till tals?

De som hejar på censur verkar aldrig kunna föreställa sig är att maktkoncentration och bruket av auktoritära metoder för att stänga ute politiska motståndares åsikter en dag kommer att drabba dem själva när pendeln svänger tillbaka, vilket den alltid gör förr eller senare. Det är hela tanken med det öppna samhället att det INTE ska kunna bli så, vilket har uppluckrats i extremt snabb takt de senate decennierna i hela västvärlden. Allt påhejat av folk som ser sig som mer "goda" än andra.

Påståendet att "Högerorienterade åsikter" systematiskt försvinner till högre grad på t.ex. Twitter går verkligen att ifrågasätta.

https://www.wired.co.uk/article/twitter-political-account-ban...
https://observer.com/2022/12/left-wing-twitter-accounts-criti...

Framförallt verkar antalet vänsterorienterade konton vara mer utsatta än högerorienterade sådana sedan Musk tog över.

https://theintercept.com/2022/11/29/elon-musk-twitter-andy-ng...
https://www.marketwatch.com/story/free-speech-absolutist-elon...

Rent skralt verkar snarare vänsterprofiler ha större chans att bli avstängda från just Twitter än högerorienterade sådana..

Sedan har vi ju detta att Twitter i slutändan är en privat hemsida med sina regler. Så hela argumentet att det skulle på något sätt vara ett "hot" mot det "öppna samhället" är ju en kraftig överdrift. Det är ju som sagt ändå en privat hemsida.

Av Xinpei
Skrivet av Markusas:

Får hoppas att kronan stärkts och att priserna på kort dalat tills dess.

Problemet är väl att det är långt ifrån den svaga kronan enbart som är orsaken till priserna utan det är inflationen kombinerat med prisökningar från företagen som är orsaken. Exempel är ju ett RTX 4060 som egentligen är ett RTX 4050 men fått benämningen 4060 bara för att man skall kunna maximera vinsten.