Inlägg

Inlägg som TwentyØnePenguins har skrivit i forumet
Av TwentyØnePenguins

Vad ska det vara för tjocklek på thermalpads till GTX 980? (referens)

Hej, sitter och dammar ur ett GTX 980 som jag köpt begangat, och har upptäckt att alla mosfets och nästan alla ram-chip saknar thermalpads. Inte så bra kanske. (kan fixa bild vid behov) Ska nu köpa nya så snart som möjligt, men är lite osäker på vilken tjocklek jag ska använda.
Har tittat på dessa på Inet: https://www.inet.se/produkt/5321970/aquatuning-thermal-pad-1-... , och det verkar ändå ganska ok, är inte jättesugen på att lägga mycket på dessa. Frågan är dock, hur tjocka ska de vara? Har läst allt från 0.5 till 2.5, eller att man ska ha olika på de olika chippen osv.
Lite lost just nu, all hjälp uppskattas!
Tack på förhand!

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av KingCobra:

Tycker precis tvärt om faktiskt. Goa repor längs ryggen den är dessutom för stor.

Påstog ju inte att jag är all in för vikbara lurar, håller med dig faktiskt. Syftade helt på det direkta utseendet, vilken av de som faktiskt vinner i slutändan återstår att se.

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Ozzed:

Precis! Samsungs försök känns fånigt och hopplöst ute redan innan lansering. Jag var starkt kritisk till dem för deras löjliga implementation och löjliga pris, men det här är fett nice och priset känns mer befogat, även om det fortfarande är i överkant.

Exakt, Galaxy Fold känns mer som ett koncept om en avlägsen framtid där vikbara smartphones är the big thing, så tog Huawei verkligen och gjorde det till en sensitibel produkt. Jag brukar inte använda ordet "ägd" men det passar ganska bra i detta sammanhang

Av TwentyØnePenguins

Efter att ha sett denna framstår Samsungs försök att skapa en vikbar lur som... Ja, just ett försök...

Edit: Kände mig tvungen:
Samsung: "We're gonna make the coolest phone you've ever seen!"
Huawei: "Hold my beer."

Av TwentyØnePenguins

Som posten över är inne på, det bästa i upgraderingsväg är nog att sälja av datorn och satsa på något annat. Just Z400 är förbannat ickestandard: moderkort, nätagg och chassi är inte standard ATX, även om det ser ut så. Om du vill behålla den kan du ju sälja i7an och leta efter en kompatibel Xeon...

Av TwentyØnePenguins

Som redan skrivits i tråden, chopsticks är överlägset bäst! (Kommer inte ihåg vem som skrev först, men all cred till dig ) Ska inte säga att jag provat allt, men chips och nötter funkar utmärkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins

Min första egna dator var en Latitude D620. Den fiskades upp ur återvinningsrummet 2013 har jag för mig, och efter lite windowstrolleri av min kompis farbror öppnades en ny värld Allt gjorde jag med denna dator, har lagt många timmar på minecraft, sims och battlefront 2 mm. Jag hade tur att det var high end varianten, med 1440x900 skärm, 9 cells batteri, osv. Något vidare snabb var den aldrig, och gångjärnen i skärmen var lite lösa, men vad gjorde det!
Nu, en sisådär 12-13 år efter att modellen lanserades tuggar den fortfarand på som aldrig förr, med SSD och CouldReady. Använder den varje dag, skulle aldrig kunna ha gjort det om det vore en consumervariant från samma tid.

https://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/54/2006/05/2896-...

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Skonky:

Alla javelins blev unlockade sista 5 timmarna i demot i söndags och kommer vara unlockade nu till helgen med.

Trodde först det var en bugg när jag loggade in söndags kväll och kunde unlocka 2 javelins till och spela med dem. Men det var officiellt en reaktion på spelare som sa att de gärna villa prova alla javelins.

Jag gillar alla javelins, men speciellt ranger och storm. Storm är riktigt kraftfull! Men sen jag fick prova interceptor sista timmarna i demot är jag nu fundersam, har väldigt svårt att bestämma mig. Kanske bara får köra alla beroende på situationen eller inte maina förrän jag hittat en som jag verkligen gillar och som passar min spelstil i Anthem.

Oj jäklar, då vet jag vad jag ska göra i helgen!
Tror också att det blir beror på situationen, och så länge man kan ha alla upplåsta samtidigt så blir det nog inga problem. Interceptor har jag märkt, som andra i tråden sagt, lämpar sig inte jättebra för bossfights där man måste hålla sig på avstånd, funkar dock väldigt bra för att hålla antalet adds nere medans resten av teamet fokuserar på bossen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Caspermedataproblem:

Eller lägga 800-1200kr på moderkort. Är bättre än ingen dator känner jag:)

Skickades från m.sweclockers.com

Det funkar ju också Bara att hoppas att det är moderkortet isåfall...

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Caspermedataproblem:

Jo men dom tog 700kr för att göra det så var inte jätte sugen på det

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det förstår jag. Vet inte om det finns någon på forumet i krokarna med grejer liggandes. Annars kanske det blir till att sälja som defekt...

Av TwentyØnePenguins

Man vet aldrig, måndagsex kanske. Behöver ju såklart inte vara just nätagget. Finns det någon butik (tex Inet), som skulle kunna hjälpa till med felsökning? (Iofs vet jag inte om Inet gör sådant, but you get the point)

Av TwentyØnePenguins

@Caspermedataproblem: Hmm, skulle nog tippa moderkort eller nätagg i så fall, har du möjlighet att låna delar för att testa av någon eller har du extra?

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Caspermedataproblem:

Specs:
CPU: Ryzen 5 1600
Gpu: msi 960 4gb
Ram: 8gb crucial 2133mhz
Moderkort: B350 tomahawk
Nätagg: corsair cx600

Så problemet nu.
Uppgradera datorn början av december och fungerat felfritt tills igår. Så satt i ett lol game och så helt från ingenstans slutar datamusen och tangentbordet att fungera, så jag byter USB portar(funkar igen) sen 50sekunder senare stänger datorn bara av, i ett litet klick.
Så jag börjar med att koppla ur hårddisken för vet att den är halvbra. Då startar datorn men botar inte. Så jag börjar koppla ur kablar och byta ram slots och felsöka med mitt gamla grafikkort osv inget fungerar. Hittar sen ett glapp i 24pin kontakten och löser det. Sen kör jag in alla grejer jag hade i datorn som jag hade från början inklusive hårddisk. Startar datorn och den går igång sen kommer det upp på skärmen "No video input" så försöker byta grafikkort kablar och skärm men ingen skillnad. Nu vet jag som inte riktigt vafan jag ska göra. Antar att moderkortet har gått även om röda led lamporna och CPU/gpu fläktarna snurrar.
Har även prövat ta ut batteriet på moderkortet för att nollställa.
Finns det något mer jag kan göra?
Har verkligen inte pengar till datorgrejer då jag eller 16 å lever på studiebidraget i princip.

Menar du alltså att du fick igång datorn efter att ha rättat till 24pin, och att efter att ha satt ihop allt så får du no signal? Vad händer om du kopplar ut allt förutom 24pin, 4/8pin, cpu, gpu, och ramminne och försöker boota? Koppla även ut ALLA externa enheter, förutom skärm då.

Av TwentyØnePenguins

Vilken årsmodell av TX850M är det?
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins

Har växlat mellan ranger och interceptor i demoversionen, gillar verkligen den sistnämnda för snabbhet och bra melee-vapen, annars ska ranger ha bättre armor, och är lite vassare om man vill köra ranged utan att hoppa runt en massa, interceptor är mer snabbt in snabbt ut. Synd bara att det inte går att ha mer än 2 Javelins in demot...

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av draep:

Om du slänger på frakt/hämtar och ingen bjuder över under dagen är delarna dina.

Om ingen bjuder över under dagen är kortet ditt.

@TwentyØnePenguins @milkab
säljer hellre allt i ett paket, men om det inte går igenom är kort/minne erat

Absolut, bara att höra av dig isåfall

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins

Jag ställer mig i kön
Kan hämta.
Mvh

Av TwentyØnePenguins

200kr för ramminne, kan hämta.
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av TwentyØnePenguins
Skrivet av Ali bror:

Noterat! Om affären inte blir av så är du nästa i kö.

Toppen!

Av TwentyØnePenguins

Ställer mig i kö för SSD, ddr3 och Sapphire kortet. Kan hämta.
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com