Inlägg

Inlägg som ultima har skrivit i forumet
Av ultima

Rimlig åtgärd för att få plats med wifi-kort pci-e

Hjälper mina föräldrar med att fixa trådlöst nätverk då de har fått fiber indraget i sitt hus.
Köpte ett trådlöst nätverkskort (länk) och självfallet så har moderkortet endast en port ledig, där grafikkortskylaren sitter.
Datorn har ett ASUS A68HM-PLUS-moderkort och AMD Athlon x4 845-processor och prestandan räcker för dem, så vill lösa detta så billigt som möjligt.

De lösningar jag tänker på är:
- Grafikkort som endast tar upp en kortplats, som knappt verkar finnas.
- Annat moderkort där både wifi- och grafikkort får plats. Verkar som att 90+% har samma layout som detta kort (1st 16x, 1st 1x, 1st PCI). Verkar som det skulle sluta på ebay för 500+kr.
- Nytt moderkort + processor från något liknande Intel-system begagnat.

Är det någon som är lite insatt i dessa utdaterade prylar och har råd till mig?

Av ultima
Skrivet av iller:

Om det eBay Global Shipping Program så tillkommer inga extra avgifter.

Det dras allt från början.

Jaha är det så det funkar!
Vad bra, för artikeln jag tittade på ingår just i "eBay Global Shipping Program".

Tack för svaret!

Av ultima

Handla på ebay från USA, hur blir det med extra avgifter?

En liten fråga. Såg ett par artiklar på ebay som är från USA och där låg det med en extraavgift för importen.
Kommer man då behöva betala moms och ev. tullavgift utöver denna?

Av ultima
Skrivet av Paddanx:

Skylake + nya DDR4 dock... är en mardröm i värsta fall. Den är ökänd för problem och även moduler som borde fungera, kan bråka. Även om du får liv i det, så finns det många som har instabila system.

Klart man lyckas bygga ett sånt system då...

Kan ju tillägga att jag testat alla video-portar, även internt utan grafikkort i, en minnesmodul o.s.v.
Vet hur man felsöker, har pysslat en hel del med sådant, men tyvärr har jag inga andra delar att testa med och vad jag vet känner jag ingen med relativt ny dator att låna från...

Uppdatera BIOS låter väl som bästa vägen, OM jag nu kunde få bild d.v.s..

Av ultima

Hur kinkig är minneskompatibiliteten?

Tog på mig att bygga ihop en dator åt min systers pojkvän och däribland vart det ett "ASUS H110M-A", relativt billigt moderkort och minnena "HyperX Fury DDR4 2133MHz 16GB".

Såklart så får jag ingen bild på helvetet. Tog en titt på minneskompatibiliteten för moderkortet och där står exempelvis "HX421C14FB2/8" och minnena jag köpte heter "HX421C14FB2K2/16" (2x8GB). Tycker något så snarligt borde passa också, men hur kinkigt är det med detta egentligen?

Har varken delar att felsöka med, tid eller ork för detta så det är skapligt kul....

Av ultima

Datorn fryser då-och-då när hårddisk går ut viloläge

Är som så att jag har nån sån där trevlig eco-hårddisk som har inbyggt viloläge och tidigare har det varit som så att när man ska in på disken så fryser datorn till några sekunder medans den vaknar till liv och det hörs tydligt.

Nu till problemet då...efter en ominstallation så får datorn då-och-då för sig att frysa medans disken väcks till liv, MEN det kommer även om man inte ens använder den disken.

Någon som känner till detta och kanske vet ifall det är nån rolig inställning man måste ändra?

Känns ju dumt som fan att väcka en hårddisk till liv när den inte ens ska användas :/

Tack på förhand...

Av ultima

Ok jag kan väl säga att jag har hittat en lösning, dock inte duplicering som jag ville ha, men skitsamma.

Har redan ett script genom AutoIt som byter ljudkälla mellan dator och TV.
Efter många om och men har jag gjort ett script som shiftar mellan att visa skrivbordet endast på skärm 1 eller 2, så jag får helt enkelt köra scriptet och sedan gå till andra skärmen.

Om någon är intresserad av skriptet kommer det här (gjort så enkelt jag kunde):

Run("C:\Windows\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl") WinWaitActive("Screen Resolution") WinSetOnTop ("Screen Resolution","Screen Resolution", 1 ) send("{TAB 4}") if ControlCommand("Screen Resolution", "", "[CLASS:ComboBox; INSTANCE:3]", 'GetCurrentSelection') == "Show desktop only on 2" Then send("{UP}{TAB 6}{ENTER}{TAB}{ENTER}") else send("{DOWN}{TAB 6}{ENTER}{TAB}{ENTER}") EndIf Sleep(2000)

Av ultima

Som sagt vad så har jag haft en primär skärm med 1680x1050 med en tv på 1920x1080 uppskalad som funkade perfekt, så detta borde funka på något sätt också.

Av ultima

win7 - duplicera skärm och tv med mindre upplösning? [hittat fullösning]

Jo, jag har senaste åren haft en datorskärm med 1680x1050 i upplösning och till det har jag en tv med 1920x1080 där jag har duplicerat bilden till tvn och sedan skalat upp den till rätt upplösning. Det har funkat skitbra utan några problem, MEN, nu köpte jag mig en 24" till datorn med 1920x1200 och nu vill win7 prompt låsa sig på tv:ns upplösning på bägge, då datorskärmen numera är större.

Vad fasen kan man göra för att fixa detta?

Innan ni säger extended kan jag säga att det är helt uteslutet då det blir helt efterblivet när tvn inte står i närheten av datorn.
Jag vill altså kunna använda datorn exakt likadant vid datorn i sig och tvn, vilket har funkat förut.

Tack på förhand för svar!

Av ultima

Jag var ute efter ny mus nyligen och kollade mest på sensei raw då jag läst bra om den. Dock fanns det ingen att testa på Mediamarkt när jag var där, däremot fanns det en Rival som jag aldrig hört talas om och fastnade rätt snabbt för den och är väldigt nöjd hittils.
Det negativa kan väl vara att man gärna hade haft en sladd med strumpa som de andra, men det får funka ändå och så tycker jag den kunde vart lite billigare

Av ultima
Skrivet av Mocka:

Vill du ha en 24" IPS så rekommenderar jag Dells U2412M för 2.5k
http://www.inet.se/produkt/2205957/dell-ultrasharp-24-u2412m-...
Ger fantastiska färger och härlig 1200p upplösning. Alternativet är ju en 120/144Hz TN men eftersom du inte kör FPS så kanske det inte behövs ändå.

Vill du ha en 27a så är Asus PB278Q en populär skärm för 4.5k
http://www.inet.se/produkt/2204935/asus-27-pb278q-pls-2560x14...
PLS panel är också bra.

En viktig faktor är att du bara har ett 660Ti och tror inte det kommer orka med 1440p särskilt bra. Känns som att du borde ha ett 780 iaf om du skall köra den upplösningen. Blir ju en rätt saftig uppgradering då (4500+4200kr).

Jo det blir ju lite saftigt för mitt graffekort. Gjorde en liten uträkning att ytan blir strax över dubbelt så stor som nu
Den Dell-skärmen såg ju inte helt fel ut heller, samt att den kostar 2190kr nu.

Skrivet av Snigeln Bert:

Beror på hur nära du sitter skärmen just nu. Jag sitter på en 21,5" på en armlängds avstånd och jag tycker det är precis lagom stort. Tycker inte om att flytta på huvudet hela tiden för att kunna se ordentligt. Du kan ju se om det finns några demoskärmar i en butik som du kan testa 24 och 27".

Sitter strax under en armlängd från skärmen och vill personligen ha nåt lite större (22" är nuvarande), dock har jag gott om plats för att flytta på skärmen.

27" skulle väl samtidigt vara lite mer framtidssäkert, men då blir man ju mer eller mindre tvungen att uppgradera grafikkort, så frågan är om jag inte bara ska satsa på skärmen jag länkade så kan jag tänka större i framtiden istället.

Av ultima

24 eller 27, behöver lite råd

Halloj!

Jag har den senare tiden suttit och kollat lite på ny skärm då jag är skapligt trött på min gamla skärm med muppig 1680-upplösning.

Det står mellan att skaffa en 24" med fullhd eller en mer påkostad 27" med 2560x1440 och då kommer ju denna ständiga fråga; vad ska man satsa på?

Sitter man och spelar brukar det bli typ LOL eller nåt mmo. Sitter på ett 660ti så har funderat lite på om en 27 med stor upplösning skulle köra musten ur det stackars kortet.

Har tittat en del på: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1387727 och andra 24-tummare för runt 2500kr.

Vad skulle ni ha satsat på?

Tack på förhand!

Av ultima

Behöver tips på lösning med T-bord och mus till vardagsrum

Det är som så att jag i min förra lägenhet hade ett trådlöst tangentbord och mus inkopplade i en aktiv usb-hubb som i sin tur var kopplad till datorn med en 5meter lång usb-sladd.
Den lösningen funkade bra då, dock så skulle det i min nya lägenhet krävas upp mot 10m kabel och 5meter ska ju vara den rekommenderade maxlängden.
Gillar även att man hade möjligheten att koppla in gamepads eller liknande i usb-hubben.

Vad tycker ni är den smidigaste lösningen på mitt problem??

Köpa nytt som går på blåtand, usb-signalförstärkare eller något annat kanske??

Tack på förhand

Av ultima

Tänkte bara dra upp denna lite äldre tråden bara för att tacka så mycket för tipset. Första träffen på google och det råkade vara just en Node som jag har.
En vända med en kniv och hittils verkar missljuden vara lösta

Så nu kanske man inte behöver höra klagomål att man har skallerormar hos sig

Av ultima

Fractal array R2 med Direct CU 2-kylare?

Tja!

Går i tankarna att fixa lite nya grejer och bygga en lite mindre och smidigare dator i form av mini-ITX.
Har just nu ett GTX 570 med Direct CU2-kylarn som tar upp 3st kortplatser och tänke om någon här vet ifall det får plats i ett Fractal array R2 ??

Och bry er in om att det som standard sitter hårddiskburar eller sånt krafs ivägen, utan det är på bredden jag tänker mig, släng gärna upp nån bild

Tack på förhand!

Av ultima

Inte för att vara sån, men det där ser mycket svagt ut i mitten.

Av ultima

Tänk även på att vibrationer som sprids ut i chassit gör mycket ljud det med, så att hänga upp fläktar i "gummistroppar" gör en hel del. Att även ha ljuddämpnignsmattor kan även hjälpa till att få bort vibrationer i chassit och även dämpa ner ljudet så det låter mer dovare och behagligare.

Min fråga är väl sedan varför du måste ha 7-8st fläktar?
Mer fläktar gör det ju nödvändigtvis inte bättre.

Av ultima

Bitumen eller asfaltsmattor, är till för att få bort vibrationer som skapar oljud. Mattor i stil med det på bilden är ju istället till för att dämpa ljud så en blandning av båda två är det bästa

Av ultima

Nu vet jag inte om tum-gängor skiljer sig från det metriska, men vid det sistnämnda mäter man på den yttre diametern (med gängorna i sig) och så har man sedan gängstigningen angiven.

Av ultima

Ett tips är att gå in på tradera och söka på itx. Jag hittade min itx-bräda där för runt 600-700kr utan inbyggd processor vilket var ett bra köp