Inlägg

Inlägg som Hank Solo har skrivit i forumet
Av Hank Solo
Skrivet av fermia:

Undrar hur många Xbox one konsoler som sålt under samma period.One,S och X då alla dessa ingår i samma serie.
Sitter själv med X

Här är siffror från 1 juni.

http://www.vgchartz.com/article/437098/switch-vs-ps4-vs-xbox-...

Av Hank Solo
Skrivet av nisse33:

Qualcomm har idag monopol på dessa telecomkretsar och de utnyttjar sin marknadsställning grovt. Apples största problem är att Qualcomm tar betalt i procent av vad telefonen kostar. Dvs Qualcomm-chippen är 10 ggr dyrare för Apple när de ska sitta i en iPhone som kostar 17000:- jämfört med samma chip i en noname-telefon för 1700:-. Det är bl a det som alla juridiska tvister handlat om. Apple vill givetvis komma ur denna situationen och har jobbat på detta i mer än fem års tid. Fram till i vintras så jobbade man nära Intel men Intel har inte lyckats få fram bra chip trots enorma resurser. T ex var Apple tvungna att throttla prestanda på Qualcomm-chip tidigare så att iPhones hade samma prestanda både med Intel och Qualcomm-chip. I vintras stod det klart att Intel aldrig skulle kunna få fram vettiga 5G-chip inom rimlig tid. Därför blev Apple tvingade att göra en deal med Qualcomm om leveranser och att avsluta alla juridiska processer. Men Apple kommer ändå att göra allt framöver för att få fram egna telecom-chip (och slippa Qualcomm) och de har snarare ökat dessa investeringar senaste året.

Hittills är köpet av Intels modemverksamhet bara ett rykte, inget officiellt. Apple är troligen enbart intresserade av patentportföljen så att de kan trada med Qualcomm senare. Intel vill antagligen sälja rubbet inkl all personal så att de slipper sparka personalen själva. Intelpersonalen har ju hittills visat sig ganska inkompetenta och är nog inget Apple vill ha och det är troligen därför som affären dröjer...

(Som kuriosa kan nämnas att Apple haft en liten, ganska hemlig, utvecklingsenhet i Lund som jobbat med delar av dessa teknologier...)

Varför skriver du hela denna historia som svar till mig? Jag vet redan det där, det jag svarade var kortfattat varför Apple genomför denna affär, behövs inte en hel avhandling för det.

Av Hank Solo
Skrivet av kotz:

Egna 5G master kanske?
Eller är det bara själva mobiltelefonen?

Det Apple köper är den division som skulle ha tillverkat 5G-modem åt Apple så att de kom ifrån Qualcomm, men då Intel lade ner sin satsning på det och tvingade Apple att fortsätta med Qualcomm så köper de nu den delen med personal utav Intel så de kan fortsätta utveckla modem åt Apple, har ingenting med master att göra.

https://www.nyteknik.se/digitalisering/intel-dodar-utveckling...

Av Hank Solo
Skrivet av Svantesson666:

Räknar ni inte med Windows 2000 som konsument-OS? Visst det var ju inte alls så stort som XP sedan blev men det var ju faktiskt första OS:et som baserades på New Technology och även lämpades sig för konsumenter.

Windows 2000 är Windows NT 5.0, alltså inte ett konsument OS.
Windows XP är det första OS i NT-familjen riktat till konsumenter och har versionsnummer NT 5.1.

Av Hank Solo
Skrivet av Nachtgeist:

Han syftar nog på att det är PCIe-3 anslutna ssders svanesång, en mycket bra produkt i sin kategori, men kanske den allra sista eftersom de PCIe-4 ansluta som är på ingång förväntas ge betydligt högre prestanda när inte hastigheten i pci-banorna är flaskhals

Skickades från m.sweclockers.com

I så fall är jag med. 😉

Av Hank Solo

Förstår inte kopplingen till en svansång om den fick så bra betyg?! 🤔
Svansång är ju när något är döende.

”Svanesång refererar till en mycket gammal föreställning om att knölsvanen är helt stum under hela sitt liv, men att den är kapabel till att sjunga endast en oerhört vacker och hjärtskärande sång precis innan den dör.”

Av Hank Solo

Är detta en nyhet? Skrevs ju redan i april om att GTA 6 var på gång och skulle komma ungefär samtidigt som PS5.

Av Hank Solo
Skrivet av reverend benny:

Vet inte om man kan dra en slutsats att det bara handlade om ekonomi (även om en säkerhetsrisk iofs handlar om ekonomi).
Mkt handlar väl om det infrastrukturella som Huawei levererar mer än telefonerna.

Det sista jag läste var att även Britterna inte kommer använda Huaweis infrastruktur för 5G för att dom anser att det finns en säkerhetsrisk.

Du är även medveten om att britterna är världens största rövslickare till USA och gör allt som USA säger åt dem att göra.

Av Hank Solo
Skrivet av filbunke:

Apple kom på att de också kunde köpa en bok med Dieter Rams skapelser och att de då inte längre behövde Ive.

”Det handlar dock inte om några klippta band. Jony Ive startar egna företaget Lovefrom, där första kunden är just Apple.”

Skrivet av NaturMackan:

Vore intressant att veta hans motivering till att lämna Apple.

Varför inte bara läsa artikeln och få svaret?

Av Hank Solo
Skrivet av Wiggin:

Äntligen går Itunes i graven! Som PC-användare har jag inte haft annat än svårt för det...hoppas bara på att det kommer bli mer logiskt med backup, lagring och synkronisering nu.

Är ju inte ens ologiskt nu, kör själv PC och iTunes, hur simpelt som helst.

Av Hank Solo
Skrivet av Zipparn:

Vad är din poäng här? Att framstående forskare byter hemland i utbyte mot optimala förutsättningar att bedriva sin verksamhet är ju ingen kopiering. Menar du att "allt bra i USA kommer utifrån"?

Allt bra KOMMER utifrån.

Av Hank Solo
Skrivet av SiRai:

Håller med. Grafiskt har spelen ändå sett bra ut sen ps360 generationen.

PS360? 🤔

Av Hank Solo
Skrivet av Dinoman:

Då missar du mycket av atmosfären det bringar. Testa att ställa ner musiken istället för att stänga av den.

Nej tack, vill inte ha musik på i spel, är bara irriterande.

Av Hank Solo

”2/10 Korrekta svar!
Det här gick ju inte så bra. Brukar du spela med musiken avstängd?”

Ja, faktiskt. Musiken är det första jag stänger av i spel, så otroligt frustrerande att ha musik på när man spelar.

Av Hank Solo
Skrivet av anon159643:

Alla är inte p12or. Mobilens kostnad är för ganska många speciellt företag småpotatis.
Så det är inte konstigt att det finns många som vill vara först i kön. Det finns många orsakee till att vara först, att anpassa sina mobilappar till den är en bra ursäkt.
Dock tror jag Samsung släpper en annan model likt huwaies före, detta för att det är enklare att göra en sådan. Och då blir det kanske en ny kö för denna.

Företag slänger inte ut multum på att köpa in mobiler bara för att vara först med dem, de köper in mobiler som fyller deras behov och håller ner kostnaderna.

Av Hank Solo

”Enligt samma Facebook-inlägg kommer processen med att utveckla Razer Toaster pågå i några år.”

Med tanke på deras övriga skräpsortiment så kan de behöva ett par år på sig att utveckla en enkel produkt.

Av Hank Solo
Skrivet av yugurt:

Riktigt dyrt och känns inte som att det kommer attrahera Fractal designs vanliga kundbas. Antar man kanske tänker göra sig ett försök att attrahera nya kundkretsar?

Frågan är bara vilken kundkrets som vill ha ”Mer fjortisljus till högre pris”?

Av Hank Solo
Skrivet av Duckface21:

Nej tack klarar mig utan Iphone håller mig till Android! hade Iphone fram till 4 sen gick jag över till Android problemet det apple gör är inget nytt sen framhäver dem de som nått innovativt vilket det inte är .. sen ljuger dem om att all data är borta bara för tex en telefon är död och vägrar laga telefonen byter bara ut den mot en ny det vill inte jag riskera!!!

Att de ”vägrar” laga den är inte sant, men de byter ut enheterna istället för att laga dem för att det är smidigare och följer Apples policy om att man inte ska vara utan sina saker man skickar in i mer än 7 (arbets)dagar, det är dessutom billigare för dem att göra så.
Blir man av med det som är på får man skylla sig själv, det är upp till var och en att göra backup regelbundet ifall man vill ha det kvar, är det lagringsutrymmet som pajar är det inte mycket de kan göra i alla fall för att rädda allt och de har inget ansvar för vad du har lagrat på dem.

Av Hank Solo
Skrivet av Kaleid:

Rörliga delar är inte direkt världens mest optimala idé. Jag skulle inte vilja ha om jag fick det gratis, skulle direkt sälja utan att ens prova om jag vann på ngn tävling.

Om ptiset i en tävling var en Samsung Galaxy Fold och du inte vill ha en så finns det väl ingen mening med att vara med och tävla om den.

Av Hank Solo
Skrivet av Nivity:

Tyvärr ändrar det ju inte något, Apple fick ändå krypa tillbaka till Qualcomm och tvingas sluta fred.

Det ska väl Qualcomm vara glada för då deras ekonomiska problem löser sig, så jag antar att Qualcomm gått med på alla krav Apple ställde då det är en ekonomisk räddning för dem.