Inlägg

Inlägg som brize har skrivit i forumet
Av brize

8 december kommer bli en minnesvärd dag

Av brize

En liten fundering är ju att nintendo lanserar wii som en första test med den nya kontrollen bara för att få en uppfattning om hur det fungerar, finns ju ingen buggtestning som slår några miljoner användare.

Sen om kanske två år när de sett de eventuella buggar som säkert finns nånstans, när programmerarna lärt sig använda de nya möjligheterna mm så kommer de släppa en konsoll som är betydligt mer kraftfull eftersom de då kan lägga pengarna på det och inte en ny kontroll eftersom det redan är fixat.

En "Super Wii"?

Av brize

Bytte till halebop för lite över ett år sedan och det var det bästa byte jag gjort, aldrig vart så nöjd som med halebop

Sen är det ju givet att de drar en femma när man köper värdebevis, är ju mer jobb med det så varför inte.
Bara bra att de hjälper till att få upp ögonen på folk för internetbank, som de har nu tex att man får 20% extra om man använder FSBs internetbank

Av brize

Bilder på mobilen är påväg, skulle lagt upp dem igår om det inte vore för att batteriet till min digitalkamera dog och jag orkade inte ladda det igår

Citat:

Har även jag inhandlat en w850i och tyckte ibörjan inte om navigeringskorset ( men som trådskaparen skrev så vänjer man sig att trycka på rätt sätt)

Precis, när man väl lärt sig är det väldigt behagligt faktiskt

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dala56
Den är ju riktigt snygg iaf den saken är säker.
Det är inte så att det sitter en 3.5mm ingång på telefonen eller måste man ha den sedvanliga adaptern?
Den dan 3.5mm utgång kommer som standard på telefonerna kan man ju slänga sin mp3 spelare Iaf när det gäller SE då ljudet är helt ok i dom senare modellerna.

Det är den vanliga adaptern som gäller även denna gång, tror inte SE kommer börja använda 3½mm på ett bra tag.

De tjänar ju pengar på sin adapter, och så slipper de utveckla nytt för att använda 3½mm.

Kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd med ljudet i telefonen tillsammans med hpm-70

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Sant, men Samsung släpper inom kort 3g-varianten av D900 som kommer i princip att ha samma dimensioner som D900.

http://www.gsmarena.com/samsung_z720-1677.php

Det lustiga är också att Samsung dessutom lyckas klämma in en större skärm (gäller både z720 och d900) än den som finns i w850, trots storleksskillnaden.

Det går inte att komma ifrån att SE helt enkelt inte försöker, eftersom folk verkar nöja sig med det de erbjuder.

Glöm inte bort att w850i varit färdigutvecklad sen början på året, enda anledningen att de väntade med launch är pga k800 och ja, tekniken hinner förändras ganska mycket på ett halvår så nästa slide vi får se kommer antagligen vara mer slimmad.

Ett bra exempel på att de lär sig har du i k610, nästan samma specs som k750 men bra mycket tunnare.

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Sant, batteritiden har ju fått lida till fördel av storleken hos de nya Samsung-modellerna, men det gäller ju att hitta någon vettig kompromiss.

Helt rätt, kan inte hålla med mer.

De borde ju kunna lansera en K modell med vettig kamera som slider också, det skulle nog locka mer än en W modell då det är lättare att hantera en slider med stor display och få knappar framme som kamera, väldigt smidigt att slippa knappsatsen när man ska ta kort.

Återstår att se vad som händer, känns dock som om det kommer komma mer sliders då det fått väldigt bra respons på w850i.

Någon annan som köpt en och har lite åsikter att delge oss?

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Kollar man t.ex. på Samsung D900, som också är en slider, med matchande eller bättre spec, så vet man att det _GÅR_ att göra tunnare telefoner.

Vad är det med SE egentligen... 21mm? Hur länge till tror de att de kan mjöka 90-talets formfaktor egentligen?

Bra fråga, men en av anledningarna till tjockleken är ju batteriet, det funkar inte att ha en musiktelefon som har 3½h taltid och några få timmars uppspelningstid.

Däremot hade de kunnat göra den betydligt tunnare och marknadsfört den som en K modell, men det lär vi nog få se framöver.
Det är ju trots allt den första slidern de släpper och de lär knappst ha samma formfaktor nästa gång, inte om de vill sälja fler telefoner.

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DimpZ
Varför är det så stor skillnad på brizes bilder och Killer_ABs?

killer har tagit sina bilder i dagsljus, mina är tagna i skymning och vid dålig belysning bara för att visa hur kameran klarar de förhållandena.

Ska ta lite nya kort idag när jag kommer hem från jobbet, förhoppningsvis är det bra väder då

Av brize

Det är en enorm skillnad på kamerorna tyvärr, hade gett mycket för att få k800 kameran på w850 med ett litet linsskydd, då hade det vart den perfekta mobilen

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mornn
Den ska knaka i kanten har jag hört, tack vare att det är en slider. Men när jag känt på samsungs så har jag inte märkt det.
Hittade en bild på det:
http://matthew.carnage.se/w850.jpg

Det är ett litet glapp om man trycker så, men det måste det vara för att du inte ska slita ut själva "slidern" om du förstår vad jag menar så det är inget som sänker kvalitén eller helhetsintrycket. Inget man märker om man inte måste hålla telen som på bilden och trycka så hela tiden

Min gör iaf inte ett ljud av sig, min k750 knakade betydligt mer när jag skrev sms o dyl, riktigt störande emellanåt.

Av brize

mjo, blir ju lätt att man avstår pga avsaknaden av autofokus, tyvärr.

Lite dåligt tänkt av SE, men det lär de väl märka framöver

Av brize

Liten recension W850i

Har lagt upp några bilder, fler kommer imorgon när det är lite dagsljus

Hur börjar man en recension då?
Kan ju börja med att tala om att jag gått och sneglat på w850i ända sen den blev ”lanserad” tidigare i år, blev bara mer sugen när jag såg den ”in action” i Davinci-koden, det lilla man får se den.

Men så blev det som det brukar bli med SE, mkt snack om telefonen, riktigt bra recensioner.. men var är telefonen?
Tiden gick och man tappade lite intresse, men så hade jag inget att göra i måndags och surfade runt på sonyericsson.com, läste som så många gånger förr om w850i och tänkte
”den ska jag ha när den släpps”.
Lade också märke till att ”Kommer Snart” var borta från sidan, så började kolla runt lite och såg att releasen skulle bli samma dag!
Tre timmar senare hade lite olika affärer fått in den på lager och beställningen var gjord.
Dagen efter satt jag med min w850i och var allmänt glad

Telefonen var över förväntan, det första man tänker när man ser en slidetelefon är ju att den ska vara lite krånglig att hantera, men det var snarare tvärtom.
Telefonen känns väldigt robust, även i ”utdraget” läge.

Displayen är en av de bästa jag har sett på länge, med hyfsad upplösning och kontrast, ett stort steg upp om man jämför med den på min gamla k750, verkar som om det är en annan sorts plast också, betydligt reptåligare än innan.

Det första man tänker på när man börjar använda telefonen är navigationsknappen som kan vara lite besvärlig innan man vant sig vid var man ska trycka och framförallt hur man ska trycka, det gäller att trycka neråt på en punkt, inte med hela tummen som på en stor knapp såvida inte man trycker ganska hårt.
När man väl vant sig vid det är det barnsligt enkelt att navigera runt i telefonen, menyerna är detsamma som vi sett sedan k750 och w800, inga större förändringar där.

Det mest intressanta i telefonen är förstås den nya Walkman spelaren, bättre färgschema och mer överskådlig design, helt enkelt lättare att använda.
Ljudet går inte att klaga på, tillsammans med HPM-70 som följer med så har men en musikspelare som med lätthet ersätter de flesta mid-range mp3-spelarna, iaf enligt mig.
Är ju inte helt fel med en uppspelningstid på ~25h om man kör med GSM, har inte provat med umts igång då jag inte har något 3g-sim än 

Knappsatsen var det många som var oroliga över, men det är ingen större fara med den då den är gjord i hårdplast, inte något mjuk gelliknande material som w550.
Snarare så är denna knappsatsen riktigt bekväm att använda då den fjädrar bra och knapparna registrerar bra.
Bra om man är smsberoende som jag, det har sina nackdelar med alla dessa ”skicka så många sms du vill” erbjudandena..

Över till något lite tråkigare då, kameran.
Kameran är inte lika bra som på k750 då den saknar autofokus, så detta är ju en nackdel om man som jag tycker om att ta kort på diverse saker, framför allt på krogen och diverse förfester där det lönar sig med autofokus om man nu vill ta lite halvbra kort som duger att visa för folk dagen efter.
Det positiva är att den tar helt ok kort utomhus och vid hyfsad belysning, så man klarar sig ganska bra om man inte är någon hobby-papparazzi som man lätt blir med ex k800

Det mesta andra är som man kan förvänta sig, radion finns där, fem alarm som man kan ställa in vilka dagar, om det ska stå någon text i kombination med alarmet, när det ska repeteras osv.
Kalendern är snarlik de tidigare versionerna, lite mer lättöverskådlig tack vare högre upplösning på skärmen.

En rolig detalj är att de har lagt till en flik där man ser vilka saker man har igång, ex java, mediaspelaren eller radion.
Man kan alltså ha igång fler applikationer samtidigt, jag har dock bara prövat med två.

Så, all in all är det en helt ok telefon, väldigt bekväm att använda och väldigt läcker att titta på.
Svårt att beskriva känslan av att använda den men tvekar ni så ge er iväg till affären och kläm lite på den så får ni se själva.

Det enda jag har att anmärka på är kameran, men som jag skrev ovan så klarar man sig med den som finns.

Så, iväg och köp nu

Lite bilder tagna med kameran, som sagt så duger de inte mkt till annat än att visa på telefonen
såvida inte det är bra belysning.

VGA -> 2mpxl tagna inomhus på en mjölkkartong med halvdan belysning

http://www.uploadtemple.com/view.php/1159550731.jpg <- VGA
http://www.uploadtemple.com/view.php/1159550921.jpg <- 1mpx
http://www.uploadtemple.com/view.php/1159551040.jpg <- 2mpx

VGA -> 2mpx tagna ute med ingen belysning alls

http://www.uploadtemple.com/view.php/1159551118.jpg <- VGA
http://www.uploadtemple.com/view.php/1159551193.jpg <- 1mpx
http://www.uploadtemple.com/view.php/1159551274.jpg <- 2mpx

1mpx tagen på samma motiv men med mörkerläge på.

http://www.uploadtemple.com/view.php/1159551356.jpg <- 1mpx

Som sagt, inget att hurra för

Av brize
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BurningHeretic
Upplever inte alls det som du nämner med min. Mina knappar reagerar utan att vara hårdhänt och navigeringsknappen tycker jag funkar bra men det är en vanesak.

Kan bara hålla med, beror nog väldigt mycket på hur man gör när man trycker på knapparna.

jag är väldigt nöjd hittils iaf; testat den ganska ordentligt sen igår

Av brize

kan försöka knåpa ihop något imorgon, har fullt upp med att greja nu sen ska man ju hinna med att jobba också..

Av brize

Nu sitter man och leker med sin w850i, blev positivit överraskad av knappsatsen och kameran, kameran var betydligt bättre än vad jag hade väntat mig, iaf de korten jag tagit hittils.
Inte alls det här gryniga som är på många andra utan autofokus, utan det är en klarare bild, om än lite suddig på sina ställen.

Ångrar verkligen inte köpet, kändes som en uppgradering från min k750 med kass joystick på allt utom kameran, men det kan jag överleva

Någon mer än jag som sitter och fingrar på sin nya älskling?

Av brize

fortfarande ett uttryck som har sin poäng, jag vill iaf inte ha en bärbar med 17" skärm som väger 6kg, då tappar man lite av vitsen med just bärbar dator

Men det var inte det tråden handlade om, men ser ut som om jag får vänta ett tag då fe21m inte verkar vara prisvärd och det är ont om tips på annat

Av brize

låter inte bra det där, får nog börja kika på något annat då.

Finns det någon annan bärbar som har en skärm i samma klass som FE21m?

Kikade lite på acer aspire 5675, en aning över budgeten men om jag lyckas skaka fram pengarna är den något att ha?
I mina ögon är den det men finns ju alltid någon som vet bättre som sagt

Av brize

Kanske skulle nämna att jag helst håller skärmstorleken på under 16", bärbart inte släpbart

Verkar vara ont om modeller som kan konkurrera med FE21m på design och prestandabit, bästa är kanske att vänta någon månad och se om sony släpper någon ny modell med core 2 duo.

Eller så köper jag FE21m nu med en gång och blir nöjd med den.. riktigt svårt val

Av brize

Behöver hjälp att välja bärbar, ~15000:-

Tjo, har suttit här och sökt, läst mm nu om lite olika datorer men har inte kunnat bestämma mig, riktigt svårt ämne det här.

Har sneglat mer och mer på Sony vaio fe21m, var och tittade på den i butik för någon dag sedan och den skärmen är något av det bästa jag sett, så det gör ju att det lutar åt den.

Men, det är här beslutssvårigheterna kommer in, tänk om det finns något bättre, eller om man borde vänta?

Detta har jag ingen större koll på längre tyvärr, så nu frågar jag er som har

Borde jag vänta en månad eller två till core 2 duo, eller är det lika bra att köpa något nu?
Någon som vet om sony kommer lansera någon core 2 duo inom kort, är kär i vaio-designen nämligen