Inlägg

Inlägg som brize har skrivit i forumet
Av brize

Dell XPS 15" (http://www.dell.com/se/p/xps-15-9530/pd?oc=cnx9523#reviews) är, åtminstone i mina ögon, en given kandidat. XPS 13 som uppdaterades nu i januari är också ett bra alternativ beroende på hur mycket du vill bära runt på och hur stor skärmyta du behöver. Givetvis beroende på plånboken i slutändan, söker du billigare alternativ skulle jag gå för någon av Asus ultrabooks alternativt den nya G501-an när den släpps om du vill ha något som dessutom klarar av lite lättare spel.

Av brize
Skrivet av superst4r:

Hur fungerar de med bettingen? Satsar man skins som insats? Om laget man satsar på vinner så får man tillbaka ovanligare skins eller är dem i samma klass? Du måste ju bränt mest pengar av alla ^^

Yup, du satsar skins från ditt inventory på matcherna. Beroende på oddsen får du tillbaka de skins du satsade från början plus skins värda den summa du kommer upp i (värdet på dina skins X oddsen, säg att du bettar värde 10 och oddsen är 1.5, då vinner du skins för ett värde av 15).

Tror inte jag är i närheten av att ha spenderat mest pengar faktiskt. För min del är det lugnt då jag tjänar hyggligt så det är pengar som jag kan spendera utan att behöva fundera på det. Har sett folk som spenderat långt över 2000$ också som inte är i närheten av mitt inventory heller, så det kan verkligen gå hur som helst..

Av brize
Skrivet av KiXeR:

0, nada, zero och har inga planer på att spendera något. Löjligt att spendera pengar på sk*t som sking och liknande.

Enligt dig.. Finns gott om folk som uppenbarligen inte har den åsikten. En hobby för många och nämn den hobby som inte kostar pengar eller tid.

Av brize

~1650$ eller runt 11k SEK om man föredrar det.. Började greja med skinsen när det släpptes så har nog lagt runt 800:-/månad, har ett inv värt runt 800€ i market så det är ingen större förlustaffär, än. Loungen äter dock upp en del, fnatics förlust mot wizards var en katastrof..

Av brize

Om du sätter i snabbare minnen än vad moderkortet stödjer måste du överklocka minnena för att få upp hastigheten och då blir det lite mer pill. Har du tänkt använda minnena tillsammans med långsammare minnen så kommer de automatiskt ställas in på samma klockfrekvens som de långsammaste, dvs 1600mhz. Utöver det är det inte rekommenderat att använda stickor ihop som inte är del av samma set. Smidigaste lösningen är att göra som gustav901 föreslår.

Av brize

Temperatur Asus E45M1-I DELUXE

Hej!

Fick hem ett moderkort av ovan nämnd sort under gårdagen igår för mitt htpc-bygge, som utöver det består av ett Morex T3500, 8 gb ddr3 1333 samt en crucial 64gb ssd.

Glad i hågen monterade jag ihop allt och drog igång datorn. Installerade Windows 7, drivrutiner mm utan några problem, men tyckte att chassiet blev lite varmt så jag bootade om och kollade tempen i bios. Processorn pendlar i bios mellan 70-75C och i win ligger den på 60-65 i idle. Känns något högt, men vad jag kunnat söka mig till så ska kortet klara av att kyla processorn i ett helt passivt chassie. Crit-värdet för sensorn ligger dessutom så högt som 99C så det finns utrymme uppåt.

Min fråga är således, vad har ni övriga ägare av moderkortet för temperatur och vilket chassie använder ni? Kan få in en lågprofil 90mm-fläkt på top i chassiet, men känns lite trist att gå ifrån en helt passiv design

Om mod tycker att tråden gör sig bättre i HTPC-delen så flytta gärna.

// Jonas

Av brize

Hej!

Fick hem en Lumia 800 igår och såhär långt kan jag bara konstatera att det är en ruskigt bra telefon, flytet i menyer mm är långt mycket bättre än mina tidigare androidlurar. Men, jag har ett problem, kameran går inte igång. När jag startar kameran kommer mjukvaran igång men det blir ingen bild, bara svart. Fokuserar jag försöker den låsa men det går ju sådär mot en svart bakgrund. Har testat att nollställa telefonen, utan framgång.

Har kört in Zune nu, tänkte se om det gick att göra en ominstallation av oset, se om det kan lösa problemet. Hittat några som haft liknande problem men där har det inte ens gått att starta appen.. I värsta fall är modulen/sensorn kass. Någon som sett eller råkat ut för detta innan?

Av brize

Ja, då är det väl bara att vänta på första telefonen med rootkit och med lite tur kanske något hack då och då

Av brize

Skummade igenom kommentarerna på anand och den här kändes lite vettigare än de andra..

Skrivet av GatorLord @ Anandtech:

While on one hand as a PC user and builder...and really wanting to build a BD based mindblower, I'm a little disappointed...OK, more than a little...by these results. On the other hand, as an MBA and investor in AMD, I see the big picture and have to reluctantly agree...and hopefully profit.

If you have constrained and finite capabilities in both design and manufacture (GloFo needs its butt kicked), you maximize along a marginal ROI track and right now that would be server chips to support the growing and lucrative cloud, data warehouse, HPC, and corporate servers and the growing fusion space integrating modest x86 with robust video on low wattage single chips, you end up with exactly what we have here. BD (a server chip rebranded) and Llano with plans to improve both with descendents.

In highway terms it would be akin to building semis and commuter cars. This is the high performance forum and while the Ferrari Enzos are cool and badass, it's hard to fault AMD for the approach. After all, when you're on the road today, you'll see a bunch of semis and commuter cars...its economics. Performance sells magazines, utility sells products.

BD must be a killer server beast because Cray (you know Cray, right?) just got a $97M contract from Oak Ridge NL about a month or so after taking possession of the first box of BD based server chips. I think Cray knows a thing or two about making computers haul butt.

Now we'll see if any of that translates into the client space...

Av brize

Tråkig läsning, men samtidigt så känns det som om arkitekturen är för ny för mjukvaran som finns idag (vilket ju också till viss mån visas av den så omtalade patchen). Kommer nog bli en 8120 (95W-versionen) då jag redan sitter med ett sabertooth och det är trevligt med bra paralell-prestanda, lirar inte så mycket spel längre.

Funderar däremot på om det kommande sockelbytet kan ha något att göra med den förväntade ipc-ökningen till piledriver, kan mycket väl vara så att processorn först och främst är utvecklad för FM2 (tror det var den, rätta mig om jag har fel) men fick anpassas bakåt till am3+ för att komma ut så AMD hade något alternativ till sandy (även om det blev ett lite.. ja, tragiskt sådant). Speciellt intressant att se vad som hände med hela grejen när flera kärnor skulle jobba med en tråd..

Av brize
Skrivet av Jarigan:

Hmm, du läste inte artikeln som länkades i första posten, skriven av någon som provat betaversionen, antar jag ? Den artikel som hela tråden bygger på ?

Den kassa implementeringen består i att man har en lösning som när den genomförts i nuvarande form kommer att få de påföljder som beskrivs i artikeln samt tagits upp tidigare i tråden.

"In fact, currently, losing your connection (either by idling or the server going down) resets huge chunks of what you’ve already played, such that the map is blank, and you need to battle through it again."

Insnöad, ja det var väl antaglien som variation istället för att skriva fanboy.

Du missar ett ord där, "currently". Jag är långt ifrån fanboy. Eller är det likvärdigt om man ser objektivt på lösningen som Blizzard har valt att använda sig av och tycker att det är en lösning som är alldeles ypperlig med dagens utbyggda nät? Måste finnas gott om fanboys isåfall.

Av brize
Skrivet av KniFF:

Herregud...Diablo3 distributeras inte med någon serverprogramvara som D2 gjorde. Detta i samband med att ALLT sköts server-side eliminerar fusk och dupes till 99.9%

Tror ni på allvar själva att dom vill chansa och ge fuskare en chans med ett auktionshus som hanterar riktiga pengar?

Eftersom att man endast lirade D2 på ladder sen bredbandet introducerades för ca 10 år sedan kan jag omöjligt se något problem med D3, det går ju hur smidigt som helst att lira med en 3G-uppkoppling t om!

Det är väldigt svårt att få fram den här poängen verkar det som.. Håller med till fullo!

Av brize
Skrivet av Jarigan:

Igen wow ! På nytt slås man av en känsla av overklighet när det finns folk som försvarar en kass implementering pga att de är så insnöade.
Du tycker alltså det är bra att man i ett singel player spel kommer att behöva spela om delar mellan checkpoints om din internetuppkoppling krashar i en eller ett par minuter så att kontakten till servern förloras ?

Eller att om du i singel player går ifrån datorn på ett rensat,säkert ställe (gå på toa, fixa nåt att käka, svara om nån knackar på ytterdörren) så kommer spelet att tvinga en utloggning för att du inte rört dig på ett tag med påföljande tvång att upprepa det du just gjort innan du gick afk ?

Att ens ha en funktion i ett singel player spel där man kan bli påtvingad en utloggning är ju befängt eller att man i ett singel player spel inte kan pausa, hur korkat är det ?

Jag har ju inget problem med att vara uppkopplad när jag spelar även om det är ett singel player spel men om uppkopplingen går ner ett litet slag så skall man ju inte bli tvingad att göra om saker.

Alltid ett uppskattat dra att kalla någon insnöad i en argumentation! Först och främst så undrar jag var du har fått tag på informationen som säger att du kommer bli utloggad efter en viss tids inaktivitet, eller att Blizzard inte kommer lägga in någon som helst möjlighet att pausa spelet i den färdiga produkten. Insider på Blizzard eller har jag missat någon intervju? Vidare, var är den kassa implementationen? Lösningen kanske inte är att föredra i dina ögon, men det är förmodligen inga större fel på implementationen.

Av brize
Skrivet av ArakanI2:

Men du som har spelat Diablo II och tycker att MH och liknande fusk förstör spelet, hur kan då då förklara att deras nya DRM skydd är ganska exakt samma skydd som de har för den stängda MP delen av battle.net.

Tycker du att det finns lite fuskare där? Inga som kör med bottar, inga som dupear, inga som kör med maphack och det finns inga otilllåtna items?

Closed battle.net KRÄVER en uppkoppling, men ändå finns det massa fuskare och massa dupeade saker. Allt fuskande i Diablo II har nog mer att göra med hur spelet är programmerat och alla dess säkerhetshål än dess DRM skydd.

Som du själv skriver så är D2 byggt lite annorlunda än D3. Erfarenheten till WoW kom garanterat från försöken med D2 och vi ser hur bra WoW fungerar på den biten, en erfarenhet som Blizzard garanterat fört vidare och förbättrat till D3. Stolpe ut på sarkasmen.

Du kanske kan förklara för mig varför du ser på "always online" som DRM? Enligt Blizzard så motiveras det med AH (vilket är väldigt vettigt, då det skulle bli mindre bra om det gick att sälja dupade items för pengar), inte som DRM (däremed inte sagt att det inte bakas in DRM i det, men det blir fel när always online påstås finnas till bara för DRM).

Av brize

Vad ska man säga, hela den här debatten är nästintill löjlig. Att Blizzard väljer att kräva en uppkoppling för D3 handlar inte så mycket om DRM (vem kom på det?) som att skydda transaktionerna i AH och annat trevligt. Alla som någon gång har kört D2 vet hur det ser ut när folk kör med maphack osv, det är inte därför man spelar spelet. Istället för att gnälla som små barn så visa ert missnöje där det känns, köp inte spelet. Ni som vill spela på bussen, i sommarstugan eller någon annanstans, köp ett 3g-modem/koppla ihop med mobilen, w/e.

Helt ärligt talat, hur många av er kan verkligen INTE komma åt nätet närhelst ni önskar, antingen genom datorn eller telefonen? Det känns som att 95% av alla som gnäller så förbannat om det här aldrig är offline, men de måste bara ha möjligheten, annars går världen under. Nej, om Blizzard kan sortera bort idioter som förstör spelet för andra genom det här, så är det helt rätt väg att gå (även om det försvinner några gnällspikar på vägen). Jag kan förstå de som bor ute på landet som inte har någon stabil uppkoppling, men jag tvivlar på att så många av er här bor under de förhållandena.

EDIT:

Glömde bort, alla ni som skriver om underhåll med mera, vad hade hänt om blixten hade förstört din dator? Samma sak, du hade inte kunnat spela spelet. Om hårdvaran i burken går sönder, fine. Blizzard har garanterat bättre SLA på sin serverpark än vad ni någonsin kommer uppnå på era burkar.

Av brize
Av brize

Archos 70 var en kompetent platta i slutet på förra året/början på detta, men vore jag du skulle jag vänta tills de lanserat nästa generion (archos 80) som har lite bättre hårdvara till ett inte så mycket högre pris (det är värt att lägga på några kronor för högre upplösning, speciellt när du ska läsa mycket litteratur).

Av brize
Skrivet av Baz:

Om jag sen aktiverar (kryssar i) datanätverket för att kunna öppna/se mms bilden så är det fortfarande tom meddelande men "hämta" knapp och inget händer om jag trycker på den.
jag har varit i kontakt med LG och skaffat ny SIM-kort från tele2, fabriks återställt mobilen och även uppdaterat programmen för drygt 1v sen, men inget som hjälpt.

någon som har samma problem eller vet någon lösning?

Sista alternativet är att skicka in mpbilen till Anovo.

Precis som du skriver innan så är det normalt att inte kunna hämta mms över wifi, detta då mms skickas över 3g-nätet (har med identifiering av telefonen/simkortet att göra) och inte över wifi/internet. Att du inte kan hämta mms efter aktivering av datanätverk tror jag inte Anovo kan göra så mycket åt, möjligtsvis gör de en återställning av telefonen men det kan du lika gärna göra själv. Testa att inaktivera wifi, aktivera data och sen köra lite trafik över anslutningen (tex dra igång webläsaren och kolla något) innan du försöker hämta mmset. Fungerar det om du startar om telefonen?

Av brize
Skrivet av Magnux:

Jag köpte nyligen en Kindle3 (Wifi) på Amazon i USA, here's the damage:

Item Subtotal: $139.00
Shipping and handling: $20.98
Import Fees Deposit: $40.00
Total: $199.98 (SEK 1 351,38)
Paid by Visa: $199.98 (SEK 1 351,38)

Har försökt läsa böcker på iPad, men tycker man blir trött i ögonen av backlighten, och svårt att se displayen om man är utomhus. Tycker Kindle funkar kanon, blev imponerad av kontrasten. Det enda jag stör mig på är att omritningen när man vänder ser lite ful ut (allting inverteras) men det är förstås så tekniken fungerar. Jag har inte riktigt vant mig vid att det visas en bild hela tiden, trots att den är avstängd - men den drar ju inget batteri när en bild väl är utritad så vitt jag kan förstå, bara när man byter bild.

Antar att du köpt 6"-varianten då det blev såpass billigt, hur tycker du den är att läsa på? Storleksmässigt då, blir det ungefär som en pocket? Funderar på att testa en, men står i valet och kvalet mellan denna eller DX (9.7"). Om det blir som att läsa en pocket är det ju ok med 6".

Av brize
Skrivet av ASUS.Sverige:

Hej!

Flera har frågat om stödet för digitalkameror direkt i Transformern - vi svarar med följande bild:

Obs - alla kameror kommer inte att stödjas - det beror helt på hur kameran väljer att presentera sig själv - t.ex. så funkar inte vår Nikon D3000 men Sony NEX-3 nedan funkar alldeles utmärkt.

Mvh
Asus Sverige

Angående stöd för kameror, usb-dongel osv osv så har ju google alldeles nyligen presenterat Android 3.1 som kommer ge stöd för en stor mängd usb-enheter. Hur ser det ut med uppdatering för 3.1, är det något som ni har varit medvetna om eller är det lika nytt för er som för oss vanliga dödliga?

EDIT: http://android-developers.blogspot.com/2011/05/android-31-pla...