Inlägg

Inlägg som RealElwood har skrivit i forumet
Av RealElwood
Skrivet av Kebab i USB hålet:

Vad blir den ungefärliga förbättringen med ett 4090? Konsumentkorten är ju lite gimpade av Nvidia på vissa områden så att professionella användare inte köper dom.

Enligt mjukvaruleverantören så kommer simuleringarna att gå på 20-30 minuter istället för 60 min. Det ligger alltid stackade jobb så det kommer bli en stor förbättring.

Om det blir så i verkligheten så återstår att se.

Av RealElwood
Skrivet av macmann1:

Om jag har lyckats hitta rätt manual så finns det två varianter av 1000w i Z4

HIGH-END
XW, CX (i9)
1000 watts wide-ranging, active Power Factor Correction, 90% Efficient.
Includes 4x 6+2-pin graphics power cables: also includes a Front Fan and Card Guide kit to
enable support for dual high end graphics solutions.

CX (i7) 1000 watts wide-ranging, active Power Factor Correction, 90% Efficient.
Includes 2x 6+2-pin graphics power cables.

https://h20195.www2.hp.com/v2/getpdf.aspx/c05527757.pdf

Blir lite osäker vad du menar, men har du alltså tre stycken kablar enligt nedre bilden? Det borde väl räcka, det behövs väl 3st 8pin (6+2) för att strömförsörja 4090 via 12VHPWR. Följer det inte med sånna adaptrar till korten dessutom?

Det finns totalt 3 st 8 pinnars lediga när nuvarande kort kopplas ur, tolkar det som att det borde vara lugnt

Av RealElwood

Byta grafikkort i en HP Z4 G4 (2022) arbetsstation, vad passar?

En kollega på jobbet vill uppdatera grafikkortet i en dator. Jag fick frågan för att jag nämnde att jag kan nog lösa det trots att jag inte byggt en PC sedan sockel 775 tiden.

Dock blir jag inte klok på strömförsörjningen, det sitter idag ett Nvidia Quadro RTX A4000 och de vill byta till ett RTX4090 för mer beräkningskapacitet.

Så här ser strömanslutningarna ut, det andra kortet kräver 2x8, men på detta ser det ut som 2x3+1x2(det finns totalt 3 uppsättnigar med såna par). Närmre PSU'n finns en 2x8 kontakt (vit) som delas upp i två par (3x2+1x2) PSU'n är på 1000 W och det verkar säljas en burk med 4090 och samma spec i övrigt från HP.

Kommer det att passa förutsatt att kortet inte är för långt?

Av RealElwood
Skrivet av perost:

Om du vill klara dig så billig som möjligt undan så kan ett alternativ vara att istället välja en Ryzen 5600G och skippa grafikkort. Den bör klara spelen du listar utan större problem via den integrerade grafiken, och det går förstås att uppgradera med ett grafikkort senare om behovet skulle uppstå.

Bra tanke, jag kan ju vänta in ett bra erbjudande isf.

Av RealElwood
Skrivet av NodCommander:

Vill också slå ett slag för SweClockers marknad.

Jag har möjligheten att köpa det som kontorsutrustning via arbetsgivaren så även om jag gärna handlar begagnat så blir det en sämre affär i detta fallet.

Dock har vi en beräkningsburk på jobbet som ska få ny GPU, jag kollade specen på den och det sitter ett Quadro "någonting" 4000 i den. Det är en HP Z4 G4 Workstation köpt komplett för ca 2 år sedan, det kortet kanske går att köpa ut om det skulle vara passande.

Av RealElwood
Skrivet av Alastor Moody:

3050 för 697 kr? Verkar inte lite suspekt.

Ja det var en USB hubb för WiFi på Amazon

Av RealElwood

Kom på att jag har ett m-ITX chassie med nätagg ståendes med en gammal socket 775 i.

Satte ihop något av de billigare jag hittade, kanske är bättre så.

https://komponentkoll.se/bild/wfDgs.png

Edit: haha, grafikkortet var inte det utan en USB WiFi adapter. Så tar gärna emot råd om det.

Av RealElwood

Begagnad dator från refurbed för barn, lämplig?

Sonen använder min laptop för tillfället, en arbetsstation egentligen tänkt för något annat. Han spelar det vanliga, mest Roblox, lite minecraft kanske Fortnite imellanåt.

Jag hittade denna budgetburk på refurbed, skulle den fungera för det ovan nämnda i ok kvalite, han spelar mest Switch så kraven är inte så höga än. Faktum är att jag vet inte om denna kommer att användas så mkt, därför detta budgetalternativ.

För framtiden kan den få bli en server för något annat, home assistant eller freqtrade, det kommer den klara fint.

Av RealElwood

Jag har en Sensiboo Air för att styra min gamla LVP(2006 års modell).

Den funkar bra men är beroende av en molntjänst. Har planer på att ändra setup till en enkel ir sändare som bara startar pumpen. Den kommer alltid vara inställd på 27 grader max fläkt.

Sen styr jag den med input från en rumsgivare så den startar vid 23 och stänger av vid 24,5 grader. Allt ligger i Home Assistant då.

Av RealElwood

12-14" skärm som ska gå på 12V? Är allt baserat på gammal teknik?

Behöver en skärm till båten som ska sitta inne i kupen och kopplas mot ett Furunosystem via VGA. Den nuvarande 15" i 4:3 format är både för stor och för ljussvag. Den är av ett norskt fabrikat, antagligen någon rebranding, årsmodell 2008.

Söker efter 12-14" antingen 16:9 eller 4:3.
Det går att hitta på importsidor, men de flesta ser ut som klassiska bilskärmar som kom tidigt 2000, är det så att utvecklingen har stått still och att de är lika imponerande som de var då, mao bristfälliga.

Laptops finns med små skärmar som presterar bra, går det att anpassa dessa så man får en VGA kontakt, det skulle isf behöva tillverkas ett case för den.

Vad har ni för tips?

Av RealElwood
Skrivet av Dhanjel:

Beror ju på handpenning, antal hemmavarande barn osv med.

2 case vore väl lämpligt,
10% handpenning 2 vuxna, övriga lån 3000 kr/mån
75% handpenning 2 barn/2 vuxna övriga lån 4500 kr/mån

Av RealElwood
Skrivet av Twicefire:

Samsung ger 3 års uppdateringar numera så skulle säga Samsung ligger i toppen med Pixel självklart. Då ingen annan ger mer än 2 år max hittils.
Vad jag känner till.
https://www.androidauthority.com/samsung-android-updates-1148...

Android 11 kom ut i September, jag har ännu inte fått det till min S10:a, jag hade uppskattat lite kortare ledtid, mer likt vissa andra tillverkare.

Av RealElwood

Jag har samma krav som dig, håller på och sliter ut en S10 just nu, dock har jag alltid varit avundsjuk på alla som får OS uppdatering tidigt. Så om det adderas till kraven, vad är vettigt då? Antingen idag eller längre fram i vår?

Vatttentät
Bra kamera
QI
Google Pay
Tidig på ny androidversion?

Av RealElwood

Elektriskt ledande PU skum?

Skulle behöva en bit ledande PU skum(conductive PU på Engelska) föra att laga en Nintendo switch kontroll.

Storlek som en 10 öring. Jag funderar om jag kanske har något sådant liggande från tex. Emballage till moderkort, datorpylar etc?
Det finns ju mycket kunskap bland medlemmar så jag hoppas kunna hitta svar, eller om någon kan sälja en bit på 15x15 mm mot porto och en kanelbulle.

Är det isf bara att mäta resistens genom skummet?

Problemet verkar vara en antenn som jag förstått, om skummet ökar räckvidden eller hur det ska fungera kan jag inte svara på mer än att det är så Nintendo verkar göra själva.

Av RealElwood

ASUS RT-AC68U visar inte alla anslutna enheter?

Har en ASUS RT-AC68U, den har varit med i många år och funkat felfritt.

Den har sedan en tid tillbaka slutat visa nya enheter som är anslutna. Upptäckte det för någon månad sedan när jag kopplade upp en WiFi lampa och några brytare, dessa dök aldrig upp men jag hittade dem i min hemautomation. Igår la jag till 2 st Raspebery Pi (Zero W och Pi2b). Dessa får en IP och lirar men de syns inte i routern. Det är mest irriterande då jag vill köra statisk ip på en Pi men kan inte det.

Någon som vet vad det kan vara som orsakar detta? Har provat med uppdatering, omstart. Har dock ej kört en återställning, då jag har en del portar och statiska IP definierat.

Av RealElwood

Dra av höljet på en elkabel typ 3x1,5 EKK, eller använd en kabelstrumpa, alternativt krympslang.

Av RealElwood

Problem med gamepad till ATV4/ipad

Köpte en steelseries stratus för att kunna spela lite på min ATV4, det funkade några minuter, kunde navigera i ATVs huvudmeny och starta ett spel, men sen funkade det inte längre. Har fått den att funka några knapptryckningar efter det, den pairas och är ansluten men i övrigt stendöd. Uppdaterat firmware ochbhar senaste OS. Även provat på en iPad av senasteb generation. Då funkade det med fmrsta spelet jag startade och hela tiden det var igång, men inte efter det.

Har tahit bort parkopplingar och gjort om utan att få det bättre. Ska det funka så smidigt som det borde eller är det känt för att krångla?

Av RealElwood

Airport Express 1st gen som printerserver tar över WiFi hemma.

Hittade en Airport Express i gömmorna, tänkte göra printer trådlös.

Ställer in airport att den ska utöka ett befintligt nätverk. Den står 50 cm från min Asus router och är kopplad med usb till printer.

Nu verkar all trafik gå över Airport, det märks för det är mycket segare än vanligt.

Kan man inte få airport att enbart vara en printerserver utan att agera AP?

Av RealElwood
Skrivet av nrj:

@RealElwood:

Hej, ja Asrock moderkortet och RAM finns kvar.

/Mikael

Ska vi säga 300 +frakt?

Av RealElwood

har du kvar ASUS q1900`?