Inlägg

Inlägg som Coreflake har skrivit i forumet
Av Coreflake
Skrivet av perperub:

Då bör du ta minst RTX 2080. Jag kör 1440p och har allt på högsta men dippar under 100 fps bl.a. i BF V. Jag är glad att jag gick på 2080 istället för 2070 som jag först köpte.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur kan du dippa under 100fps i bfv? Jag har 1070ti och ligger på 100+ i 1440p ultra. Cpu-bunden? Throttlar gpu?

Edit: gissar på att du stängt av future frame rendering.

Av Coreflake
Skrivet av Chrisism8:

Det AMD har gjort för att kunna göra sjukt bra CPUer för låg kostnad är att de har "klistrat ihop" flera små CPU bitar. Därför kan AMD sälja sin 8K/16T CPU för under halva priset mot Intel. Detta gör att CPUn är annorlunda byggd.

Tänk dig att Intels CPU är som 8 personer sitter i samma rum och pratar med varandra. Det går snabbt för alla sitter i samma rum. AMD däremot är det ungefär som att de sitter på två olika sidor om ett hörn, 4 på varje sida, ibland behöver någon resa på sig och gå bort till hörnet för att prata med de på andra sidan, detta tar lite längre tid.

Om både AMD och Intel har lika många arbetare, och alla arbetar lika snabbt så kommer därför Intel vara lite snabbare. Men nu är det ju så att alla företag har en begränsad budget för lönekostnader. I detta fallet säger vi att deras budget är drygt 2300kr.

För de pengarna kan du köpa en AMD 2600X eller en Intel 8350K + billig kylare.
Intel: 4 kärnor, 4 trådar
AMD: 6 kärnor, 12 Trådar

Även när AMD behöver resa på sig och gå upp till hörnet ibland så har de så många fler arbetare att de kommer vinna, när det är full rusning på kontoret. Om det däremot inte finns så mycket att göra och 8 arbetare sitter och rullar tummarna hos AMD, Ja då kommer Intel att vinna eftersom AMD inte kan använda sin fulla kraft.

Direkt ur kartong presterar de ungefär lika i spel som inte använder för många trådar. Intel går att överklocka men kräver då en bra kylare (det spräcker budgeten på 2300kr), men du har möjligheten senare. Då kommer den prestera bättre i fåtrådade spel än AMD. AMD kommer prestera bättre när du vill multitaska och annat

Lyssna inte på haters. Denna förklaring är riktigt bra.
Tillägg: hyperthreading är som att varje arbetare har en assistent som får hjälpa lite?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

1. När jag var yngre och finansierade mitt spelbibliotek med månadspengen så spelade jag ut alla spel.
2. Spelen nuförtiden är av sämre kvalité vid release då utv. Släpper patchar för att reparera misstag.
3. Det är ett större utbud nu.
4. Multiplayertitlar med ett singleplayer campaign köps oftast bara för multiplayerdelen, denna går ej att "spela ut"
5. Plattformar för enkel nedladdning av spel fanns ej förr, du var tvungen att antingen åka ut och köpa spelet i butik, eller beställa via telefon/internet. Tvspeloteket etc på baksidan av nintendomagasinet/super play var den dagens steam.
6. AAA-Spelen förr kostade dessutom typ som de gör nu bara det att 600spänn 1993 var något mer värda än de är idag.
7. Gratisspel, indietitlar för 10kr etc. fanns inte. Mer "initial investment" gör en mer benägen att välja varsamt vad man köper. Man köpte inte skit helt enkelt.
Nuförtiden är det inte så dyrt att testa massor av spel och bara spela ut de man känner är värda ens tid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Eftersom det inte går att balansera sitt system så att både cpu och gpu drar lika tungt i alla spel så kan gpu, i vissa spel, gå upp på 100% usage medan cpu:n inte har några problem alls att spotta ut bilderna vid bara 60% load. Har man ett apel som inte kan dra nytta av alla kärnor i sin cpu så kan man inte stirra sig blind på cpu usage. Den kan felaktigt visa lägre usage, eftersom vissa kärnor "vilar". Då får man se hur varje kärna belastas. Har man tex ett 2080ti och kör very low 1080p på allt så kommer den gpu:n knappt belastas medan den 8600k man har till går på för fullt. Sätter man istället allt på ultra och kör 4k raytracing ultra så kommer mest troligt cpu ha det ganska lugnt och skönt då den får vänta på en tungt lastad gpu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Byter alltid. Jag tänker att pastan drar ihop sig när man tar lös kylaren, och lämnar ytor med mer /mindre pasta på. När man sen sätter tillbaka den, så kan det bildas små fickor med luft i dalarna. Kanske låter överdrivet överanalyserat men jag chansar inte. Ska ju ändå sitta där rätt länge när man fått dit den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Hugashaka:

Glöm inte kylpastan!

Menar du att amd varken skickar med kylpasta, eller förapplicerar på kylaren med en cpu där kylare ingår?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av anon12433:

Ingen av dem, de är ganska ointressanta i jämförelse med denna:
https://www.lg.com/us/monitors/lg-38GL950G-B-gaming-monitor

Oj. Jag håller med. Den och en 9900K och 2st 2080ti i sli.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Visst 4k är ju najs, men efter att ha testat ultrawide i en butik. Så skulle jag välja pg35vq istället. I de spel som stödjer ultrawide är det helt underbart. Dock skulle jag behöva en ny pc för att driva den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Skrivbordsskiva från IKEA, hissmon 1200mmx600mm. Räcker för en skärm.
På bilden är det en 27tum skärm PG279Q från ASUS.
Tycker att djupet 600mm är lagom.

Hade gärna sett att den var längre dock kanske 1500mm-1600mm

http://imgur.com/rj3qU5k

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Finns adapter från 3,5 till 2,5. Och vilket chassi har inte minst en plats för ssd nuförtiden? Mitt hade 2 platser för endast ssd samt 2 st kabinetter med plats för typ 5 diskar av antingen 3,5 eller 2,5.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Vad är det med esd som är svårt att fatta? Dra ur datorn ur väggen vafan...är ju en säkerhetsrisk att koppla in sig med armbandet mot ett chassie som vid ett fel på nätagg/anläggning kan leda över mot esd armbandet. Det är potentialen mellan dator och kropp som ska balanseras ut, inte mot elnätet. Ta av er ullsockorna och fleecetröjorna bara, kanske inte ska ha en "you slav, you lose"-dress heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Det han säger är att en bra dator nu fortfarande orkar med om några år, så den kan någon tänkas köpa. En budgetdator nu kommer inte orka köra de flesta spelen om några år. Därför vill ingen köpa den då och man får slänga den på tippen istället. Därför får man tillbaka mellanskillnaden på den dyrare datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Lättaste uppgraden är i ditt fall en ny gpu 2060 eller bättre. Och sen uppgradera cpu, mobo, ram när ryzen 3000 kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Jo noctua är bra. Förmodligen bäst. Men priset på 250-280kr per fan är lite i överkant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av tellus82:

Jag undervoltar mitt kort, normalt ska det gå i 1847MHz vid 1.045v men det klarar 2GHz vid 1v jämt, vilket gör att det aldrig springer in i power limit som jag utökat så mycket det går, vid stock springer kortet in i power limit rätt ofta. vid 1.093v så klarar kortet 2125MHz+ men då springer det in i power limit precis hela tiden, detta i sin tur orsakar extremt dålig frametime prestanda och en upplevd spelprestanda som är sämre än 2GHz 1v. Med andra ord kan det vara värt att kika på hur kortet i fråga reagerar på undervoltning.

Skall testas när jag kommer hem. Tack för info btw.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av tellus82:

Alla pascal gpu'er är hårt begränsade via just power limit, oavsett hur högt den ställs i mjukvara, det är därför man inte ska pusha volten för högt då det blir direkt kontraproduktivt när du springer in i power limit istället för voltage limit, enda sättet att kringgå denna artificiella begränsning är att shunt modda korten, i det läget blir det lönt att övervolta dom, före dess är det mycket sannolikt att du går bakåt i prestanda med ökad spänning, speciellt med belastningar som använder mycket stora delar av gpu'n

Aah ok. Har inte rört voltage ännu dock. Tänkte att så länge det är stabilt behöver jag inte ge mer där. Får nöja mig med en lite lägre klock helt enkelt. Inga problem att orka med dagens spel hur som helst. Men lite tråkigt att power ska vara begränsningen när man tycker det är kul att pressa komponenterna lite extra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Själv körde jag på samma som satt i chassiet, då de var på rea vid det tillfället 59kr/styck. Fractal design dynamic gp-14. Helt ok speciellt för det priset. Men annars hade hag tänkt köpa Corsair Premium ML140 PWM 140mm. De ska enligt många vara bland de bättre cassiefläktarna. Både på luftflöde och ljudnivå.
FDesignVenturi är också bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

Har någon upplevt att 1070ti går i powerlimit vid lite fetare överklock trots att man hjöt powerlimit till 120%? Har ett asus strix a8g 1070ti rm750x psu om det kan vara till hjälp. Cpu är 8600k 5ghz, drar enligt hwmonitor runt 80-90w vid full load. Har jag fancurve på 60% når kortet aldrig ens 55c* så någon tempthrottle är det inte frågan om. Även testat dra ner memoryclock till 8500, men powerlimit nås ibland iaf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake

RAM placerade rätt? Kolla bruksanvisningen för ditt moderkort

Skickades från m.sweclockers.com

Av Coreflake
Skrivet av Mezzlock:

870MCS med 12' slug och Acog scope i BF3!

THIS! hur många gånger har man inte blivit anklagad för fusk när man satt 150m HS med denna kombo. Haha älskade detta.

Skickades från m.sweclockers.com