Inlägg

Inlägg som anon300311 har skrivit i forumet
Av anon300311

Säkerligen många som har MSDN konton som säljer sina nycklar.

Av anon300311
Skrivet av TheJonaz:

Jag funderar på att sätta upp en dropbox/imgur-liknande tjänst på en egen server, för mig och familjen där vi kan ladda upp screenshots och liknande och få en URL till den bilden, gärna med konto-hantering. Ni som kör sådan tjänst, vad använder ni?

Seafile är ett bra alternativ eller NextCloud.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311
Skrivet av anon170706:

Om man ledsnat på att Veaam bara strular hela tiden (failed backups), tycker att Veaam är onödigt krångligt för ens privata hobbybruk och helt enkelt vill byta till något enklare som tar backups på ens VM's.

Lite som att byta från Android (woho jag kan göra vad jag vill, men inget funkar) till iOS (jag får inte bestämma själv, men allt bara lirar utan problem)

Vad rekommendarar ni då?

Har veeam i deiftmiljö och fungerar klockrent så misstänker att du gör fel.

Men Acronis är ett alternativ till veeam

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311
Skrivet av jimmies86:

Hej.

Har sökt länge i olika forum men ej hittat svar på det jag undrar, så jag testar att starta en tråd, med goda förhoppningar med tanke på vilka som kommer läsa detta.

Mitt företag ska köpa in en molntjänst för att enkelt kunna dela all information mellan två fysiska kontor i olika städer utan att behöva blanda in fysiska servrar och behov av VPN.

Vi jobbar med Autocad samt ett annat litet program. Detta mindre program använder sig av en nätverkslicens (flytande licens).

Utöver detta har vi samtliga möten via Skypeoch jobbar i klassiska officeprogrammen (Outlook, Excel, Word.

Vår tanke var att använda oss av Microsofts lösning med onedrive då vi där får tillgång till Skype för företag samt Office 365 och därmed täcker vi många av våra programbehov. Nu till mina frågor. (Med reservation för felaktigheter, då kunskapen inte är jättestor):

- är det möjligt att lägga en nätverkslicens i onedrive och kunna hämta den från de olika kontoren eller måste vi ändå ha en fysisk server och koppla oss via denna?

- kan man dela hela mappar i onedrive med kontinuerlig synkronisering, eller kommer mappdelningen enbart innehålla de filer man hade i mappen när man delade dem? Vi vill exempelvis att alla på ekomoniavdelningen ska ha full tillgång till mappen Ekonomi, där sedan det ska kunna skapas, ändras osv i filerna och alla som fått tillgång till mappen ska få detta synkroniserat. Går det eller måste man jobba via SharePoint, vilket vi absolut inte vill.

- varför finns ens SharePoint? Varför gör inte onedrive som Dropbox och kör allt direkt i dropboxen?

- om vi nu ändå behöver en fysisk server för att bägge kontoren skal kunna nå nätverkslicenser, vad bör vi satsa på? Företaget har 5-10 anställda på två orter. Vi har ej tid eller intresse av komplicerade lösningar med raspberry pie, linuxprogrammering etc utan vill isf kunna köpa en färdig burk, koppla in den och ge tillgång till det andra kontoret (Hur gör man det? Måste vi ha VPN då?)

Ursäkta långt inlägg men säkert några felaktigheter. Hoppas ni väljer att ge mig svar på frågorna och inte kritiserar min okunskap

Mvh 
Jimmie

Kolla på Office 365 de bör fungera bra för er.
Och för dom program som krävs kan ni köra en terminal server hos valfri leverantör

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311
Skrivet av STOSHYNSKIN:

Hej,

Har idag en qnap där det lagras filer samt backup från flera datorer.
Jag använder idag dropbox som en "backup cloud tjänst" men det börjar ta slut i utrymme och nästa steg är dropbox business och det börjar bli lite dyrt.

har läst endel om Backblaze men dom har tydligen sina nackdelar med att det försvinner data om du inte kopplar upp dina filer mm varje månad. Men hur är det med B2? någon som har erfarenhet av detta? eller andra alternativ?

Tack på förhand!

Kolla på Acronis och ARQBackup

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311
Skrivet av anon159643:

Det kan du göra. Sälja en dyr dator över ebay skulle jag ej göra, men har man erfarenhet av det plus tid så varför inte.
-Att sälja dyra datorer inom sverige är i sin tur ej problemfritt.

Lärdomen här är oavsett vad man än köper, så om man köper något som ej kan räknas som en standardpryl som vanligt folk köper, så blir det mer krångligt att sälja dessa begagnade. Speciellt ju mer elektronik och liknande prylen har.

I din sits hade jag behållit Surface Pro kör med den något år och kanske då byta till en Appledator. Detta av anledningen att man förlorar pengar vid bytet,

Ny lycka till med försäljningen!

Surface pro är reklamerad så den får jag tillbaka pengarna för då dom häver köpet som att den har strulat sen jag köpte den och åtskilliga reperationsförsök.

Problemet är alla tillbehör, dessa kan jag inte häva köpet på då dom fungerar som dom ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311
Skrivet av anon159643:

Surface Pro är ej populära till att börja med. Orsaken är priset och behovet av datormodellen inte är så stor, i iallafall inte till dessa priser. Företag som köper vill inte ha begagnade datorer.

Detta gäller även bättre laptops, de är nischade och de som köper dessa köper nya.

Apple produkter däremot har blivit en märkesprodukt/statussymbol, där prisribban har höjts vad vanligt folk vill betala för en standarddator. Går man upp i en bättre utrustad macbook Pro som kostar ca 60 000kr så får man också problem att sälja den.

Slutsatsen här är att om man köper något utanför det vanliga svenssons köper inom datorteknik, så räkna att få med problem att sälja dessa begagnade med liten förlust.
Det var någon på forumet för några år sedan som ville sälja en liten pci ssd som typ kostade 10 000kr ny. Folk ville typ inte ge mer än nypris för storleksmässigt motsvarande sata ssd för den. Samma sak gäller om någon köper ett Quadro grafikkort, säg ett för 15 000kr samma pris som 2080Ti. Så förvånar mig inte att Quadro kortet efter samma tid som 2080Ti har rasat i begagnatpris så man får ut halva värdet.

Då är de som jag misstänker, får lägga ut sakerna på eBay och hoppas att dom kan säljas där istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311

@kissekotten4: Har nu även prövat DisplayCal som är en gratis mjukvara och den fungerar lika bra att profilera Macbooken med - dock så lär man köpa i1display pro men det är ju som det är.

Av anon300311

@Garmzon: Den funktionen är grym och blir bara bättre och bättre för varje dag som går känns det som.

Av anon300311

Är inte Surface Pro populära?

Hej,
Jag har gått över till MacBook Pro då min Surface bara strulade så hävde köpet, eller ja jag är på G att häva det då dom bara ska bekräfta felet.

Nåja, jag har en spritt ny docka samt Signatur cover och jag har lagt ut dom på tradera, blocket you name it men ingen verkar nappa på dom.

Te.x dockan kostar ca 2000kr ny och jag har lagt ut den för 1000kr och den är endast ca 2 månader gammal lika är det med signature covern. Och detta i sig bör ju indikera på att Surface Pro inte alls är populär här i Sverige iaf - eller är det jag som är ute och cyklar och bara har otur?

Av anon300311

Jag ska köpa AppleCare+ till min MacBook Pro man har 60 dagar på sig att köpa AppleCare+ för 4K sim täcker reperationer och samtidigt är en försäkring i 3år.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311

@kissekotten4: Använder en Spectracal C6 tillsammans med SpectraCal CalMan Enthusiast.

Av anon300311

MacBook Pro 15" 2018 Kalibrering

Tja igen,
Min tredje publicerade resultat utav min kalibrering.
Köpte en MacBook Pro 15" 2018, älskar maskinen - Apple har gjort det igen.

Dock så är True Tone värdelöst, allt är så fel med det aktiverat.

Körde en kalibrering och såhär blev resultatet, går förstås att finslipa mer men inget som jag har ork eller tid med just nu.

http://forumbilder.se/I4ETB/fullt-ljus.png

Av anon300311
Skrivet av XHI:

Till komplett: Jag skulle verkligen vilja byta mina thermalpads på mitt Vega 56. Detta har ni sagt, dödar garantin. Går det att komma runt på något sätt?

Läs i villkoren för produkten ta ev kontakt med tillverkaren per e-post så du har alla svar m.m skriftligen - det är upp till tillverkaren att sätta regler kring garantin men även om tillverkaren godkänner det så kan det bli som så att den inte kommer omfattas av reklamationsrätten vid ett senare tillfälle pga. du har modifierat produkten.

Man har som konsument en viss garantitid som sätts av tillverkaren men den kan inte avtala bort konsumentköpslagen.
Och den lagen säger:
6 månader från inköpsdatum så är det tillverkaren som har bevisbördan.
Sedan dom resterande 2,5åren har du bevisbördan.
https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-r...

Av anon300311
Skrivet av Laxpudding:

@gulejan: Har precis denna och ja, den fungerar fortfarande ifall du sätter in 16 GB RAM. Annars blir det plågsamt. Men det är också på sista sucken i vissa hänseenden. Får tämligen ofta tappade frames på YT och processorn går ofta upp på 100% belastning vid vanligt surfande.

Kanske missförstår dig, men 8GB klarar man sig fint på.
Arbetar som IT-Konsult och en MacBook Pro 2018 Touch Bar med 8GB fungerar super fint, men då har jag iofs mer cache i CPU:n och även 4 kärnor kanske spelar in - samt att SSD disken är snabbare och således swappar den bättre med.

Av anon300311

[Fibaro] Hur ställa in mellan tider?

Hej,
Jag håller på att försöker göra en Scene i min Fibaro men det går inte så bra.
Det jag vill göra är att varje dag 60min före solnedgången så tänds mina lampor - det har jag fått att fungera.
MEN
Jag vill ha ett villkor i detta dvs att klockan måste vara mellan 06:02 och 22:00 om den är före eller efter så ska inga lampor tändas.

Av anon300311
Skrivet av grizzly666:

Detta gör det ett nytt köp skulle jag säga och därmed börjar räkningen om dvs du har lämnat in den en gång mindre än du tror tack vare "nyköpet" och/eller "uppgarderingen där pengar byte hand".

Okej förstår, aja då har jag två gånger kvar att skicka in den. Men hoppas såklart att den fungerar nu efter denna gång som blir andra gångne jag skickar den till microsoft.

Av anon300311

Nu fick jag ett mail att mitt service ärende har avslutats trots att jag inte ens hunnit skickat in datorn än.
Är väll lika bra att man ringer ms innan man skickar in den då de verkar som att något har blivit vajsing.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon300311

@Bascule666: Ja, det är väl kanske så - men man får hoppas att den nya som kommer inom 1-2 veckor fungerar som den ska iaf.
Annars får jag nog vända mig till Komplett och diskutera med dom för då har jag ju ändå bevis att jag har försökt att reparera den genom MS och det bör ju anses räknas till antal "reparationer" per produkt dvs.

Edit:
Min son på 8år hör också detta ljud och finner det också irriterande så det är inte "bara jag" så den får gå tillbaka en gång till.
Hoppas att det kommer en helt fungerande tillbaka denna gång, och nu blir man utan dator en vecka till vilket I sig är bedrövligt som att man redan har behövt varit utan dator under 2 reperationer.

Av anon300311
Skrivet av plunn:

MS har haft massvis med trubbel men du skriver inte vilken modell du har?

https://www.neowin.net/news/microsoft-is-seemingly-replacing-...

osv så kan du söka hur man ser på diverse problem därute isf våran ankdamm.

De är en surface Pro 2017 (5th model) i7 med 16gb ram.

Första hade coil whine.

Andra blev seg och frös samt Micro laggade hela tiden.

Nu den tredje så när fläkten går igång på högsta varv så börjar den tjuta ett högfrekvent tjut detta håller i sig fram tills fläkten slutat snurra för att sedan komma tillbaka när den går igång igen.
Kan ev vara problem med lagret till fläkten har prövat att vinklat plattan i olika lägen men ljudet är det samma.
Frågade min fru att lyssna med utan att hon visste vad hon skulle lyssna efter och hon hörde det med.
Vi satt på normalt arbetstillstånd.

Brukar inte vara känslig men detta ljud gjorde mig galen och man kunde inte ens jobba med den pga ljudet.

MS kundtjänst borde gå en kurs hur man låter i telefon för personen ifråga lät väldigt nonchalant och otrevlig.

Skickades från m.sweclockers.com