Inlägg

Inlägg som thom.g har skrivit i forumet
Av thom.g

Allt blir mer och mer intrusivt.

"cookies måste alltid pratas om i första rummet. vad tycker du, vill du att vi använder dina uppgifter för riktad reklam?"

"på tal om reklam, här kommer en stor jävla reklam innan du kan komma vidare"

"vill du ha lite aviseringar från oss?"

"vill du ha vårt nyhetsbrev?"

"är du verkligen säker på att du vill lämna sidan?"

"kan du svara på lite frågor om varför du lämnar vår sida?"

"kan du svara på varför du går in på en annan hemsida efter våran?"

Av thom.g
Skrivet av alatan:

Inte är jag rädd för förändring, däremot är jag allergisk mot att gå till något sämre.
...

Systemet är överlag långsammare, detta gäller två olika SSDer där jag testat både 7 och 10. Ogillar designen. Det är för stora knappar och text, jag sitter varken med en pekskärm eller är 90+. Jag föredrar kompakta vyer.

Är det då så konstigt att jag inte uppgraderat tidigare om jag personligen anser att Win 10 ger mig en mycket sämre användarupplevelse? Det är som att sälja sin Merca och köpa en Dacia, trots att man inte var tvungen till det.
...

Det är likadant med Spoitfy, där körde jag en gammal version med kompakt vy i spellistorna tills det slutade att fungera. Med den nya designen ser jag endast 15 låtar, med den äldre minst det dubbla antalet. Jag kan givetvis leva med det, men jag tycker ändå det var bättre med den kompakta listan.

Kan bara hålla med ovan. Hatar att bli tvingad till något sämre, men är väl för att man upplevt guldåldern inom mjukvara och internet som gör att man tycker som man gör.

Av thom.g

Har legacy-programvaror som är väldigt viktiga för mig. Hatar att uppdatera generellt allt jag har nuförtiden dels pga problem som kan bli. Alldeles för sällan en uppdatering blir lika med en förbättring enligt mig.
Slutade vara kul med uppdateringar ca efter windows 98 plus släpptes. Sen dess har jag aldrig varit tidigt med en uppdatering utan brukar försöka vänta så länge som möjligt.

Det har säkert kommit många bra funktioner sen windows 98 men jag kommer inte på så mycket på rak arm. På den tiden fanns små skärmar så i program fanns små menyknappar o stor arbetsyta. I takt med att skärmarna har blivit större har arbetsytan minskat och ikoner ökat.

I somras på min android hade jag typ 20 uppdateringar av operativsystemet sparat. Jag hade lite problem med laddning så jag provade om det kunde hjälpa. 20 uppdateringar och en halv dag senare så löste det inte nåt, och jag såg ingen skillnad på något i telefonen.

Av thom.g

Har parallellt misstankar om att hallon stödjer bedrägeriföretag, eller att det är en synergi däremellan.

Vi fick på ett abonnemang fakturerat 298 kr för tjänst som vi aldrig beställt eller godkänt. "funparken.net" som tog detta i betalning för att man skulle kunna se en video eller nåt. Troligt att man skulle vilja betala 298 kr för att se en video, när ens tfn-abonnemang kostar 99 kr/mån.

Detta hade kunnat stoppas av hallon genom att skicka bekräftelse-sms, men dom vill inte för då minskar väl deras kickback från bedragarna.

Av thom.g
Skrivet av Bad boy rune:

Bara jag som skulle vilja ha denna skärm fast i 1440p?

Du kan ju bara köpa denna o sänka inställningarna. Det går ju oftast bra att sänka men inte höja, så varför vill du begränsa dig undrar jag?

Av thom.g

Kör shutdown?

For example, if you want to shut down your PC/laptop after 10 minutes then, type: shutdown -s -t 600.

Av thom.g

Hahaha detta är för jävla bra. Top-tier inlägg.

Kabelläggning, eller att lägga en kabel.. Det brukar jag med göra med det bakre hålet.

Av thom.g
Skrivet av Söderbäck:

Det hela är ganska komplext.
Vi har inga problem att se en kamerablixt som är en tiotusendels sekund - och det är rimligen inga problem att se ljusglimtar på en miljondels sekund heller.
Stavarna i våra ögon reagerar om de får fotoner på sig - och de kan reagera på enskilda fotorn vilket i sig inte är direkt relaterat till någon frekvens. Sedan är de ihopkopplade så att om ett antal av dessa samtidigt skickar input så tolkas det som mer än bakgrundsbrus.

Samtidigt kan vi se bildspel i 24 bilder per sekund i film som inte alls uppfattas som stillbilder utan som riktig rörelse.
Den delen har inte med tapparna eller stavarna i ögat att göra utan det har istället med behandlingsprocessen av informationen.
Andra delar av kroppen - med helt andra förutsättningar.

Bara för att vi uppfattar att blixten går på i en tusendels sekund är det inte säkert att vi har en uppfattning om hur många gånger det blixtrar? Eller?

Det relevanta vore hur många blixtar man kan uppfatta på en sekund eller tidsintervall.
Vet någon svaret på det? "stavarna" som du pratar om måste ju ha en tid på sig att aktiveras, och avaktiveras för att kunna ta in nya intryck.

Av thom.g
Skrivet av Thomas:

Visst gör det det, men eftersom hjärnan inte sitter och läser av syndata X gånger per sekund så är det inte riktigt samma sak. Att vi kan se något som varar säg 0.1 ms betyder inte att hjärnan/synen jobbar i över 10000 Hz (1 sek / 0.1 ms = 10000).
Det är mer i stil med att vi ser summan/integralen av det ljus som kommer in i ögat under en viss tid.

Det har gjorts experiment där ögat kan reagera på en 1-2 enstaka fotoner, kortare tid än så kan man väl inte få?

Kan man tänka att vår uppdateringsfrekvens är "variabel"?

Om vi kan se att något tändas i 0.1 ms så måste ju våra interna system kunna uppdatera sig lika snabbt eller snabbare?

Av thom.g
Skrivet av twit:

Det där är en helt felaktig uppfattning. Våra ögon och hjärnor "ser" över huvud taget inte i bildrutor utan en kontinerlig ström av ljus- och färgimpulser skickas från ögat till hjärnan, där hjärnan sedan tolkar dessa impulser och skapar en bild av omgivningen. Ögat och hjärnan är fullt kapabla att registrera en ljuspuls som enbart varar i miljondelar av en sekund.

Detta låter inte rätt. Kan du ge nån källa på att det verkligen är så det fungerar?
Nånstans borde det finnas en gräns för vad våra hjärnor uppfattar, och hur mycket information som kan skapas på kort tid i hjärnan.

Av thom.g
Skrivet av ngorongoro:

Vi har såklart pratat med vår chef om situationen och han är helt med oss i det här.
Ja exakt det vi menar också och har uttryckt men kunden verkar tycka annorlunda. Större delen av veckan ska vara på plats oavsett.

Då är det bara gå till facket i min mening. Säg till din chef att du kontaktar facket nu eftersom problemet inte löser sig.

Av thom.g

Känns som du sätter din chef lite i kläm om du drar i facket.

Din chef borde ta diskussionen med kunden. Eftersom ni redan jobbar hemma bör det inte vara ett så stort avsteg, tills ni kan erbjudas en normal plats att jobba på?

Av thom.g

Ja skulle gå på den som heter -100 istället om bara fysisk plats finns.

Källa: Jobbar som ventilationsentreprenör.

Av thom.g
Skrivet av Teddis:

Sökte efter faktafel med chatgpt en kväll genom att ställa lite halvkluriga frågor som jag själv kunde svaren på. Såg den blåljuga med självsäkerhet gång på gång på gång. Verkar som det kanske är ett fundamentalt fel i hur dessa "AI'n" fungerar. Det gäller primärt för dem att skapa övertygande och välskrivna textstycken, innehållet är sekundärt.

Det kommer faktafel snabbt. Jag har bokfört dessa LLM att använda för att göra enkla texter med inputs från dig. Ser inte direkt hur en språkmodell ska kunna veta fakta utan att det görs jättemycket input från kontrollerande människor.

Den fungerar liknande en telefons sms-tangentbord där den gissar vilket ord som skulle passa härnäst. Iaf är det min uppfattning

Av thom.g
Skrivet av Dem8n:

Vi som inte spenderar timmar varje dag på YT fortsätter blockera bara tills de kastar ut alla som inte betalar.
Förstår inte hur man kan spendera timmar på YT varje dag dock, vad är det för videos som är så bra att man frivilligt tittar flera timmar varje dag?

Kan bara tala för migsjälv men jag tittar på tuben som om det vore tv. Skillnaden mot vanlig tv är att jag väljer vad jag vill se och när jag vill.

Det är väl inte så svårt att hitta videos som intresserar i några timmar om man har något intresse dvs.

Mitt egna största problem med youtube är att mitt konto bannades utan någon som helst förklaring. Så länge jag inte får ha ett konto så tänker jag blockera så mycket reklam som jag bara kan för jag har inga andra val.

Av thom.g
Skrivet av tompatomp:

"Där liket ligger, där samlas gamarna."

Sjukt bra uttryck som jag aldrig hört innan. Guldstjärna till dom som ger förslag på alternativ till nya fd lik.

Av thom.g
Skrivet av Aeqvist:

Det stämmer dock för alla spel, så inget unikt för diablo-spelen. Nedan bild jämför bf3 mot bf 2042, 10år mellan dom spelen.
<Uppladdad bildlänk>

Hahaha ja fyfan den va minst lika dålig!

Av thom.g
Skrivet av Donhoz:

Jag menar inte att det är 11 år nyare. Jag menar det är självklart att ett hack n slash spel inte blir något nytt och revolutionerande bara för att det passerat några år. Det är enda som kan skilja är till största del grafiken, men spelstilen är detsamma. Det är fortfarande samma tänk med att du ska döda döda döda och loota.
Själva genren är så tyvärr och därför tror jag (observera tror) att du faktiskt tröttnat på genren.
För tyvärr så måste jag säga att Diablo 4 är inget nytt. Det enda som är nytt är att det är lite mer MMO i det även fast Blizzard inte marknadsför det eller vill säga det som så.

Haha ja jag vet inte vad mer jag kan säga. Blir helt fnissig när jag ser den där o tänker att det är 11 års utveckling vi ser.

Av thom.g
Skrivet av Donhoz:

PoE tog det bästa från Diablo 2 (som alla älskar) och la till lite nytänk på det hela.

Nu kommer Diablo 4 och tar det bästa från PoE (dvs. Diablo 2) och det bästa från Lost Ark och kallar det Diablo 4.

Värt att tänka på så är det inte för något helt nytt som du betalar för, utan du betalar för att spela Diablo och dess storyline med änglar och demoner.

Om nån hade rest bakåt i tiden o visat mig 2012, efter d3 launch, screenshots från d4 så hade jag aldrig trott att det var sant.
Tycker du det känns som 11 år nyare? I vilket avseende isåfall?

Av thom.g

Diablo-serien är helt klart den serie jag ägnat mest tid åt o jag hade hoppats att jag var sugen vid detta laget, men det känns bara så oimponerande. Har verkligen inget sug att spela detta. Hoppades det skulle hända nåt nu när det var beta ute men jag har noll...

Det var snart 11 år sedan d3 släpptes men när jag kollar videor från diverse streamers känns det som att det är för likt d3 eller kanske ännu värre, likt PoE. Det känns inte som det är något nyskapande i detta spelet men jag vill gärna höra vad det är isåfall?

Försöker rationalisera det med att jag kommer spara mycket tid på att inte spela detta, men jag känner samtidigt att jag är lite ledsen.

Är det någon som tänker likadant?