Inlägg

Inlägg som thom.g har skrivit i forumet
Av thom.g

Har läst alla inlägg i tråden och kommer fram till två saker...
Att jag håller med snajk för ovanlighetens skull... och
Att jag kanske är för dum för att förstå hur dessa minskade intäkter för staten kan bli noll-summespel.

Jag läser ju ovan om intäkter osv. Men om staten får skatt för ränteintäkter och utan att det vore ett avdrag på räntekostnaderna... då skulle staten fått in 40 miljarder mer. Vad är det jag missar? :S

Av thom.g

När man mailar någon och dom i varje mailsvar ska byta ämne i svaret tillbaka så att det flyttar ut från mailtråden och blir flera trådar.

Det gör mig otroligt irriterad. Förstår inte ens varför heller. Folk brukar ju vara lata och att ändra rubriken kräver ju extra steg. Otroligt.

Av thom.g
Skrivet av Dhanjel:

Den här tråden hade varit intressant att följa om varje inlägg började med:

Jag har bostadslån: JA / NEJ

Jag har bostadslån och kan ändå se i ett större perspektiv att jag inte borde få avdrag för detta.
Hade detta avdraget inte funnits hade huset jag köpte inte varit lika dyrt, och jag hade istället kunnat betala en högre ränta. Nu är räntan dopad pga avdrag och huslånet är högre. Den som lär tjäna på uppskruvade huspriser och ökade lån är bankerna.
Det kanske är ovanligt att ha åsikter som inte direkt gynnar ens egen plånbok men sån är iaf inte jag i detta avseende.

Av thom.g
Skrivet av snajk:

Jag förstår inte de här tanken om att om man får skatta på inkomster av kapital måste man få avdrag för förluster av kapital. Så funkar ju generellt inte skatter. Jag betalar skatt på min lön exempelvis, men min arbetsgivare får inte dra av för att hen betalar ut löner utan tvärtom får den också betala en form av skatt proportionerligt mot hur mycket lön de betalar ut. Undantag finns dock i form av stimulanser av specifika saker som RUT, ROT och så.

Inkomst av kapital är en inkomst, man får skatta för den precis som för sina andra inkomster, dock mindre men det är en annan fråga. Ränta är en utgift, men till skillnad från andra utgifter som köp av varor eller tjänster så betalas ingen moms, i övrigt skiljer ju inte ränta från andra utgifter egentligen, mer än att staten står för en del av mina utgifter. Staten ger inte mig pengar för att jag har höga utgifter, eller köper dumma produkter, så länge det inte handlar om utgifter för räntor eller dumma/dåliga investeringar.

+1

Av thom.g

Bidrag och avdrag borde gå till den som inte har råd. Ränteavdraget gynnar dom som har råd att låna mest, att få det billigare. Det är ganska ofta dom som också har det bäst ställt i samhället. Feltänkt från början och svävar långt utanför statens kärnområden. Ta bort skiten... helst direkt.

Av thom.g
Skrivet av Juggernawt:

Alltid kört gmail som skräppost-konto och haft min *riktiga* mail på en dedikerad host. Kör med alla möjliga adblocks överallt så störs inte nämnvärt av reklam och om google vill läsa min spampost om snoppförstoringar, heta singlar i närheten och sexpiller så får de göra det.

Vad kör du för mail-client? Den stora anledningen att jag gick på gmail var för att deras är oslagbar i webformat och för mobilen. Inbillar mig att dom plockar en hel del virus också innan det når fram till min dator öht. Det har sparat mig otaliga timmar med att felsöka mail-clienter som slutar fungera utan att jag gjort något, men pga ändringar hos leverantören.

Det fanns en period i mitt liv när outlook-express fanns där jag fick hålla på med detta väldigt ofta. Kan inte se en framtid där jag använder en windows-baserad mailclient men jag hoppas du har svaret jag söker

Av thom.g
Skrivet av bbbbbaaaaa:

Det kan man, den sätter upp ett eget konto i själva Piped instansen.

Piped har dessutom Sponsorblock integrerat som standard vilket gör att sponsrade videos, t.ex LTT skippar direkt förbi själva sponsormeddelandet.

Sweet. Det är bara bra saker och inget dåligt med detta vad jag kan se. Ska jag vara skeptisk?

Sponsorblock är ju guld och behövligt i denna nya tid där reklamen bryts av reklam som är integrerad i videon.
Rekommenderar er övriga som inte känner till denna att lägga in detta, eller varför inte köra via piped så behöver du inte lägga in nåt.

Går det trixa med sin hosts-fil för att göra om youtubelänkar till piped automatiskt? Var för längesen ja höll på med hosts

EDIT: Libredirect löste biffen istället så nu får jag även embeded via piper. Lite julafton-känsla här

Av thom.g
Skrivet av anon132576:

Fan ta snubben i lägenheten två dörrar bort som röker på balkongen fast det är ett rökfritt hus... Jävlar anåda vad jag hatar hänsynslösa människor!

Kan du inte koppla in en vattenslang eller ta ett vattengevär o spraya personen nästa gång?
En kalldusch kanske får personen att vakna till o inse att den gör fel

Av thom.g
Skrivet av bbbbbaaaaa:

piped som alternativt youtube frontend

Detta ser ju ut som en förbättring till nuläget. Kan bli min nya favoritsida om det inte är något uppenbart jag missar.
Är jag tekniskt skickad att bedöma om denna är bättre i något integritetshänseende? Nej

Jag blev av oförklarliga skäl bannad på youtube... Kan jag registrera mig på denna sidan o ha prenumerationer som är oberoende av youtube? (det enda jag saknar i nuvarande oinloggade youtube)

Av thom.g
Skrivet av anon343577:

Jag sa upp mitt google-konto för ett halvår sen (det var förresten inte lätt att göra, många steg).
Som sökmotor använder jag istället duckduckgo och som email protonmail som sekundär.
Outlook 2016 mailklient för mitt åldersdigna hotmail konto primärt.
När jag vill ha något från youtube använder jag 4K Video Downloader,
slipper reklamen.

Varför gjorde jag detta? Trött på google överlag.
"So far" så har livet utan Google fungerat bra.
Jag har nog blivit en grinig gammal gubbe men hur skulle ni klara er utan google om man får fråga?

Om man bortser från att dessa andra tjänster gör att du inte känner "trötthet", finns det något som du tycker blivit bättre av ditt strävande? För det känns som det är vad som krävs för att locka över mer än "integritetsintresserade"

Av thom.g

Diablo och diablo 2 + lod andades att blizzard inte brydde sig om mera pengar, utan dom ville göra ett bra spel. Nya uppdateringar långt efter att spelet sålts och det kändes genuint.

Diablo 3 med rmah kändes som dom försökte mitigera det som skedde utanför spelets ramar. Det gick sådär, men blev väl ganska bra tillslut.

D2R blev bra eftersom det byggde vidare på gamla konceptet.

Diablo Immortal känns dock som dom helt tappat fattningen. Det äcklar mig och jag skulle aldrig ens installera det. Då har jag spenderat 1000-tals timmar i övriga diablospelen.

Om 4an blir bra blir jag förvånad, men jag hoppas o håller tummarna

Av thom.g
Skrivet av CyberNerd:

En ny clipboard hijacker använder adresser som liknar offrens adresser…

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-clipboard-...

”A new clipboard stealer called Laplas Clipper spotted in the wild is using cryptocurrency wallet addresses that look like the address of the victim's intended recipient.”

Fyfan sjukt att det ens går att generera en adress som liknar den andra så snabbt. Detta sätter ju en helt ny nivå på paranoia när man ska skicka iväg btc.

Av thom.g

Jäklar vad det växer. Jag körde själv hydroponiskt för några år sedan men jag tyckte aldrig mina fick så bra fart. Var nära en aero-lösning men den blev aldrig så bra att jag valde att fortsätta, men när jag ser ditt så blir jag sugen på o börja kämpa igen

Av thom.g

Tänker på en släkting(25+) som först var
rädd att ta manuellt körkort
tog sig i kragen o löste det
är nu rädd för att köra automat istället

Nån som kan ge en diagnos på människan?

Av thom.g

Det borde inte vara 8800 GHZ men vad vet jag om dagens teknologi.

Av thom.g

Tänk om dom skulle printat en sån batterisymbol på parkeringsplatsen som handikapp har. Då hade det varit självklart men det ska va svårtolkat så man kan pressa böter ur folk.

Av thom.g

Ursäkta dubbelpost. Fick inte lägga in en bild till i förra...

Denna sökningen visar att det finns en hel del som slutar på .come

Av thom.g
Skrivet av Allexz:

Jag försökte googla på, samt ansluta direkt till:
remotedesktop.google.come men får inga resultat alls.

Inte bara din dator som är infekterad?

Kanske det men det är lustigt att det skett för folk som jag hjälpt på distans också. Kanske deras datorer varit infekterade av samma sak. Iaf scannade jag datorn senast igår o detta kommer upp som sökningsförslag dvs inte såna jag matat i själv:

Av thom.g

Raptorn var bäst!

Av thom.g
Skrivet av talonmas:

De får garanterat inte premiera sin egen sida föra andra relevanta sökförslag utan samma algoritm gäller alla. Annars kommer alla länders konkurrenslagar att smiska dig. Ren killgissning från mig men skulle inte bli förvånad om det var så...

Så google får inte ändra sin sida från bedrägeri-länkar för att det kan skada konkurrensen om offren?
Låter ju klockrent. Kanske är så alla räknas som besöker deras sidor... "offer".