Inlägg

Inlägg som thom.g har skrivit i forumet
Av thom.g

Tycker google gör ett dåligt jobb att städa bland sina produkter.
T.ex. om man söker efter googles remote desktop så kommer alltid en felaktig länk till denna upp. Nån smart "nätfiskare" har lagt ut så att i ett telefonsamtal där man ber någon gå in på google remote desktop så kommer dom lätt in fel. Borde vara en lätt sak att redigera för google, och ligga i deras egna intresse men det har varit såhär hur länge som helst.

remotedesktop.google.come <- är adressen jag syftar på. kommer upp högt som förslag

Av thom.g
Skrivet av Kamouflage:

Stått för kostnaderna ur egen ficka, eller vad var planen?

Ja det hade väl varit helt rimligt. Fattar inte varför op ska få betala när inget har hänt dock. Vet du vilken kostnad det är han ska täcka för här? För mig låter det som någon skor sig på mänskliga faktorn.

Av thom.g

https://www.nurgo-software.com/products/aquasnap tror detta program kan hjälpa dig att organisera dina rutor bättre.

Av thom.g

Lösning från småland
En monitor sen kör du win + tab o lägger upp fler än 1 skrivbord om du behöver. Du kan ändå bara kolla på en skärm i taget.

Kostar inget för chefen, o du kan spara el genom att du inte behöver 3 skärmar.

Av thom.g
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Min far jobbar på ett pappersbruk och därför får han köpa 2nd rate papper ganska billigt. Brukar få 72-96 dassrullar för en hundring ungefär.

Säkert att det inte är 2nd-hand-papper? I vilket fall en otrolig förmån som borde tas upp i deklarationen. Sätt detta i system o börja sälj vidare på blocket. Det är modernt att ha såna bisysslor

Av thom.g

Det enda rätta är att sälja sitt hus o köpa så mycket toapapper man orkar.
Scalping är alla smarta människors extra-inkomst.

Av thom.g
Skrivet av Aka_The_Barf:

Förstår inte hur det går ihop, värmen kommer av motståndet i cpun men ett arbete blir ändå gjort och det kostar också energi? Finns det några studier eller något på detta? det vore väldigt intressant och veta hur hela processen går till.

Jag tror du gör misstaget att du tänker att energi förbrukas när du skriver "kostar också energi".
Energi kan inte förstöras, den bara omvandlas. Slutformen efter omvandling blir oftast värme.

Av thom.g
Skrivet av Oegat:

Ondskan finns för att godheten ska få sin mening. Om inte människan hade möjligheten att micra sina pizzor fel så hade det inte funnits något sätt som varit rätt.

=D

Du menar att man inte kan ha det bra utan att ha dåligt eller nåt sånt? Det borde ju vara samma sak omvänt? Ingen har det dåligt... Jippie!
Om det inte funnits några fel sätt skulle det vara rätt sätt varje gång o man slapp brända kanter o frost i mitten på panpizzan. Låter ju bra ändå?

Av thom.g
Skrivet av Elyxiator:

Dessa subventioner skulle aldrig införts från första början och således är det bra om de försvinner snarast. Ett stort dilemma om man nu tar bort dessa subventioner är dock att det signalerar till företag att avtal ni gör med oss kan vi komma att ta bort när som helst. Detta kan i förlängningen komma att medföra att företag avstår att investera då landet inte är stabilt nog.

Håller med om att det var dåligt från början, men vad vet vi egentligen om avtalet? Går det läsa nånstans som offentlig handling? Kanske står det något i detta som ens gör detta draget möjligt?

Av thom.g
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hej!
Jag har en stuga på föräldrarnas tomt ute på Värmdö som jag brukar bo i när jag hälsar på, men det händer även ibland att jag bor här även längre perioder som nu när jag varit här i nästan 3 månader och planerar att vara här i kanske 3 till. Stugan är 26 kvm fördelad på 2 rum á 13 kvm och endast 210cm i takhöjd ungefär. Just nu finns två oljefyllda ganska nya element i vardera rum, men jag funderar på huruvida en luftvärmepump skulle kunna få ned elkostnaden, och i så fall hur pass effektiva de faktiskt är?! Hur många kW kan man spara om man kör elementen som är på 2000W vardera tillsammans med en luftvärmepump? Eller är det mer effektivt att bara köra luftvärmepumpen på en såhär pass få kubik? Och hur stor skillnad är det i energieffektivitet mellan de dyrare och de billigare pumparna? A+ eller A++ säger mig inte så mycket.

Om din stuga är normalt isolerad kan du räkna med effektbehov 50 W/m2.

Då får du effektbehov 1300 W. Kan din luftluftvärmepump producera 1300 W värme så kommer den dra ca 33% av den effekten när det är som kallast, förutsatt att den inte tappar för mycket effektivitet när det är kallt ute. 1300 W * 0,33 = 429 W.

Av thom.g
Skrivet av klirre:

Mitt gubbgnäll för dagen: "moderna" mikrovågsugnar med display och femtielva knappar... Hur jävla dum får man bli? Det var en dum idé på 90-talet och fortfarande det. Man behöver bara två vred för att styra en mikro, mycket mer användarvänligt och snabbt.

Min har alldeles för många knappar också men har lärt mig att en funktion som finns är att man vet om ca vikt på det man ska tina. Då räknar mikron fram en tidsåtgång i förhållande till vikten. Oftast hjälps det inte eftersom man inte vet vikten ändå, men när man vet så brukar det bli bra tinat.

I övrigt så tänker jag alltid på teodice-problemet när jag tänker på micros o hur jävla varm maten kan bli utan att vara genomvarm.

"Om gud är allsmäktig, kan gud microvåga en panpizza så den blir för varm för gud själv att hålla i?"

Av thom.g

Satans bananer min automower verkar ha dött pga åska... Blir så jävla trött den klarade inte ens 4 månader från ny till den var tvungen att åka på reparation.

Är det någon som kan rekommendera ett åskskydd eller liknande så man slipper torska på 3-4000 kr för att åskan slår ner när man inte är hemma. Man vill ju inte starta sin robot manuellt varje dag...

Av thom.g

När snajk snackar företagande då är det aldrig några problem. Det har jag sett förr. Han borde starta ett eget företag för det skulle gå hur bra som helst.

Om företagen konkurrerar på en global marknad o bara europas elpriser ökar så kan man ju räkna ut med knäna att det inte kommer gå bra. Men Snajk löser detta genom att bara höja priset.

Av thom.g
Skrivet av Aeig:

Problematiken med elpriserna är ju inte att golvvärmen måste stängas av hos Svensson och Mohammed eller att oxfilén hoppas över på söndagar.

Det som potentiellt kan sänka vår ekonomi är att företag och industrier får ökade energikostnader vilket kommer göra allt dyrare och leda till nedläggningar, minskad export etc, även priset på bensin, diesel, gas, ved etc kommer stiga i takt med elen. När alla konsumtionsvaror ökar i pris så kommer sysselsättningen sjunka då försäljningen minskar på grund av att köpkraften försvinner.

Det är snudd på oöverskådligt om man försöker lista ringarna på vattnet.

Mvh

Nej var nånstans säger jag att det är problemet? Fan blir trött på detta. Fattar inte ens varför jag skriver här för alla tolkar det man säger helt fel o sen kommer med motargument som tar upp något annat än det man kommenterade.

Det enda som jag uttryckte var egentligen att en lägenhet som har 7000 kWh i elförbrukning är högt. Min eluppvärmda villa har cirka det dubbla. Om höjt elpris innebär för personen som jag kommenterade att dom får raka sitt golv efter dom duschat är det inte katastrof.

Jag bor inte under en sten o tror att det är själva kärnan att någon får snåla in lite på matkontot

Av thom.g
Skrivet av slipbit:

Allt! Ja, skyller på iPhonen. Det har ju kommit fram att villaägare som optimerat sin förbrukning får andra problem då spillvärme höll fukten borta. Det är lätt att sitta i sin kammare och raljera (även jag gör det). Det vi har nu kommer rita om hela bostadsmarknaden. Hus med direktverkande el kommer bli svårsålda i vinter.

Man måste ju veta vad man gör innan man stänger av eller ändrar i en byggnads energisystem. Du är knepig att skriva med för nu använder du ett helt annat exempel än det började i. Att använda elgolvvärme för komfort i en lägenhet. Den kan antagligen stängas av utan några som helst problem med fukt, o den finns bara där inne för att det ska vara lite behagligare på golvet.

Av thom.g
Skrivet av slipbit:

Klart man kan sänka livskvaliteten om alla är svindyrt. Nu är det ju toppen för alla med rörligt elpris. Vattnet är nästa grej. Gör den 100ggr dyrare så kommer svenskarna dofta lökigare

"Om alla är svindyrt". Vet inte ens vad du försöker säga?

Det är väl ett liten inskränkning på livskvaliteten om man tvingas stänga av sin elgolvvärme i badrummet som bara är igång för att torka lite vattendroppar på golvet som man kunde torkat med en handduk.

Av thom.g
Skrivet av Ugga:

Bor i lägenhet och har ändå ungefär 7000kWh/år. Elgolvvärme i badrummet som förmodligen kommer få vara helt avstängd nu då mitt fasta elavtal gått ut precis.. Den har gått att motivera för att vattnet ungarna stänker på golvet ska torka upp men nu är det svårare.

Blir en del när man jobbar hemma, har en TV med tillhörande receiver och grejer så går på kvällarna. Blir minst en diskmaskin om dagen med då vi är fyra stycken i hushållet.

De e halva min årsförbrukning som bor i villa. Det är sånna som dig som är beviset på att el egentligen varit alldeles för billigt förut.

Av thom.g
Skrivet av Bläjd:

Har en villa i område SE-3. Bergvärme pump som uppvärmning och har ca 200 kvm boyta. Årsförbrukningen totalt ligger runt 14 000 kwh. Mitt avtal går ut 31 okt och jag måste göra ett aktivt val senast 14 september annars får jag fast pris i 1 år och när jag kollar nu så hamnar det på 493,50 öre/kwh. På det nuvarande avtalet betalar jag 77,13 öre/kwh. Allt detta är med Vattenfall som är min nuvarande leverantör. Har inte kollat hela tråden men finns det några som helst rekommendationer vad man ska göra som i mitt fall ?

Edit: la till info om nuvarande leverantör

Ingen vet med säkerhet vad som är bäst men om jag var du hade jag försökt köra rörligt elpris. Att låsa ett år på 493,50 känns som fel beslut

Av thom.g

https://www.acer.com/ac/sv/SE/content/conceptd-series/concept...

Kolla acers conceptd. Har en 27" själv o är väldigt nöjd. Vill man ha större bild kan man bara flytta skärmen lite närmare ansiktet

Av thom.g
Skrivet av ingenjören:

Så du menar att vi har oändlig överföringskapacitet till kontinenten? Om vi maxar ledningen från SE3 och SE4 kommer väl rimligen överskottet att få priset att sjunka?

Undrar nyfiket vad maxkapaciteten är på nuvarande kablar? Vad skulle krävas för att vi ska maxa dom. Kan vi klippa bort kablar eller måste dom finnas kvar som en nackdel för oss resten av våra liv?