Inlägg

Inlägg som Cango har skrivit i forumet
Av Cango
Skrivet av anton studs:

Någon som har läst boken 1984 av George Orwell,

Regeringen

Av Cango
Skrivet av RyanGosling:

Joe Biden kanske borde

...borde sluta läsa utantill. Quote. New line. Quote.

Av Cango
Skrivet av DasIch:

Tanken är alltså att vi ska betala företagen att utöka sin verksamhet genom våra skattepengar. Sen ska vi köpa deras produkter med redan skattade pengar, och betala skatt på köpet. Detta samtidigt som politiska beslut gör att våra pengar faller i värde. Extra bonus om köpen finansieras genom kredit, så inte bankerna behöver stå tomhänta.

Och sen ska du stå där med ett lyckligt flin....
Jag undrar vad de ska driva fabriken med i Europa - vindkraft? LNG från US? Vi lär betala för det också.

Av Cango
Skrivet av anon214822:

Skitsnack. Du har hängt upp dig på en väldigt teknisk formalitet. Man testade vaccinen intensivt, särskilt de nya mRNA-vaccinen, innan man vågade gå ut i större volymer. Rent formellt är det inte slutgiltigt godkänt ännu men efter att man har gett runt 2 miljarder doser, med extremt bra resultat, får det betraktas som alldeles ovanligt väl uttestat vaccin.

Du skall bara skämmas för hur du sprider FUD runt vad vi nu vet är oerhört effektiva och säkra vaccin.

"Väldigt teknisk formalitet"... yeah right.

Ta det lugnt.

Av Cango
Skrivet av AplAy:

Vad gör dig övertygad om att nuvarande vaccin inte är säkra?

Hur lång tid måste gå innan du beslutar dig för att ett vaccin är säkert att ta?

Varför är du rädd för två sprutor?

Är du medveten hur man utvecklar ett vaccin? Minns du när man tidigt 2020 sade att ett vaccin låg 5-7 år fram, ev längre? Det finns ett förfarande, säkerhetsmässigt, som är pracis i sådana här fall. Orsaken till att vi har alla dessa vaccin tillgängliga nu är att man har gett dom ett slags undantagsfallsorder, men att de är forfarande under testfasen. Kan du säga att de är säkra? Vet du hur din kropp kommer påverkas av mrna-vaccinerna om ett år - om 10 år? Ingen vet. Finns inga studier, då allt är nytt.

Jag skojar inte när jag säger att alla som vaccineras nu är labbråttor. Dessvärre är ni labbråttor utan att man för bok på alla biverkningar som uppkommer.

Sen en fråga till dig: influenzavaccinerna, som gått att ta varje höst/vinter (säsongsinfluenza) pre 2020 - har du tagit nån sån tidigare? Kommer du ta dessa i höst när influenzasäsongen börjar?

Vem har sagt att jag är rädd för två sprutor?

Av Cango
Skrivet av Goedendag:

Jag tycker din källa underminerar ditt argument.

Jag orkade klicka runt lite på sidan som länkades. Bara genom att titta på bilderna och läsa rubrikerna så får man intrycket av att sidan ligger en bra bit utanför mainstream. Enligt sidan verkar Covid-19 och klimatförändring vara påhittat och 5G-strålning och fluor är farligt.

Sidan som länkades har skrivit en annan artikel om den tyska advokaten som hänvisar till en artikel på en annan sida där den tyska advokaten påstår att “Coronapandemin är en PCR-test-pandemi” och att det handlar om "genterapeutiska experiment" och "det handlar dock inte om pengar utan om att förstöra medelklassen och småföretagandet".

Varför skulle man behöva en pandemi för att förstöra medelklassen och småföretagande när det redan har pågått de senaste 50 åren?
Målet för vinstdrivande företag i ett kapitalistiskt system är att generera vinst för ägarna av företag. Företag får mer vinst om de kan flytta sin verksamhet till länder med lägre löner och omkostnader eller köpa upp konkurrenter och öka sin omsättning. Resultatet är att arbetslöshet ökar och att medelklassen minskar i länder med högre löner och större omkostnader. Det behövs inga konspirationsteorier för att förklara varför mellanklassen och småföretagandet minskar när företag flyttar utomlands.

De skriver även följande:
"Advokaten pekar även på att de digitala vaccinpassen utgör en viktig del av den totalitära agenda som drivs på, något han förebådar är en första version av ett socialt kontrollsystem enligt kinesisk modell."

Google, Facebook, satelliter, övervakningskameror, smarta hem-prylar, mobiltelefoner med GPS-spårning och mobiltorns-triangulering existerar redan. Jag fattar inte varför ett vaccinpass skulle göra någon skillnad. Den interna logiken i dessa teorier faller isär om man är någorlunda insatt i hur folk redan kan spåras med hjälp av teknik.

Varför ska man ta något han säger på allvar?

Ja, du. Varför.
Han kanske kan förklara bättre:
https://rumble.com/vg4inv-michael-yeadon-full-interview-plane...
Denna länk är till för de som inte accepterar det fördigtuggade, tillrättalagda "mainstream" berättelserna. För er andra, lär det inte funka. Men han är en pensionerad Pfizer-forskare som är rätt insatt i ämnet.

Av Cango
Skrivet av Gorion:

Så är ditt svar ja eller nej?

Jag tar det beslutet när vi har en världsomspännande svarta döden pandemi (eller kolera) och vaccinet är säkert.

Av Cango
Skrivet av Gorion:

Skulle du vara för obligatorisk vaccination om det vore som svarta döden eller kolerapandemierna?

Det har funnits - och finns sätt att handla pandemier, som inte har inneburit tvångsvaccinering av 100% av befolkningen. Sars-covid har ju aldrig nått pandemi-status egentligen. Hur mycket den färdigtuggade "mainstream" informatione har fått dig att tro det. Finns ju noll vetenskaplig tranparans gällande hela hanteringen av "pandemin".

Lägg sedan till att de vacciner som tagits fram är fortfarande på teststadiumet. Normalt när man ingår i kliniska tester för olika mediciner som får man skriva på ett antal papper där man informeras om alla risker etc. Nu har alla som tar vacciner sagt ja till att vara labbråttor utan att ens informeras vad som kan hända.

Sen spelar det ju ingen roll om man skulle veta om riskerna - läkemedelsföretagen är ju åtalsimmuna när det gäller dessa vacciner. Bara det faktumet borde få folk att haja till. Men icke sa nicke. Vi måste ju ner till Spanien snart! Och emot all virologisk pracis vaccinerar man människor som har haft sjukdomen och har ett naturligt immunitet i och med detta. Och inte en gång! Utan de kör en Adobe - man får prenumerera på vaccinet - påfyllning varje höst och vår! kachiing! säger det i kassan.

Vaccin har räddat många liv - liksom många andra läkemedel. Men saker måste gå rätt till. För mycket noncebo och placebo när det gäller "pandemin", tyvärr. Vart har det sunda förnuftet tagit vägen?

Men jag är positiv. Det tog säkert mer än 10 år efter att Usa med flera gick in i Irak med falska premisser (massförstörelsevapnena han skulle gömt) Stackarns Hans Blix hittade ju inget, men det räckte inte. Alla trodde på deras lögner. Nu upprepas det hela, men på en större skala. Sanningen kommer så småningom fram.

Av Cango
Skrivet av AplAy:

Du har rätt. Jämförelsen är ej fullständig.

Vad det handlar om är att ta sitt världsliga medborgaransvar och offra en liten bit av sin individualism för stunden (ta två sprutor - det är okej att du är rädd för sprutor, säg som det verkligen är) för att inte hela världen skall komma i kapp Spanska sjukans slutgiltiga dödssiffror.

Varför inte dra till med kolerapandemierna på 1800talet, eller svarta döden (Pesten)? Snacka att överdriva situationen (spanska sjukan) Vi kommer inte vara i närheten av dessa siffror.

Av Cango
Skrivet av AplAy:

Får jag fråga återigen: Vad är det för "brott mot mänskligheten" - som troligen nämns i videon - och varför har inte Amnesty International och framförallt Förenta Nationerna hört av sig då om ärendet?

https://www.vaken.se/reiner-fuellmich-brott-mot-manskligheten...

Har ingen aning vad sidan står för (vaken.se) men en kort sökning på R. Fuellmich gav mig den kortfattade infot.
Hoppas du orkar ta dig igenom den.

Av Cango
Skrivet av AplAy:

Vad är det för "brott mot mänskligheten" och varför har inte Amnesty International och framförallt Förenta Nationerna hört av sig då om ärendet?

Jag frågar för, nej, jag kommer inte plöja igenom 1,5 timme av vad som troligen är läkemedelskonspirationer vilket detta låter som. Läkemedelspatent i sig är inte konspirationer, men att det skulle användas för att "begå brott mot mänskligheten" är dock det.

Jag förstår din tvekan att lägga ner 1,5t av din värdefulla tid. Jag tror också att dessa 1,5t vore bortkastade av dig om du så gjorde.
Hoppas du förstår varför jag värdesätter MIN tid och inte lägger ner mer tid än så här på dig.

Av Cango
Skrivet av TimMy2003:

Tackar,
Riktigt intressant filmklipp, rädd den kommer tas ner snart dock.
Finns mycket att diskutera här.

Tror inte den tas ner därifrån tack ock lov. Det som utmärkten denna var - enligt mig - alla de uppgifter "patent-gubben" lade fram, och som han har samlat sen ett antal år nu. (Hans sammansatta information (pärm) finns som pdf att ladda hem) Vem som helst kan ju dubbelkolla hans uppgifter då dessa finns hos det amerikanska patentverket, om jag förstått det rätt.

Dock är det mest alarmerande är "PCR-test-pandemin". Samt - givetvis - att diskussion över detta ej tillåts på flera plattformar och förlöjligas i massmedia samt övriga platser (här bl a).

Det positiva är ju advokaten Reiner Fullmeich's och hans team's arbete att samla vittnesmål och bevis hur allt detta sköts och ta dessa individer inför rätta för brott mot mänskligheten. Oerhört modiga människor.

Av Cango
Av Cango
Skrivet av boysetsfire:

Ni som inte ska vaccinera er hur ställer ni er till att ni eventuellt inte kommer kunna resa utanför Sverige ? Vad gör ni om det kommer krävas för att gå på bio, konserter, idrott osv osv ?

Att du (och andra) ställer en sådan fråga med en sådan självklarhet, utan att (?) reflektera hur uppåt väggarna en sådan restriktion/lag brott mot alla mänskliga rättigheter/ går långt över mitt förstånd.

Den riktiga frågan är mer hur länge vi ska ge makt åt de som vill begränsa mänskligheten dess friheter. Korthuset kommer falla så småningom. Tänk, pojkar, tänk.

Av Cango
Skrivet av sher!kan:

Haha varför vi har en hög smitta är för att folk arbetar och behöver ta sig till arbetet, att vi har skolor, att vi har folk som går till affären osv.
Men att den höga smittan skulle bero på att folk reser är ju helt iq befriat att säga.
Ni måste väl ha märkt att trots alla dessa restriktioner så har vi haft en högre smitta nu än förra året. Det är på jobbet, mataffären och skolorna detta förs vidare.

Att sjukvården går på knäna hänger ju dels ihop med statens urholkande av välfärden år efter år, självklart har corona gjort det värre. Men de svenska sjukvården ligger i stort sett hela tiden på gränsen.

Och angående att ha corona så har jag haft det och jag är även iriskgrupp och jag har aldrig brytt mig om jag får det och även om jag dör, för jag lever hellre ett bra liv under tiden jag lever.

Jag tycker synd om alla äldre som har blivit inspärrade och nära och kära har dom inte fått träffa sista tiden i deras liv. Hemskt, rent utsagt vidrigt gjort av alla människor som har sett till så det varit så.

Skönt att höra att det fortfarande finns människor med egentänk kvar i Sverige, och världen. Tack att du finns.

Av Cango
Skrivet av anon214822:

Nej, sunt förnuft duger inte för sunt förnuft är ofta varken sunt eller förnuftigt.

Ja, prata för dig själv.

Av Cango
Skrivet av anon214822:

Helt klart sorgligt hur en del är rädda för vaccinet.

Sedan det här att rädsla för något skulle nedsätta immunförsvaret, har du något belägg för att det spelar någon roll i sammanhanget? Observera att stress och rädsla inte är samma sak.

Är inte ett dugg rädd för vaccinet. Behöver den inte bara. Andra får göra som de vill, bryr mig inte. De bestämmer över sina kroppar, som jag över min.

Rädsla och stress är inte samma sak, men stress påverkar immunsystemet negativt ändå. Rätt så belagt att det är så.
Är sunt förnuft belägg nog?

Av Cango
Skrivet av MuLLvaD3n:

Var försiktig dock! Fetma & Övervikt är en av dem största riskgrupperna du kan vara i mot Covid i och med att det är en lungsjukdom och att du redan från start har sämre lungkapacitet som överviktig. Det betyder inte att du blir jättesjuk, men om du blir det är chanserna BETYDLIGT sämre.[1]

För bara några veckor sedan dog en av mina bästa vänner i Corona. 30 år gammal. Inga tidigare sjukdomar. Enda riskgruppen han hade var att han var överviktig. Mådde superbra första 4 dagarna sedan började han få svårt att andas. Dog 5 dagar efter det när syresättningen var så dålig i kroppen att det ledde till en massa andra problem.

Det hade varit tråkigt att falla på mållinjen när vi nu kan se ljuset i tunneln och skippar man vaccinet och är väldigt överviktig kan det i så fall vara värt att fortsätta sitta i karantän tills smittspridningen är obefintlig för alla andra har tagit vaccinet.

Man fann även en mer än två gånger större sannolikhet att de som blivit inlagda på sjukhus hade fetma jämfört med de som inte behövde sjukhusvård (OR 2,13; 95% KI, 1,74-2,60, p <0,0001). Man fann även att patienter med fetma hade blivit sjukare i COVID-19 och att de i högre grad behövde intensivvård jämfört med patienter utan fetma.[2]

Källa 1: https://www.aleris.se/nyheter/mitt-besok-pa-aleris/riskgrupp/...
Källa 2: https://dietisten.net/mycket-hog-dodlighet-bland-personer-med...

tråkigt att du miste din vän. Beklagar.

Och tack för din omtanke. Men, nej, jag är inte orolig. Rädsla gör så mycket med att nersätta ett immunförsvar att det är läskigt. Tycker uppriktigt synd om alla miljontals rädda människor som beter sig som om detta är en unik situation. De fattar inte hur mycket detta gör de mottagliga för just det som de är rädda för.
Men livet går vidare.
Peace,

Av Cango
Skrivet av m4gnify:

Bara undrar ifall du vet att det finns folk som varit helt friska och vältränade osv sen tidigare, och ändå blivit väldigt sjuka av Covid?

Jodå. Är 53 och överviktig. Har bra immunförsvar ändå. Litar på det. Blir man sjuk, så blir man sjuk. Risken att dö är ändå minimal. Drar mig inte för att köra bil, trots att folk dör i bilolyckor årligen. Så fort man föds är risken att dö påtagligt....

It will all be fine.

Av Cango

Inget vaccin för mig. Litar på mitt immunförsvar.