Inlägg

Inlägg som mgi214 har skrivit i forumet
Av mgi214

TACK =)

Skrivet av Petterk:

Inget att oroa sig för, finns ingen större anledning att byta till jordat i äldre bostad och därför görs det ofta inte. Första lägenheten som har jordat på annat ställe än i köket flyttade jag in i nu i somras, datorn har inte hög risk för elfel och jag överlevde tidigare med tvättmaskin i badrummet som inte hade JFB. Elektroniken i datorn bryr sig inte om du har jordat eller inte.

Tack för hjälpen

Av mgi214

Tack 😃

Skrivet av Aka_The_Barf:

Tack så jätte mycket för hjälpen

Av mgi214
Skrivet av Pamudas:

Jordat uttag är inte till för att skydda din dator/utrustning. Den är där för din säkerhet för att förhindra att du ska få i dig strömmen vid eventuellt fel och istället ledas bort via jorden.

Läs även vad elsäkerhetsverket skriver om jordat & ojordat.

Och även t.ex. https://www.sweclockers.com/forum/trad/1327896-ny-dator-i-ojo... eller några av de andra tiotal trådar om samma sak

Tack så jätte mycket för hjäplen !!!

Av mgi214

Hej

Skrivet av fragande:

Det går bra även om det inte är optimalt. Tänk på att inte blanda ojordat och jordat i samma rum bara eftersom det kan innebära livsfara om man kommer i kontakt med strömförande ojordad utrustning och jord samtidigt. Du har inte heller skyddet från en jordfelsbrytare om du skulle råka ut för en kortslutning, mer än de skydd som ev. finns i nätaggregatet.

Kommer det att fungera om man köper APC ÖVERSPÄNINGSSKYDD eller det kanske man måste ha jordat uttag??? men annars det går bra att köra i ojordat direkt utan att man behöver oroa sig?!!

Av mgi214

ojordat uttag / jordat uttag -Fungerar det att koppla min nya stationära datorn i ett ojordat uttag ?????

Hej på er
jag har precis byggt klart min nya dator och jag kom på att rummet jag har datorn i har ojordat uttag, jag bor i en vila som är byggd 1979 och andra våningen har bara ojordat uttag , men köket och tvättatugan och vissa ställe i huset har jordat, men vad tror ni är det okey att koppla datorn direkt till ojordat uttag utan att skada datorn eller data komponenterna??

Av mgi214

Stort TACK för informationen

Av mgi214

@Maarus: jag försökte ta kontakt med dem och har skickat några E-post meddelande men dem skickar ju samma svar hela tiden =(

Av mgi214

PubG avstängde mig permanent

Hej,
jag köpte spelet Pubg den 8:e Dec och testade jag spelet i 2 timmar sen när skulle gå in i spelet den 12:e dec så fick jag ett meddelande från steam att produkt utvecklare har avstängd mig från spelet helt (permanent)
Jag vet inte ens varför ,och de kan inte ens berätta varför dem har gjort det.
Så jag skrev till dem ett meddelande på PubG hemsidan men dem har förklarat för mig väldigt dåligt dem vill inte ens berätta varför dem har avstängt mig från spelet. det enda dem har sagt att servern upptäckte fusk program på min datorn - det behöver inte vara fusk program det kan vara något annat program också sa dem !!!!
Jag har aldrig använt hack program eller fusk program på min datorn och jag är ny på det här spelet, jag spelade inte så mycket jag dog flera gånger i början, om jag hade fuskat skulle jag ha dödat ganska många men dem ser att jag har inte ens dödat någon . Jag förstår inte varför jag blev bannad! ,och nu kan jag inte spela spelet alls på grund av ett förbud som inte borde finnas !!! Jag vet inte vad jag ska göra

känner ni någon som har blivit avstängt permanent från spelet och anledning till det VARFÖR ???