Inlägg

Inlägg som Pimpmasta har skrivit i forumet
Av Pimpmasta

Ingen bild på skärmen nej, så jag får väl försöka få tag på en annan CPU någonstans....

Av Pimpmasta

I manualen till moderkortet står det att det ska vara nio st = nio hål på kortet. Jag gjorde som ni har skrivit, dvs i varje hörn etc, men jag har samma problem som jag hade innan jag bytte moderkort

Datorn startar upp, LED lyser, fläktar drar igång, hårddisken surrar, CDn har ström (kan ta ut och in släden) men jag hör inget "boot-pip". Sen står den bara så.

Är det CPUn det är fel på?

Gammal tråd: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=42990...

Av Pimpmasta

Saknar distanser

Jag har precis skaffat ett nytt moderkort (Asus A7V880) och det kräver nio distanser, men mitt gamla kort behövde bara sex distanser. Lådan (en Nextec 202) är knappt tre år gammal och jag har inga fler distanser än de sex stycken som sitter.

Jag behöver alltså tre distanser till, men det verkar inte vara någon standardvariant. Kan någon hjälp mig? Kan jag använda andra distanser? Det finns inga gängor för distanser utan de "kläms" fast.

http://beta.felo.se/distans_nextec202.jpg

Av Pimpmasta

Jag har haft en Sony TV i 8 år nu. Tror den heter KV29-X5. En vanlig 4:3 TV som har funkat skitbra. Aldrig strulat någon gång. Jag har BARA gott att säga om min trotjänare.

Jag skulle rekommendera dig att köpa ett känt märke, t ex Sony, och se till att inte fläska på med en massa features bar därför att... CL11 är säker jättebra för 3300 på Netonnet. WEGA-bildröret är riktigt bra!

Av Pimpmasta

Då har jag äntligen fått mitt nya moderkort

Men nu var det tydligen sex distanser till mitt gamla kort och det behövs nio st till det nya och jag har inte kvar några gamla distanser... Var kan jag få tag på distanser? Jag har sökt lite på nätet, men hittar bara någon guldig variant och mina ser inte alls ut på det viset. Mina är snarare som en pyramid med avhuggen topp som kläms fast i chassiet. Jädrigt störigt...

Av Pimpmasta

Ok, då löser det sig nog. Det ska tydligen vara samma storlek på korten. Det gamla är ett Soltek 75DRV4 och det har samma fysiska dimension som det nya Asus-kortet...

Av Pimpmasta

Distanser.... följer de med eller kan jag använda distanser från mitt gamla moderkort...?

Av Pimpmasta

Installera moderkort (for dummies)

Jag har tvingats köpa nytt moderkort till min extradator då det gamla helt enkelt slutade att fungera.

Kortet jag har beställt (och troligtvis får idag) är ett Asus A7V880 http://se.asus.com/products/mb/socketa/a7v880/overview.htm. Jag kommer använda mitt gamla internminne (512 MB PC2100), CPU (Duron 1,3 GHz) och hårddisk (Maxtor 200 GB, IDE).

Eftersom jag aldrig har bytt ett moderkort tidigare så undrar jag om det finns någon bra dummies-guide för detta? Det är ju en himla massa sladdar och säkert en hel del skruvar etc etc.

Finns det alltså någon steg för steg guide som jag skulle kunna följa?

Av Pimpmasta

Min senaste var en plasma, Panasonic TH-37PA30

Jag får klara mig med den dyrgripen ett tag...

Av Pimpmasta

IKEAs Alkaline blev bäst i test i PC För Alla

Av Pimpmasta

Jag använder ett enkelt PHP-script som du kan hitta här: http://evoluted.net/archives/000031.php

Det kräver ju då att du installerar PHP på din server...

Av Pimpmasta

En sladd är myyyyyyyyyyyyyycket lååååååååååååååååångsam att föra över saker med. Du ska definitivt köpa en Bluetooth. Kostar kanske en hundralapp extra, men det är det verkligen värt!!!!

Av Pimpmasta

Såg en på Bauhaus för 149 kr

Av Pimpmasta

Tack!

Jag kollar på ASUS A7V8X-X som möjlig ersättare och det borde väl funka med tanke på vad jag hittar om minnesstöd på deras produktsida.

Memory 3 x DDR DIMM Sockets
Max. 3 GB unbuffered PC2100 / PC1600 non-ECC SDRAM Memory (PC3200 Max. to 2 banks only / PC2700 Max to 4 banks only)

Av Pimpmasta

Vilket typ av minne har jag?

Hur kan jag ta reda på vilket typ av minne jag har?

Mitt moderkort har kraschat så jag måste köpa ett nytt. Men jag vet inte vilket typ av minne jag har, vilket väl är en fördel när jag ska köpa nytt moderkort.

Datorn är en 2,5 år gammal AMD Duron på 1,3 Ghz med Soltek 75DRV4-kort. Sitter 2 st 256 MB-stickor i den.

Av Pimpmasta

Köpa nytt moderkort, socket 462

Tjena,
Jag har troligtvis lyckats "bränna" mitt gamla moderkort i min server och skulle ju behöva ett nytt. Det gamla är ett Soltek 75DRV4 och har ett par år på nacken. Eftersom jag ändå har både CPU (dock en Duron 1,3 Ghz), 512 MB ram och 200 GB disk i den, tycker jag inte jag ska köpa en ny maskin.

Man kan ju hitta begagnade moderkort på typ Tradera för runt 150 kr + frakt men då finns ju ingen garanti etc. Dessutom har de ju något år på nacken.

Nya socket 462 (el A för den delen) verkar ligga på ca 400 kr och då får man ju lite nyare teknik samt garanti. Värt att tillägga är ju att kortet ska vara vanlig ATX (30*24 cm), alltså INTE Micro ATX.

Några förslag på vad jag ska välja? Även förslag på "fysisk" butik i Malmö där man kan shoppa sitt moderkort tas tacksamt emot.

Av Pimpmasta

Jag tittade faktiskt på WSS (Windows Sharepoint Serivces) idag och problemet är att vi skulle tvingas sätta upp en himla massa instanser av WSS (en för varje kund). Jag grottade ner mig ordentligt i detta och WSS är tyvärr inget alternativ. Men annars är applikationen enkel att arbeta med och bra att kunna integrera med Office 2003.

Av Pimpmasta

FTP funkar inte. Det måste vara vanligt HTTP-trafik....

Av Pimpmasta

Webbaserat system för att dela filer sökes

Jag söker ett webbaserat system för att kunna dela filer inom ett eller flera projektteam. Det handlar inte om någon sorts P2P eller piratverksamhet!

Jag vill kunna sätta upp en arbetsarea där flera olika användare från flera olika organisationer/funktioner ska kunna hämta material (foton, dokument, flashfilmer, ljudklipp etc).

Jag måste kunna styra vilken grupp/användare som får se/hämta vad av dessa olika filer.

Systemet måste självklart innehålla någon sorts administration av användare, grupper och rättigheter.

Systemet ska vara webbaserat och allt material/filer som jag lägger upp i systemet ska jag göra mha en vanlig browser.

Jag kan också tänka mig att ett diskussionsforum kan behövas och där ska jag kunna styra på samma sätt vilken grupp eller användare som har rätt att läsa inlägg i specifika "kanaler". Men detta är nog bonus.

Det borde väl finnas en hel del open source program för detta, men jag kan även tänka mig att betala för ett kommersiellt system. Några förslag?

Av Pimpmasta

Rasterbator, finns både som webbapplikation och klient...