Inlägg

Inlägg som Pimpmasta har skrivit i forumet
Av Pimpmasta

Hårddisk med inbyggd CF-läsare

Jag är på jakt efter en bärbar hårddisk (USB2) med inbyggd läsare för Compact Flash-kort. Ska använda den till att tanka över bilder från minneskortet samt även kunna använda hårddisken som en helt separat (mindre) backup-enhet.

Vad finns det på marknaden? Är det någon som har erfarnehet av sådana apparater? Ge mig gärna ett par länkar var man kan hitta såna.

Tack på förhand.

Av Pimpmasta

Vilket TV-kort ska man välja??

Jag tänkte eventuellt skaffa mig ett TV-kort och skulle vilja ha lite synpunkter. Jag har läst de flesta inlägg som finns på forumet; såväl gamla som nya, bra och mindre bra.

Det som jag tänkte göra med mitt kort är följande (prio-ordning):

1. Föra över material från VHS till dator och senare bränna på DVD.
2. Se på TV. Har bara en TV och tänkte använda denna som backup när man inte kommer överens hemma.
3. Spela in program, dvs att kunna slänga ut videon (som jag inte har använt på nästan två år ändå). Därefter brännas på DVD eller VCD. Har en Centrum Gemini 340 som tar DivX utan problem.

Det finns ju så många olika tillverkare av kort och man vet inte riktigt var man ska börja; Hauppage, Pinnacle, Hercules, MSI, Leadtek, ASUS, Cinergy etc etc. Har även läst en del på http://www.tv-cards.com/.

Har du några erfarenheter av TV-kort som är bra på det jag önskar (se ovan) så får du gärna dela med dig.

Av Pimpmasta

Öka CD-R hastighet på NEC 2500?

Jag undrar om det är möjligt mha av något firmware eller liknande att öka skrivhastigheten till CD-R för en Nec 2500?

Jag hade tidigare en vanlig cd-brännare (Lite-On) som när jag köpte kunde bränna 32x. Sedan kom det två olika firmwares som ökade hastigheten till 40x och senare till 48x.

Finns det något liknande till NEC 2500 så att man kan få upp CD-R hastigheten vid bränning från dagens 32x?

Tacksam för svar.

Av Pimpmasta

Bränna Mac-filer på CD från en PC

Jag har en bunke Macintosh-program på min PC som jag vill bränna på en CD för att sedan ta över dem i min Mac och installera dem där.

Någon som har idéer om hur man ska göra? Tänkte använda Nero. Eller tvingas man installera SoftMac eller liknande. Eller kan en Mac läsa en vanlig "PC CD-ROM"? I så fall, fattar den då att det är Mac-program?

Av Pimpmasta

SKa funka med nytt firmware

Jag har läst någonstans att det ska finnas ett nytt firmware man kan ladda ner och sedan ska du även kunna bränna minus-skivor.

Av Pimpmasta

Byta ut min Duron 1.3 GHz

Jag tänkte byta ut min Duron 1.3 GHz mot något lite snabbare. Jag har inte tänkt spendera några stora pengar, typ en ny CPU och ev ny kylning/fläkt.

Vad är det mest prisvärda alternativet idag? Det verkar som om Athlon XP 2500+ Barton ligger bra till och att den kan klockas om man vill. Jag använder ett Soltek 75DRV4 (http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=160) moderkort och har testat det inbyggda Red Storm Overclocking som fick upp min Duron i ca 1.5 GHz.

Om det nu visar sig att XP2500 blir valet, ska jag då även skaffa en ny CPU-fläkt eller klarar jag mig med min Taisol (http://www.taisol.com/cgk760172.html) som jag har idag? Det verkar så åtminstone, dock tycker jag den låter onödigt mycket.

Sen är ju frågan om jag ska/måste göra något åt BIOS för att moderkortet ska funka med ny processor. Anyone??

Av Pimpmasta

Här kan man hitta det du söker

Jag har haft precis samma problem ett par dagar med mitt Soltkek 75DRV4.

Men efter en del letande och fixande hittade jag att man kan komma åt katalogstrukturen manuellt (inte så bra säkerhet på Solteks sajt....)

BIOS: http://www.soltek.com.tw/soltek/download_file/BIOS/awd/awd-so...

Manualer: http://www.soltek.com.tw/soltek/download_file/Manual/socketA/...