Inlägg

Inlägg som Pimpmasta har skrivit i forumet
Av Pimpmasta

Nope, ingenting. Sidam börjar med <?php

Av Pimpmasta

Jag tycker att session_start() ligger högst upp... eller menar du på annat sätt?

Av Pimpmasta

Nja, det blev inte så mycket bättre med "hundens" förslag...

Output blev

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\wamp\www\login\session.php:1) in c:\wamp\www\login\session.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\wamp\www\login\session.php:1) in c:\wamp\www\login\session.php on line 2

Counter has been initialized. Reload page to see results.
The counter is now at: 0

Av Pimpmasta

Problem med PHP och sessioner

Jag försöker förstår PHP, sessioner och kakor och har börjat titta på en liten kodsnutt, men den funkar inte på min server.

<?php session_start(); session_register("SESSION_DATA"); if (! isset($SESSION_DATA)) { $SESSION_DATA["count"] = 0; echo "<li>Counter has been initialized. Reload page to see results."; } else { echo "<li>Session name: $PHPSESSID"; $SESSION_DATA["count"]++; } echo "<li>The counter is now at: $SESSION_DATA[count]"; session_destroy(); ?>

Räknaren borde ju öka när jag laddar om sidan men den visar bara 0 hela tiden. Sen så borde väl PHPSESSID skrivas ut, men det gör den inte...

Någon som förklara för mig vad jag ska göra?

Av Pimpmasta

Uppgradera eller köpa nytt?

Jag ska hjälpa svärfar med hans dator. Jag har än så länge inte satt igång den, men vet ändå att den åtminstone innehåller följande:
* Moderkort Gigabyte GA-8ITXE (socket 478)
* 256 RDRAM (2*128)
* 40 GB hårddisk
* CD-brännare 40x + DVD-läsare
* CPU vet jag inte ännu (datorn är köpt april 2002)

Han tänkte börje en del med videoredigering med sin DV-kamera och tänkte ju då sätta in den snabbaste tillgänliga CPUn, 1024 MB minne samt en större HD (ca 200 GB).

Minnet kostar ca 5000 kr, CPUn ca 2000 kr och HDn ca 1000 kr, dvs omkring 8000 kr (låter dyrt tycker jag).

Han vill helst inte gå över 5000 kr ex moms då han vill kunna dra inköpet direkt på sin enskilda firma.

Ett annat alternativ är att vi tar min server och sätter in en ny CPU, nytt minne och HD i den. Moderkort är Asus A7V880 (se signatur). En hyfsad CPU kostar 1000 kr, 1 GIG minne kostar ca 1000 kr och en HD ca 1000 kr, dvs 5000 kr billigare.

Det tråkiga är ju då bara att jag blir av med min server Jag får väl skaffa lite begagnat RDRAM och köra den som server...

Eller ska jag köpa ett uppgraderingskit till honom på t ex Komplett för 4000-5000 kr och byta innanmäte i hans burk? Ska jag isåfall satsa på Intel eller AMD?

Kom gärna med idéer och förslag...

Av Pimpmasta

Se så enkelt det var.TACK! I min enfald följde jag som sagt ett annat snarlikt exempel, men tydligen var det inte 100%. Någon som kan förklara på vanlig svenska vad som hände och varför jag skulle ta bort den raden?

Eller är det så att variabeln mycountry deklareras i WHILE-satsen och om jag deklarerar den innan (som jag hade gjort) tilldelas den då de första värdet i tabellen och när jag sedan kommer in första gången i WHILE-satsen får jag nästa värde (vilket ju då blir 2a posten)?

Av Pimpmasta

Problem med PHP och MySQL

Jag leker med ett script där jag bland annat har två olika SQL-satser som sparas till olika variabler (ursäkta om jag uttrycker mig konstigt ibland då jag är ganska ny på PHP).

När jag gör en COUNT på en tabell får jag fram värdet 7, men när jag sedan vill lista upp alla värden i en OPTION-lista, så kommer det bara fram 6 st. Det första värdet kommer inte med...

Jag har även provat med att hämta data från en annan - snarlik - tabell, men jag får samma resultat... första posten kommer inte med. Någon smart guru som kan hjälpa mig?

$result = mysql_query("SELECT phonemodel.id, brand_id, brandname, model, type_id FROM phonemodel LEFT JOIN brand ON phonemodel.brand_id = brand.id WHERE phonemodel.id=".$_GET[id],$db); $myrow = mysql_fetch_assoc($result); $countrylist = mysql_query("SELECT * FROM country ORDER by country_name ASC"); $count_country = mysql_num_rows($countrylist); $mycountry = mysql_fetch_assoc($countrylist); echo "<form>"; echo "<table border=\"1\">"; printf("<tr><td>Phonemodel:</td><td>%s %s (%s)</td></tr>",$myrow["brandname"], $myrow["model"], $myrow["id"]); echo "Number of countries: ".$count_country."<br>"; echo "Maximum valid phonemodel id: ".$myrow_maxid."<br>"; mysql_free_result($result); echo "<tr><td>Country:</td><td><select name=\"Country\"><option value=\"not valid\" disabled>Select country</option>"; if ($count_country) { while ($mycountry = mysql_fetch_assoc($countrylist)) printf("<option value=\"%s\">%s</option>",$mycountry["id"], $mycountry["country_name"]); } else {} echo "</select> Primary use of phone</td></tr>"; printf("<tr><td>Your name:</td><td><input type=\"text\" size=\"40\" name=\"name\"></td></tr>"); printf("<tr><td>Your email:</td><td><input type=\"text\" size=\"40\" name=\"email\"></td></tr>"); echo "<tr><td colspan=\"2\" align=\"center\"><input type=\"submit\" value=\"Register my phone\"><input type=\"reset\" value=\"Abort\">"; echo "</table>"; echo "</form>"; }

Av Pimpmasta

Jajamensan. Nu funkar det. Tackar! Jag förstår än så länge inte skillnaden mellan variabler, typer etc. Jag ska köpa en bok och försöka fatta konceptet lite bättre. Tack igen!

Av Pimpmasta

Tack för all hjälp, men det funkar fortfarande inte efter det senaste förslaget

Kan man inte lösa det på något annat sätt? Det här med PHP och databaser verkar inte lätt...

Av Pimpmasta

Nu har jag ändrat till vad du skriver mOREc, men fortfarande samma problem. När det gällde ID-fältet så är det nu ändrat till ett INT med auto increment... Jag har även kollat övriga fält/tabeller.

Av Pimpmasta

Det gick tyvärr inte så mycket bättre. Kan jag inte sätta på register_globals då? Är det någon nackdel?

Av Pimpmasta

Problem med enkelt PHP-script

Jag försöker lära mig lite PHP och MySQL och har fått ihop ett litet script som visar en lista med några personer. De är sedan länkade till en detaljsida mha PHP_SELF. Men jag kan inte få det att funka. Jag kommer inte till detaljsidan. Kan någon hjälpa?

<html>
<body>

<?php
$db = mysql_connect("******", "******", "******");
mysql_select_db("******",$db);

// display individual record

if($id) {
$result = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE id=$id",$db);
echo ($myrow[id]);
$myrow = mysql_fetch_array($result);
printf("ID: %s\n<br>", $myrow["id"]);
printf("Name: %s\n<br>", $myrow["name"]);
printf("Email: %s\n<br>", $myrow["email"]);
printf("Land: %s\n<br>", $myrow["country_id"]);

} else {

// show employee list

$result = mysql_query("SELECT * FROM user",$db);
if ($myrow = mysql_fetch_array($result)) {

// display list if there are records to display
do {
echo ($myrow[id]);
printf("<a href=\"%s?id=%s\">%s </a>%s<br>\n", $PHP_SELF, $myrow["id"], $myrow["name"], $myrow["email"]);
} while ($myrow = mysql_fetch_array($result));
} else {
// no records to display
echo "Sorry, no records were found!";
}
}
?>

</body>
</html>

Scriptet kan testköras på http://beta.felo.se/user2.php

Av Pimpmasta

PHP-bok sökes

Jag är helt grön på utveckling i PHP, men tänkte börja med någon lagom avancerad bok. Jag är huvudsakligen intresserad av att kunna koppla ihop enkla databaser med PHP och webben.

Jag gjorde en sökning på Bokus http://www.bokus.com/cgi-bin/book_search.cgi?FAST=php+web+dev... och fick ett par träffar... Någon som har lite erfarenhet av några bra böcker för en newbie? Så här i början föredrar jag en bok före webben för att kunna få lite bättre översikt...

Av Pimpmasta

Problem med en SQL-fråga (JOIN)

Jag har tre tabeller som jag ska få ut information från. Frågan ser ut så här:

SELECT brandname , model , type
FROM t1
LEFT JOIN type ON t1 . type_id = type . id
LEFT JOIN brand ON t1 . brand_id = brand . id

Jag löste det...

Av Pimpmasta

Vilka mobiltelefoner används mest?

Jag skulle behöva ha reda på vilka mobiltelefoner som är de mest använda i typ Sverige, Europa och Världen.

Man kan ju t ex få information från The Phonehouse om vilka telefoner som sålde bäst förra månaden etc, men frågan är om man kan få reda på vilka som verkligen används. I stil med de med mer eller mindre publika browserstats typ http://www.thecounter.com/stats/ som man kan hitta.

Av Pimpmasta

Jo det hade varit intressant att ge sig på det själv, men vet inte om jag har tid. Några förslag om var jag kan hitta ett skelett att börja med istället för att koda allt från scratch?

Av Pimpmasta

Söker webbaserad önskelista

Jag har i ett svagt ögonblick lovat en polare att skapa en liten webbaserad applikation som kan hålla reda på besökares önskelistor.

Sajten är av vanlig informativ karaktär med ett par olika textsidor, men besökarna ska alltså kunna logga in för att registrera en lista med en 10-15 saker.

Funktioner är typ:
* registrera/ändra användare/konto
* logga in/ut
* registrera/ändra produkter i önskelista

Det kommer inte röra sig om en massa listor, knappast fler än 100 st, så något hyfsat enkelt PHP-script med tillhörande databas (textfil eller mysql) hade varit bra.

Någon som känner till om/var man kan hitta något sådant eller om någon kanske har något liggande på lager? Hör gärna av er med förslag. Eventuellt kan viss ersättning utgå för en bra lösning.

Av Pimpmasta

larryd: Tack för svaret, men i vilken affär hittade du den prollen?

Av Pimpmasta

Vilken CPU för Socket A (Asus A7V880)?

Jag har ett Asus A7V880 som jag ska skaffa en ny CPU till, men vilken ska jag välja? Kollar på Buggy och där verkar det mest vara Sempron att välja på. Har hört att Athlon XP trots allt ska vara snabbare...

Några idéer någon?

Av Pimpmasta

Vilken CPU och RAM till Asus A7V880?

Tjena, sitter med en gammal server som jag tvingades sätta in ett nytt moderkort i för ett tag sedan då det gamla brann upp. CPUn och minnena är gamla och jag tänkte uppgradera dem nu.

Kortet: Asus A7V880 (Socket A)
Minne: 2 st 256 MB Samsung PC2100
CPU: AMD Duron 1200 MHz (Palomino)

Det är väl rimligt att pynta ca 2K (1K för cpu och 1K för minnet) tillsammans, men vad ska jag köpa?